15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvad spiser du i påsken? 16 typiske påskedesserter fra hele verden

hvad spiser du til påske traditionelle påskedesserter

Den populære påskefestival nærmer sig, og vi venter alle utålmodigt på den. Ligesom jul er påsken en festival med mange traditioner. Nogle er almindelige over hele verden, mens andre kun er typiske i visse lande. Det gælder naturligvis også for fuld damp til påskemiddagen. Og hvad spiser du rundt om i verden i påsken? Især de traditionelle desserter viser store forskelle i forskellige lande. Udover det typiske påskebrød lavet af gærdej, som vi kender her i landet, er der mange andre desserter, der imponerer med deres udseende og smag. Er du nysgerrig efter påskens madtraditioner i resten af ​​verden? I artiklen præsenterer vi de typiske desserter, der tilberedes rundt om i verden til påskedag eller i fastetiden.

Hvad spiser du i påsken i Italien?

hvad man skal spise i påske italien påske dessert pastiera napoletana kandiserede frugter

Italienerne er lige så populære med deres lækre bagværk, som de er med deres pizza. Traditionelt i påsken i Italien tilberedes forskellige påskebrød og kager, der bare er perfekte til festivalen. Udover den verdensberømte panettone, er der et par andre lækkerier, der kaldes typiske påskeretter der.

Pastiera Napoletana

En typisk påskekage fra Italien er Pastiera Napoletana. Som navnet antyder, er det en opskrift fra Campania -regionen, der har været en typisk påskedessert i hver napolitansk familie i århundreder. Kagen tilberedes med ricottaost, æg, mælk, Granno Cotto (kogt hvede), kandiserede frugter og forskellige varianter som f.eks. B. Vanilje.

Cassata alla siciliana

hvad man skal spise til påske påske dessert italien cassata kage

Cassata er en traditionel siciliansk påskedessert, der også serveres til bryllupper. Det er en lagkage med kiksbunde gennemblødt i likør og fløde lavet af ricotta og sukker. Kagen er dækket med en glasur og dekoreret med marcipan og kandiserede frugter, som nogle gange bruges som fyld.

Siciliansk påskebrød

hvad man skal spise til påske sicilianske påskebrød italien kroatien

Dette sicilianske påskebrød er en påsketradition i det nordlige Italien og Kroatien. Den serveres med espresso til morgenmad og køkkenet lugter vidunderligt sødt, når det er tilberedt. Det traditionelle påskebrød består af dej med æg, rosenolie og revet appelsin- og citronskal.

Colomba di Pasqua

hvad man skal spise i påske italien colomba di pasqua påske brød due form

I Italien er der ingen påskefest uden Colomba di Pasqua. Det søde brød er traditionelt kendt for påske og frem for alt for sin særlige form: en due med spredte vinger. Det minder om panettone i smagen og er faktisk tilberedt af det samme firma. Den særlige form symboliserer forsoning og kristendom – så perfekt til en påskedessert.

Hvad spiser du i påsken i Spanien? Torrijas er de spanske fattige riddere

hvad man skal spise til påskemad traditionelle spanien torrijas

En typisk dessert til fasten i Spanien er de såkaldte torrijas. Dette er en variation af den klassiske opskrift på fattige riddere, der betragtes som en traditionel dessert i Spanien fra skærtorsdag til helligdag. Forskellige søde saucer eller is bruges ofte til at forfine retten.

Typisk påskemåltid i Storbritannien: varme krydsboller

hvad man skal spise i påsken storbritannien australien hot cross buns

En påsketradition på langfredag ​​er de varme krydsboller. De serveres i Storbritannien, Irland og Australien og er lige så typiske for påsken som selve påskeharen. De søde rundstykker tilberedes normalt med rosiner og pyntes med et kors lavet af dej.

Simnel kage

hvad man skal spise i påske Storbritannien simnel kage marcipankugler

Simnel -kagen er en væsentlig del af påskebordet for briterne og irerne. Den typiske påskedessert er en klassisk frugtkage fyldt med kandiseret og tørret frugt. Det særlige ved det er udsmykningen af ​​kagen, som har en symbolsk betydning. Toppen af ​​Simnel -kagen er et lag marcipan, og der er elleve marcipankugler oven på kagen. Disse står for Jesu apostle, naturligvis uden forræderen Judas.

