15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når du laver en seng, så lyver du: Fordelene ved vand senge

God søvn er vigtig – både for dit helbred og for det generelle velbefindende. Kun dem, der sover rigtig godt og afslappet, kan starte den nye dag fuld af energi og pasform. Sengetypen spiller en vigtig rolle, fordi den forkerte soveflade kan have mange negative konsekvenser og forringe søvnkvaliteten betydeligt. Derfor drømmer mange mennesker om et vandseng, fordi det repræsenterer indbegrebet af luksus og en afslappet søvnfølelse.

Det er fordelene ved vandlejer

Fordelene ved vandlejer et overblik

Populariteten af ​​vandlejer er steget støt siden 1970’erne – og denne sejrrige fremgang er fortsat den dag i dag. I dag stoler omkring 100 millioner mennesker på den gode nattesøvn, som et vandseng muliggør. Det er næppe overraskende, at vandbedskonceptet har været en succes så længe. EN god vandseng at købe giver trods alt mange fordele.

Kroppen understøttes fuldt ud af vandmadrassen under søvn. Forstyrrende trykpunkter opstår ikke på grund af det høje komfortniveau, som vandsengene tilbyder. Da moderne vandlejer normalt kan opvarmes, nyder sovende godt af afslappende varme. Derudover er overfladen af ​​vinyl vandmadrassen meget holdbar og anbefales især til hygiejne.

De forskellige typer vandlejer

Hardside vandbede har en træramme

Der er dybest set tre forskellige typer vandlejer. Der er både vandsenge med blød og hård side samt såkaldte slangevandsmadrasser.

Slangevandmadrassen har dog lidt tilfælles med en traditionel vandseng – bortset fra brug af vand. Denne seng består af flere tilstødende, smalle slanger, der er fyldt med vand. To lag skum er indlejret mellem de enkelte rør.

Bølgerne i vandsækkene dæmpes af indsatsen lavet af polyurethanskum. Der kræves kun en meget lille mængde vand til dette søvnsystem, hvorfor det uden problemer kan kombineres med en konventionel lamelramme. På grund af den særlige struktur er de typiske fordele ved et vandseng dog næppe mærkbare.

Softside vandlejer har sidestøtter

Der ser det på Hardside vand senge, som var de første versioner af de velkendte vandlejer, ser anderledes ud. Med disse er madrassen, der er fyldt med vand, indlejret i en stabil ramme af træ, som sikrer sidestøtte. Der er en bundplade under trærammen, som modtager yderligere støtte fra vægtfordelere. En sikkerhedsfilm strækkes mellem bundpladen, trærammen og madrassen, så vandet fanges i tilfælde af, at madrassen beskadiges.

De moderne vandlejer svarer normalt til Softside variant. Sengens sidestøtter består hovedsageligt af skumkomponenter. Skumrammen er ofte opdelt i to dele, hvor det nederste område er fastgjort til bundpladen. Skumrammens øvre område kan bevæge sig frit med vandmadrassen.

Understrukturen er meget stabil trods sin karakter. En ekstra træramme, som med de hårde sider, er derfor ikke nødvendig. Hvis det ønskes, er det imidlertid muligt at inkorporere konstruktionen i en eksisterende ramme. De nyeste versioner af softside -vandbede bruger en formstabil profil lavet af plast i stedet for den nederste del af skumrammen, hvilket yderligere optimerer holdbarhed og styrke.

Vandmadrasserne

Vandmadrasser har forskellige stabiliseringsniveauer

Der er også forskelle i vandmadrassernes design. I tidligere tider var vandmadrasserne lavet af et glat vinylark, der var ingen stabilisering af madrassen.

Med de moderne vandmadrasser træffes forskellige foranstaltninger for at dæmpe vandbevægelserne i madrassen. Dette kan opnås ved at bruge fleecemåtter inde i madrassen, kamre eller PVC -cylindre. Der kan således opnås forskellige niveauer af stabilisering, såsom let, stærk eller fuldstændig stabiliseret. Her bestemmer personlige præferencer og behov, hvilken type stabilisering der er mest behagelig. Madrasser, der er stabiliseret med fleece, klarer sig ofte særligt godt i test og evalueringer.

Overfladerne på moderne vandmadrasser er ofte fleksible, hvilket øger deres tilpasningsevne og sovekomfort betydeligt.

Sund støtte til ryggen

Vandsenge tilbyder sund støtte til ryggen

Ryggen understøttes optimalt ved at sove på en vandseng. Det faktum, at vandet forskydes under søvn på en sådan måde, at det optimalt tilpasser sig den enkelte kropsform, resulterer i afslappende lettelse. Kroppen eller vægten af ​​den sovende spiller ingen rolle. Ryggen drager i høj grad fordel af det høje tilpasningsevne samt den behagelige varme og det lave tryk i cirkulationen.

Også fra et medicinsk synspunkt anbefales det at sove på en vandseng. Længe før vandsengen fandt vej til private soveværelser, blev den brugt i mange medicinske faciliteter. Allerede dengang blev det antaget, at den vægtløse følelse på en vandmadras havde en positiv effekt på helbredelsesprocessen for syge mennesker.

følelsen af ​​at flyde på en vandmadras er behagelig

For eksempel hjælper varme og trykløse understøttelse af vandlejer i høj grad mennesker, der lider af gigt eller gigt. Gravide kvinder eller mennesker med rygproblemer har også stor gavn af fordelene ved en vandseng.

Da rengøringen af ​​vandmadrassen er meget let og ukompliceret, og der næsten ikke kan ophobes bakterier og snavs på den, foretrækker astmatikere og allergikere også denne sengetype. Undersøgelser har også vist, at det tager mindre tid at falde i søvn på en vandseng, og at søvn er dybere og mere afslappende. Om natten udfører organismens celler vigtige funktioner med hensyn til regenerering, som understøttes af uafbrudt og dybere søvn.

Samlet set er vandsenge meget mere komfortable end konventionelle senge. På grund af den behagelige varme og hele kroppens støtte opfattes nattens hvile altid som behageligt og gavnligt. Kroppen kan slappe af under søvn, og sindet finder også den nødvendige hvile. Den sædvanlige restitutionstid efter en sportsskade eller operation kan reduceres med næsten halvdelen af ​​tiden.

Det skal altid være en hård madras?

Vandsenge tilbyder den perfekte støtte til ryggen

For en god nats søvn er en for blød og hængende madras det mest uegnede middel. Derfor er det længe blevet forkyndt, at madrassen skal være så hård som muligt for at sove godt.

Imidlertid tvinges ryggen til en unaturlig form på en hård overflade, hvilket skaber ubehagelige trykpunkter. En vandmadras tilbyder derfor den perfekte løsning – der er ingen hængning af madrassen og stadig ingen hård overflade, der ville belaste ryggen. Vandmadrassen kan ikke sammenlignes med en blød madras over gennemsnittet, da den giver perfekt støtte og tilpasningsevne.

Previous Post
Terrassedesign med træ – 30 inspirerende ideer
Next Post
Mørk vinduer: Disse tips sikrer en afslappet søvn!