15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

TikTok forklarer: Er appen velegnet til børn og andre nyttige oplysninger til forældre

TikTok -appen udløste en megahype blandt Generation Z. Unge mennesker fra hele verden er begejstrede for det og ser de udsendte videoer i timevis. Platformen er blevet så populær, at det endda lykkedes at køre Instagram fra toppen af ​​download -diagrammerne sidste år. Mens TikTok slår alle rekorder, undrer størstedelen af ​​forældrene sig over, hvad appen handler om, og om TikTok er egnet til børn. TikTok forklarer: Vi opsummerer alt, hvad det kan, hvorfor det er så populært blandt teenagere, og hvordan du kan beskytte dine børn på Internettet.

TikTok forklarer: en guide til forældre

Indstil TikTok instruktioner og tips til forældrekontrol

Hvad er TikTok, og hvordan fungerer appen?

TikTok er en kort social video -platform. Brugere kan tilføje sange til videoer, de har optaget, og uploade dem. Klippene kan deles med andre brugere og vurderes af abonnenterne. Der er også livestreams. Ifølge TikTok About Us -siden er appens mission at “berige menneskers liv og give en positiv oplevelse”. Så det var hovedsageligt designet til underholdning.

Følgende indhold er særligt populært: Korte dans- og læbesynch -klip samt videoer om emner som skønhed, fitness og komedie. Brugerne kan optage videoerne med deres mobiltelefoner, uploade dem og derefter redigere dem direkte på TikTok. Der er mange effekter og filtre at vælge imellem. Den såkaldte duet-funktion er også meget populær.

I princippet kan alle ældre end 13 år registrere sig. I det virkelige liv kontrolleres det sjældent, om brugerne virkelig er 13 år eller ældre. Én ting er sikkert: Størstedelen af ​​abonnenterne er mellem 16 og 24 år.

Download TikTok gratis

Kontroller TikTok -appen og en oversigt over sikkerhedsindstillinger

Da TikTok er en app, kan den findes i de fleste appbutikker, der ligner Instagram, Facebook og Viber. Grundversionen af ​​appen kan downloades gratis fra Play Butik. Registrering eller oprettelse af en profil er også gratis. Det samme gælder videoeffekterne.

Forældre bør dog være forsigtige, for der er mange måder at bruge penge på TikTok. Platformen har sin egen valuta, “mønterne”, som tjener som betalingsmiddel. Voksne brugere kan købe disse mønter via App Store og derefter give dem væk. Det kan godt ske, at seerne bliver bedt om at donere mønter under en livestream. Og det kan hurtigt blive dyrt. Selvom brugere under 18 år i øjeblikket kun kan købe de eftertragtede mønter med deres forældres samtykke, er misbrug teoretisk muligt.

TikTok forklarer: Hvor godt er TikTok egnet til børn?

TikTok forklarer, hvordan man konfigurerer og kontrollerer, hvordan man konfigurerer og kontrollerer forældre

I teorien kan TikTok kun bruges af mennesker over 13 år. Virkeligheden er imidlertid en anden, fordi brugerens alder ikke er strengt kontrolleret. Forældre bør derfor tænke over, om de vil tillade appen og frem for alt under hvilke betingelser. Fordi der er flere punkter, der generer de voksne:

Er TikTok egnet til børn? Farer på Internettet

TikTok forklarer, hvor godt TikTok er egnet til børn

1. data beskyttelse. For at registrere sig på TikTok skal brugeren enten angive et telefonnummer eller en e -mail -adresse. Som med de fleste apps kan du valgfrit registrere dig hos TikTok med din Facebook -konto.

2. Ophavsret. Videoer uploades til TikTok og derefter ledsaget af musik fra andre kunstnere. Ifølge app -operatøren er alle de tilgængelige sange licenseret. Ikke desto mindre er det uklart, om videoerne også kan deles på andre platforme. Hvis du vil være på den sikre side, skal du kun skrive på TikTok.

3. Upassende indhold. Som på alle sociale platforme er der også et indholdstjek på TikTok. Når det drejer sig om mådehold, holder man sig til visse regler. Hver kortfilm er klassificeret og slettes, hvis den ikke overholder reglerne. Som med alle sociale medier kunne upassende indhold afspilles på trods af omhyggelig screening.

4.. Cyberkriminalitet som mobning eller sexting. Dette inkluderer for eksempel instruktioner til test af mod, der er farlige. Teenagere bliver kritiseret for deres kroppe eller endda bedt om at begå selvmord. Selvom platformens operatører reagerer meget hurtigt på cyberkriminalitet, dukker sådanne gerningsmænd stadig op.

TikTok forældrekontrol: et overblik over de vigtigste indstillinger!

TikTok Forældretilstand Indstil og administrer tips

Som med alle sociale netværk er der et par ting, børn bør huske på, når de bruger TikTok. I hvert fald de første par år bør forældrene holde øje med de små online aktiviteter. Der er flere måder at gøre dette på. Det er bedst for forældre at oprette to konti lige fra starten – en til barnet og en til sig selv. For at gøre dette skal du blot downloade og installere TikTok. Det næste trin er at ændre indstillingerne fra “offentlig” til “privat”. Her er en trin-for-trin guide:

1. Gør kontoen privat. Først skal du åbne menuen “Indstillinger”, derefter trykke på “Mig” og derefter klikke på trepunktsmenuen og aktivere “Privat konto”. Dette sikrer, at kun godkendte brugere kan følge børnene.

