15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvilken slags luftfugter har du brug for? Dette er vigtigt, når du vælger

Tør luft i opvarmningssæsonen kan forårsage ondt i halsen, hoste, løbende næse, tør næse, irriteret hud og øjne og nedsat immunitet – især hos allergikere og børn. Dyr og planter mærker også faldet i fugtighed og mister håret mere eller begynder at visne. Et vådt håndklæde spredt på varmelegemet løser ikke problemet – en bedre idé er en moderne Enhed til at øge luftfugtigheden. Hvilken luftfugter skal du købe? Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger? Vi forklarer dig alt på et øjeblik!

Hvilke typer befugtere er der?

Dampfugter fungerer efter fordamperprincippet

Dampfugter (fordamperprincip)

En dampbefugter fungerer efter princippet om en vandvarmer, som opvarmer vandet og frigiver den varme damp i rumluften. Den ubestridelige fordel ved en fordamper er dens lav pris. Takket være den høje temperatur, der kræves for at generere damp, kan du desuden være sikker på, at den er praktisk talt bakteriefri. Mange producenter tilbyder muligheden for at koge vand Duftende olier tilføj, som gør stemningen derhjemme mere behagelig og kan blive en del af aromaterapi. Det er også værd at nævne, at dampbefugteren intet ekstra tilbehør og der kræves ingen reservedele, så du kan bruge den i mange år.

Ulempen ved enheden er dens effektivitet. En dampfugter kræver meget energi, hvilket betyder mere elektricitet i husstanden. Dampen fra luftfugteren øger også omgivelsestemperaturen, og selve apparatets drift er ikke den mest støjsvage – du skal være forberedt på boblende kogende vand fra luftfugteren. Betjeningen af ​​enheden kræver også ekstrem forsigtighed – Du kan ved et uheld brænde dig selv fra damp og varmt vand.

Ultralydsfugter (ultralyds forstøver)

Ultralydsfugter (ultralyds forstøver)

Denne type befugter, også kaldet en forstøver, gør brug af den Ultralydsbølger, at splitte vandmolekyler for at skabe en fugtgivende tåge. Denne teknologi er kendetegnet ved høj effektivitet og støjsvag drift. Desværre er det ikke for alle, da ultralyd høres af kæledyr og kan forårsage irritation eller angst hos dem. Men folk, der ikke har kæledyr, vil helt sikkert bruge ultralydsfugteren til det lavt strømforbrug sætter pris på. De fleste modeller har også en hygrostat, som gør det muligt at kontrollere den relative luftfugtighed i rummet. En anden fordel ved ultralydsfugteren er muligheden for at tænde enheden varm eller kold tågeudgang at justere. Den kolde tåge sænker stuetemperaturen om sommeren, mens den varme tåge om vinteren befugter rummet hurtigere.

Hvad er ulemperne? Det er nødvendigt at udskifte afkalkningsfilter regelmæssigt og det Rengør enheden. Problemet, som sjældent nævnes, er, at luftfugtere af denne type let kan sprede bakterier, vira eller kemikalier i vandet. Denne enhed er også karakteriseret ved frigivelse af stenstøv i vandet, som aflejres som en hvid film på møblerne og har en skadelig virkning på de menneskelige luftveje. Derfor er det så vigtigt at bruge luftfugteren rengøres regelmæssigt (mindst hver 3. dag) og hæld destilleret vand eller omvendt osmosevand i. En ulempe ved en ultralydsfugter uden hygrostat er også risikoen for a for intens luftbefugtning, som kan føre til infektioner i øvre luftveje og skimmelsvamp i hjemmet.

Fordampningsbefugter (fordampningsprincip)

Fordampningsbefugter med luftvask

En tredje type luftfugter bruges på grund af det høj effektivitet og maksimal hygiejne valgt. Fordampningsbefugteren består af en vandtank, en filterindsats og en ventilator. Enheden suger rumluften ind, leder den gennem fordampningsfilteret og frigiver den igen som en let tåge. Fordampning har vist sig at være den mest naturlige metode til befugtning håndhævet. Det har ringe risiko for overdreven befugtning af luften, renser det for støv og snavs og øger ikke omgivelsestemperaturen. Fordelene ved enheden omfatter også lavt strømforbrug.

