15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Rengøringstøj – Gode tricks til fjernelse af genstridige pletter

rengøring af tøj tips-tricks-husstand-ideer-husmor

Over tid vises forskellige genstridige pletter på beklædningsgenstande, der ikke kan fjernes med et enkelt rengøringsmiddel i vaskemaskinen. Alligevel er det synd for dig at smide dem væk. Og du behøver ikke! Der er et par tricks, du kan prøve at rengøre dit tøj. Prøv tricks til Rengøring af tøj og brug dem i lang tid bagefter.

Rengøring af tøj – svedpletter

rengøring af tøj sved-plet-fjernelse-sodavand-idé

For at rengøre tøj med svedpletter skal du først lægge dem i blød i varmt eller koldt vand. Lav derefter en pasta i en ekstra skål, der består af en del vand og tre dele bagepulver. Brug en tandbørste til at arbejde denne pasta ind i de farvede områder. Afhængig af plagternes stædighed bør denne opløsning virke i en time eller natten over.

Rengøring af tøj med bagepulver

rengøring af tøj vask-uden-vaskemiddel-sved-rengøring

Derefter skal du vaske tøjet uden vaskemiddel og med så varmt vand som muligt, men ikke varmere end angivet. Hvis pletterne ikke er helt forsvundet efter det første forsøg, kan du gentage rengøringen af ​​tøjet. Dette trick kan bruges til både hvidt og farvet vasketøj.

Rengøring af tæpper uden kemikalier – tips og hjemmemedicin som alternativ

Fjern pletter – rengør let tøj, møbler og lignende

Tæppet – populært som et stilfuldt hjemmetilbehør

Rengør makeup pletter

rengøring af tøj makeup-snavs-genstridige-pletter-barberskum

Makeup-pletter er særligt genstridige og er ofte en udfordring for vaskemaskinen. Derfor skal du give en hånd med til at rense dit tøj selv. To produkter kan hjælpe. På den ene side kan barberskum fungere effektivt og på den anden side kan enkelt opvaskemiddel være effektivt. Brug det, du har ved hånden.

Fjern pletter med barberskum og opvaskemiddel

rengøring af tøj barberskum-fad-vaskemiddel-idé-nyttigt-tricks-vasketøj

Barberskum spredes simpelthen over pletten til rent tøj. Du kan derefter efterlade skummet et stykke tid. Tøjet vaskes derefter i vaskemaskinen som normalt. For varianten med opvaskemiddel, forbered en opløsning med vand. Lad beklædningsgenstanden trække i vejret, vrid den ud og tør blot pletten af.

Fjern deodorantpletter

rengøring af tøj deodorant-pletter-rengøring-tips-simple-skyllemiddel-klude

Du kan nemt fjerne friske deodorantpletter med blødgøringsservietter. Gnid blot pletterne med deres hjælp. Det meste af tiden er dette nok til at fjerne sådanne pletter. Hvis pletterne er mere genstridige, kan du prøve følgende måder at rengøre dit tøj på:

Brug pletrens

rengøring-tøj-plet-rengørings-ny-dekoration-uden pletter

En pletrens til rengøring af tøj kan gøre underværker her. Gnid blot rengøringsmiddel ind fra top til bund. Du kan også bruge lidt vand til genstridige pletter. Hvis dette heller ikke hjælper, anbefaler vi at bruge en ny deodorant, der er gennemsigtig. Disse efterlader ingen pletter på tøjet.

Pletter af læbestift

rengøring-tøj-læbestift-pletter-genstridige-trick-alkohol

Læbestiftpletter er sjældne. Ikke desto mindre kan det ske, at du taber læbestiften og pletter din top i processen. Gnid derefter det grove snavs af med en klud for at rengøre tøjet. Sprøjt derefter pletten med lidt vand. Kom en dråbe opvaskemiddel på vandpletten og gnid den godt ind. Lad det derefter stå i 10 til 15 minutter. Fortsæt derefter med at gnide med et frottéhåndklæde, startende fra yderkanten og arbejde dig indad. Tør til sidst pletten med den tørre side af frottéhåndklædet.

Rengøring af tøj – alkohol fungerer som en pletfjerner

rengøring-tøj-opvask-opløsning-vand-spray-hurtigt

Alkohol kan også være meget nyttigt med læbestift. For at rengøre tøjet spredes tøjet ud på en fast overflade. Pletten skal pege nedad. En vatrondel gennemblødt i alkohol bruges nu til rengøring. Dup bagsiden af ​​pletten, og skyl den derefter af med koldt vand. Gnid derefter pletten tør med en klud.

