15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sådan farves æg med mønstre – 9 ideer med instruktioner til unikke påskeæg

Hvis du ikke bare vil designe enkle, ensfarvede påskeæg, kan du dekorere dem med en lang række mønstre. Der er mange teknikker til at gøre dette, nogle af dem vil vi gerne præsentere for dig i dag. Det er op til dig, om du tegner mønstrene på fri hånd på æggene eller overfører færdige med stof og papir direkte. For hvis du farver æg med et mønster, er alt, hvad du kan lide, tilladt! Du kan enten farve påskeæg i specielle farver til dette formål, i madfarvning, eller du kan bruge forskellige typer grøntsager, som du kan farve påskeægene naturligt med.

Farvning af æg med mønster – Abstrakt mønster

Farvning af æg med mønstre i et abstrakt og moderne look - enkel teknik

Denne teknik er måske kendt for mange, men vi vil stadig gerne introducere dig kort igen, fordi de færdige æg ikke kun ser smukke ud, men også kan bruges som grundlag for en af ​​de andre mønsterideer i denne artikel. Forbered farverne (f.eks. I en engangsmuffinform), hav køkkenpapir klar og læg et æg af enhver farve.

Hold det et stykke tid, tag det derefter ud og tør den fugtige maling af med køkkenpapir. Sæt den derefter i en anden position i den næste farve. Du kan gøre dette så ofte som du vil, indtil du kan lide det abstrakte påskeæg. Du kan også bære handsker for at undgå at plette dine hænder, når du holder dem.

Farv æg med elastik

Farver smukke æg med mønster elastik eller snor

Den næste idé er ekstremt let at gøre. Du farver æggene som normalt, bortset fra at du på forhånd binder elastikbånd (eller snor) omkring dem. Ikke alene kan du bruge bånd af forskellig tykkelse, men du kan også vikle dem rundt om ægget på forskellige måder, f.eks. Kun få strimler i midten eller over hele ægget.

En anden god idé er først at farve ægget en lys farve, og når det er tørret, skal du bruge tyggegummiet og derefter sætte det i en anden farve. Hvis du fjerner båndene nu, kan den første farve stadig ses. Selvfølgelig kan du også kombinere mere end to farver, for eksempel ved at bruge ovenstående teknik. Prøv lige lidt. Du kan aldrig få nok æg i påsken.

Farvning af æg – overførsel af mønstre og farver fra køkkenpapir

Farvning af æg med en prøve af køkkenpapir - idé til børn og voksne

Du har sikkert allerede bemærket, at de små knapper på noget køkkenpapir skaber smukke motiver og mønstre. Du kan gøre brug af disse, når du farver æg med mønstre. Du mangler:

 • kogte æg
 • Køkkenpapir
 • Påskeæg farver, mad farver eller naturlige farver
 • frysepose
 • Elastiske bånd
 • valgfrie handsker

Instruktioner til farvning af æg med et mønster fra køkkenrulle

Forbered først farverne som normalt, læg køkkenpapir i en bageplade eller et fad og dryp forskellige farver på det. Hvis du er tilfreds med farveskemaet, skal du tage handskerne på, lægge et æg på papiret, pakke det ind og fikse alt med elastikker. Læg derefter det indpakkede æg i en frysepose, som du også kan binde igen med elastikbånd. Lad farven virke i et par timer. Ikke kun farverne overføres, men også mønstrene fra papiret.

Blæste påskeæg med et mønster af silkestof

Brug af silke og farvning af æg med et mønster - kreativ idé til påske

Et silketørklæde, en gammel silkebluse, et slips eller rester af silke – alt er passende, forudsat at det er 100% silke. Du kan derefter let overføre stoffets mønstre og farver til æggeskallen. Dette giver påskeægsmønstre, der virkelig er unikke og ser professionelle ud. Vi forklarer, hvordan du farver æg med mønstre af denne type, og hvad du har brug for:

 • blæst æg
 • Silke stof
 • let bomuldsklud eller silketights
 • Hvid eddike
 • Elastikbånd eller snor
 • gryde
 • saks

