15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Organiser køkkenet og arranger det korrekt – nyttige tips og tricks

Køkken organisere opbevaring-opbevaring-skuffer

Køkkenet ser rodet ud, og opbevaringspladsen er aldrig nok? Mange tror det, men faktisk kan hvert køkken hurtigt blive sat i stand med et par tips og tricks. Vil du gerne have din egen Organiser køkken og udnyt den ledige plads optimalt, så er du kommet til det rigtige sted. I artiklen finder du en masse nyttige tips til, hvordan du rydder op i køkkenet og opbevarer alle varer og dagligvarer korrekt.

Organiser køkkenet med et passende opbevaringssystem

Køkken organisere køkken skuffer-lav-dybe tips

For et rent og ryddeligt køkken er det første, du har brug for, et passende opbevaringssystem, der har masser af opbevaringsplads. Underskabe med skuffer, væghylder, apotekskabe og overskabe kan opbevare alle dine køkkengrej og små apparater, hvis de er ordnet ordentligt. Tips og ideer til, hvordan man rydder op i køkkenskabene, finder du herunder.

Organiser køkkenet – første trin

Organiser køkken-skuffen-køkken-skabet-ryddeligt

Hvis du virkelig vil omorganisere køkkenet, anbefaler vi, at du dedikerer mindst en morgen eller endda en hel dag til det. Inden du begynder, skal du levere affaldssække og en kurv til opbevaring af varer til gave eller salg. En mærkningsenhed og flere opbevaringsbeholdere vil helt sikkert hjælpe dig. For virkelig at få arbejdet udført effektivt, er det første trin at rydde op i alt fra køkkenskabene.

Rent køkken

Organisering af køkkenets køkkenskabe-oprydning-rengøring

For at opretholde hygiejne i køkkenet, bør du rengøre køkkenet regelmæssigt. Dette gælder dog ikke kun bordplader og kogeplader, men også køkkenskabe og skuffer. Når du har ryddet alt ud af køkkenskabene, kan de rengøres grundigt fra top til bund.

Tøm ting ud af køkkenet

Organiser køkkenet, muck-out-tips-ordning-opbevaringsplads

Nu hvor du har ryddet op i alt fra køkkenskabene, er det tid til at opdele emnerne i forskellige kategorier. Beslut hvad der skal smides, sælges, gives væk, opbevares eller slet ikke hører hjemme i køkkenet. Du bør smutte udgåede dagligvarer og ting, som du ikke har brugt i det forløbne år.

Organiser skuffer i køkkenet

køkken-organiser-skuffe-organisation-system-division

Små køkkenredskaber som bestik opbevares normalt i skuffer. Når du organiserer køkkenet, skal du bruge et godt skuffeorganisationssystem. Med en passende skuffeindsats er indholdet af skufferne ikke konstant blandet sammen, men er klart arrangeret.

Arranger køkkenskufferne korrekt

køkken-organisere-krydderi-opbevaring-skuffe-komfur

Opbevar daglig bestik i en skuffe så tæt på vasken og opvaskemaskinen som muligt. Så den er altid lige ved hånden og kan hurtigt lægges væk. Skufferne til venstre og højre for ovnen er ideelle til krydderier og saucer, der ofte bruges til madlavning.

Opbevar knive korrekt i køkkenet

køkken-organisering-oprydning-op-kniv-magnetisk strimmel

Ved opbevaring af knive skal man hovedsageligt være opmærksom på sikkerheden. Klassiske knivblokke på bordpladen er en god idé til de skarpe knive, men der kan udvikle sig bakterier i dem. Alternativt kan du opbevare knivene i en skuffe eller bruge en pladsbesparende magnetstrimmel til væggen.

Organiser køkken med dybe skuffer

organisere-køkkenet-dyb-skuffe-service

De dybe køkkenskuffer er meget funktionelle i køkkenet. Du kan bruge den til at opbevare gryder og bageforme samt gryder og pander. Du kan også gemme fade og beholdere i sådanne skuffer og dermed altid have overblik.

Organiser køkkenet og skab orden i køkkenskabe

køkken-organisere-køkken-skabe-arrangere-hjørne-skab-indlæg

Ud over skufferne bør du også organisere køkkenskabene i køkkenet. Hvert skab kan bruges til forskellige formål. Hjørneskabe i køkkenet er svære at nå, men har masser af lagerplads til rådighed. For at udnytte denne opbevaringsmulighed bedst muligt kan du overveje egnede hjørneløsninger, såsom en rundel eller udtræk til hjørneskabet. Praktiske køkkenskabsindsatser kan også være nyttige til baseenhederne.

