15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fjernelse af græspletter: Disse hjemmemekanismer holder tøj pletfrit

Efter en udflugt kan du pludselig finde dem på dine hvide sko, jeans og måske endda din nye skjorte: pletter af græs. De kan møjsommeligt fjernes, fordi de overlever den skånsomme vaskecyklus uden problemer. De kan slippe af med særlige pletfjernere, men mange indeholder aggressive kemikalier og det til skade for tekstilerne. De kan også forårsage en allergisk reaktion hos mennesker med følsom hud. Heldigvis er der et alternativ: Disse hjemmemediciner kan fjerne græspletter og er skånsomme mod tekstiler og hud.

Fjernelse af ukrudtspletter: Hjemmemedicin, der er garanteret at få dem væk!

Brug citron og eddike til at fjerne græspletter fra jeans

Som med alle pletter gælder følgende tommelfingerregel for græspletter: jo før du behandler dem, jo ​​hurtigere og lettere får du dem væk. Du kan finde mange pletfjernere i butikkerne, men de næste hjemmemediciner viser sig at være et billigt og skånsomt alternativ. Du har alligevel de fleste hjemme og kan bruge dem, når det er nødvendigt. Uanset hvad du vælger, skal du altid læse vasketøjet før en behandling. Nogle tekstiler og farver er meget sarte og kan blive beskadiget. Forsigtighed er påkrævet, især med silke, fløjl, uld og polyester. For at være på den sikre side kan du først teste effekten på et usynligt sted.

Sådan fjernes græspletter fra jeans: disse hjemmemediciner kan hjælpe

Fjern græspletter fra jeans og hvide sko og t-shirts

De plejede at være arbejdstøj, i dag er de blevet sande klassikere. Uanset om det er afslappet, elegant eller sporty: Jeans er blevet en uundværlig del af vores garderobe. Men det er ikke let at finde det perfekte snit. Så det er endnu vigtigere, at vi vasker vores yndlingsjeans forsigtigt. Den hurtigste måde at fjerne græspletter fra jeans er med et syrligt hjemmemedicin. Citronsaft hjælper med friske pletter, og eddikeessens kan bruges til tørrede græspletter. Det opnås organisk og indeholder ikke syntetiske tilsætningsstoffer. Eddikeessensen har i øvrigt en lang række anvendelser i husstanden: Den bruges også til at afkalke metaloverflader eller til at rengøre arbejdsfladen i køkkenet.

Sådan fjernes græspletter fra børnetøj Tips og tricks

Sådan kan du fjerne græspletterne fra dine jeans: Dryp citronsaften eller eddikeessensen over pletterne og lad det naturlige rengøringsmiddel virke i 40 – 50 minutter. Vask derefter tøjet i vaskemaskinen som normalt. Når du gør dette, skal du følge instruktionerne på plejemærkaten.

Fjern græspletter: rengør sko

Fjern græspletter Sådan rengøres skoene igen Tips

Løb, gå, spring: vores sko skal følge meget med. Det er desto vigtigere, at vi plejer dem og fjerner snavs så hurtigt som muligt. Imidlertid viser det sig at være en vanskelig opgave at behandle pletter på sko. Men med det rigtige hjemmemedicin kan du nemt mestre dem. Afhængigt af skoens materiale kan forskellige naturlige rengøringsmidler bruges:

1. Hvis skosålen er snavset, kan du først prøve at fjerne græspletterne med en snavs. Hvis det ikke virker, kan du lægge en bomuldsklud i blød i alkohol (90%) eller vodka og bruge den til at tørre pletterne væk.

2. Du kan rense kludsko med sukker. Kom blot 3 spsk sukker og 1 spsk vand i en skål og rør rundt til en blanding. Påfør pletterne, lad virke i 60 minutter, og vask derefter skoene i vaskemaskinen.

Fjernelse af græspletter fra sko Tips til stofsko og lædersko

3. Fjern græspletter: Sko af læder er følsomme over for sure husholdningsmidler. Sukker og snavs viskelæder kan efterlade små ridser. I dette tilfælde flydende gallesæbe, som har en yderst effektiv rengøringsevne og samtidig beskytter det følsomme læder. Læg noget af det på en svamp og dup af pletterne. Afhængigt af dine behov kan du derefter lægge alkohol (90%) på en ren klud og anvende det forsigtigt på læderet. Du kan derefter imprægnere glat læder med en skospray med voks og olier. Bare spray det på dine sko, lad midlet virke i cirka 15 minutter og polér derefter læderet med en blød klud. Ruskind, ruskind og nubuck bør kun behandles med specialplejeprodukter.