2. Gå til menuen “Sikkerhed” og indstil profilen som følger:

  • “Hvem kan sende dig direkte beskeder” – klik på “Ingen”
  • “Hvem kan udføre en søm eller duet med dine videoer” – klik på “Ingen”
  • “Hvem kan se de videoer, du kan lide” – tryk på “Bare mig”

Roter TikTok -videoer, og download appen gratis

3. Kommentarindstillinger for videoer ændres som følger:

  • Gå til menuen “Fortrolighed og sikkerhed”, og klik på “Hvem kan sende kommentarer”. Vælg enten “Venner” (venner er brugere, som du er venner med på TikTok) eller deaktiver kommentarerne med “Fra”.
  • Der er to nyttige kommentarfiltre under “Fortrolighed og sikkerhed”. Den første kaldes “filtrering af spam og stødende kommentarer”. Det er automatisk og skal bare aktiveres. Det andet kaldes “Filtrering af søgeord”. Ved aktivering skal du angive bestemte søgeord. Kommentarer, der indeholder disse ord, vises derefter ikke for barnet.

4.. Slå “ledsagetilstand” til (stadig kendt som forældretilstand). Det forbinder forælderens TikTok -konto med barnets konto. De voksne kan blandt andet fastsætte en daglig tidsbegrænsning. Forbindelsen mellem de to enheder oprettes ved hjælp af en QR -kode. Her er instruktioner til indstillingerne:

  • Indstil barnets mobiltelefon: Gå til menuen “Fortrolighed og sikkerhed”, tryk på “Digital velvære”, vælg “Ledsaget tilstand”. Når du bliver spurgt, hvem der bruger kontoen, skal du svare “teenagere”.
  • Indstil forældrenes mobiltelefoner: Scan QR -koden, aktiver den begrænsede tilstand.

Er TikTok velegnet til børn: Fordelene ved appen

TikTok Undgå farer Forældrevejledning til teenagere

Hvis forældre diskuterer, hvordan de bruger appen i detaljer med deres børn, kan TikTok vise sig at være meget nyttig. Fordi appen fremmer kreativitet og tilbyder unge mennesker mulighed for at udtrykke deres personlighed, ønsker og håb. Da netværket fokuserer på brugernes interesser, kan børnene etablere relationer med ligesindede der. Derudover er der det faktum, at de fleste af de influencers og content makers på TikTok også er teenagere. Charli D’Amelio, sandsynligvis den mest kendte TikTok-danser, er kun 16 år gammel. De unge er mere eller mindre indbyrdes, da deres forældre foretrækker at gennemse Facebook. Der er også platformens læringspotentiale, fordi teenagerne konstant er på udkig efter nye computerprogrammer og filtre. Du lærer at løse problemer på en kreativ måde og fortælle historier. I mange tilfælde er TikToks et øjebliksbillede af teenage -virkeligheden i Generation Z. Og især i Corona -tider har unge brug for denne følelse af at være en del af et fællesskab. Det giver dem støtte og hjælper med at finde svar på vigtige spørgsmål og til at øge selvværdet. TikTok opfordrer også til venskaber på tværs af grænser. Det er en platform, der virkelig har meget at tilbyde, hvis den bruges klogt.

TikTok forklarer: historie, konkurrenter og fremtidsudsigter

TikTok egnet til børn fra hvilken alder

TikTok: Den kinesiske app har eksisteret siden 2012

TikTok er især populær blandt teenagere fra USA og Europa. App’en blev udviklet i Kina, men den er ikke tilgængelig der. Der er en kinesisk version der ved navn DouYin. Den største forskel mellem de to platforme er, at indholdet på DouYin kan censureres. Ellers har de to apps ikke kun meget til fælles visuelt, de er også udviklet af det samme firma. Den 36-årige Zhang Yiming grundlagde ByteDance-gruppen i 2012.

Bliver TikTok forbudt?

TikTok er forbudt, og appen sælges til Microsoft

Appen er praktisk talt den eneste fra Kina, der virkelig har kunnet etablere sig på det internationale marked. Regeringerne i flere lande, herunder Indien og Australien, har nu forbudt TikTok af sikkerhedsmæssige årsager. USA frygter også dataspionage. Trump meddelte for nylig, at han gerne vil forbyde appen i USA. Det ville betyde enden for TikTok, da størstedelen af ​​dets stjerner som Charli D’Amelio fra USA -posten. Ifølge rygter ønsker Microsoft at købe appen.

Kan Instagram konkurrere med TikTok med Reels -appen?

Instagram forsøger også at konkurrere med den populære app. Reels tilbyder brugerne en ny funktion. Du kan optage korte videoer, tilføje musik til dem og derefter uploade dem. Så lige som de er, er der dog stadig en afgørende forskel: På siden “For dig” eller startsiden afspiller Instagram kun indhold fra påvirkere, som du allerede følger. I modsætning hertil afspiller TikTok indhold fra brugere, der ikke følges. Kort sagt: Instagram giver mulighed for at kontrollere dine anbefalinger i et vist omfang. Forældre kan f.eks. Kun følge sikre konti på Instagram, mens dette ville være umuligt på TikTok.

Previous Post
De rustikke møbler af egetræ er meget trendy
Next Post
Fedt tøj til damerne denne sommer