15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Rengøring af legetøj – tips og de rigtige metoder og værktøjer afhængigt af materialet

Børn og legetøj er som pitch og svovl – uanset hvor barnet går, følger der mindst ét ​​legetøj med. Og dette er naturligvis udsat for snavs. Det er helt normalt, at bakterier og vira sætter sig på legetøjet. Fra det ene barns mund til det andet, i sandkassen eller – ups – når du stiger ud af bilen, faldt på gulvet, før eller siden skal du rense hvert legetøj. Og selvom det ikke virkelig virker problematisk med letplejet plastik, gør udstoppede dyr og trælegetøj det lidt vanskeligere for os. Derudover må du ikke bruge kemiske rengøringsmidler. Så hvordan skal du gå videre med rengøring afhængigt af materialet og hvad der kan bruges til at desinficere legetøj? Vi forklarer det for dig!

Rengøring af plastlegetøj

Rengøring af legetøj - tips til let pleje af plastiklegetøj

Lad os starte med det letplejede legetøj, nemlig dem, der er lavet af plastik. Der behøver du ikke bekymre dig om at ødelægge materialet, for plastik kan tåle meget. Uanset om du vil vaske Playmobil, rengøre Lego -legetøj eller rengøre andet plastiklegetøj, bør du stadig undgå aggressive rengøringsmidler. På den ene side fordi de er skadelige for børnene og på den anden side fordi disse farver og materialer kan opløses. Det er heller ikke nødvendigt at dræbe eller fjerne vira og bakterier. Hvis coronavirus -pandemien lærte os en ting, er det, at simpel opvaskemiddel eller sæbe og varmt vand virkelig er effektivt til at bekæmpe mikrober.

Med sæbe og vand

Plastlegetøj er hurtigt og let at rengøre med sæbe og vand

Derfor er det helt tilstrækkeligt, hvis du rengør sådanne legetøj med en klud eller svamp og varmt sæbevand. Tør overfladerne grundigt, især i hjørner og kanter, hvor snavs samler sig. Skyl derefter legetøjet med varmt vand og lad det lufttørre.

I opvaskemaskinen eller vaskemaskinen

Plastiklegetøj kan rengøres i vaskemaskinen eller opvaskemaskinen

Men hvis du vil rense en hel flok legetøj med det samme, er det ikke så godt at vaske det i hånden. Der er jo masser af andre huslige gøremål, der venter på dig som mor. Det skal gøres hurtigt. I sådanne tilfælde er vaskemaskinen og opvaskemaskinen reelle hjælpere til husholdningen. For Vaskemaskine du har brug for håndklæder lavet af frotté eller tøjnet. Du samler legetøjet i den og vasker dem derefter på en skånsom cyklus ved 40 grader. Du kan også tilføje vaskemiddel til farvet vasketøj. Sørg for at slukke for centrifugeringscyklussen.

Også i opvaskemaskine Vær opmærksom på den korrekte temperatur. Det må ikke være for varmt, for så ødelægger du legetøjet. Og det gælder både vandet og den efterfølgende tørringsproces. Det er bedst at udelade sidstnævnte helt. I stedet, efter vask, skal du åbne døren og lade legetøjet tørre alene. Hvis du også rengør legetøj af plast i opvaskemaskinen, skal du kun bruge afspændingsmiddel.

Rengøring af trælegetøj

Rengøringslegetøj lavet af træ - tanniner virker antibakterielt

Legetøj lavet af træ er noget mere krævende at rengøre, fordi det er mere følsomt. Ikke kun fordi fugtigheden trænger ind i træets porer og kan deformere det om nødvendigt, men også på grund af lakken, der kan flage af på grund af præparater og for meget vand. Så når du rengør trælegetøj, skal du være mere forsigtig end med den relativt ufølsomme plast. Opvaskemaskiner og vaskemaskiner er tabu for legetøj som dette!

