15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Behov for pleje: udstyrsfælder i hjemmemiljøet

Behovet for pleje udgør store udfordringer for de berørte. Hverdagen ændres og dermed kravene til livsmiljøet. Kun med tiden finder mennesker med fysiske eller psykiske handicap ud af, hvilke barrierer der er. Der er dog også klassiske møbleringsfælder i hjemmemiljøet, som bør undgås. Vi fortæller dig i dag, hvilke faldgruber der ligger i dvale derhjemme, og hvornår en barrierefri renovering er værd.

Indretning af fælder i hjemmemiljøet: Hvorfor er det så vigtigt at stille spørgsmålstegn ved bomiljøet

Spørgsmål om indretning af fælder i hjemmemiljøet

Folk, der bor i deres hus eller lejlighed i lang tid, ser ikke altid de problemer, der opstår som følge af et stigende behov for pleje. Det er fordi det var muligt at have en ubekymret tid i mange år i dette boligmiljø. Fysiske begrænsninger kryber ind, eller der findes allerede en grad af pleje, f.eks. En anerkendt grad af pleje 3 eller mere, er virkningerne normalt meget mere mærkbare. Nu er det vigtigt ikke at falde ind i gamle mønstre, men aktivt stille spørgsmålstegn ved bomiljøet. Dette har flere fordele. Først og fremmest er dette en måde at nedbryde barrierer på. Det er lettere at navigere gennem lokalerne med et par justeringer. Desuden kan hjælpemidler som rollatorer bruges på en mere optimeret måde. Hvis mennesker, der har behov for pleje, beslutter sig for konverteringsforanstaltninger, kan dette også minimere risikoen for at falde. I mange tilfælde konfronteres mennesker med behov for pleje med vandrende ustabilitet i hverdagen. Sidst men ikke mindst er der naturligvis det gode argument om, at med et par justeringer kan uafhængigheden delvist bevares. Dette er også vigtigt for selvværd og selvstændighed i hverdagen.

Hvilke møbleringsfælder er der i hjemmemiljøet?

Undgå at indrette fælder derhjemme med tæppekanter

De virker uskadelige, men kan øge risikoen for skader betydeligt: ​​anlægsfælder. De kan elimineres på bare et par enkle trin.

1. Tæppekanter

Tæppekanter inviterer dig til at snuble. Det bliver særligt kritisk, når mennesker, der har behov for pleje, ikke længere kan løfte deres fødder helt. Dette er f.eks. Tilfældet, når der er lammelse. Brug af ganghjælpemidler kan yderligere øge risikoen for at falde, når man ser på tæpper. I bedste fald fjernes tæpper helt fra boligarealet.

2. Kabel

Elektroniske enheder findes hovedsageligt i boligarealer. Lamper, fjernsyn og lignende kan føre til et virvar af kabler. De skal stuves i en kabelkanal eller i det mindste bundtes sammen og lægges godt til siden.

3. Høje dørtrin

Undgå at indrette fælder i huset med høje dørtrin

Høje dørterskler har den ulempe, at de kan være en snublefare og gøre det svært at passere med ganghjælpemidler. Hvis de er i overgangen til hvert værelse, kan dette resultere i en forvirrende risiko for at falde.

4. Uovervejet livskoncept

Indretning af fælder i hjemmemiljøet, dårligt gennemtænkt livskoncept

Især i alderdommen og med fysiske begrænsninger er det vigtigt at implementere et gennemtænkt livskoncept. Det betyder, at tingene er let tilgængelige til daglig brug. I køkkenet bør f.eks. Hyppigt brugte tallerkener ikke opbevares i overskabet. Hvis du har svært ved at gå, er det nødvendigt at lade gangbroerne være fri. Sideborde, vaser og lignende gør navigationen vanskelig.

5. Utilstrækkelige lyskilder

Lamper og lyskontakter belyser mørke stuer og soveværelser. De kan betjenes om natten for at foretage en sikker tur på toilettet. Hvis det er nødvendigt, skal du muligvis opgradere på dette tidspunkt. Bevægelsesdetektorer koblet til en lyskilde anbefales især. Disse tænder og slukker automatisk.

Omstillingsforanstaltninger som hjælpemiddel

Renoveringsarbejde i hjemmet for plejebehov

Når behovet for pleje stiger, er enkle foranstaltninger ikke længere nok til at klare hverdagen godt. I dette tilfælde er renoveringsarbejde en mulighed. Du kan yde et afgørende bidrag til at nedbryde barrierer og opretholde uafhængighed.

● Renoveringsarbejde på trapper: At klare trapper er en stor udfordring for mennesker, der har brug for pleje. Udvendige håndtag hjælper med at overvinde ustabil gangart. Hvis det ikke længere er muligt at gå på trapper, kan ramper bruges udendørs. Det betyder, at du trygt kan komme ind og ud af dit hus med din rollator. Trappelifte kan installeres indendørs.

Konverteringsforanstaltninger for at hjælpe dem, der har brug for pleje

● Renoveringsarbejde på badeværelset: Her kræves der særlig forsigtighed, der sker trods alt mange uheld på badeværelset. Ikke underligt, for vådhed er også en faktor her. Et forhøjet toilet, et brusekabine, håndtag i badekarret og på toilettet og muligvis en badeværelseslift forenkler hygiejneforanstaltninger.

● Renoveringsarbejde i opholdsrum: En stor del af livet foregår i opholdsrum. Ud over at eliminere snublefare kan det være nyttigt at udvide dørene og udjævne dørtærsklerne her.

Sådan ansøger du om tilskud til renoveringsarbejde

Ansøg om tilskud til renoveringsarbejde som f.eks

Mennesker, der har brug for pleje, skal ofte grave dybt i lommen til renoveringsarbejde. Forståeligt nok er der stor bekymring, når det kommer til at betale omkostningerne. Heldigvis er der flere steder, du kan henvende dig til. Hvis du opfylder kravene, får du et tilskud, der kan bruges til at finansiere renoveringsarbejdet. F.eks Plejefond 4000 euro til renoveringsarbejde klar, så du kan tilpasse dit bomiljø til den nye plejesituation. For at gøre dette indsender du en ansøgning, som derefter kontrolleres for sandsynlighed. Hvis du kan beholde dit job, selv efter at du har brug for pleje, kan integrationskontoret muligvis hjælpe. Med henblik på “ledsagende hjælp i arbejdet og erhvervslivet” træder det til for at sikre dit job på trods af behovet for pleje. Sociale velfærdsagenturer i mange føderale stater og kommuner har et budget til finansieringsprogrammer. Det bedste at gøre er at finde ud af på stedet, om der er midler til at støtte barrierefrit liv. Der lægges dog særlig vægt på dine aktiver her. Det er jo kun dem, der virkelig er i nød, der skal modtage fordelene. Et andet alternativ er Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW Bank). De kan også godkende et tilskud til den barrierefrie renovering.

Lad dig bedst rådgive

Beslutningen om at renovere dit hjem er ikke altid let. Mange byer og kommuner tilbyder boligrådgivningscentre. Seniorkontorer har også oplysninger om det vigtige spørgsmål.

Previous Post
Hvilke gardiner på badeværelset? Disse løsninger er bedst til badeværelsesvinduet!
Next Post
Så du kan tørre tidsler og lave en smuk, stikkende dekoration selv!