15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design og indretning af et badeværelse på 6 kvm – muligheder for renovering af en lille grundplan

badeværelse 6 qm design møbleringsmuligheder renovering sorte fliser fliser toiletskål skabe hall gulv

Hovedideen, hvormed du begynder at planlægge en renovering af badeværelset på 6 kvm, er design og møbler. De anvendte materialer og badeværelsesmøbler skal have en række egenskaber, men frem for alt være fugtbestandige. Men det anbefales ikke helt at tilstoppe hver kvadratmeter i et sådant badeværelse med designelementer. Det ville være meget bedre at indrette rummet efter princippet “hvis der er mere”. Overvej også de populære ændringer af finishene med hensyn til økonomiske omkostninger.

Størrelse er ikke alt for et badeværelse 6 kvadratmeter

badeværelse 6 kvm design møbleringsmuligheder renovering retro vandhane firkantet badekar vaskemaskinehylder

For eksempel definerer du først tre hovedområder på badeværelset – bruser, håndvask og toilet. Du kan derefter udstyre disse med sanitetsartikler og møbler i høj kvalitet. Hvis du har brug for at gemme yderligere genstande i det 6 kvadratmeter store badeværelse, såsom en vaskemaskine, et skab eller et bidet, er det bedre at udskifte de store elementer med kompakte løsninger som f.eks. Et brusekabine eller skillevæg. Sådan ville følgende eksempler på vellykket planlægning se ud i forskellige former og plantegninger, f.eks. Firkantede, rektangulære eller smalle.

badeværelse 6 qm design møbleringsmuligheder renovering vaskemaskine badekar massage funktion spejl blå fliser

Princippet om minimalisme hilses varmt velkommen i indretningen af ​​et lille badeværelse, og det er bedre, hvis det berører alle aspekter, fra VVS til indretning. Hver kvadratmeter plads bør inkluderes. Der er flere gennemprøvede løsninger til dette, som du kan efterlade nok plads til behagelig brug. For ikke at ødelægge stilens enhed er det muligt at integrere enheder i skabe. Der findes nu også så kompakte håndvaske, at en normal vaskemaskine let kan installeres under dem. Du behøver ikke at købe en enhed med en lodret vasketøj, selvom denne mulighed også ville være parkbord af hensyn til plads ved åbning.

badeværelse 6 kvm design møbleringsmuligheder renovering skakbræt overfladebelægning flisebelagt skillevægsglas

Et kombineret badeværelse med toilet ser lige så pænt og pladsbesparende ud. Denne tilgang kan også gøre kedelig rengøring lettere ved at designe en hængslet toiletskål. Du kan afskærme gulvområdet på badeværelset med ekstra skabe. Disse kan også tjene som opbevaringsmøbler til husholdningskemikalier. For at spare endnu mere plads skal du vælge miniaturevVS og møbler. Du bør også holde mængden af ​​dekoration på et minimum. Det er derfor nok at efterlade detaljer, der effektivt kan understrege og fremhæve din individualitet.

Vælg det rigtige farvespektrum

badeværelse 6 kvm design farvespektrum mørkeblå beige hvid bruseniche taburet tæppe lampe vindue udsigt

Uanset hvor dagligdags det ser ud for dig, er de rigtige farver til et lille badeværelse af stor betydning. Et sådant design accepterer for det meste lyse nuancer. Fans af skrigende farver har for det meste at gøre med accenter på en blød, luftig baggrund. Dette giver dig mulighed for at opnå en bedre visuel effekt i et lille rum. Du kan også oprette en brugerdefineret stil ved hjælp af iørefaldende inklusioner. Brug af små detaljer som mosaik kan gøre interiøret meget udtryksfuldt.

badeværelse 6 kvm design orientalsk flisebelagt glidevæg sort underskab træ loftbelysning

Det er bedst at vælge en fugtbestandig maling til at begynde med, selvom matte teksturer normalt er bedre til små rum. Mange mærker tilbyder færdige farvekombinationer, der komplementerer hinanden perfekt. Gipsvægge er også en mulig mulighed, hvis du vil bruge det 6 kvm store badeværelse fleksibelt og eventuelt dække det med fliser. For eksempel har de keramiske fliser en lav absorptionskoefficient, holdbarhed, elegant udseende og andre fordele. Til design af et badeværelse på 6 kvm kombineret med et toilet er disse ideelle, da du let kan eksperimentere med dem, når du indretter. For eksempel kan en flise endda efterligne et træ med tekstilstrukturer.