Sæt vægskabet i køkkenet

køkken-organisering-væg-skab-væg-skab-opbevaringsglas

Vægskabene er en populær opbevaringsløsning, men de bruges ofte forkert. For eksempel kan du opbevare glas og kopper i væggen, samt kogebøger og en lille minibar. Tunge tallerkener som tallerkener og opbevaringsbokse hører ikke hjemme i vægskabet. En praktisk og pladsbesparende løsning til dette leveres af skydedøre og rullegardiner, der ikke kan svinge ind i rummet.

Organiser køkkenet – sæt køkkenskabet under vasken

køkken-organisere-køkken-skab-under-vask-arrangement

Området under vasken er normalt, hvor rørene er placeret og betragtes som et køligt og fugtigt sted. Derfor bør der ikke opbevares mad eller retter i den. Så dette køkkenskab er bedst til opbevaring af rengøringsmidler, affaldsposer, ekstra svampe og alt hvad du har brug for til rengøring af køkkenet.

Skraldespand under vasken – praktisk eller ej

køkken-organiser-skraldespand-skab-opvaskemaskine

I mange køkkener er skraldespanden beregnet til underskabet under vasken. Dette sted er dog ikke specielt egnet til dette, fordi fugtigheden i forbindelse med madrester kan føre til dannelse af skimmelsvamp. Det ville være bedre at opsætte en låsbar spand et sted i køkkenet eller alternativt bruge et separat skab som skraldespand.

Organiser apotekeskabet og spisekammeret i køkkenet

køkken-organisering-mad-arrangering-spisekammer

Et eller om nødvendigt flere opbevaringsskabe skal bruges til mad. For at holde spisekammeret ryddeligt, bør du først gruppere fødevarerne efter madtype. Fødevarer som ris, pasta, mel og sukker opbevares bedst i glasbeholdere. Glas foretrækkes frem for plast til dette, fordi plast er skadeligt for miljøet og også kan overføre toksiner til mad. Med mærkningsenheden kan du mærke beholderne og dermed hurtigt finde alt i spisekammeret.

Tips til mere orden i spisekammeret

køkken-organisere-skab-butik-mad-vin

Når du organiserer spisekammeret eller apotekerskabet i køkkenet, skal du først organisere maden i kategorier og give hver kategori en permanent plads i skabet. Læg de oftest anvendte produkter på det bedst tilgængelige sted. Brug kurve og dåser til de sværest tilgængelige hjørner. Overfyld ikke spisekammeret, og køb ikke mere, end der passer ind i det. Det er godt at have en forsyning, men du behøver ikke for meget.

Placer køleskabet ordentligt

køkken-organisering-køleskab-ordentligt-indretning-tips

Når du organiserer køkkenet, skal du heller ikke glemme køleskabet. Med det rigtige organisationssystem forbliver din mad frisk og velsmagende længere. I denne artikel finder du mange nyttige tips til, hvordan du kan prøve dit køleskab.

Organiser køkkenet og ryd bordpladerne

køkken-organisering-bordplader-indretning-køkkenmaskiner

Så dit køkken altid ser ryddeligt ud, bør du ikke beholde unødvendige genstande og enheder på arbejdsfladen. Det er kun de elektriske køkkenmaskiner, du bruger hver dag, der hører til. Især når den ledige plads er knap, bør de mindre brugte enheder opbevares i et køkkenskab.

Organiser køkkenet – hæng op som et trick til små køkkener

køkken-organisere-lille-køkken-niche-pladsbesparende

Til små køkkener og tekøkkener i etværelses lejligheden er der forskellige tips og tricks til, hvordan du kan maksimere den tilgængelige lagerplads. Indersiden af ​​skabsdørene kan bruges til at hænge mindre genstande. Gryder, pander og andre køkkenredskaber kan også hænges på stænger med S-kroge på køkkenvæggen for at spare plads på arbejdsfladen og i skabet.

Ryddelighed i køkkenet!

køkken-organisere-opbevaring-plads-ordre

For at dokumentere din succes med at organisere køkkenet kan du tage før og efter billeder af køkkenskabene. Så du vil helt sikkert mærke forskellene og være tilfreds med det udførte arbejde.

Previous Post
Crossfit -træning – Træn fornuftigt og forbedre din generelle kondition
Next Post
Lav selv bogmærker med gode ideer og instruktioner