Er fordampningsfugtere ofte dyrere end andre modeller af denne type enhed. Behovet for hyppig udskiftning af fordampningsfiltrene og apparatets hørbare betjening kan også ses som en ulempe ved denne type anordninger. Alligevel ser det ud til, at den bedste luftfugter er fordampningsfugteren.

Hvilken luftfugter skal det være – med eller uden en ionisator?

Luftfugter med ionisator renser luften

Der er mange myter om enheder, der forbedrer luftkvaliteten (luftfugtere, luftrensere eller ionisatorer). Så lad os prøve at kaste lys over mørket. Lad os starte med det indlysende: luften du indånder er fuld af støv, snavs, vira, bakterier og allergener. Desværre forbedrer luftfugteren ikke luftkvaliteten – undtagen i den fordampende version – og kan endda forværre den, hvis den bruges forkert. Hvis du undlader at rengøre enheden regelmæssigt, vil det blive et levested for mikroorganismer og et reservoir for stenstøv, der kommer ind i vores kroppe.

Så en luftfugter kan skade dig? Ja, hvis det bruges forkert, sjældent rengøres og betjenes med et snavset filter. Men selvom du passer på luftfugteren og bruger en fordampningsversion, kan der stadig være farlige forurenende stoffer i luften. Ionisatoren kan hjælpe her. Det skaber negative ioner, kaldet anioner, der kombineres med partiklerne i luften og derefter på grund af tyngdekraften falder til jorden, hvorfra de ikke længere kan stige. Ionisatoren kan derfor forbedre din livskvalitet markant og delvist beskytte dig mod sygdomme forårsaget af bakterier, vira og forurenende stoffer.

Hvis du ikke vil købe to separate enheder, kan du vælge en kombinationsenhed – en Luftfugter med ioniseringsfunktion. Effektiviteten af ​​en sådan løsning er imidlertid problematisk, da mange producenter ikke giver præcise detaljer om den teknologi, der bruges til at skabe anionerne i en bestemt enhed.

Hvilken luftfugter skal jeg vælge til mit barn?

Luftfugtere til børneværelser skal være sikre

Når du vælger en luftfugter til børn, skal du overveje to elementer: Sikkerhed og befugtningsintensitet. Af den første grund bør du ikke købe en dampfugter, da det er muligt at blive forbrændt med damp og varmt vand. Børn, der ved et uheld eller af nysgerrighed kommer for tæt på enheden, er særligt udsatte. En dampfugter kan dog fungere godt for babyer.

Det andet aspekt ved at købe en luftfugter til babyværelset har at gøre med Fugtighedsgrad at gøre. For tør luft forårsager selvfølgelig ubehag, men for høj luftfugtighed er lige så skadelig, som den tilskynder til udvikling af skimmelsvamp, mider og svampe. Disse fører igen til hyppige luftvejsinfektioner hos små børn, hvis immunsystem endnu ikke er stærkt nok. At købe en ultralydsfugter er derfor ikke et godt valg. Bedre at vælge en Fordampningsbefugter – det er en meget mere hygiejnisk løsning.

Sørg for at vælge en model, der er udstyret med en hygrostat, hygroskop og forskellige intensitetsniveauer, så du kan kontrollere fugtighedsniveauet. En ionisatorfunktion og a Nat -tilstand er også nyttige, hvis du vil tænde luftfugteren, mens børnene sover. Hvis luftfugteren skal være i vuggestuen, skal du vælge en enhed med et tiltalende design. Der er nu mange enheder med søde eventyrfigurer eller dyreformer.

Hvilken luftfugter er velegnet til allergikere?

Hvilken luftfugter er velegnet til allergikere

For allergikere er hovedformålet med udstyr til forbedring af luftkvalitet dette, at rense luften. Forøgelse af luftfugtigheden kan også være en fordel, da det minimerer udtørringen af ​​slimhinderne. Når du vælger en luftfugter, skal du dog sætte hygiejnen først og vælge en af ​​dem Dampfugter eller en Fordamper, der har et filter er udstyret – gerne HEPA eller kulfilter. Husk dog, at disse filtre sandsynligvis ikke vil fange alle snavspartikler, da luftfugteren alligevel ikke er rengøringsmiddel.

