15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Soveværelse i hvidt: ideer til, hvordan rummet kan se venligt og lyst ud

Soveværelse i hvide og træ-vægge-lyse-gulv-træ væg-husplanter

Farven hvid er ædel, tidløs og stilfuld. Det er et symbol på renhed, klarhed og uskyld, men det kan også virke sterilt og fjernt. Forestil dig at tilbringe flere timer i et helt hvidt rum. Hvordan ville du have det bagefter? Ville farven hvid have en klarende og rensende effekt på dig? Hvis du ikke vil føle, at du er på et sterilt hospital, er der et par ting, du skal overveje, når du opretter. Lad vores ideer til en hyggeligt soveværelse i hvidt at inspirere!

Indretning af et soveværelse i hvidt

Soveværelse i hvidt og sort strappy moderne trægulv

Vi er konstant omgivet af en masse information hver dag. Men det bliver et problem, når vi bliver oversvømmet af stimuli. Vores hjerne er også overvældet. Vores hjem er derefter tilflugtsstedet, hvor vi vil finde fred. Især i soveværelset beroligende farver spurgt. Hvid kan slappe af sanserne og bringe orden i dine tanker.

Snehvide vægge kunne virke for sterile og kedelige. De giver også en følelse af kulde, der ikke ønskes i soveværelset. Ved knækkede hvide, som har en varm undertone, kan dog bruges til at skabe en hyggelig stemning. Der er faktisk mere end 200 forskellige nuancer af hvidt som f.eks. Off-white, cremehvid, ren hvid, elfenbenhvid, off-white osv..

soveværelse-hvide-turkis-væg-paneler-3d-små-ombre-gardiner

Så et soveværelse i hvidt ikke ser ubehageligt og koldt ud, skal du vælge denne ikke-farve til de langvarige elementer i dit interiør som f.eks. Vægge og møbler. Derefter kan du sætte accenter med farverigt tilbehør og ændre dekorationen afhængigt af årstid eller humør. Bare sørg for, at for mange legende detaljer gør rummet uroligt. Det er bedre at angive et par, men accenter af høj kvalitet.

Eksempler på et harmonisk samspil mellem vægge, gulve og møbler:

  • Vægge og møbler er hvide, kombineret med et mørkt parketgulv, beige eller brune tekstiler giver det lyse rum en hyggelig stemning.
  • Gulvet og loftet er hvidt, væggene er malet i en varm skygge (beige, cappuccino, creme), træmøbler er valgt, hvide tekstiler fuldender det samlede billede.

soveværelse-hvide-møbler-højglans-tapet-hylder-taupe-seng

Uanset det farveskema, du har valgt til dit soveværelse, er møbel visuelt ikke for meget med det etage og Vægge fusionere. Du kan skabe smukke kontraster ved at kombinere forskellige farver eller bruge materialer med forskellige overflader. Højglansmøbler skiller sig for eksempel særligt godt ud mod en ru væg med stropper, et tekstureret tapet eller et dekorativt væggips. Fototapeter og 3D -vægpaneler giver også et vidunderligt udseende.

soveværelse-hvid-seng-træ-væg-spejl-striber-dagslys

Hvid lever af kontraster og kan kombineres med alle farver og materialer. Flere faktorer bestemmer det rigtige forhold mellem de lyse og mørke nuancer. Dette inkluderer rummets størrelse, mængden af ​​dagslys, indretningsstilen og beboernes individuelle præferencer og karakter.

Et hvidt soveværelse ser større ud

soveværelse-lille-hvid-garderobe-grå-lys-træ

Lyse farver optisk forstørre rummet, mens de mørke får det til at se mindre ud. Hvis det er et lille soveværelse, er det bedst at undgå stærke kontraster, indviklede mønstre og store motiver. Hvis loftet er lavt, kan du også bruge visuelle tricks som lodrette striber. Lodrette vægmalerier og smalle, høje skabe forbedrer også udseendet. Horisontalt orienterede repræsentationer og panoramabilleder giver derimod plads.