Rengøring af legetøj - skyl kun træet med lidt vand

Så hvordan rengør du trælegetøj? Den gode nyhed er, at træ naturligt forsvarer sig mod bakterier. Den har tanniner, der gør det virkelig svært for bakterier og lignende. Så det er helt tilstrækkeligt, hvis du skyller legetøjet kort under rindende vand. Og den skal virkelig være kort, så træet ikke kan opsuge vand. Men hvis overfladen er synlig og meget snavset, kan du også skrubbe lidt: fugt en svamp med lidt sæbevand (eller opvaskemiddel), vrid den godt ud, og du kan rense legetøjets overflade. Lad det derefter tørre.

Lakken på trælegetøj, som ofte bruges, vil før eller siden begynde at flise af. Og hvis du alligevel renser brugt trælegetøj, kan du kontrollere, om der er skarpere kanter og om nødvendigt glatte dem med sandpapir.

Rengøring af legetøj – det kramme legetøj

Hold krammet legetøj fra bakterier og vask dem regelmæssigt

Snavs sætter sig især let på blødt legetøj. Mad og spyt og andre væsker absorberes, tørrer på og er derfor særligt stædige.Så hvis du vil undgå eller slippe af med bakterier på krammet, er der ingen vej uden om et bad. Om denne type legetøj til børn kan lægges i vaskemaskinen afhænger primært af materialet. Den bedste måde at kontrollere dette på er på etiketten. Der er det angivet, om det udstoppede dyr kan vaskes i vaskemaskinen og ved hvilken temperatur, eller om det skal vaskes i hånden.

Vask blødt legetøj i vaskemaskinen eller i hånden, afhængigt af materialet

Nogle materialer er ikke egnede til vaskemaskinen. Disse omfatter syntetiske fibre, uld, alpaca og mohair. Vaskeprocessen kan få krammet til at miste pelsen. Så gør det forsigtigt med din hånd og det vaskemiddel, som du også bruger til børnetøj. Men hvis materialet tillader det, kan dette legetøj vaskes i vaskemaskinen med vand og det sædvanlige vaskemiddel. For at gøre dette skal du lægge det i et vasketøjsnet og indstille det til en skånsom cyklus. Du bør ikke dreje eller højst ved en meget langsom hastighed.

Rengøring af legetøj - hvad du bør overveje med legetøj

Du kan muligvis også bruge tørretumbleren bagefter. Bemærk venligst oplysningerne på etiketten. Du kan forhindre vat i at klumpe sig sammen ved at lægge en flok nye tennisbolde i tørretumbleren.

Uanset hvad gælder følgende: Du bør rengøre denne type legetøj relativt ofte, så der ikke kan opstå sygdomme ved krammet legetøj. Men legetøj deformeres, hvis det vaskes for ofte. Derfor skal du ikke overdrive det.

Rene badedyr

Rengør overfladerne af gummi legetøj med eddike eller citronsyre

Legetøj til badekarret er normalt lavet af gummi. Derudover har de et lille hul, hvorigennem vand og alt snavs kan komme ind. Og selvom ydersiden let kan rengøres med en blød børste eller en svamp og opvaskemiddel eller sæbe, er det netop indersiden, der giver en udfordring og dermed giver de bedste betingelser for spredning af bakterier. Sæberester, kalk og snavs samler sig indeni og farver legetøjet sort. Disse badelegetøj rengøres bedst med enkle hjemmemidler. Vi har opsummeret nogle af dem for dig. Du kan bruge dem til let at rengøre legetøjet.

Rengør badedyr med vaskepulver

Badende dyr samler snavs og skimmelsvamp indeni

Brug handsker, når du rengør legetøj med vaskesoda! Opløs to spiseskefulde vaske sodavand i 1,5 liter kogt vand og sug det op med legetøjet (alternativt kan du fylde badelegetøjet med en sprøjte). Lad det derefter virke i cirka 10 minutter. Klem derefter opløsningen tilbage ud af legetøjet. Dette får også det akkumulerede snavs til at lække ud, hvilket kan få åbningen til at blive tilstoppet. Du kan få dette gratis igen med en nål eller en anden spids genstand. Du skal muligvis gentage disse processer (lade vaskesodaen virke og klemme den ud) flere gange. Skyl derefter indersiden flere gange med klart vand for at fjerne eventuelle rester af vaskesoda.

