15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Maling eller tapetsering af vægge? – ideer og tips

Vægge maler ideer-køkken-maleri-teknikker-effekter

Både når man bygger nye bygninger og når man renoverer eller moderniserer vægge, står man ofte over for spørgsmålet: Hvordan skal væggene se ud? Maling eller tapetsering af vægge? Mange muligheder i dag tilbyder det kreative sind ubegrænset frihed, men det er netop det, der gør det svært at træffe en endelig beslutning. Normalt limes tapeter med et farvet mønster, men også forskellige neutrale teksturerede tapeter, der fungerer som en base for et lag maling. Uanset hvilken variant du vælger: Følgende tips er beregnet til at give et grundlæggende overblik over emnet, så en smuk indretning ikke bliver “forkælet for valg”.

Papirvægge gjort let

væg-tapetsering-instruktioner-korrekt-tips-ikke-vævede tapeter

Når du har besluttet dig for det tapet, du ønsker, er det tid til at forberede overfladen. Det er generelt tilrådeligt at fjerne gammelt tapet. Den nemmeste måde at gøre dette på er at fugte det gamle tapet med vand (f.eks. Med en dampmaskine). Der er også tapetfjernere, der kan påføres. Nogle tapeter kan dog også skrælles tørre. Her skal du prøve, hvad der virker. Når det kommer til tapetsering, er ikke-vævede tapeter de mest brugervenlige, fordi de ikke skal suge: klæbemidlet spredes direkte på væggen, og tapetet påføres fra rullen til væggen og presses på uden bobler. Resten skæres derefter af på linealen eller spatelen – det er det!

væg-tapet-ikke-vævet-tapet-soveværelse-pastelfarvet-blomstermotiv

Andre tapeter skal derimod på forhånd klippes i størrelse og belægges med lim, så de absorberer det og udvider sig. Her er det særligt vigtigt at sikre, at hverken træk eller varme fra varmen får tapetet til at tørre før klæbemidlet og igen trækker sig sammen på væggen: Dette resulterer i grimme mellemrum mellem strimlerne. Hvis tapetet ikke får nok tid til at suge, kan det “vokse” på væggen, hvilket igen fører til rynker. Papirbaggrunde er derfor ret vanskelige og snarere noget for den erfarne gør-det-selv.

Maling af vægge – hvordan man gør det rigtigt?

maling af vægge instruktioner-tips-malerulle

At male vægge er en kunst i sig selv. Uden tapet skal overfladen kontrolleres omhyggeligt: ​​Skal den gamle maling af, når den males igen? Hvis dette er tilfældet, skal væggen vaskes af og forbehandles med en dyb primer. Gammel kalkmaling kan også være problematisk, fordi den ikke kan males over med emulsionsmaling. Du kan genkende dette ved at gnide fast mod vægoverfladen: Kalkmaling efterlader en hvid dis på huden. I dette tilfælde skal væggen også vaskes af og behandles med en dyb primer.

Vægge maler over-tapet-farve rullegardiner

Hvis der er et tapet som baggrund, er det ganske enkelt, med undtagelse af et par foto og teksturerede tapeter. Masker alt, hvad der skal forblive rent, med malertape, omrør malingen godt, og rullen kan gøre sit arbejde, ideelt ved hjælp af våd-på-våd-metoden.

Hvis du allerede har besluttet dig …

wande-correct-male-tips-paint-roller-pensel

… hvordan dine nye vægge skal se ud, så lad os gå til indkøbslisten. Du kan finde de manglende værktøjer meget hurtigere og få dem leveret direkte til din dør: www. Contorion.de er hjemsted for pensler, lim, malertape og co., så intet står i vejen for det nye feel-good design!

Vægge maler ideer-soveværelse-lofts-salvie-grøn

væg-korrekt-tapetsering-ikke-vævet tapet-soveværelse-taupe-gul

væg-tapet-stue-idé-orange-taupe-creme-farver

Previous Post
Skulle du ikke spise noget efter kl. 18 og hjælper det dig med at tabe dig?
Next Post
Tinker efterårsvindue billeder – søde ideer og motiver