Farvning af æg med et mønster - instruktioner til overførsel af motiver til silke

Skær stoffet i stykker, der er store nok til at pakke ægget ind. Når du gør dette, skal du også være opmærksom på mønsteret, så du ikke ved et uheld skærer det, du vil have på ægget. Ellers burde en 10 cm firkant være tilstrækkelig. Pak nu ægget sammen og bind kluden tæt fast (pas på ikke at knække æggeskallen). Vikl derefter bomuldskluden rundt. På denne måde presses silkestoffet bedre mod ægget.

Opvarm 5 cm vand i en gryde og tilsæt 60 ml eddike. Lad æggene simre deri i 20 til 25 minutter. Da blæste æg flyder på overfladen, skal du enten vende dem ofte eller dække dem med en tallerken, der presser dem ned. Fjern forsigtigt æggene fra vandet, lad dem køle af og fjern stofferne.

Farvelægning af påskeæg i tre nuancer med tape

Farver lyserøde æg med et mønster lavet af tape i tre nuancer

 • kogte eller blæst æg
 • Farver
 • Washitape
 • saks

Forbered farverne og læg det første æg i et af dem i cirka 10 sekunder. Tag det ud og tør det med køkkenrulle. Skær firkanter ud af tapen og lim dem godt til ægget (f.eks. 4 rækker med 3 firkanter hver som på billedet). Læg ægget i samme farve igen, denne gang i cirka 15 til 20 sekunder, og tør det derefter igen.

Farvevejledning til smukke påskeæg med Washitape

Skær derefter hele strimler af tape og lim dem langs firkanterne. Ud over dette, vikles endnu et stykke bånd om ægget, så det krydser med de andre. Farv det igen i samme farve i 30 sekunder, tag det ud, tør det og fjern tapen. De glade æg er klar!

 Design påskeæg med gummicement og bagepulver

Bagepulver og gummispartel til en hurtig og let farveteknik til påske

Hvis du indsamler teknikker til farvning af påskeæg, kan dette også anbefales med bagepulver og gummispark. Det er selvfølgelig også muligt bare at bruge gummicementen og alle farver uden bagepulver. Men måske vil du prøve denne variant. Hvis du vil farve disse æg med et mønster, har du brug for:

 • kogte æg
 • Gummi kit
 • Bagepulver
 • Muffinsform
 • pensel
 • handsker
 • flydende madfarve
 • eddike

Gummi kitt instruktioner til simpelt kunsthåndværk til påske i galaktiske farver

Læg æggene på en måtte, dypp en pensel i gummicementen og drys æggene med det på enhver måde, du vil. Du kan også prøve at male eller duppe på prikmønstre og andre med penslen. I små skåle eller andre egnede beholdere blandes 55 g bagepulver med 3 dråber farve og blandes godt sammen.

Farverigt gummi kittmønster som en idé til børn

Læg nu et æg i hver muffinform og brug en pensel og handsker til at sprede bagepulverfarverne på æggene. Hvis det er nødvendigt, kan du derefter dryppe et par dråber maling direkte på ægget hist og her. Rist derefter gradvist æggene med eddike med en spiseske. Dette skaber en reaktion med bagepulver, som får alt til at skumme lidt op. Vask derefter æggene i rent vand og fjern gummicementen.

Lav et flettet mønster med ris

Håndværk med ris og madfarve til farverige påskeæg

Ærligt, ville du selv have fundet på denne idé? Det er en meget enkel teknik, og du har sikkert allerede materialerne derhjemme. Hvis du vil farve æg med et mønster på denne måde, skal du lægge ris i en forseglelig frysepose og derefter tilføje et par dråber madfarve (ca. 7 til 8 dråber for 200 g ris). Forsegl posen og bland godt ved at ælte for at farve risene (eller rør med en ske).

