15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fjern og undgå ridser i den keramiske kogeplade – nyttige og hurtige tip

I dag bruger mange mennesker de praktiske keramiske kogeplader til madlavning. De er ikke kun lettere at rengøre end traditionelle kogeplader, de sparer også energi. Men selv med regelmæssig rengøring og pleje vil der med tiden forekomme grimme ridser i den keramiske kogeplade.

ridse-keramik-kogeplade-hjemmemedicin-polsk-tandpasta-forhindre

Men du behøver ikke fortvivle med det samme, for den her Ridser i den keramiske kogeplade kan let fjernes i mange tilfælde. Du kan finde ud af præcis hvordan i dagens artikel.

Ridser i den keramiske kogeplade – almindelige årsager

ridse-keramik-glas-polering-ideer-simple-husstandstip

Små ridser opstår under daglig brug af kogepladerne, men også under rengøring. Feltet ridses ved at flytte køkkengrej frem og tilbage. Ridser i den keramiske kogeplade fra en gryde eller gryde er den mest almindelige årsag. Men som sagt er de fine ridser, som du selv kan fjerne. Nogle gange ridser den keramiske kogeplade imidlertid også på overfladen fra den svamp, som vi bruger til rengøring.

Ridser i den keramiske kogeplade – Hvor dybe er ridserne?

ridser i den keramiske kogeplade madlavning ø-keramik-kogeplade-reparation

Om du virkelig kan fjerne ridserne i den keramiske kogeplade afhænger først og fremmest af deres dybde. Fine overfladiske keramiske kogeplader ridser på den keramiske kogeplade er ikke et problem. Som allerede nævnt opstår disse også under daglig brug, uanset hvor omhyggelig du er. Du kan dog fjerne ridser på den keramiske kogeplade med et par tricks.

Undgå at ridse den keramiske kogeplade

Poler ridser ud i den keramiske kogeplade-glas-keramik

Selvom det i det store og hele er normalt, at der opstår ridser i den keramiske kogeplade, kan du forhindre, at dette sker. På den ene side undgår du unødigt at skubbe køkkengrejet ud over feltet. Ved rengøring skal man passe på, at de korrekte produkter bruges. Skuremælk på den keramiske kogeplade kan for eksempel forårsage ridser, men specielle rengøringsmidler til ovnen er normalt heller ikke egnede.

Rengør den keramiske kogeplade og undgå ridser

ridser i den keramiske kogeplade madlavning-rengøring-pleje-tips-ridse tandpasta

Til rengøring er det bedst at bruge et specielt produkt til keramiske kogeplader og køkkenpapir eller en blød bomuldsklud. Derudover skal kogepladen rengøres efter hver brug. Ellers kan madrester ikke kun brænde ind, men også ridse feltet. Med lidt omhu kan du undgå ridser i den keramiske kogeplade.

Brug den keramiske komfurskraber korrekt

ridser-ceranfeld-ceranfeldschaber-brændt-i-rengøring-forsigtighed

Indbrændt materiale fjernes med en speciel keramisk kogeplader. Sørg for, at klingen er isat korrekt. Ellers kan skraberen også forårsage ridser, som også kan være meget dybe. Hvis skraberen bruges korrekt, undgås ridser i den keramiske kogeplade. Det trækkes over snavs som et barberblad.

Beskyttelse gennem dæksler

ridser-i-det-keramiske-felt-dæk-beskyttelse-deco-køkken

Selv når kogepladerne ikke er i brug, kan der forekomme ridser i den keramiske kogeplade i hverdagen, hvis der placeres genstande på dem, eller hvis noget ved et uheld falder ned. For at beskytte kogepladen mod sådanne ulykker kan der bruges specielle dæksler, som også er dekorative. Bemærk dog, at disse dæksler ikke kan placeres på højpladen, før de er afkølet.

Poler fine ridser ud med polish

ridse-keramik-kogeplade-husstand-køkken-ø-land-stil-moderne

Hvordan fjerner man ridser i den keramiske kogeplade? Hvis du vil fjerne fine keramiske kogeplader, har du to midler til rådighed mod ridser i den keramiske kogeplade. På den ene side kan du prøve en lak til keramiske overflader fra specialforhandlere og dermed polere ridser på den keramiske kogeplade. Denne polering påføres med en blød klud. Spred dem over de ridsede områder. Ridserne absorberer lakken og forsvinder. Endelig tørres pastaen simpelthen af ​​med en anden ren klud.

Fjern ridser i den keramiske kogeplade med tandpasta

ridse-keramisk kogeplade-køkken-ø-mosaik-sten-bordplade

Inden du griber til polering, kan du dog også prøve et hjemmemedicin mod ridser i den keramiske kogeplade. Hvad der menes er almindelig tandpasta. Det er fordi det kan fjerne eller skjule særligt fine glaskeramiske ridser. Påfør tandpastaen grundigt på de ridsede områder og gnid den ind. Tandpastaen glatter ridsens kanter, hvilket gør dem mindre mærkbare eller slet ikke.

Skjul ridser

rengøringstip-pleje-polering af ridser i den keramiske kogeplade

Med begge varianter skal du dog være opmærksom på, at ridserne i den keramiske kogeplade ikke rigtig fjernes. Hver polering glatter kun kanterne. Resultatet er, at ridserne ikke længere er så mærkbare eller slet ikke. Lyset brydes kun ikke længere i ridserne. Så midlerne er mere en måde at reparere ridserne i den keramiske kogeplade.

Hvordan får du ridser fra den keramiske kogeplade – dybe ridser

ridser-keramik-kogeplader-revner-farlig-madlavning-madlavning-gryde-kradser

Du kan dog ikke fjerne meget dybe ridser med de ovennævnte midler. Det siges ofte, at dybe ridser i den keramiske kogeplade er farlige, hvorfor det bør overvejes at købe en ny kogeplade. Det er imidlertid ikke nødvendigvis sandt. Hele revner er mere et problem, fordi væsker, der er kogt over, kan forårsage kortslutning, hvis de kommer igennem revnerne ind i elektronikken. Der er ingen risiko for dette, hvis den keramiske kogeplade er ridset. Som sagt kan der imidlertid ikke fjernes dybe ridser, hvilket resulterer i et uæstetisk udseende.

Previous Post
Efterårsfrisurer 2016 – de mest populære trends og hårfarver
Next Post
Åbn, når du selv laver bogstaver – 22 kreative emner og ideer