15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Forbered vegansk pizza – opskrift på dejen og toppingideer

vegansk pizza familie-bagning-idé-uden-animalske produkter

Hvis du er træt af færdiglavede pizzaer fra supermarkedet, anbefaler vi, at du selv begynder at bage dine pizzaer fra nu af. Der er intet som hjemmelavet mad, og det er også meget sundere. Vi har sammensat nogle gode opskrifter, som du kan bruge til at lave en vegansk pizza kan forberede. Kald din familie sammen og bage sammen! Du deler simpelthen den færdige dej på en sådan måde, at der oprettes minipizzaer, og alle kan fylde deres pizza, som de vil have den.

Vegansk pizza – lækre ideer

veganske pizzaingredienser-påfyldninger-svampe-paprika-rød

Vi giver dig først en opskrift på dejen, som du kan bruge til enhver vegansk pizza. Så har vi nogle gode ideer til pizza toppings, der er så lækre, at vi opfordrer dig til at prøve dem alle. Vi ønsker dig held og lykke med æltning og bagning og masser af sjov med familien!

Vegansk pizza – opskrift på dejen

pizza-vegansk-italiensk-tradition-tomat-avocado-blanding

– 2 tsk tør gær

– 500 ml lunkent vand

– 1 tsk sukker

– 640 g fuldkornsmel

– 1 knivspids salt

4 tarte flambée dej opskrifter og 4 lækre topping ideer

Glutenfri pizzaopskrifter med 11 lækre alternativer til pizzadej

Historien om Margherita -pizzaen ledsaget af en lækker opskrift

Forbered pizzaen

pizza-veganer-mini-idé-børnemiddag

1. Kom vand, sukker og gær i en lille skål. Bland det hele godt sammen. Lad derefter blandingen stå i 5 minutter. I løbet af denne tid opløses gæren til den veganske pizza i vandet, og der dannes skum.

At lave dej

pizza-veganer-gær-dej-opskrift-let-ovn-bage

2. Du skal nu bruge en større skål. På dette sted mel og salt, som du blander med en ske. Lav en brønd i midten af ​​melet og hæld gærblandingen heri. Bland med skeen, indtil der dannes en glat dej til den veganske pizza. Dette er stadig meget klistret på dette tidspunkt.

Ælt dejen

pizza-veganer-sund-mad-snack-opskrift-idé

3. Fordel nu mel på en bordplade. Læg den stadig klæbrige dej ovenpå og begynd at ælte den. Du skal gøre dette i cirka 5 minutter. Målet er en dej, der ikke længere er klistret og let kan formes til en kugle. Du kan altid tilføje mel eller vand, hvis dejen er for klistret eller for tør til den veganske pizza.

Lad dejen fermentere

Pizza-veganer-familie-opskrift-dej-æltningstip

4. Fordel olien i den store skål og læg den sfæriske dej i den. Dæk nu skålen til med en fugtig klud eller film og læg den et varmt sted i cirka 45 minutter. Dejen til den veganske pizza skal være cirka dobbelt så stor i løbet af denne tid.

Ælt dejen igen

vegansk-pizza-sorte-bønner-ananas-idé-hawaii-original

5. Kom lidt mel igen på bordpladen, for nu æltes dejen igen. Men overdriv det ikke med melet. Ælt i cirka 2 minutter, indtil dejen er tilbage til sin tidligere størrelse. Når du er færdig, skal dejen ikke klæbe til fingrene eller bordpladen, så du let kan rulle den ud til vegansk pizza.

Rul pizzaen ud

veganer-pizza-bagning-toppings-idé-kikærter

6. Dejen skal være nok til to pizzaer med en diameter på 30 cm hver. Du er også velkommen til at tilberede mindre pizzaer. Så del dejen i så mange stykker, du vil, som du derefter former til kugler. Rul dem derefter ud til en pizzaskorpe, som bedst gøres ved hjælp af en kagerulle, efter at du har fladt hver kugle med din hånd på forhånd. Alternativt kan du bruge et glas til at rulle dejen ud til den veganske pizza.

Bag den veganske pizza

Pizza-vegansk-tofu-inspiration-basilikum-krydderi-topping-idé

7. Tag to runde bageforme og læg dejen heri. Brug eventuelt fingrene til at strække dejen lidt længere og pres den ind i formens kant. Inden du fylder den veganske pizza, skal du bage dejen i en forvarmet ovn ved 200 grader i 5 til 10 minutter. Tilsæt derefter toppings og bag i yderligere 10 minutter.

