15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Moderne tæppe lavet af gamle sneakers pryder den nye Adidas flagskibsbutik i Paris

Moderne tæppe forskellige varianter stribet halvcirkelformet rektangulært

Den talentfulde hollandske designer Simone Post præsenterede for nylig sin seneste genbrugsidé. På vegne af det globale firma Adidas og i samarbejde med det tyske firma I: CO genbrugte hun brugte sneakers og lavede dem til et stof. Til sidst blev der skabt et moderne tæppe, der nu vil pryde den nye Adidas flagskibsbutik i Paris.

Moderne tæppe lavet af gamle sneakers: Genbrug af brugte sportssko er en stor udfordring

Moderne tæppe lavet af genbrugsmaterialer

Sportssko og sneakers er så populære i disse dage, at praktisk talt hver anden person ejer mindst et par. Men deres bortskaffelse udgør en stor udfordring for forskerne. Gamle sneakers er særligt vanskelige at bortskaffe, fordi de er lavet af forskellige materialer (stof, plastik, gummi osv.). De skal adskilles først, så de derefter kan genbruges. Denne uundværlige indledende fase gør genanvendelsesprocessen ekstremt vanskelig.

moderne tæppe grå stribet lys mørk genbrugt

Det tyske firma I: CO fandt imidlertid en løsning og indførte et system til automatiske genkendelsesprocesser for flere år siden. Denne tekniske innovation muliggjorde et effektivt design af forberedelsesprocesserne. Skoene demonteres først i deres komponenter i et særligt genbrugsanlæg. Materialerne opnået herfra forarbejdes derefter til granulat og opdeles i tre grupper: tekstiler, hård plast og blød plast.

Moderne tæppe lavet af gamle sneakers overbeviser med et minimalistisk look

moderne tæppe gamle sneakers Adidas genbrug

Det første tæppe, Simone Post lavede, var gråt. Designeren fandt det ikke særlig smukt og endda lidt kedeligt. Efter flere forsøg lykkedes det hende at producere to forskellige gråtoner: antracit og due grå. Ud fra disse to farver skabte hun et stribet tæppe, der tiltrækker opmærksomhed med sit beherskede, minimalistiske look. Ved nærmere eftersyn viser det sig imidlertid at være en farverig skønhed: granulatet skinner i forskellige farver som pink, blå eller beige. Vi finder helt sikkert slutresultatet fascinerende. Det er et perfekt eksempel på, hvordan gamle produkter kan omdannes til interessante nye materialer gennem genbrug.

Moderne tæppe pryder Adidas Flagstore

Moderne tæppe genbrug gamle sneakers

moderne tæppe Adidas genbrugs ideer

Projekt af Studio Simone Post i samarbejde med I: CO

Previous Post
Terrassedesign med træ – 30 inspirerende ideer
Next Post
Mørk vinduer: Disse tips sikrer en afslappet søvn!