15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

En hængebro til katte kan laves hurtigt og er et rigtigt blikfang!

katte hængebro indiana jones dørkarme brædder sisal reb

Uanset om det er på bordet, hylden eller vindueskarmen, så søger de søde fløjlspoter altid højt. Katteelskere ved, at deres kæledyr elsker de hævede rum. Sådanne steder giver kattene det bedste overblik, så de kan observere alt, hvad der foregår i rummet på en sikker afstand. De kan trække sig tilbage til højere steder og slappe af der uforstyrret. Derudover elsker de kloge og naturligt nysgerrige væsner at klatre og lege. Der er en hel række flotte kattemøbler til at forfølge naturlig adfærd og trang til at flytte. Dagens artikel fokuserer på hængebroen til katte, som giver din huskat en ny måde at nå sine yndlingssteder og nyde den smukke udsigt derfra. Vi har to instruktioner og nyttige tips samt inspirerende designs klar til dig. I slutningen af ​​artiklen finder du detaljerede videoinstruktioner, der hjælper dig med at bygge.

Hvor kan jeg placere en hængebro til katte??

indiana jones hængebro katte træ lameller sisal reb væg

Hvis du vil tilbyde dit hustiger et spændende klatre- og udsigtssted i lejligheden, bør du først overveje, hvor den selvfremstillede kattehængebro skal hænge. Du kan montere en elegant hængebro eller en catwalk på væggen eller på loftet. Afhængig af rummets højde skal du blandt andet tænke på, at en bro fastgjort til loftet giver indtryk af en lav rumhøjde. Dørkarmen giver også et ideelt sted til en selvfremstillet hængebro til katte. Du kan fastgøre dem til dørkarmen på begge sider ved hjælp af vægbeslag.

hængebro til katte væg reb montagevejledning

Husk også på, at katten let skal komme på den, så du skal sikre dig en mulighed for avancement. Du kan kombinere hængebroen til din kat med et eller flere trin, en køje eller en træhule.

Tænk på sikkerhed

indiana jones katte hængebro catwalk reb dørkarme

Hvis du vil tilbyde din killing et optimalt greb om catwalks hængebro, kan du dække den med overdådige, enkle tæpperester eller et andet luftigt materiale. Når man spiller vildt, kan det selvfølgelig ske, at katten snubler eller glider. Især med glatte metaloverflader eller skrå catwalks til din dyrs samboer, er det tilrådeligt at vedhæfte en sikkerhedsanordning for at sikre greb om det glatte materiale. Katte kan lide alvorlige skader, selvom de falder lavt, så forskellige sikkerhedsforanstaltninger er særlig vigtige. Indiana Jones hængebro til katte, for eksempel med sine “gelænder” af reb, er ikke kun et rigtigt blikfang i det indre, men holder også risikoen for skader så lav som muligt. Robust reb skal strækkes mellem de enkelte broelementer, så katten kan finde et sikkert trin.

Materialet

indiana jones kat hængebro gør det selv loft installation

For en langvarig sjov for din spinde ville en konstruktion af trædele være en ideel løsning, fordi træ er holdbart. Overfladen på de enkelte træplader og kanterne skal naturligvis slibes glat. Endelig behandles træoverfladen med en voks eller olie af høj kvalitet i den foretrukne farve. Fyr viser sig at være meget robust og populær som byggemateriale. Fyrretræ er blødt nok til at kattene kan indsætte deres kløer i. Brug et slidstærkt, tykt sisal reb med en tykkelse på 8-10 mm til at forbinde de enkelte broelementer. Metalplader er også særligt velegnede, afhængigt af indretningsstilen og især til en længere catwalk for katte, der forbinder to rum, f.eks..

Bygningsinstruktioner til kattehængebro – materialer og værktøjer påkrævet

katte hængebro instruktioner lave materialer selv

– Sisal eller hamp reb i den krævede længde

– Træplade, som du så i individuelle lameller til den ønskede bredde. Cirka 20 cm er tilstrækkeligt til broens bredde, men du kan selvfølgelig skære bredere brædder.

– Afhængigt af hvilket beslag du vil bruge til at fastgøre hængebroen til katte, skal du bruge dyvler, øjebolte, sandpapir, slibemaskine, boremaskine, bor og muligvis vinkler

Instruktioner til Catwalk Hængebro til katte

væg hylder kasse skjul hængende kat bro væg

Når du har alle de nødvendige materialer og omhyggelig planlægning, kan du bruge dig på at implementere dit projekt.