Belægning

badeværelse 6 qm design møbleringsmuligheder renovering håndklædeholder badekar reflekterende fliser lysegrøn blomst

Agglomeratet er også en egnet overfladebelægning, der er endnu bedre end keramik med hensyn til slid og holdbarhed. Det er lavet i paneler i forskellige farvepaletter, med separate samlinger, der indeholder inklusioner af mosaik og aventurin. Dette kan øge omkostningerne noget, men udvide designmulighederne. Den klassiske marmor får badeværelset til at se luksuriøst og repræsentativt ud og kan bruges til delvist at dekorere individuelle elementer. Så moderne designmuligheder giver dig mulighed for at kombinere forskellige typer overflader og spare penge i processen. Det vigtigste er dog den sikkerhed, du kan give med skridsikre gulve.

badeværelse 6 kvm design møbleringsmuligheder renovering håndvask træ sandfarvet azurblå fliser kombination

En mosaikvæg, der adskiller vaskeområdet og toilettet, er et rigtigt blikfang. Den kompetent udvalgte farvekombination hjælper dig med at føle dig mere komfortabel på badeværelset. Selvom prioriteten er klassisk hvid, blå eller beige, kan du bruge kombinationer af lilla, lilla, lyserød, lysegrøn samt neon- eller chokolade nuancer til at forstærke tonerne. Den azurblå tone, kombineret med lilla eller sandfarvet glans, er i øjeblikket meget på mode.

belysning

badeværelse 6 kvm design møbleringsmuligheder renovering badekar retro stil træstol skakbræt gulv hvælvet loft

Badeværelsedesignet på 6 kvadratmeter tvinger dig til at opgive den eneste lyskilde i midten, ellers forbliver hjørnerne i skyggen. Ud over at forbedre visualiseringen er det også værd at overveje familiemedlemmers behov. Efter at have diversificeret det mulige scenario er der også mulighed for at skabe en passende atmosfære i rummet. Et blødt, dæmpet lys skaber en beroligende følelse om aftenen, når du slapper af i badekarret. Dette område kræver alternativ belysning og ikke blændende lys. Du kan placere lysene symmetrisk på hver side af spejlet for at opnå en optimal belysningszone. Det anbefales ikke at installere kolde glødelamper. Desuden kan alle lamper opdeles i grupper ved at tænde og slukke enhederne bekvemt og billigt efter behov.

badeværelse 6 kvm design møbleringsmuligheder renovering badekar brune fliser gulvbelægning belysning

Du kan derfor med succes implementere kompetent belysning ved at tilføje spejle. Men hvis du ikke vil belaste rummet, er en spejlvæg eller et loft den mest effektive og moderne måde at opgradere rummet på. Der er specialfremstillede, reflekterende fliser, som designere kan lide at bruge til at forbedre belysningen. Imidlertid er deres ulempe deres skrøbelighed og ekstremt vanskelige at passe. En anden interessant, ikke-standardiseret version er udskiftning af en almindelig dør med en glidende væg med en indvendig spejloverflade. Et fedt, men meget effektivt trin kan være brugen af ​​dekorative lamper. Belysning af fodlister og møbler blev mulig takket være udseendet af LED -strimler. Deres anvendelse påvirker ikke budgettet væsentligt.