Den optimale løsning er naturligvis en luftfugter med en luftrenser, men prisen på denne type enhed er ret høj. En alternativ løsning er at købe begge enheder separat eller muligvis en god Luftfugter med en ionisator at vælge.

Er det værd at købe en luftrenser med en luftfugter?

Luftrenser med befugtningsfunktion

Filteret indbygget i luftfugteren kan faktisk fjerne bakterier og forurenende stoffer, men spørgsmålet om luftrensning er ikke længere så indlysende. Selvfølgelig er det svært at benægte, at filtre gør deres arbejde og faktisk fjerner støv og allergener fra indeluften, men problemet er luftfugterens størrelse. Fordi disse enheder er på den lille side, har de også små filtre, der muligvis ikke er tilstrækkelige til grundig luftrensning i en stor lejlighed.

Planter kan også hjælpe os med at rense og befugte luften, men vi anbefaler ikke at bruge dem som den eneste kilde til forbedring af luftkvaliteten. For mennesker, der bor i byer med høje luftforureninger, a Rengøringsmiddel udstyret med en befugtningsfunktion være den bedre løsning.

Luftfugter – hvad skal man se efter, når man køber?

Luftfugter - hvad skal man se efter, når man køber

Luftfugter effektivitet – Først og fremmest er fordampningskapaciteten vigtig, dvs. mængden af ​​damp, der genereres i en given tidsenhed. Det er normalt givet i liter om dagen eller milliliter i timen. For det andet er der befugtningsområdet, dvs. størrelsen på det rum, hvor befugteren skal bruges. I den forbindelse har du en bred vifte af enheder – der er både små modeller til rum på 10 m² og dem, der kan dække op til 300 m².

Luftfugter ydeevne – mængden af ​​energiforbrug, når enheden er i drift. Jo højere effekt, jo hurtigere befugtes luften. På den anden side er energikravene til hver type luftfugter forskellige. Dampfugtere bruger mest elektricitet, ultralydsmaskiner er mere økonomiske, og fordampningsmodeller bruger mindst elektricitet.

Vandtankens kapacitet – jo større tanken er, desto sjældnere skal du genopfylde den.

Ultralydsfugter om natten

Støjforurening (udtrykt i decibel) – Et vigtigt element, der påvirker komforten ved at bruge luftfugteren. Enheder med en lydstyrke under 30 dB er så stille, at du næsten ikke kan høre dem.

Nat -tilstand – tør luft gør det svært at falde i søvn, derfor vil vi også have vores luftfugter til at fungere om natten. Desværre forstyrrer lyden fra enheden ofte søvn. Nattilstanden hjælper her, da den reducerer luftfugterens effektivitet, men også gør den mere støjsvag.

Hygrostat – en fugtighedsføler, der tænder eller slukker luftfugteren afhængigt af luftfugtigheden i rummet.

hygrometer er en enhed til måling af den relative luftfugtighed.

Luftfugter med filter

filter – takket være det frigiver luftfugteren ikke bakterier og støv i miljøet og forbedrer luftkvaliteten i hjemmet. Der findes befugtere med tre typer filtre på markedet: Kulfilteret hjælper med at fjerne ubehagelige lugte, det keramiske filter renser vandet i tanken, og HEPA -filteret (High Efficiency Particulate Air) filtrerer allergener og støvpartikler fra luften.

Forskellige driftsformer – Så du kan tilpasse enhedens drift til fugtighedsgraden.

Ioniseringsfunktion – hjælper med at bekæmpe luftforurening.

luftfugter ionisator kombination

At købe en luftfugter er en nødvendighed for mennesker, der er følsomme over for tør indendørs luft, hvilket kan være ret irriterende i fyringssæsonen. En stigning i luftfugtighed har en positiv effekt på dit velbefindende, løser problemet med permanent tør hud og slimhinder og reducerer de vedvarende symptomer på astmatikere eller allergikere. En luftfugter vil også gavne dine potteplanter, som vil belønne dig med grønne blade og fantastiske blomster takket være optimal luftfugtighed.

Previous Post
10 originale ideer til indendørs og udendørs planter
Next Post
Lav selv vægdekoration i 16 ideer med et fantastisk look