15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Godt indeklima: 10 planter, der er velegnede til soveværelset

Ifølge Feng Shui er planter ikke egnede til soveværelset

Soveværelset er stedet, hvor du kan hvile efter en aktiv dag. Alt her skal bidrage til en dyb og fredelig søvn, herunder indendørs planter. Der bør lægges særlig vægt på deres valg, da nogle arter kan være sundhedsskadelige. Planter påvirker luftkvaliteten og kan derfor have en direkte positiv eller negativ effekt på kvaliteten af ​​din søvn. Her giver vi dig tips til, hvad du skal passe på, når du vælger planter, og fortæller dig, hvilke planter der er bedst til soveværelset.

Planter til soveværelset: hvordan kuldioxid påvirker søvn

Ifølge NASA er planter til soveværelset luftrensende arter

Indendørs planter kan mere end bare at dekorere hylder. De kan også øge dit humør, øge din kreativitet, reducere dit stressniveau, forbedre din koncentration, skabe ro, opretholde fugtighed i rummet, producere ilt og filtrere naturligt luftforurenende stoffer. Man kan sige, at de virkelig er allroundere. På trods af de positive fordele, som stueplanter tilbyder, er der forskellige meninger om spørgsmålet om, hvorvidt man skal have planter i soveværelset. Nogle mennesker tror, ​​at det kan være skadeligt, fordi planter ligesom os trækker vejret og frigiver kuldioxid om natten som en del af fotosyntesen. Et højt indhold af kuldioxid i rumluften kan også føre til usædvanligt høje niveauer af CO2 i blodet. Din krop reagerer ved at øge din vejrtrækningshastighed for at få mere ilt. Dette har form af korte, hurtige vejrtrækninger og let hvæsen. Ændringen i dit vejrtrækningsmønster og den tilhørende aktivitet forstyrrer din søvn. Selvom kuldioxid er relativt harmløs i små mængder, er det bedst at vælge planter, der producerer ilt i stedet for kuldioxid om natten.

Hvilke planter sikrer et sundt indeklima

Bow hamp plante frigiver ilt på en sund luftrensende måde

Indendørs planter forbedrer faktisk indendørs luftkvalitet. Tør indeluft får skylden for en række lidelser som vejrtrækningsproblemer, ondt i halsen, forkølelse og endda udbrud. Indendørs planter hjælper med at opretholde og i nogle tilfælde øge luftfugtigheden ved at frigive vanddamp under transpiration. Ud over ilt og fugt producerer planter også negative ioner, der ligner mange luftrensningsmaskiner. De negative ioner fæstner sig til luftbårne partikler som støv, skimmelsporer, bakterier og allergener og fjerner dem effektivt. Tilstedeværelsen af ​​negative ioner har også vist sig at øge mental sundhed, produktivitet og generelt velvære. Nogle almindelige stueplanter går endda et skridt videre i luftkvalitetskontrollen og filtrerer forurenende stoffer ud som formaldehyd, trichlorethylen, xylen, ammoniak og benzen.

Hvorfor anbefales planter ikke til soveværelset ifølge Feng Shui?

Ifølge NASA filtrerer planter til soveværelset forurenende stoffer i luften

Om planter i soveværelset er gode eller dårlige ifølge Feng Shui, diskuteres heftigt. Den klassiske teori siger, at planter ikke er egnede til soveværelset. Frem for alt andet skal soveværelset tjene ét formål, nemlig at give hvile og afslapning. Planter har en stærk og levende energi af vækst og bevægelse – yang -energi – det er ikke den feng shui -energi, der anbefales til soveværelset.

Planter tilhører træelementerne, det vil sige, at deres fokus er på opadgående bevægelse. Søvn er en Yin -begivenhed, hvor energien flyder nedad og bringer kroppen til hvile. Der er mange gode steder i dit hjem for Feng Shui at sætte frodige, levende planter – som de østlige og sydøstlige områder af Bagua. Dette gælder dog ikke soveværelset.

Grøn lilje plante sund til soveværelset renser luften

Hvis du ikke møblerer dit soveværelse i henhold til reglerne for Feng Shui, behøver du ikke at undvære grønt. En lille eller mellemstor plante i et hjørne påvirker ikke dine søvnmønstre eller luftkvalitet. Hvis dit soveværelse er stort, vil et enkelt palmetræ eller en anden stor plante også se godt ud.

Når du vælger indendørs planter til soveværelset, skal du overveje følgende:

– Det er nødvendigt at få alle oplysninger om planten, dvs. om den afgiver ilt om natten eller har brug for særlig pleje.

– I dette rum bør du hellere undgå eksotiske, stærkt duftende prydplanter.

-Hvis du har lidt naturligt lys i dit soveværelse, bør du vælge skygge-tolerante og letpleje stueplanter.