Hvad spiser du i påsken i Polen? Den typiske babka

hvad man skal spise i påsken traditionelt polsk babka skålkage

Babkaen er en traditionel påskedessert i Polen med et underligt navn. Oversat betyder “Babka” lige så godt som “bedstemor”, da dens kopkageform minder om en kvindes nederdel. Kagen er normalt fyldt med rosiner og dækket med glasur.

Makowiec eller valmue frøkage som en typisk påskedessert i Europa

hvad man skal spise med påske påske dessert makowiec typisk påske dessert polen

Makowiec er en kage fra det polske køkken, der tilberedes i form af en rulle. Den består af sødet gærdej fyldt med valmue, rosiner og kandiseret frugt. Påskedesserten er også kendt under forskellige navne i mange andre europæiske lande: Makosh i Ungarn, valmue frøkage i Tyskland og Østrig og Wienerbrød i Danmark. Desserten tilberedes traditionelt til både påske og jul.

Hvad spiser du i påsken i Grækenland? Græske shortbread kiks Koulourakia

hvad man skal spise til påske shortbreads koulourakia grækenland

I Grækenland kaldes de typiske påskekager Koulourakia. De ligner tyske smørkiks og serveres påskedag til morgenmad eller med eftermiddagskaffe. Børnene kan dyppe dem i mælk i stedet for kaffe.

Tsoureki

hvad man skal spise i påske østeuropa grækenland tsoureki gærkrans røde påskeæg

Denne traditionelle påskedessert er den græske fortolkning af gærkransen til påske. Midt på wienerbrødet placeres rødfarvede påskeæg, som symboliserer Jesu blod. Den traditionelle gærkrans er også en tradition i påsken i andre lande, men optræder under forskellige navne: Chorek i Armenien og Tyrkiet, Kozunak i Bulgarien og Cozonac i Rumænien.

Hvad spiser du i påsken i Finland? Gærdejen Pulla

hvad man skal spise på påske finland pulla påskebrød typisk

Gærbagværk er en påsketradition i mange lande rundt om i verden. I Finland tilberedes den typiske påskebrødpulla, med den særlige smag fra den aromatiske kardemomme. Ristede mandler og flormelis bruges til at dekorere påskekiksene.

Mammi

hvad man skal spise i påske finland typisk påske dessert mämmi malt budding creme

En anden typisk påskedessert i Finland er Mämmi. Selvom det ikke ser så appetitligt ud, er maltpudding en rigtig godbid. Ingredienserne til fremstilling af budding er vand, brygningsmalt, rugmel, salt, sukkersirup og appelsinskal. Før forbrug skal påskedesserten stå et køligt sted i et par dage og stejlt og spises også koldt. Rugens smag af desserten afrundes bedst med fløde, sukker eller vaniljeis.

Hvad spiser de ortodokse i påsken??

hvad man skal spise på påske ortodokse rusland kulitsch påskebrød

I mange ortodokse lande som Rusland, Hviderusland, Ukraine, Rumænien, Georgien, Makedonien, Moldova og Serbien er det såkaldte Kulitsch forberedt og velsignet i kirken den hellige lørdag. Kagen består af en gærdej med masser af æg og forskellige krydderier som muskatnød, vanilje og kardemomme. Den færdige Kulitsch pynter de ortodokse med flormelis eller pulveriseret sukker.

Hvad spiser du i påsken i Mellemøsten? Maamouls som en variation af påskekiksene

hvad man skal spise til påske libanon kiks maamouls dadler påfyldning

Denne typiske påskedessert fra Mellemøsten er et lille semolina wienerbrød, der normalt er fyldt med mandler eller dadler. De færdige kiks støves med pulveriseret sukker. Den originale opskrift kommer fra Libanon og er også kendt i nogle muslimske lande til andre religiøse lejligheder.

Hvad spiser du i påsken i Mexico?

hvad man skal spise i påske mexico traditionel påskemad dessert capirotada

Capirotada er en typisk påskedessert i Mexico, som ikke spises påskedag, men i fastetiden. Det er en slags brødbudding med fyld fyldt med rosiner og ost. Derudover er der normalt tørre, kandiserede og friske frugter samt nødder, tørret kokos og / eller sukkerdryss.

Previous Post
Unik ferie ved havet i luksusbyen Amanpulo i Filippinerne
Next Post
Maling af trapperækværk – ideer til gelænder af træ og metal