Vinduesstørrelse og naturligt lys

soveværelse-hvidt-turkis-moderne-indirekte-lys-vinduesgardiner-hvide gardiner

Hvis vinduerne vender mod syd, kan du bruge flere mørke og kolde nuancer. I et skyggefuldt soveværelse er det bedre at undvære mørke nuancer. Vælg varme farver som orange, gul, brun og pastel nuancer som pink, mynte, beige og creme.

Tip: Det anbefales ikke at blande kolde og varme nuancer i soveværelset. Resultatet ser uroligt ud. Det er bedst at holde sig til et konsekvent farveskema.

soveværelse-hvidt-lille-værelse-højt-vindue-indirekte-lys-stribe-væg

Selvfølgelig er et lille soveværelse bedst oplyst af store vinduer fra gulv til loft. Disse ses dog sjældent i et bymiljø. En anden god idé er at male indersiden af ​​de eksisterende vinduesrammer hvide.

Hvis du har planter eller andre dekorationer på Vindueskarmen sørg for, at de ikke er for store, så de ikke blokerer de indgående lysstråler.

soveværelse-hvide-møbler-taupe-væg-farve-tapet

Selv med Vinduesdekoration gå tilbage til farven hvid for at skabe luftighed og plads. Undgå stoffer, der er for tætte og helt blokerer for dagslys. Lysstyrende persienner gør det f.eks. Muligt at dosere og differentiere indfaldende lys i rummet. Med smukke, gennemsigtige gardiner kan du give soveværelset en hyggelig atmosfære. De består normalt af et tyndt materiale, der er gennemskinneligt og som samtidig beskytter mod nysgerrige øjne. Gennemsigtige gardiner kan også fint kombineres med uigennemsigtige gardiner.

soveværelse-hvidt-spejl-modsat-vindue-generer-lysstyrke

En god måde at fordele dagslyset på i soveværelset og skabe lysstyrke i mørke hjørner spejle på. Med smart brug af spejle kan yderligere lys fanges og omdirigeres i den ønskede retning. Et spejl overfor vinduet kan i høj grad forbedre mørke rum. Dette er effektivt, når rummet ikke er for dybt. Hvis rummet er dybere, er effekten ikke længere effektiv. Kunstigt lys hjælper her.

soveværelse-hvid-blå-garderobe-spejl-parketgulv

Et alternativ til vægspejlet er et Skab med spejlede døre eller højglansfronter. Hvis rummet er stort nok, kan du vælge traditionelle hængslede døre. Skydedøre er bedre egnet til små soveværelser, hvor hver tomme tæller.

Belysning skaber forskellige stemninger

soveværelse-hvid-brun-moderne-belysning-arbejdsområde

Hvis et værelse er for mørkt, kan et gennemtænkt belysningskoncept gøre underværker. Opdel soveværelset i forskellige områder. Lyset skal tilpasses forskellige situationer som læsning, påklædning, make-up osv. Bord- og væglamper fungerer f.eks. Som læselamper i sengen, mens skinnesystemer og drejelige indbyggede lys giver mere fleksibilitet og kan justeres individuelt. Med dæmpbare lys og indirekte lys kan du også skabe forskellige stemninger.

soveværelse-hvidt-minimalistisk-træ-varmt-let-væg-spejl

Til et soveværelse i hvidt anbefales varmt hvidt lys. Det virker beroligende og skaber en hyggelig atmosfære. Koldt hvidt lys har derimod en aktiverende effekt og fremmer koncentration.

Hvid dominerer i mange møbleringsstile

soveværelse-hvid-grå-skandinavisk betrukket seng

Fra den naturlige landstedstil til skandinavisk til romantisk shabby chic – hvid er et af de karakteristiske træk ved mange møbleringsstile. Så hvis du vil designe dit soveværelse i hvidt, så tænk over de forskellige stilarter og personlige præferencer. Når du har taget en beslutning om en klar stil, bliver det lettere at koordinere møbler og boligtilbehør harmonisk.

