15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Valg af et L -formet køkken – tips til planlægning og nyttige elementer

Blåt L-formet køkken i skandinavisk stil med patchwor-fliser som bagvæg

Det L-formede køkken er uden tvivl et af de mest populære designs, når det kommer til at indrette dette vigtige boligareal. Og det er ikke underligt, for det sparer ikke kun plads, men er særligt praktisk og praktisk at bruge. Alle skabe og dermed også apparater og køkkenredskaber er tæt på hinanden og kan nås hurtigt. Hvis du har valgt det L-formede køkken, har du et stort udvalg af designs med forskellige ekstra elementer. Vi har et par tips til dig og vil gerne vise dig, hvordan du kan planlægge det L-formede køkken, så du ikke går glip af noget i sidste ende.

To versioner af køkkenet i L-form

L-formet køkken med gule fronter og moderne design

Et L-formet indbygget køkken kan installeres en gang langs to vægge. Sådan et hjørnekøkken er den variant, der er mest udbredt, da det er særligt pladsbesparende og også velegnet til mindre køkkener. Længden på de to køkkenenheder kan naturligvis variere. Hvis det er specielt designet til dit værelse, kan selv upraktiske nicher og elementer, der stikker ud fra væggen, såsom skorstene og understøtninger, integreres i køkkenet. Med flade vægge kan derimod bruges vidunderligt modulære køkkensystemer, som du ikke kun får den ønskede stil med, men også den perfekte kombination af skabe og skuffer alt efter dine behov.

Minimalistisk L-formet køkken i hvid farve med indbygget højskab og bord

Hvis rummet er større, kan en af ​​de to rækker stikke ind i rummet og dermed tjene som rumdeler. Dette er især nyttigt, når det er et åbent køkken-stue-stue og inkluderer stuen med et opholdsområde. Denne visuelle adskillelse af værelserne skaber en bestemt struktur og giver samtidig køkkenet den nødvendige opbevaringsplads.

Fordele ved de L-formede køkkener

Moderne L-formet køkken med ø- og stenlook

At arbejde i et L-formet køkken er særlig behageligt, da det forkorter arbejdsmåden. Hvis du skulle overføre den samme længde til bare en bordplade i stedet, skulle du naturligvis tilbagelægge en længere afstand fra den ene ende til den anden. Da de L-formede køkkener er meget pladsbesparende, er de også velegnede til mindre rum. Selv vinduer eller døre kan integreres i denne type køkken og er ikke en forstyrrende faktor. Da hjørnekøkkener også er meget populære og udbredte, er de elektriske apparater også rettet mod dem. Et praktisk L-formet køkken med elektriske apparater er derfor ikke noget problem.

Ulemper ved det L-formede køkken

Smalt køkken i minimalistisk stil med skrå lofter og bjælker

I princippet er der ikke noget negativt at sige om funktionaliteten i det L-formede køkken, forudsat at det selvfølgelig er korrekt planlagt og installeret. Kun i aflange rum kan de vise sig at være optisk uegnede, da de får det allerede lange værelse til at se endnu længere ud. Du kan dog modvirke dette med en passende modstykke. Det betyder, at du f.eks. Skal opsætte et skab, et udstillingsvindue, en hylde eller noget lignende på den modsatte væg. Et lille spisebord er også velegnet.

Hjørnet i hjørnekøkkenet

Gør hjørneskabet praktisk med roterende elementer til gryder og pander

En stor udfordring ved planlægning af et L-formet køkken er hjørnet. Sådan var det i hvert fald indtil for et par år siden. Hjørnet blev enten ikke brugt godt eller kun delvist. Derudover fører den ledige plads helt bag i hjørnet ofte til rod. Hvad der er bagpå er også svært at nå, hvilket også kan gøre arbejdet i køkkenet ubehageligt. Men nu er der praktiske systemer og drejelementer, der kan indbygges i netop dette skab for at kunne bruge det L-formede døde hjørne i køkkenet. Dette bringer ikke kun orden i skabet, men gør også alt køkkengrej meget lettere at nå.

Planlægning af et L-formet køkken

Sort køkken med glasskabe og sten bagvæg

Fordi det L-formede køkken er så alsidigt og kan bruges, er det også lidt vanskeligere at planlægge. Der er flere ting, du skal huske på, når du planlægger din rejse. Dette inkluderer rummets størrelse, den nødvendige opbevaringsplads, dine arbejdsmåder, vinduer, døre og rummets form. Køkkenplanlæggere er den perfekte hjælper i sådanne situationer, fordi de kan repræsentere dit rum og tilpasse de L-formede køkkenskabe med apparater. Dette er især gavnligt for dem, der mangler fantasi. 3D-planlæggere tillader også en tredimensionel visning, som du bedre kan forestille dig, hvad der er planlagt.