Instruktioner til farvning af æg med farvede ris

Læg derefter æg i poserne, forsegl dem igen, og drej dem forsigtigt og vend dem, indtil de er farvet. Dette skaber et ret uregelmæssigt mønster. Derefter kan du give hvert æg en anden farve til flerfarvede designs, eller du kan efterlade det med en farve.

Tip: I stedet for fryseposer kan du også bruge andre typer forseglelige beholdere eller plastikkopper.

Fantastisk flotte blomster som mønster til påskeæg

Romantiske påskeæg i blå med grene og blade som mønstre og motiver

Hvis du gerne vil farve æg naturligt med et mønster, har vi den perfekte idé til dig! Du skal ikke bare designe dem med naturlige farver, men også give dem smukke blomster på samme tid. I haven har du nu et stort udvalg af smukke blade og blomster. Hvis du ikke har en have, skal du bare tage en afstikker til blomsterbutikken eller til en nærliggende eng. Noget kan hurtigt findes. Du mangler:

 • Blomster og blade
 • kogte eller blæst æg
 • Grøntsager til farvning (eller alternativt simple påskeægfarver)
 • Ren strømpebukser
 • valgfri ledning eller ledning til at binde
 • Køkkenpapir
 • eddike

Fastgør blomsterne til ægget med silketights og farvelæg dem som normalt

Tag et æg og læg det blad eller den blomst, du ønsker, hvor som helst (nogle blomster klistrer bedre, hvis du lægger dem i blød i vand på forhånd). Læg derefter ægget i et stykke strømpebukser og bind alt sammen med en dobbelt knude eller snor / tråd. Pas på, at dit blad / blomst ikke glider. Kog grøntsagerne, indtil vandet er farvet (brug ikke for meget vand).

Design dine egne påskeæg med blomster og blade

Tilsæt eddike til vandet og kog æggene deri i 30 minutter. Lad dem derefter trække i yderligere 2 til 3 timer. Så kan du fjerne strømpebukser og planter, og du er færdig. Hvis du vil have ægfarvningen til at gå hurtigere, kan du blot bruge normale ægfarver og farve påskeægene med plantemønstre i henhold til anvisningerne på pakken.

Farv æg med voksmønster

Lav æg med voks og specielle instrumenter

En teknik, som sikkert alle kender, men ikke bør undervurderes, når det kommer til at skabe påskeægsmotiver og mønstre, er at male med voks inden farvning. Hvis du bruger voks, kan du farve æggene naturligt, samt bruge specielle påskeæg og madfarver. Der findes nu også specielle voksblyanter, der er særligt fine og perfekte til tegning. Men et sådant værktøj som i eksemplet herunder er også meget nyttigt. Der sættes voks i den lille metalbeholder og opvarmes kortvarigt over en stearinlysflamme.

Smukke selvmalede mønstre med voks på blå påskeæg

Når du har tegnet de ønskede motiver og mønstre, farvelægger du påskeægene som normalt. Når malingen er tørret, kan du forsigtigt skrabe alt overskydende voks af. Det særlige ved denne teknik er, at du selv kan bestemme, hvilke mønstre der skal males. Ældre børn kan også deltage. Hvis du bruger et normalt lys eller en voksblyant i stedet for sådant tilbehør, skal æggene stadig være varme, så voksen kan smelte under tegningen. Men hvis ægget er for varmt, vil voksen løbe og ødelægge dit voksmønster.

Farvning af æg med et mønster – den nødvendige finjustering

Gnid færdige påskeæg med olie til glans

Uanset hvilken teknik du vælger at farve æg med et mønster, kommer mønstrene først rigtig til sin ret, når du får dem til at skinne. Hvordan det virker? Kom lidt vegetabilsk olie på en klud og gnid det ind i æggene. Overdriv dog ikke med olien, ellers bliver den for fedtet. Tør til sidst igen med en ren og tør klud, og du kan arrangere dem i påskekurven eller påskekurven.

Previous Post
Udformning med 2-årige børn-20 ideer med forskellige materialer
Next Post
Ultimate HIIT -træning – øvelser til at opbygge muskler og forbrænde fedt