Designmuligheder for badeværelse 6 kvm

badeværelse 6 kvm design møbleringsmuligheder renovering første salsplan

Fordelene ved det første udkast, på trods af at rummet er indrettet med mange genstande, er rummeligheden og funktionaliteten. For at spare plads kan du arrangere apparater og badeværelsesmøbler langs væggene. For eksempel kan hylder bygges ind over et stort badekar, som kan strække sig til toiletskål og bidet. Hylderne fungerer også som opbevaringsplads til kosmetik, husholdningsmidler og andre badeværelsesartikler.

badeværelse 6 kvm design møbleringsmuligheder renovering violet lilla lilla hvidt bidet håndklædetaljer

Dog skal der tages hensyn til den mulige tilstedeværelse af en vaskemaskine eller et ekstra opbevaringsskab. Med denne planlægning kunne vi ikke finde nogen store ulemper. Derudover kan du også installere en statisk skillevæg eller et badeforhæng på badeværelset. I dette tilfælde er det imidlertid bedre ikke at montere håndklædeholder, da tekstilet konstant vil absorbere fugt.

Planlægning nummer 2

badeværelse 6 kvm design møbleringsmuligheder renovering anden salsplan

En anden fordel er, når et badekar påtager sig funktionen som et brusekabine i den ene ende af en kort væg. I dette tilfælde kan området bruges af to personer, hvilket automatisk muliggør en pladsbesparende opsætning. Tilføj en bekvemt placeret holder til håndklæder og et bredt stativ i hjørnet. Således er badeværelset 6 kvadratmeter rummeligt og funktionelt.

badeværelse 6 kvm design møbleringsmuligheder renovering grå håndklædevask radiator spejlskab hængslet

En mulig ulempe med dette layout ville være den tvivlsomme placering af toiletskålen. Måske ville det være bedre at installere disse i skabets område ved at placere det mellem vasken og badekarret. Bemærk også, at det på grund af den langstrakte form kan blive lidt mørkt på badeværelset uden den rigtige belysning. Af denne grund er installation af mindst to lyskilder som loftsbelysning et must her.

Planlægning nummer 3

badeværelse 6 kvm designmøbleringsmuligheder renovering tredje salsplan

Som du kan se i dette forslag, ligner rummets form i dette badeværelsesplan meget en firkant. På grund af dets dimensioner er den bedste måde at planlægge området på, at overveje at installere et fuldt badekar og brusekabine på samme tid. Disse kan derefter danne en enkelt, separat zone. Der er også en stor vask med en bred arbejdsflade langs den modsatte side af væggen. Det smalle badeværelsesskab adskiller dette område fra toilettet.

badeværelse 6 kvm design møbleringsmuligheder renovering bruseniche dobbelt håndvask spejl

Et sådant design af rummet efterlader imidlertid ikke plads til vaskemaskinen eller for eksempel et bidet. Hvis du skulle installere en forfængelighed, der er halv så stor som den, der er vist på billedet, ville det være muligt at placere en kompakt vaskemaskine i hjørnet ved siden af ​​hoveddøren.

Planlægning nummer 4

badeværelse 6 kvm design møbleringsmuligheder renovering fjerde sal plan pink

Denne grundplan har også en firkantet form, hvor rummet også har et badekar og brusekabine på samme tid. Denne variant er velegnet til et ægtepar eller to fladkammerater, der optimalt kan udnytte den mulige tilstedeværelse af to håndvaske. Håndklædestangen er også en god placering, mens det er muligt at opbevare en række badetilbehør i et underskab.

badeværelse 6 kvm design møbleringsmuligheder renovering bad spejl væg fliser brusekabine

Der er ingen vaskemaskine i planen, men selv at installere dette i stedet for skabet ville få rummet til at se overfyldt ud. Bemærk, at i dette tilfælde er hele badeværelset på 6 kvadratmeter udstyret med store sanitære løsninger og møbler. Af denne grund er det tilrådeligt at bruge lyse farver til belægningsmaterialerne for visuelt at forstørre rummet. Et stort, uindrammet spejl, som du kan hænge på en af ​​væggene, er også velegnet til dette formål. Jo større badeværelset er, desto flere møbler har du. Vi anbefaler, at du bruger den ledige plads så kompetent som muligt, så den kan være overraskende harmonisk. Jeg ønsker dig succes!

Previous Post
Originale og skræmmende Halloween-makeup-tips til mænd, kvinder og børn
Next Post
DIY vinduesdekoration til sommer – 8 instruktioner til kreative smykker og fortrolighedsskærme