Idé til et L-formet køkken med skråt tag med hylder i stedet for væggenheder

  • Et lille L-formet køkken nyder godt af lyse farver. Disse får rummet til at se lysere ud. Dette er især vigtigt, hvis du planlægger et stort antal over- og underskabe og derfor ønsker at dække næsten hele rummet. Det er derfor bedst at vælge køkkenfronter i lyse farver som hvid, beige, lyseblå, lysegul og lignende. Meget mørke fronter skal derimod undgås eller bør kun bruges som accent.
  • Stilen er ligegyldig. Du kan designe et køkken i landlig stil, hvis du planlægger en L-form, eller du kan implementere et L-formet køkken på en moderne måde og vælge for eksempel den minimalistiske højglansfinish. Glem ikke, at et L-formet køkken i højglans også kræver særlig pleje, og overfladerne skal tørres ofte, da fingeraftryk hurtigt kan ses.
  • Prøv at bruge hver ledig plads, når du planlægger et L-formet køkken. Opbevaringspladsen kan aldrig være for meget. I årenes løb vil flere og flere apparater og tallerkener gradvist ophobes, og derfor er enhver ledig plads en kærkommen ting.
  • Afhængigt af hvilket udseende du bedst kan lide, kan du bruge åbne hylder i stedet for overskabene, eller du kan efterlade væggen helt fri. Dette er især muligt, hvis du planlægger et L-formet køkken med skråt tag og ikke ønsker at få bygget et kundespecifikt køkken. Det L-formede køkken uden vægskabe er en god løsning, forudsat at du har nok opbevaringsplads, eller du kan kompensere for det med andre skabe og elementer.

Praktiske elementer til køkkenet i L-form

Idé til design af de døde hjørner i L-formede køkkener

Udover de to køkkenenheder i et L-formet køkken, har du et par andre elementer til rådighed, ligesom du kan integrere visse elementer i denne type køkken for at gøre dit arbejde endnu lettere eller bare for at få et mere interessant look. Vi har listet nogle ideer til dig herunder.

L-formet køkken med ø

Subway -fliser i et køkken i industriel stil med ø

Næppe nogen husmor drømmer ikke om det – køkkenøen. Det har flere fordele og kan påtage sig forskellige funktioner. På den ene side tilbyder den naturligvis en masse ekstra lagerplads. Men øen ser også meget godt ud visuelt foran et hjørnekøkken. Den ekstra arbejdsflade, som øen giver dig, kan kombineres med en vask, som du ønsker, eller du kan vælge en kogeø og integrere komfurpladen der. Begge varianter samt et enkelt arbejdsområde med masser af lagerplads er meget populære. Hvilket viser sig at være det bedste for dig, afhænger af dine ønsker. Om et L-formet køkken med en kogeø er egnet, afhænger af, om du har mulighed for at installere en emhætte i midten af ​​rummet over kogeøen. Øen kan også bruges i form af en tæller ved blot at tilføje et par taburetter.

L-formet køkken med bordplade

Fritstående tekøkken som rumdeler i et L-formet køkken

I stedet for en ø kan en L-formet tæller også vælges som element i køkkenet. Dette er derefter et godt valg, fordi den ene af de to linjer fungerer som en rumdeler. Husk dog, at en relativt stor arbejdsflade og lagerplads vil gå tabt, især når disken er i brug. Ikke desto mindre er det iøjnefaldende, og nogen kan holde dig selskab, mens du forbereder og tilbereder mad.

L-formet køkken med hjørnevask

Hjørnevaske er meget populære og bekvemme i et hjørnekøkken

Hjørnevasken er uden tvivl et blikfang, da det snarere er en sjældenhed. For at vasken kan bruges komfortabelt og optimalt i dette område, har det forreste hjørne normalt ikke den rigtige vinkel. Men der er også sådanne varianter. Selvom udvalget af normale vaske er langt større, betyder det ikke, at du ikke har et valg mellem en lang række hjørnevaske. Der er modeller med praktiske afløbsbassiner og overflader, integrerede skærebrætter og et udvalg af forskellige materialer som Silgranit, keramik eller rustfrit stål.

Komfur i hjørnet

Komfur og ovn som en idé til at bruge hjørnet i køkkenet i en L-form

De komfur, der er integreret i hjørnet, er ikke mindre populære. Hvis du ikke tror det, vil du blive forelsket i denne type division senest, så snart du har stået i sådan et køkken. Du har nok armrum på begge sider og masser af plads omkring komfuret til at opsætte olie, eddike og andre krydderier, som du gerne vil have lige ved hånden uden først at skulle placere dem i skabet.

Ideer til hjørnekøkkenet i L-form

Åbent hjørnekøkken i stuen med spiseplads og indirekte belysning

Selvom L-formen er en klassiker og har været brugt i årtier, forbliver L-formede køkkener moderne, praktiske og smukke at se på. Og det ser heller ikke ud til at ændre sig i de kommende år. Nedenfor har vi nogle stilfulde, moderne og også klassiske ideer til det L-formede køkken, der kan gøre planlægningen lettere for dig.

Lille L-formet køkken i hvidt med indirekte belysning

Rustikt trægulv i et hvidt køkken med et stort vindue og bord på køkkenøen

Rummeligt køkkendesign af mørkt træ og hvide elementer

Høje vægeenheder i almindelige hvide og 3D -paneler som flisebelagte overflader

Hvidt L-formet køkken med hvidevarer i rustfrit stål

Romantisk vintagekøkken lavet af hvidt træ i L-form

Moderne hvidt køkken med L-formede køkkenenheder og indbygget køleskab

Mørkeblåt køkken med guld accenter og hvid bordplade

Køkkener i trælook og hvide vægeenheder i åbent køkken

Idé til et lille køkken med høje montrer og indbygget stige

Hjørnekøkkener er pladsbesparende og praktiske og tilbyder masser af opbevaringsplads

Hvid landlig L-formet køkken i et lille værelse

Åbent køkkendesign med et lille spisebord og trælook

L-formet køkken med et moderne look i en niche og lille bord

Landkøkken i hvid og L-form med stor køkkenø

Previous Post
45 ideer til design af spisestue med de højeste designstandarder
Next Post
Tinker -vinduesbilleder med børn om sommeren: 3 enkle ideer med instruktioner!