Vegansk pizza med kikærter og græskar

pizza-veganer-kikærter-løg-krydderier-uden-kød

Til den veganske pizza moses græskarret til en puré og smages til med lidt salt og peber. Brug puréen i stedet for tomatpuré til at belægge pizzabunden. Du kan også krydre kikærterne, inden du fordeler dem på pizzaen. Du er velkommen til at tilføje andre ingredienser såsom løg.

Toscansk pizza påfyldning

Forbered pizza-vegansk-toscansk-inspiration-tomanten-sort-oliven-sauce

Til denne veganske pizza tilberedes finthakket hvidløg og cannellini bønner, som du krydrer med salt og peber, i olivenolie. Mos det hele til en puré, rør basilikum i og pensl pizzabunden med det. Fordel friske tomatskiver, oliven og nogle friske basilikumblade ovenpå.

Idé med krydret courgette sauce

pizza-vegansk-courgette-marineret-ost-lækre-ingredienser-bag-idé

Bland enhver varm sauce med 2 tsk tamari (sojasovs) og 2 teskefulde balsamico. Skær to zucchinier i tynde skiver og tilsæt dem til saucen. Bland alt godt og lad dem trække i, mens du forbereder dejen. Pensl først med tomatsovs, fordel de marinerede squashskiver og derefter en vegansk ost for at afslutte den veganske pizza.

Vegansk fetaost

pizza-veganer-mandel-feta-gul-kirsebær-tomat-svampe

Du skal bruge gule cherrytomater, svampe, oliven og mandelfeta, som er soja- og glutenfri, for at forberede denne topping til vegansk pizza. Fordel alt jævnt på bunden og smag til med middelhavskrydderier.

Jalapeno chili peber

pizza-vegansk-japaleno-mexicansk-grøntsags-ost

Skær jalapeno chilipeber, svampe og kål i små stykker. Pensl bunden med hvidløgssauce, fordel chilipeber, svampe og kål og smag til med lidt salt, hvis det er nødvendigt. Revet cheddar er den sidste ingrediens i denne lækre veganske pizza. Den er glutenfri og indeholder ingen nødder.

Bag ratatouille pizza

pizza-veganer-ratatouille-grøntsager-zucchini-aubergine-paprika-ingrediens-løg

Som du sikkert kan gætte ud fra navnet, har du brug for mange grøntsager til denne veganske pizza. Fordel zucchini, grøn og gul aubergine, hvidløg, rødløg, tomater, timian, gul, grøn og rød peberfrugt på pizzabunden, på forhånd belagt med tomatsauce. Smag til med frisk persille og basilikum.

Pizza med spinatsauce

pizza-vegansk-spinat-kirsebær-tomat-avocado-spinatsauce

Til denne veganske pizza skal du bruge en stavblender til at blande en kop spinat, 1/2 kop basilikum, 1/2 kop olivenolie, 1/4 kop cashew, saften af ​​en halv citron og 1/4 teskefuld salt til en puré. Fordel denne sauce jævnt på pizzaskorpen, og dæk den derefter med tomat- og avocadoskiver. Top med basilikum og paprikaflager.

Vegetabilsk pizza med salsa sauce

pizza-vegansk-salsa-sauce-eksotisk-smag-oliven-majs

Pensl bunden med salsa sauce. Riv enhver vegansk ost og fordel den over saucen. Tilsæt derefter frisk spinat, courgette, svampe, peberfrugter, oliven og frisk basilikum. Så er det forårsløgene og krydderierne til den veganske pizza. Disse er en blanding af en knivspids spidskommen, gul ingefær, cayenne, citronpeber og pink havsalt.

Pizza topping med broccoli

vegansk pizza broccoli-gul-peberfrugt-spinat-vegetar

Enhver, der er fan af broccoli, kan overveje denne opskrift. Brug tomatsauce, rødløgsringe, peberfrugter i alle tre farver, broccoli, soltørrede tomater, majs og frisk spinat og basilikum. Hvis det ønskes, kan du drysse den veganske pizza med vegansk ost.

Vegansk margherita

pizza-veganer-margherita-klassisk-opskrift-enkel

Pizza Margherita er klassikeren blandt pizzaerne. Det er den første slags pizza nogensinde, der er blevet bagt og også den enkleste, og derfor fortjener den en plads i vores opskrifter på vegansk pizza. Alt du skal bruge til dette er en tomatsauce, tomatskiver og en vegansk ost. Det er alt, hvad der er nødvendigt for at dække en margherita. Som et alternativ til ost er du også velkommen til at tilberede en vegansk sauce fra cashew og ost og smøre et par klatter på pizzaen.

Previous Post
Blodtypekosten – fakta, fordele og ulemper og tips om ernæring
Next Post
Halloween mad – 26 ideer og opskrifter til børnefest