15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gulv af træ: Vælg mellem parket og laminat

gulv træ stue lyst siddeområde sofabord sidebord

Valget af gulv er en af ​​de vigtigste beslutninger for interiøret i vores lejligheder. Gulvet giver det samlede indtryk og viser stilen for husets beboere. I princippet udsættes det for store belastninger og forurening, men udskiftningen kræver altid en stor indsats og mange penge. Og mens vi ganske enkelt udskifter sofabordet eller gardinerne, er det ikke let at reparere gulvoverfladen. Tværtimod skal man tage det meget alvorligt. Så her er reglen: før du lægger gulvet, er det nødvendigt omhyggeligt at vælge materialet. Af denne grund vil vi gerne tilbyde dig to muligheder for en Gulv af træ forestil dig, nemlig parketten og laminatet er ment.

Gulve af træ – Er parket- eller laminatgulve bedre, smukkere og mere praktisk?

gulv træ moderne grå design laminat soveværelse

Begge variationer er store! I et tilfælde har vi den uerstattelige charme af naturligt træ og i det andet et relativt billigt alternativ til trægulve i form af laminat, hvilket giver os et holdbart og praktisk gulv.

Trægulve – parketgulvet

gulv træ glans parket benern spiraltrappe sofa

Parketgulvet som gulvbelægning af træ er ikke kun beundret for skønheden i naturligt træ, men også for dets egenskaber som hårdhed, vejrbestandighed, varmeisolering og let vedligeholdelse. Massivtræplanker kan også opdeles i to typer: massivt træ med en standardtykkelse på panelerne over 15 mm eller mere og flerlags parket (dobbelt- eller trelags parket), som er forbundet til bunden. Det øverste lag af dette trægulv er poleret og klar til installation, hvilket betyder, at der ikke er behov for slibning eller polering i rummet. I dag kan du også købe poleret massivt træparket. Træ er et levende materiale og har sine egne egenskaber. Det ændrer sig over tid og bliver endnu smukkere i processen.

Hvidt træ parket

gulv træ hvidt design parket trin gulvlampe tæppe

Fugtigheden og rumtemperaturen har stor indflydelse på parketgulve. Når luftfugtigheden er højere om sommeren, svulmer parketten op og absorberer fugt; det modsatte sker, når luftfugtigheden er lavere. Efter en vis tid mister trægulvet sin elasticitet. Derfor blev der i slutningen af ​​det tyvende århundrede skabt en ny type parket – to -lags parket. Det giver fleksibilitet på det øverste lag. Det tværgående arrangement af det nedre lag simulerer træets naturlige bevægelse i toppen og forhindrer deformation af plankerne. Det øverste lag er normalt lavet af ædle træ og har en tykkelse mellem 2,5 og 6 mm, hvilket er absolut tilstrækkeligt. Så du får et godt og bæredygtigt produkt i form af et gulvbelægning af træ i meget lang tid.

Arranger trægulve på en original måde

gulv træ parket design spisestue kommode gardiner

Naturlige trægulve kan opdeles afhængigt af parketpladernes størrelse. De er traditionelt små (f.eks. 40 x 200 mm), men nu fås også lange brædder til trægulve. Den lagdelte parket kan også fremstilles efter bestemte dimensioner. Du skal dog være forsigtig med hver installation, deformationer er mulige.

Trægulve – Træmaterialet

gulve træ kirsebær parket køkkener interiør

Parketten er lavet af naturligt træ og eksotiske træsorter. Parketgulve af eg, bøg, ask, valnød, ahorn eller kirsebær er meget efterspurgte. Eksotiske parketgulve kommer fra Sydamerika, Afrika og Asien. De er værdsat for deres smukke, mangfoldige og sjældne farver og teksturer og er kendetegnet ved en høj grad af hårdhed, styrke og vejrbestandighed, så de også er velegnede som udendørs trægulve. Træsorterne er meget forskellige – ipe, iroko, bambus, teak, merbau, mahogni, pilang, palisander og andre.

Valg af parket afhængigt af træmaterialets hårdhed

trægulve smalle brædder lys brun mørkeblå væg

Dit valg af parket i henhold til træmaterialets hårdhed skal primært afhænge af rummet og dets anvendelse. Lærke, kirsebær og den europæiske ahorn er moderat stærke, efterfulgt af amerikansk kirsebær, amerikansk valnød, teaktræ, aske, bøg, egetræ og røget eg. Blandt de faste materialer er også canadisk ahorn, merbau og akacie. Parketten til trægulve fremstillet af disse typer er særlig stærk, tre gange stærkere end normalt, fordi træet er behandlet under meget højt tryk, hvilket har ændret dets struktur. Denne gulvbelægning er velegnet til områder med meget høj trafik.

Træparket i et slidt look

trægulv parket soveværelse lænestol grøn seng sengebord

Gulv af træ – laminat

gulv træ sofa laminat cykel mur

Laminatgulvet er et trelag i flere lag. Lamineret dekorativt papir og overlejringsmelaminharpiks er det egentlige løbende lag. Melaminharpiks er et hårdt materiale og er ekstremt slidstærkt. Laminatbærerpladen af ​​HDF danner grundlaget for laminatgulvet. Den består af HDF (High Density Fibreboard). Lamineret bagside af specialpapir er bundlaget og giver dette trægulv sin endelige stabilitet. I produktionsprocessen behandles de enkelte laminatlag sammen for at danne laminatgulvet under højt tryk og ved høje temperaturer.

Grå laminatgulve med et interessant mønster

Gulvbelægning i trælaminerede grå mønstre køkkenstole

Laminatet som gulvbelægning af træ har en lav vandoptagelseskapacitet, fordi materialet (HDF) er imprægneret med specielle vandafvisende harpikser. På undersiden af ​​panelerne er der et lamineret lag, der yder ekstra beskyttelse mod fugt.

gulve lavet af træ laminat rustik vintage stue sofa

I dag, som et gulvbelægning af træ, har laminat meget gode tekniske egenskaber; optisk set kan det ofte ikke skelnes fra ægte parket. Med klikforbindelsen af ​​klikgulvet med laminat garanteres let, hurtig og perfekt installation!

Laminatgulvet af træ er:

gulv træ varm farve stol skammel vindueslaminat

-Slidstærk: laminatgulvets slidstyrke garanteres af den slidstærke overflade kombineret med den meget hårde kerne.

-Slagfast: HDF-panelerne i høj kvalitet på dette trægulv kan modstå pludselige stød fra hæle, faldende genstande og indtryk fra møbler.

– Cigaret-bevis: hvis en brændende cigaret er faldet og efterladt på laminatgulvet i et par sekunder, vil det ikke efterlade det mindste mærke.

– ridsefast: trælaminatgulvet kan modstå ridser fra kontorstole med bløde gummiruller.

– Smudsafvisende: selv tuschpenne, læbestift eller neglelak kan let fjernes fra laminatet med en dråbe acetone på en ren klud.

gulve træ mørkerødbrun laminat japansk stil møblering

trægulv køkken laminat rustik stil køkken ø lænestol

gulve træ ungdomsværelse grønne møbler skrivebord blinde

gulve lavet af træ laminat design møblering idé hylde

Previous Post
Arrangering af barokmøbler på en moderne måde – 55 attraktive ideer og tips
Next Post
Dockingstation lavet af drivved som en DIY -idé med 15 varianter