Rens misfarvet tøj

rengøring-tøj-misfarvede-ting-vaskemaskine-vask-blegning-hvid

Så meget som du er opmærksom, kan det altid ske, at et farvet tøj ved et uheld kommer ind i de hvide og misfarver dem. Irriterende som det er, kan du stadig gemme tøjet ved at vaske det igen og derved rense farven i tøjet. Fyld vaskemaskinen med varmt vand, tilsæt blegemiddel og vask det der engang var hvidt. Sørg for at fjerne det farvede tøj på forhånd! Denne rengøring af tøjet skal muligvis gentages.

Vedligehold og rengør ruskind

rengøring-tøj-ruskind-pleje-sko-støvler-beklædningsgenstand

For at undgå pletter så meget som muligt er det tilrådeligt at behandle tøjet med en beskyttende spray. Dette gælder især for sko. Sprayen er smudsafvisende og forhindrer misfarvning. Desuden bør skoene ikke lukkes hermetisk. I stedet for plastposer kan du bruge bomuldsposer, der garanterer tilstrækkelig luftcirkulation. Sko skal opbevares køligt, tørt og ikke udsættes for direkte sollys.

Trick med mel

rengøring-tøj-fjernelse-pletter-ruskind-damer-sko-tør

Følgende gælder for rengøring af tøj, der allerede er plettet: Umiddelbart efter farvning skal pletten duppes med en tør klud og drysses med mel eller talkum. Sådan bliver tøjet natten over. Næste morgen fjernes det tørrede pulver med en nærende børste til ruskind.

Rengøring uden vand

rengøring-tøj-uden-vand-rengøring-følsom-tekstil

Tørrede pletter fjernes ikke med vand. Generelt bør vand undgås til rengøring af ruskindstøj, da væsker kan beskadige både farven og overfladen af ​​materialet. Brug i stedet lidt eddike og en tør klud.

Vandpletter på læder

rengøring-tøj-læder-vand-pletter-tør-klud-rengøring-pleje

For at rengøre tøjet skal du først tørre læderet af med en blød, ren klud. Dyp en ren klud i en opløsning af vand og flydende sæbe. Brug den til at tørre læderet grundigt, indtil pletterne forsvinder. Fjern derefter den resterende fugtighed med en tør klud. Lad derefter skoene tørre af sig selv i en halv time. Brug ikke varm luft til tørring!

Rengør gulnet tøj

rengøring-tøj-blegning-misfarvet-vasketøj-blegemiddel-sodavand

Hvidt tøj vil gulne med tiden, hvilket selvfølgelig er irriterende. Men du kan genvinde deres originale hvidhed med korrekt rengøring af tøj. Bland en opløsning af 4 liter lunkent vand og 250 ml bagepulver, der skal opløses godt i vandet. Lad det hvide tøj trække i det i otte timer. Derefter skal tøjet suge i en anden løsning i otte timer, som består af 325 mg aspirintabletter og otte liter varmt vand. Til sidst vaskes tøjet i vaskemaskinen som normalt, gerne ved 50 grader. Du kan også rengøre dit tøj med eddike for et bedre resultat. Læg blot 250 ml i vaskemaskinen.

Andre tips til tøj – Ustyrede lynlåse

rengøring-tøj-lynlås-sæbe-farveblyant-gnid-let

En voksblyant kan hjælpe, hvis lynlåsen ikke længere vil glide godt. Gnid blot hele lynlåsen eller bare det fastklemte område med pennen. Derefter åbnes og lukkes lynlåsen et par gange for at fordele grafitten godt. En anden variant er sæbe. Dyp noget vat i sæbe og derefter i vand. Dæk nu lynlåsen på. Åbn og luk derefter skiftevis lynlåsen igen, indtil den ikke længere sidder fast.

Fnug på tøj

rengøring-tøj-fnug-knude-skæring-barberblad-velcro-tape-kam

For at slippe af med de irriterende klumper og fnug på tøj kan du prøve tre andre varianter ud over en fnug barbermaskine. På den ene side kan de let skæres væk med et barberblad. Du kan også klæbe klæbende eller isolerende tape til de fuzzy områder og trække fnuget af. Velcro er også meget effektiv. Det er bedst at bruge velcro, som du ikke længere bruger. Brug dog ikke denne metode for ofte, da velcroen kan beskadige tekstilet. Og kammen er også et fantastisk værktøj. Kæm blot tøjet, eller mere præcist fnuget, i retning af vævningen. Derved løsner de.

Previous Post
Originale og skræmmende Halloween-makeup-tips til mænd, kvinder og børn
Next Post
DIY vinduesdekoration til sommer – 8 instruktioner til kreative smykker og fortrolighedsskærme