15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Find det perfekte hyggelige tæppe: materialet og andre købskriterier

Tæppe-stof-oversigt-sengetæppe-stue

En kold eftermiddag, varm te og en god bog. Hvad mangler der stadig for at gøre denne drøm fuldendt? Et varmt tæppe, selvfølgelig. Hyggelige tæpper i form af sengetæpper på sofaen eller lænestolen bringer hygge ind i dine egne fire vægge og sikrer hyggelige timer. Når de ikke bruges til at putte, bruges de ofte som pyntegenstande. Så du kan angive bestemte farve accenter i anlægget. Det perfekte tæppe skal ikke kun være behageligt blødt og holde dig varm, men også være slidstærkt og let at passe. Du kan finde ud af, hvad du ellers skal overveje, når du køber i dagens artikel.

Tæppe-vinter-pejs-varm-hæklet

Det smukkeste sted i dit eget hjem på en regnfuld efterårsdag er dit personlige yndlingssted på sofaen. Især når et hyggeligt sengetæppe venter der. Så du føler dig godt tilpas med dit hyggelige tæppe, bør det opfylde dine personlige og individuelle krav. Udover blødhed og udseende spiller andre vigtige beslutningskriterier også ind. Materialerne er lige så forskellige som de tilbudte farver og mønstre. Men selv det smukkeste design nytter ikke noget, hvis det er ubehageligt at røre ved.

Størrelsen på det perfekte tæppe

Tæppe-stue-lænestol-hvid

Tæpper fås i forskellige størrelser. For kort et tæppe kan hurtigt blive et ulideligt problem. Hvis du trækker i den ene ende, bliver enten dine fødder eller overkroppen kold. Derudover anbefales et større tæppe, hvor du kan pakke dig ordentligt ind. Grundlæggende gælder følgende formel: Længde eller bredde på tæppet = kropsstørrelse eller kropsomkreds + ca. 30 cm. XXL krammede tæpper i oversize på 160 x 220 cm og 220 x 240 cm er meget populære. Der er nu tæpper med ærmer eller såkaldte levende frakker. De holder dig varm og tilbyder ubegrænset bevægelsesfrihed og arme. Takket være de praktiske ærmer kan du læse, drikke te eller foretage et telefonopkald, mens du slapper af.

Det populære tæppe fås naturligvis også i mindre størrelser. Hvis loftet kun var beregnet til dekorative formål, kunne det selvfølgelig være mindre. En bredde på 120 cm er mere end nok til at varme dine fødder eller ben, mens du ligger behageligt på sofaen.

Det rigtige stof til det perfekte hyggelige tæppe

Kælketæppe-hæklet-grovmasket-hvid-kurv-pejs

bomuld – Et tæppe lavet af 100 procent bomuld har mange fordele. Det er blødt, varmt og også velegnet til allergikere, babyer og mennesker med følsom hud. På grund af deres åndbarhed er bomuldstæpper ideelle til kølige sommeraftener.

Uld – Så snart vinteren er lige om hjørnet, vil et tykt uldtæppe give hyggelig varme. Ledninger i uld er ekstremt holdbare og opbevarer kropsvarme meget godt. Da fåreuld er fremstillet af naturlige fibre, opfattes det nogle gange som ridset på huden. Kashmir og alpaca er særligt fine uldtyper af høj kvalitet. De er meget lette og smidige på huden.

Tæppe-fleece-lys-grå-creme-røde-striber

Fleece er fremstillet som et strikstof i plast og isolerer meget godt mod kulden. I modsætning til uldstoffer er fleece meget let og holdbar. Den har også en vandafvisende overflade og tørrer meget hurtigt. Fleece føles ekstremt behagelig og blød på huden. Pilling er typisk for fleece og kan forsinkes, men kan ikke undgås. Denne pilling er imidlertid et rent visuelt problem og reducerer ikke materialets funktionalitet.