Landlig stil

soveværelse-landstil-hvid-grøn-beige

En af de mest populære møbleringsstile er landstedets stil. Det er klassisk, legende og står for en nærhed til naturen. Naturmaterialer og motiver fra naturen præger denne nostalgiske livsstil. Tekstiler med ruter, striber og blomstermønstre er særligt populære. Når det kommer til indretning, er fokus primært på håndlavet naturligt træ. Lidt kitsch er også tilladt i form af porcelænsfigurer, tørrede blomsterarrangementer og antikviteter fra bedstemors tid.

soveværelse-gammel-hvid-grøn-beige-landstil-farvepalet

Skandinavisk puristisk

soveværelse-hvid-skandinavisk-skrivebord-grå

Farveskemaet er meget neutralt – i sort, grå, beige og hvid. Det lyse træ dominerer også her. Møblerne har klare, enkle former og et funktionelt design. Fokus er på naturlige materialer og et simpelt designsprog. Lysstyrke og lys er også et stort emne i den skandinaviske livstendens. Imponerende lamper, masser af lys og lanterner sikrer mere hygge i de lange, mørke vinternætter. Stoffer og teksturer spiller også en væsentlig rolle her. Vælg uldne sengetæpper, der holder dig varm og masser af puder, der inviterer dig til at hygge dig.

Hvidt soveværelse med en shabby chic stil

soveværelse-hvidt-skidt-chic-romantisk-roser

Shabby chic er en nostalgisk livsstil med et feminint touch. Farvegrundlaget for denne romantiske møbleringsstil er pasteltoner som f.eks. Rose og himmelblå, som suppleres med masser af råhvid, beige og grå. Boligtilbehør i sølvfarvet metal som vaser, lysestager og bordlamper giver dekorationen et ædelt præg.

Soveværelse i hvidt har en boho chic fornemmelse

soveværelse-hvid-boho-stil-romantisk-himmelseng-massivt træ

Boho chic -stilen har været stigende i et stykke tid og finder også vej til vores opholdsrum. Og ikke underligt, for det giver en dejlig nonchalance og skaber den perfekte stemning for en behagelig søvn. Selvom hippiestilen kan være meget farverig, kan du beholde det rene look ved at bruge meget hvidt. Også her lægges der stor vægt på naturlige materialer og naturlige farver. Linned, strikket blonder, jute, kurv og læder er særlig populære. Derudover gør macramees og drømmefangere den perfekte boho -dekoration.

Den maritime møbleringsstil 

soveværelse-hvidt-koboltblåt-maritimt-land-hus-feriehus

Den maritime indretningsstil sikrer, at der blæser en frisk brise i soveværelset året rundt. Kombinationen af ​​hvidt og blåt samt stribede mønstre er yderst karakteristisk for de maritime møbler. Friske sandtoner og accenter i rødt fuldender stilen. Drivved dekorationer, formet af naturen, fuldender det maritime look med rustik charme.

Integrer strand, vind og vand autentisk i dit soveværelse

soveværelse-hvid-maritim-sand-grå-farvepalet

Minimalisme

soveværelse-hvid-metal-blank-dekoration-elementer-bordlamper

Hvis soveværelset skal indrettes på en minimalistisk måde, kommer den klare linje først. Alt er reduceret til det absolutte minimum. Geometriske former, glatte overflader og et harmonisk samspil mellem farverne hvid, sort og grå skaber et sammenhængende billede. Værelset må ikke virke for tomt eller for kedeligt.

Previous Post
Karnevalsdekorationer til hjemmet – gode karnevalidéer at lave selv
Next Post
5 hjemmelavede gaveideer, der virkelig er nyttige