15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Monstera -bladet som dekoration og trend inden for indretning og til fester

monstera blad minimalistisk-dekoration-idé-glas-vase

Hvis du leder efter en enkel, men stilfuld dekoration, er Monstera -bladet det rigtige valg. Fordi ikke kun selve planten ser ekstremt attraktiv ud i alle rum. De enkelte blade laver også en vidunderlig dekoration og pynter i stigende grad bordet i en vase eller et vægmaleri og lignende i form af et motiv. Så som du kan se, er planten meget alsidig. Hvordan du præcist kan bruge Monstera -bladet til at implementere nogle gode dekorationsideer, finder du ud af i denne artikel. Opret selv tropisk flair i en bylejlighed og gør dit hjem endnu mere hyggeligt.

Monstera deliciosa

monstera blad trend-plante-design-skandinavisk-interiør

Monstera deliciosa, også kendt som vinduesbladet, er et eksotisk eksemplar, der imponerer med sine overdimensionerede og “monstrøse” blade. Disse har i første omgang en hjerteform og får deres karakteristiske, revne form, når de vokser. Da det er meget let at pleje, kan enhver vælge det som stueplante og bruge dets blade til ethvert dekorativt formål. I vasen får bladene også rødder inden for få dage og dermed udløber for en ny plante. Bladene vil i øvrigt blive i vasen i seks til otte uger.

Brug Monstera blad som dekoration

monstera blad inspirationer-dekoration-ideer-enkle-stilfulde-tips

Som allerede nævnt er dekoration med Monstera -bladet i øjeblikket en stor trend. Frem for alt får moderne og bymæssige faciliteter, der ideelt set stadig er lyse, imponerende accenter i naturligt grønt med disse blade. Hvis du ikke har det med levende planter og dele af planter, har du også andre muligheder for at bruge den tropiske prøve. Tag et kig herunder for at se, hvilke muligheder der er.

Monstera -bladet i vasen

monstera blad vase-glas-grøn bord dekorere

Dekorer med en subtil buket grønne blade. Hvad der måske i første omgang lyder kedeligt, viser sig at være en stilfuld idé, der tiltrækker alles opmærksomhed. Bladene kan placeres individuelt eller som en buket i en gennemsigtig eller uigennemsigtig vase og derefter ikke kun dekorere borde, men også kaminhylden eller hylderne.

Vinduesbladplanten som vægmaleri

Monstera-blad-vægmaleri-dekoration-blade-eksotisk-idé

Vægmalerier er ikke mindre populære og pryder hovedsageligt lyse vægge. Monstera -bladet kan både være farvet og sort og hvidt. Begge ser attraktive ud takket være bladets interessante form og struktur. I øvrigt er billedets størrelse ligegyldig og afhænger kun af den effekt, du ønsker at opnå. I det store format kan større, bare vægge dekoreres vidunderligt, mens mindre vægmalerier også ganske enkelt kan stå på en skænk.

monstera-blad-væg-dekoration-billede-gør-det-selv-akvarel-papir-lærred

Du kan selv lave sådanne vægmalerier. Selvfølgelig er det nødvendigt med et Monstera -blad til dette, hvis det er muligt. Du kan simpelthen bruge dette som et stempel ved først at male det med en hvilken som helst farve og derefter trykke det på den valgte overflade. Ikke kun enkelt papir er egnet, men også et lærred eller tekstiler. En blanding af akvarelfarver i forskellige grønne nuancer er meget attraktiv.

Vægdekoration af træ

monstera-blad-træ-dekoration-væg-design-smykker-gravering

Eller hvad med, i stedet for et billede, simpelthen designe væggen med en dekoration lavet af træ, som også har form som et blad. Du kan lave sådanne dekorationer individuelt og endda få dem mærket. Resultatet er enklere end de farvede billeder, men ikke mindre tiltalende og trendy, så du kan ikke gå galt med træ som materiale.

Tapet med blade

monstera-blad-trend-tapet-accent-væg-hall-stue-soveværelse

Det virker virkelig tropisk og som om du er omgivet af Monstera -planten, når du vælger tapet med bladmotiverne til en accentvæg. Uanset om det er i stuen, soveværelset, den enkle entre eller endda i køkkenet – atmosfæren, der skabes på denne måde, er unik. På grund af det store antal motiver er det dog tilrådeligt at designe kun en accentvæg eller højst to vægge. Ellers kan det hurtigt blive for meget af det gode.

monstera-blad-farverige-tapet-blade-moderne-interiør-design

De fås i forskellige versioner: med få og mange, store og mindre blade eller i kombination med blade af andre eksotiske planter. Det behøver heller ikke nødvendigvis at være monokromt. Eksemplet ovenfor med et par andre nuancer er ikke mindre tiltalende og krydrer endda det minimalistiske interiør lidt. Find en tiltalende model til dit anlæg!

Motiver fra Monstera -planten på dekorative og sofahynder

monstera-blad-pude-sofa-pude-dekorere-print-tropisk

Hynder med tryk er ikke mindre imponerende og fremhæver perfekt en enkel, lys sofa, men også stole eller senge. Monstera -bladet er naturligvis meget velkommen igen som motiv og kan kombineres med et matchende vægmaleri eller tapet i samme rum. Kombinationer af Monstera -bladet og andre eksotiske blade ser også meget flotte ud på sofaen.

Tæppe som dekoration

monstera-blad-tæppe-møblering-tilbehør-grøn-siddepladser-indendørs-planter

Hvis du stadig har et lille siddeområde, der virker for kedeligt og bare for dig, eller hvis du vil fremhæve siddeområdet med sofaen på en særlig måde, kan du vælge et tæppe i form af et monstera blad. Selvfølgelig har du brug for den rigtige størrelse afhængigt af området. Motivet ser også meget attraktivt ud som badeværelsestæppe eller foran sengen og kan gøre selv et simpelt badeværelse meget mere tiltalende.

Dekorationer til fester

monstera-blad-krans-fest-have-grønt-guld-diy

En bred vifte af dekorationer kan laves af Monstera -bladet. En festkrans, som set ovenfor, er blot et af et uendeligt antal eksempler. Den er velegnet til både indendørs og udendørs brug og kan bruges til forskellige lejligheder som fester. Bladene ser interessante ud selv som coasters og kan endda redesignes med spraymaling til ethvert formål. Så det er op til dig at få den nødvendige mængde blade fra Monstera -stueplanten.

Monstera blad til brylluppet

Monstera-blad-bord-dekorationer-arrangementer-buket-bryllup

Ved et bryllup kan Monstera -bladet bruges på mange måder og dermed få den perfekte dekorative funktion. Dekorer stolernes ryglæn med det eller brug det som en rutsjebane. Lad dem hænge frit fra loftet eller langs en væg og læg den centrale borddekoration på dem. Du kan også designe pladen selv med navneskiltet med blade. Fantasien kender ingen grænser.

Monstera-blad-forslag-bryllup-brude-buket-tallerken-design-eksotisk

Den unikke bladform kan endda dekorere brudebuketten eller blomsterarrangementerne på bordene og indtage forskellige roller. Ideen er velegnet til forskellige bryllupsstile, fordi den kan bruges både grøn og i tørret tilstand og dermed altid give et strejf af det eksotiske.

Previous Post
45 ideer til design af spisestue med de højeste designstandarder
Next Post
Tinker -vinduesbilleder med børn om sommeren: 3 enkle ideer med instruktioner!