Brug vaskesoda til at rengøre indersiden af ​​gummi legetøj til badekarret

Proteserenser, som du opløser i et glas vand på forhånd, er lige så effektiv til rengøring af legetøj, omend ikke så meget som sodavand. Fyld legetøjet halvvejs med opløsningen, og ryst det kraftigt for at løsne enhver opbygning. Da dette hjemmemedicin ikke opløser indvendigt snavs så godt som sodavand, kan du bruge det på den anden vask efter vask med vaskepulver. Eddike er også velegnet til dette. Med begge varianter kan du også desinficere børns legetøj for vand på samme tid.

Rengøring af badedyr - tips til gummi på ydersiden og indersiden

Hvis du vil rengøre ydersiden af ​​legetøjet, for eksempel for at fjerne kalk, kan du også bruge eddike eller citronsyre. Det skal dog bemærkes, at denne syre kan angribe noget gummi. Det er derfor tilrådeligt at teste det på et lille område, inden det bruges til at rense badedyrene. Desuden bør syrene ikke forblive på overfladen for længe, ​​men skal skylles af så hurtigt som muligt.

Rengøring af legetøj – som at vaske dukker?

Vask dukker lavet af stof i vaskemaskinen og overfladen af ​​dukker i plast

De elskede dukker er normalt lavet af plastik og mere præcist af hård eller blød gummi. Det er nok, hvis du tager sæbevand og en svamp og bruger den til at rense dukkerne. På den måde forhindrer du, at malede ansigter bliver børstet væk, som f.eks. Kan ske med eddike. Så næste gang du vil rengøre Baby Born, er det bedst at gøre det på denne skånsomme måde. Du kan også vaske sådant legetøj i opvaskemaskinen, forudsat at du ikke indstiller temperaturen for højt, da dette kan ødelægge dukkens hår. Ifølge producentens anvisninger kan kludedukker lægges i vaskemaskinen som udstoppede dyr.

Rengøring af babylegetøj

Rengøring af babylegetøj - hvad er tilladt og hvad er ikke tilladt

Babylegetøj kan rengøres på samme måde som beskrevet ovenfor. Dette er den bedste måde at forhindre bakterier på blødt legetøj, træ- og plastlegetøj. Læg Playmobil i vaskemaskinen eller opvaskemaskinen, rengør træets overflade med bare lidt vand og legetøj i vaskemaskinen eller i hånden med babyvaskemiddel, afhængigt af materialet. Da babyer stadig putter alt i munden, skal man være særlig opmærksom på kun at bruge neutrale eller naturlige rengøringsmidler eller børnevenlige.

Desinficer legetøj eller ej?

Rengør legetøj - regelmæssigt, men ikke for ofte og uden desinfektionsmidler

God hygiejne er meget vigtig på alle måder, især i de første måneder af et barns liv. Dette gælder naturligvis også for legetøjet. Men den skal ikke være steril. Så du kan selvfølgelig rense legetøjet regelmæssigt, men vær ikke for nøjeregnende. En vis mængde bakterier er nødvendig, så barnet kan opbygge et stærkt immunsystem. Af denne grund behøver du ikke at desinficere legetøjet hver gang du rengør det. Dette er kun nødvendigt for alvorlige sygdomme. Som regel er rengøring en gang om måneden tilstrækkeligt.

Previous Post
Originale og skræmmende Halloween-makeup-tips til mænd, kvinder og børn
Next Post
DIY vinduesdekoration til sommer – 8 instruktioner til kreative smykker og fortrolighedsskærme