Tæppe-polyester-imiteret pels-fluffy-luksus-faux-pels

polyester – Det perfekte valg for dem, der ønsker et slidstærkt stof til en overkommelig pris. Polyester tåler vask og tørring i mange år uden at miste sin smukke farve eller tekstur. Og det koster normalt mindre end naturlige stoffer. Et tæppe lavet som en blanding af polyester og bomuld er også en god måde at drage fordel af begge stoffer. Robustheden af ​​syntetiske fibre og naturlige fibres blødhed og åndbarhed.

Imiteret pels / imiteret pels / kunstpels – Dette stof har de samme hyggelige og varmende egenskaber som ægte pels, men er lavet af syntetiske fibre. Kast lavet af imiteret pels fås i en lang række farver og mønstre. Så du kan ikke kun have en praktisk hjælper til hverdagen, men også et stilfuldt boligtilbehør på sofaen.

Tæppe til hver sæson

Tæppe-grå-stue-lys-blå-sofa-hvide-hynder

Hvor meget varme tæppet afgiver afhænger naturligvis af stoffet. Bomuldstæpper eller mikrofibertæpper med bomuldsindhold er ideelle til sommeren, mens uld-, fleece- og polyestertæpper er ideelle til de koldere måneder.

Kan tæppet maskinvaskes?

Kælketæppe-hæklet-lys-hvidt-soveværelse

Hvis tæppet er mærket “Kun til renseri”, behøver det ikke vaskes i vaskemaskinen. Andre stoffer kan derimod vaskes i maskine, men må kun vaskes ved 40 grader. Vær opmærksom på plejeinstruktionerne og den anbefalede vasketemperatur. Ellers kan stoffet blive beskadiget.

Klump eller fnugdannelse 

Tæppe-varm-grå-uld-vinter

I løbet af tiden udvikles upopulære fnug og småsten, især med korte fibre såsom fleece. Som et resultat ser tekstiler hurtigt brugte og ældre ud, end de er. I meget brugte områder kan stoffet også tyndes ud, hvilket senere fører til dannelse af huller. For at nyde dit hyggelige tæppe længere, er det bedst at undgå at bruge skyllemiddel og bruge et mildt rengøringsmiddel. Tæpper af høj kvalitet fremstillet af naturlige fibre derimod sjældent eller slet ikke.

Åndbarhed og fugtstyring

Tæppe-bomuld-polyester-syntetisk-læder-hvid-sort

En anden vigtig egenskab ved tæpperne er deres åndbarhed, hvilket blandt andet forbedrer fugtstyringen. Tæpper lavet af naturlige fibre som bomuld, uld, hør osv. Anses for at være særligt åndbare og sikre god fugtfjerning. Naturfibre absorberer sved og leder det væk, så den fordampende kulde ikke afkøler kroppen. Disse væv opvarmes og gør det samtidig lettere at svede af. Mikrofiberstoffer absorberer derimod ikke fugt i første omgang, men spreder det direkte i den omgivende luft. Så det ville ikke være en god idé at sidde ved pejsen eller ved lejrbålet med et polyestertæppe.

Hvilket tæppe er egnet til allergikere?

Tæppe-hvid-faux-pels-chaiselong-syntetisk-fiber

Nogle mennesker er følsomme eller allergiske over for fåruld. I dette tilfælde er fleece et passende alternativ med sammenlignelig blødhed og varme. Fleecetæpper kan vaskes ved 40 grader og lufttørre meget hurtigt. De bliver kun helt kimfrie ved 60 grader, men mange modeller kan ikke modstå denne høje temperatur. Det er bedst at læse instruktionerne på etiketten.

Tæppe-faux-pels-matchende-gardiner-beige

Tæppe-fleece-quiltet-sengetæppe-grå-nordisk-mønster

Tæppe-fleece-grå-mønstret-blødt-lys

Tæppe-uld-tæppe-grå-varm

Previous Post
35 Halloween-makeup-tips til hele familien
Next Post
22 ideer til dekorative grøntsagshaver – fornøjelse for øjnene og ganen