15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Æg erstatning – hvis der ikke er kyllingæg kan tolereres

Ægserstatning -høne-æg-dyre-erstatnings-produkter-veganer

Æg er en del af de fleste menuer for unge og gamle, men det kan ske, at du må undvære dem. Af sundhedsmæssige, etiske eller andre årsager, a Æg udskiftning anbefales. Selvom det ofte ses som en stor udfordring at undgå kyllingæg, er der mange måder at udskifte dem på. Med lidt kreativitet vil intet stå i vejen for cheesecake, frikadelle og endda røræg.

Æg udskiftning af sundhedsmæssige, etiske eller andre årsager

Ægserstatning -høne æg-intolerance-intolerance-æggeblomme-protein

Først trækker vi grænsen mellem ægallergi og intolerance. En individuel diagnose kan bruges til at kontrollere, om der er en intolerance over for æggeblomme eller protein. Ofte fungerer æg fra andre dyr som et godt alternativ. ECARF – European Center for Allergy Research Foundation, har samlet en omfattende liste over, hvordan æg faktisk kan erstattes med naturlige alternativer. Derudover er der flere og flere industrielle midler på markedet, der kan undvære kemikalier.

Gør-det-selv vegetabilsk ægerstatning-applikation

Æg erstatning -vegan-æg-fyld-tallerken-starter

Æg bruges i næsten hver kageopskrift, fordi de fungerer som bindemiddel i dejen. Du kan dog med succes undvære det, når du bager. Vi tilbyder en oversigt over nogle varianter.

Chiafrø som et æg erstatning 

æg-erstatning-veganer-chia-frø-gel-konsistens

Kyllingæg kan erstattes meget godt med chiafrø, og en meget god tolerance er således garanteret. Bland en teskefuld chiafrø med 3 teskefulde vand for at danne en gelkonsistens. Mængden af ​​produceret chiagel svarer til et mellemstort æg.

Ægserstatning lavet af æblemos til saftige kager

æg-erstatning-vegansk-æblepuré-tilberedning-geba% cc% 88ck-Frucht

Et godt ægalternativ er æblemos. Det er ideelt som et æg erstatning i fugtige figner og saftige kager. Dens søde og sure smag forsvinder næsten ved bagning, og derfor bruges den ofte. Et æg i opskriften kan erstattes af tre spiseskefulde eller omkring 80 gram æblemos.

Hørfrø tjener som en sund ægerstatning

æg-erstatning-veganer-hørfrø-mel-produkter-grøntsager

Malet hørfrø kan bruges til en solid, lyserød wienerbrød eller brøddej. To spiseskefulde sunde oliefrø blandet med tre spiseskefulde vand erstatter et æg.

Vegansk æg erstatning for søde bagværk – banan

æg-erstatning-veganer-banan-geba% cc% 88ck-bage-muffin

Når du laver en sød wienerbrød, kan du erstatte et æg med en halv moden banan. For at gøre dette, mash bananen og rør dejen i. Ved bagning går banansmagen ikke helt tabt, hvorfor de andre ingredienser skal harmonere godt med den søde frugt.

Bagepulver æblecidereddike som ægstatning

Ved bagning kan du bruge et æg med en blanding af bagepulver eller bagepulver og frugtsyre. Bland en teskefuld bagepulver eller bagepulver, en spiseske æblecidereddike eller citronsaft, en spiseskefuld neutral olie og 2-3 spsk mousserende vand. Du kan ikke smage eddiken igennem.

Ægserstatning – stivelse eller mel som bindemiddel i stedet for æg

æg-erstatning-veganer-pulver-grøntsags-produkter

Hvis der er brug for æg til at tykne saucer, kan der i stedet bruges forskellige typer stivelse eller mel. Et æg kan erstattes af to teskefulde majs, kartoffel eller tapiokastivelse fortyndet med to spiseskefulde mousserende vand. En spiseskefuld soyamel, lupinmel (pas på med lupinallergi), kokosmel og mandelmel hver erstatter et æg.

Sojamel fungerer som en vegansk ægerstatning

æg-erstatning-veganer-bindemiddel-mel-sta% cc% 88rke-sojamel

Sojamel er en populær ægerstatning blandt veganere. Men det smager lidt nøddeagtigt, hvilket ikke alle kan lide. For at få ægets gode sammenhængskraft blandes en spiseskefuld sojamel med 1-2 spsk vand.