– Langsomt voksende planter er også gode valg, så deres energi ikke forstyrrer den rolige atmosfære i soveværelset.

– Der må ikke være døende, syge og forsømte planter i dit soveværelse. Det menes, at smukke og sunde blomster øger positiv energi i hjemmet.

– Derudover skulle du ikke have planter med nåle i soveværelset. Ejerne vil også være stikkende og uangribelige.

– Planter, der fremmer følelsen af ​​kærlighed og gensidig forståelse, bør foretrækkes. Dette omfatter blade og blomster af rød og lyserød farve. Farverige stueplanter som den kongelige begonia (Begonia rex) er ægte blikfang.

– Hvis du har kæledyr som katte og hunde, skal du huske på, at mange af disse planter kan være giftige for dem.

Bedste planter til soveværelset Ferns behøver ikke meget lys

For mange planter kan påvirke fugtigheden og fremme skimmelsvamp. Du kan forhindre dette ved at dræne vandet i skålen og fjerne overskydende vand regelmæssigt. Vand ikke, før underlagets overflade ser tør og pulveriseret ud.

Plante til mørkt soveværelse sund guldfrugtpalme

De mest populære planter til soveværelset ifølge NASA

Allerede i 1989 lavede NASA en liste over de bedste luftrensende anlæg. Her er 10 typer, der er ideelle til soveværelset.

1. Guldfrugtpalme (Dypsis lutescens): Malagasy areca-palmen er en kraftfuld luftrensende plante. Forskerne siger, at dette stueplante er ideelt til alle, der lider af forkølelse og bihuleproblemer, fordi det øger luftfugtigheden. Dette gør det igen lettere at trække vejret, så bihulebetændelse kan lindres.

Aloe vera plante til soveværelset, sund luftrensende

2. Aloe Vera: Aloe vera -planten er let at pleje og har mange gavnlige egenskaber for helbredet. Det er blevet kåret til et af de bedste anlæg til luftrensning af NASA. Hvorfor? Det frigiver løbende ilt i løbet af natten og sikrer dermed et godt indeklima. Det opsamler også benzen (findes i vaskemidler og plast) og formaldehyd (findes i maling og gulvbelægninger), hvilket holder luften super ren.

Engelsk efeu ideel til soveværelset ifølge NASA

3. Almindelig vedbend (Hedera helix): Vedbend, som normalt er forbundet med facadegrønt, er ideel til soveværelset. Forskere fra American College of Allergy, Astma & Immunologi “fandt ud af, at vedbend kan opsuge 78 procent af luftbåren skimmelsvamp på bare 12 timer.

4. Dværg daddelpalme (Phoenix roebelenii): Denne plante er hårdfør, tørketolerant og har lang levetid. Den er ideel til opsugning af forurenende stoffer fra luften – især xylen.

Planter til soveværelset sværdbregner i hvide krukker på væggen

5. Sværdbregne (Nephrolepis exaltata): Denne attraktive plante har altid prydet vores hjem – og med god grund. Sværdbregnen er en af ​​de særligt gode afgiftende planter, fordi den binder betydelige mængder formaldehyd.

6. Stempeltråd (aglaonema): Dette er en prydplante, der er let at passe. Kolvetråden vokser godt, selv i svagt lys og i områder, hvor andre planter ikke kan vokse (som et mørkt, koldt soveværelse).

Bedste plante til soveværelset Spathiphyllum skedeblad, bladflag, enkeltblad eller fredslilje

7. Peace Lily (Spathiphyllum): Denne smukke plante kan rense luften og forbedre luftkvaliteten med 60%. Det absorberer også skimmelsporer gennem sine blade.

8. Grøn lilje (Chlorophytum comosum): Denne stueplante vokser meget hurtigt og kan opsuge op til 90 procent af toksinerne fra luften i dit soveværelse på bare to dage. Det er især velegnet til mennesker med støvallergi.

Grøn lilje plante i en lerkrukke i soveværelset ved siden af ​​sengen

9. Stick palm (Rhapis excelsa): Denne stueplante er en af ​​de mest effektive planter til rensning af luften af ​​formaldehyd, ammoniak, xylen og toluen. Stavpalmen foretrækker et let til delvist skyggefuldt sted med køligere temperaturer på 15 – 20 ° C. Så perfekt til et koldt soveværelse.

10. Grædende figen (Ficus benjamina): Denne stueplante foretrækker en lys placering og høj luftfugtighed. I mellem skal du sprøjte dem med vand, der ikke er for kalk. Den grædende figen fjerner formaldehyd, benzen og trichlorethylen fra luften.

Ivy med hængende vækst bringer farve til det hvide soveværelse

Previous Post
Lav din egen bryllups make-up: røgfyldte øjne og røde læber
Next Post
Fliser i stort format som gulv til stilfuldt rumdesign