15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Blandestole: mix-and-match-trenden giver din spisestue karakter

mix stole spisestue spejl glas vedhæng lys mix match

Borte er dagene med kedelige siddegrupper i spisestuen – i dag er der en eklektisk blanding af stilarter, farver og tekstiler i spisestuen. Møbler, der ikke passer sammen ved første øjekast, kombineres dygtigt. Slutresultatet er et elegant interiør, hvor unikke vintage stykker står ved siden af ​​minimalistiske kunstværker. Mix-and-match-trenden inspirerer ikke kun med charmerende ensembler, men tilbyder også en praktisk og fleksibel rumløsning. I dag har konceptet med det åbne opholdsområde med succes etableret sig – at skabe en problemfri forbindelse mellem de forskellige områder (køkken, spiseplads, stue) er ingen let opgave. Desto mere – især med begrænset boligareal, står husbeboere over for en stor udfordring. På den ene side sparer en lille gruppe pladser på den anden side, det giver simpelthen ikke pladser nok til gæsterne. Vi kommer dig til hjælp og giver dig nogle tips om, hvordan du blander stole.

Blanding af stole – den eklektiske møbleringsstil tillader en vis designfrihed

stole blande polstring vævet eksotisk

Det giver ikke altid mening at købe en ensartet siddegruppe – designerstole koster ofte for meget, og vintage stole kan kun findes som unikke stykker på loppemarkedet. Selvom du køber 6 stole fra en samling, kan en af ​​dem altid gå i stykker. Hvis du blander stole, har du dog altid en udvej – du kan til enhver tid udvide siddeområdet eller udskifte individuelle stole med andre. Du skal overholde et par grundlæggende regler:

1. Skab altid en visuel forbindelse mellem de enkelte møbler – for eksempel er alle stole lavet af samme træ eller har samme farve eller samme højde.

2. Hold spisebordet så enkelt som muligt – en eklektisk blanding af stilarter tiltrækker automatisk opmærksomhed – et simpelt spisebord med klare linjer danner den perfekte baggrund for fantasifulde arrangementer.

3. Opsæt først stuen og køkkenet fuldstændigt, og tilpas derefter spisepladsen efter dem. For meget eklektisme ser kaotisk ud. Hvis du har et simpelt moderne køkken, og stuen har et neutralt design, kan du tilføje rummet ekstra flair med en blanding af stole.

Blandestole – den samme stol i forskellige farver

Begyndere kan fake looket – køb for eksempel den samme stol i forskellige farver. Sæt accenter på spisebordet med polstring i kontrastfarver. Sådan en farverig blanding fungerer simpelthen perfekt i puristiske opholdsområder. Vores tip – dekorér væggen med boligtilbehør i samme accentfarver (f.eks. Rød stol ved bordet, rød vase eller røde lys). Med stole med polstring har du den fordel, at du også kan ompolstre individuelle stole, hvis det er nødvendigt, og ikke behøver at bruge penge på hele siddegruppen.

Blandestole – samme farve, forskellige stole

stole bland træben metal stel design klassiker

Kombiner forskellige stole med en lignende form-mix-and-match-trenden er blevet særlig succesrig i den skandinaviske livsstil. Du kan simpelthen købe forskellige træstole og derefter male dem selv i en farve. Vores tip – den hvide farve lader den smukke silhuet af de enkelte møbler komme til sin ret. Hvis du ikke tør kombinere flere designs, kan du starte i det små – bare udskift en stol ved bordet.

Retro og moderne i en spændende blanding af stilarter

stole blande træbordspolering spiseplads skandinavisk designer

Skab attraktive kontraster med stole fra forskellige epoker. En stol med detaljeret træskæring fra barok- eller Biedermeier -tiden kan endda komme til sin ret ved siden af ​​en moderne plaststol. Med disse kombinationer skal du stole på dit instinkt, for der er ingen faste regler her. Prøv flere varianter, og vælg den, der passer bedst til din livssituation.

I øvrigt er eklektiske faciliteter meget populære, især i USA. Især når en gammel bygning bliver renoveret og moderniseret, skaber indretningsarkitekter normalt en visuel forbindelse mellem indvendig og udvendig gennem dekoration og møbler.

Bænk i stedet for stole

Blandestole sofa møbleret loft

Bænken er et praktisk alternativ til en stol – det sparer plads. Det viser sig at være en yderst funktionel variant, især hvis der er begrænset boligareal, eller hvis der ikke er nok plads omkring spisepladsen. Kombinationen af ​​bænk og stole ser hyggelig og indbydende ud og kan for eksempel løsne den minimalistiske livsstil. Du kan sikre optimal komfort for dine gæster med sædehynder og hyggelige tæpper.

Materialer som forbindelseselement i anlægget

stole blande farver design spisestue

Traditionelt skaber kontrastmaterialer (beton og træ, glas og mursten, metal og silke) spændinger i interiøret, men de bruges som forbindelseselementer i eklektiske møbler. Glatte, matte overflader med en behagelig fornemmelse og i en neutral farvepalet får spisestuen til at fremstå harmonisk og hyggelig på billedet ovenfor.

I fotogalleriet herunder finder du forskellige eksempler på trendy mix-and-match faciliteter-lad dig inspirere.

Blanding af stole Kombination af vintage møbler

Vintage møbler bringer et strejf af romantik til dine egne fire vægge – de enkelte møbler er effektivt iscenesat i interiøret vist ovenfor. Rattan stolen skinner i accentfarven blå, stolene i eksotiske træsorter er blevet malet om. Den mørke mahogni stol blev med vilje efterladt ubehandlet – dens let skrællede trælak giver interiøret ekstra charme.

stole blander skandinavisk spiseplads

Fake looket – spisestuen er krydret med dekorative puder og puder lavet af forskellige stoffer i kontrastfarver. Det kan være farverigt – udskrifter med striber, naturlige motiver og endda kunstpels er mulige, når de dekoreres.

stole blander trædesignklassikere

Fremvis designklassikere i den rummelige spisestue. Stolene og bordet tilføjer et nostalgisk præg til det ellers enkle interiør – sådan et spisestel er særligt passende i gamle bygninger – det skaber en visuel forbindelse mellem facaden og det moderne interiør.

mix stole skandinavisk livsstil klassisk hvid

De hvide stole tilføjer et frisk strejf til det landlige interiør og lader træbordet spille hovedrollen i ensemblet.

stole bland polstring læder træstol

Nogle gange er det nok at ompolstre en stol – denne lille ændring alene gør en stor forskel. Vores tip – betræk stolen i en accentfarve (f.eks. Farven på vedhængslamperne).

stole blander læder metalindtræk

Selv små spisegrupper kan designes eklektisk – kreativitet kræves frem for alt her. Vores tip – bland materialer og former.

stole bland ideer skabe spiseplads til 12 personer

stole mix tæppe spisestue klassisk lænestol betrukket

stole blander træbænk læderindtræk

stole blande stof træ landlig stil

Previous Post
Terrassedesign med træ – 30 inspirerende ideer
Next Post
Mørk vinduer: Disse tips sikrer en afslappet søvn!