Opskrift med ægerstatning – røræg uden æg

Æg-erstatning-veganer-røræg-opskrift-soja-tofu

Selv veganere behøver ikke at undvære smagen af ​​røræg. Ved hjælp af silketofu, fast tofu og tilsætning af gurkemeje og krydderier kan den traditionelle opskrift fortolkes på en sundere og mere økologisk måde. Mos tofuen med en gaffel og steg let i en gryde med lidt olie. Hvis det ønskes, kan du tilføje sojamælk for at opnå den ønskede konsistens. Til krydderier bruger du et specielt krydderisalt – Kala Namak, der er rig på svovl og giver det typiske ægsmag. Drys med frisk dild og tilsæt et par dråber linolie.

Vegansk æg erstatning for kager, marengs, merengue, macarons, skumfidusfløde – falske æggehvider fremstillet af bælgfrugter

æg-erstatning-veganer-æg-hvider-aquafaba-kirsebær-ærtemixer

Med denne opskrift kan du lave æggehvider uden at bruge æg. Fra kikært- eller bønnevandet, som normalt smides væk, kan du nemt og hurtigt lave det veganske alternativ til is sne, også kaldet aquafaba, selv. Tilsæt 1/2 tsk bagepulver eller tandsten og den samme mængde citronsaft til kikærtvand fra glas og dåsemad og pisk gennem stivelsesindholdet for at danne fast sne. Saltlage tolereres normalt bedre end selve bælgplanten.

Vegansk æggehvider med ægerstatning – lavet af hørfrø

Æg-erstatning-veganer-æg-hvider-hørfrø-mixer-dessert

En anden vegansk variant af konventionelle æggehvider opnås, når hørfrø koges med vand og sigtes. Den resulterende masse kan piskes til falske æggehvider med en mixer. Bare sørg for, at vandet skal simre og ikke boble, ellers vil ‘slim’ være for tykt og ikke længere filtrere gennem hårsilen.

Dyræg alternativer

æg-erstatning-dyr-kylling-æg-vagtel-æg-fuglearter

Hvis du har fået konstateret en allergi over for hønseæg, bør du også testes for en mulig krydsallergi. Indtagelse af andre dyreæg er udelukket eller tværtimod tilladt gennem en medicinsk diagnose. Udover kyllinger lægger gæs, ænder, vagtler og strudsen æg. Vagtelæg smager meget som kyllingæg og sælges ofte i gode købmandsforretninger. De er milde, men det tager 4-5 af dem at udskifte et enkelt kyllingæg. Ænder, gås og strudseæg er kendetegnet ved en mere intens smag. Alle fire dyrearter kan behandles som normalt, kun det hårdkogte protein i gåse- og strudseæg ser ret glasagtigt og ikke så hvidt ud. Du kan få forskellige typer æg direkte fra landmænd eller bestille dem online.

Æg erstatning i hakket kød til frikadeller

Æg-erstatning-frikadelle-lækker-kvark-opskrift-forberede

I den traditionelle tilberedning af frikadeller er æg altid inkluderet blandt ingredienserne. Du kan dog undvære det og stole på fedtfattig kvark eller naturlig yoghurt. Der kræves tre æg for hver 500 g hakket kød, som hver kan erstattes af tre spiseskefulde kvark. Smagsmæssigt smager frikadellen neutral og ikke kun kvark. Et andet alternativ er at tilføje revet kartofler.

Industrielle ægudskiftningsprodukter

Æg-udskiftning-vegansk-industri-pakke-købe-pulver

Mange producenter tilbyder nu industrielt fremstillede ægerstatninger. Individuel tolerance er imidlertid tvivlsom, hvorfor alle skal teste produkterne for sig selv. Det er ikke ualmindeligt, at uforenelige tilsætningsstoffer og smagsforstærkere behandles. I helsekostforretninger kan du finde et ægerstatningspulver fremstillet af lupinmel eller majsstivelse.

Previous Post
Blodtypekosten – fakta, fordele og ulemper og tips om ernæring
Next Post
Halloween mad – 26 ideer og opskrifter til børnefest