1. Bestem først afstanden mellem hullerne, gennem hvilke du vil trække tovet. Du er velkommen til at lave en skabelon af metalplader, som du kan bore hullerne mere præcist og hurtigt med. Derefter skal de enkelte komponenter slibes og olieres. Kanterne skal også rengøres og afrundes.

samlevejledning katte hængebro kattehus træ reb stof

2. Bestem nu afstanden mellem de enkelte brædder. Vælg en afstand, som katten ikke kan klemme dine poter. Hvis du har valgt gevindskæringsmetoden som vist på billedet, hvor der bores fire huller pr. Bræt, kan du bruge træperler som propper. Så de enkelte brædder vil ikke glide konstant.

diy katzenbrücke catwalk katte bygger selv træplader

3. Hvis du har besluttet en loftophæng, skal du bestemme rebets længde afhængigt af den ønskede afstand mellem kattebroen og loftet. For en brolængde på omkring 80 cm ville det for eksempel være nødvendigt med en dobbelt ophængning med et reb og øjebolte.

monteringsvejledning hængebro til katte trin for trin rebværktøjer

4. Hvis endestykkerne på Katzen hængebro skal monteres på væggen, kan du bruge et robust stykke træ som slutstykket, som du skærer i bredden af ​​brobrædderne. Hvert endestykke har brug for 2 huller til fastgørelse til væggen og yderligere to huller til enden af ​​rebet. For at forhindre rebet i at glide senere, kan du lave en rille på bagsiden (siden mod væggen) af træstykket med mejslen, som du fylder med montageklæbemiddel. Inden broen hænges, skal du sørge for, at rebet ikke kan trækkes ud. Hvis Katzen hængebro er strakt mellem to hylder, er øjenbolte velegnede til fastgørelse.

cat wall board hængebro reb vægbeslag

5. Den selvfremstillede konstruktion skal installeres for enden og testes af din kat. Uden tvivl vil hængebroen til katte hurtigt blive adopteret af den søde store eller lille spinding derhjemme.

Byg en catwalk til katte

lave katte gangbro skrå væg

Det følgende gør-det-selv-projekt er til en flerdelt catwalk, der løber diagonalt mod væggen og fører til en liggestolskurv eller kattehus. Denne catwalk kan gennemføres på mindre end en time og er billig. Her er de materialer, du skal bruge til kattens vægbræt:

– Tavler, antal afhængigt af den ledige plads og den ønskede højde

– Sisal reb eller rester af tæppe

– Varm limpistol

– 2 vinkler pr bræt

– skruer (4 x 16)

– målestok

legeplads til katte bygge dit eget hængebro loft klatretræ

1. I det første trin skal beslagene fastgøres til hvert bræt og skrues fast.

2. Nu kan du holde brættet, hvor du vil have det senere. Marker hullerne på væggen og bor dem med boremaskinen.

3. For at forhindre din kat i at glide, skal du enten dække brættet med rester af tæppe eller lave trin ud af sisal. For at gulvtæppet kan klæbe til træpladen, kan du bruge specielt tæppebånd, hæfte eller sømme det. Sisaltrinnene er lavet af sisal, der vikles rundt om brættet og limes. De enkelte trin skal fastgøres med samme afstand fra hinanden. Rebet skal vikles 3 eller 4 gange for de enkelte trinhjælpemidler.

klatrehave kæledyr væg hængebro til katte

4. Nu skal du skrue de enkelte plader til væggen.

Hvis det ønskes, kan du kombinere væg- eller loftsbroen eller catwalken til din huskat med forskellige andre kattemøbler efter dine egne ideer. En gennemtænkt sammensætning af flere brædder at sidde på, en liggestol i loftet, spille roller, hængekøjer eller væggrotter bliver et unikt katteparadis, hvor dine dyrevenner kan slukke damp, klatre eller sove. Og hvis du matcher farven på kattemurens elementer med resten af ​​inventaret, bliver det kærligt arrangerede katterige også til et rigtigt designhøjdepunkt.

cat catwalk hængebro klatrende havehylder væg

loft catwalk til katte hængebro træ sisal reb

catwalk katte hængebro vægbeslag sisal reb kæledyr underholdning

catwalk hængebro til katte træbroforbindelser

Indiana Jones hængebro til katte-trin-for-trin instruktioner

Previous Post
Den sunde kost – hvad er de gavnlige virkninger af tomater
Next Post
HIIT træningsplan – fordele og gode træningsplaner til hjemmet på et øjeblik!