Fjernelse af græspletter: få din hvide skjorte ren igen

Fjern græspletter og få den hvide skjorte ren og pletfri igen

Den hvide skjorte er et af de grundlæggende og bør ikke mangle i garderoben. Du er jo altid godt klædt på og kan kombineres på mange måder. Forudsat at den hvide skjorte virkelig er hvid.

Hvis du vil fjerne genstridige græspletter fra din yndlingsskjorte, bør du vælge tandpasta med menthol. Det kan virkelig gøre underværker på alle typer pletter. Du skal blot arbejde tandpastaen ind i pletterne med en blød tandbørste og derefter lade den stå i 60 til 80 minutter. Jo mere følsomt stoffet er, desto kortere er eksponeringstiden. Vask derefter trøjen ved maksimal temperatur (ifølge plejemærkaten).

Forresten, hvis du vil fjerne græspletter fra hvid trikot, kan du gøre en lignende ting og behandle beklædningsgenstanden med tandpasta.

Fjern tørrede græspletter

Fjern græspletter fra den hvide skjorte, og fjern dem fra trøjen

Hvis du vil fjerne gamle pletter af græs, kan du bruge følgende hjemmemekanismer:

  • Rå kartofler indeholder stivelse, der kombineres med klorofyl. Derfor viser de sig at være særligt effektive rengøringsmidler. Vask blot en kartoffel, tør den og skræl den. Gnid derefter over pletten med cirkulære bevægelser. Påfør kun let tryk. Lad virke i 40 minutter og vask som normalt.
  • Pletter med benzin forbehandling. Benzin er ideel til behandling af følsomme tekstiler såsom silke eller fløjl. Læg bare lidt benzin på pletten og vask tøjet umiddelbart efter. Ventilér den for at slippe af med benzinlugten.

Fjern græspletter Brug sukkerhjælpemidler og rengør forsigtigt børnetøj

  • 3 spsk bagepulver med 2 spsk vand Bland til en pasta og påfør et tykt lag på pletten. Lad tørre. Bland derefter en halv kop (ca. 100 ml) hvidvineddike med 250 ml vand og 1 spsk flydende sæbe. Læg hvidvineddike -væsken på pletten og gnid ind med en blød tandbørste. Skyl tøjet med varmt vand og lad det lufttørre. Sollyset vil blegge enhver pletrester.
  • Du kan også tage dit yndlingstøj med Rengør baby shampoo. Du skal blot fylde et vasketøjskar med lunkent vand, dyppe tøjet i det og tilføje 6-8 streger babyshampoo.

Fjern gamle græspletter fra tøj, der allerede er vasket

Sådan fjernes græspletter fra stof med hjemmemedicin Tips

Har du prøvet at bruge blegemiddel og vaskemiddel til at fjerne græspletter, men det virkede ikke? Prøv at bruge opvaskemiddel og hvidvineddike denne gang. Kom først hvidvineddike på pletten. Fyld derefter et vaskerum halvvejs med koldt vand og dypp tøjet i det. Tilsæt 2-3 stænk opvaskemiddel og lad det stå i 60 minutter. Ved særligt genstridige pletter kan du lægge et skvæt vaskemiddel direkte over pletten. Vent 30 minutter, skyl derefter dit tøj med koldt vand og lad det tørre i frisk luft.

Vin, kaffe og græspletter kan ikke fjernes med bare vaskemiddel. Men hvis du reagerer hurtigt og håndterer tøjet ordentligt, kan du fjerne det. Frem for alt er det vigtigt at læse plejemærkaten og vælge hjemmemedicin eller en kombination af hjemmemedicin, der ikke vil beskadige stoffet. Det samme gælder selvfølgelig dine sko.

Previous Post
Originale og skræmmende Halloween-makeup-tips til mænd, kvinder og børn
Next Post
DIY vinduesdekoration til sommer – 8 instruktioner til kreative smykker og fortrolighedsskærme