15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Energieffektivitet i husstanden: erkend fordelene og spar med!

Energieffektivitet i husholdningens energibesparende-el-klimabeskyttelsestip

Klimabeskyttelse er en af ​​vor tids største udfordringer, og vi mærker allerede virkningerne af klimaændringer. Ved at bruge vedvarende energi og forbedre energieffektiviteten på alle områder af økonomien og dagligdagen kan omkostningerne reduceres og drivhusgasemissionerne reduceres. Derfor er det værd at finde ud af mere om energieffektivitet i hjemmet og erkende fordelene for os og miljøet. Bevidst at bruge energi i din egen husstand er ikke så svært, og alle har ikke bare chancen for at spare et par hundrede euro om året, men også at bidrage til klimabeskyttelse.

Effektiv miljøbeskyttelse – energieffektivitet i hjemmet kan betale sig

Energieffektivitet i husstanden -spar-energi-miljø-klimabeskyttelse

Energi er blevet uundværlig i vores moderne samfund, men energieffektivitet i husstanden handler ikke om at ændre hele din livsstil og fryse i mørket, men snarere bruge energi ansvarligt og effektivt og samtidig spare penge. Energieffektivitet betyder ikke at undvære, men at tilføre værdi for miljøet og din pengepung.

Beregn energiforbrug og identificer potentielle besparelser

energieffektivitet i husstanden spare energi-nuværende-niveau-tjek-sammenligne

Når fossile brændstoffer som kul, olie eller naturgas forbrændes, frigives kuldioxid, hvilket forstærker drivhuseffekten og øger de globale temperaturer. Ifølge statistikken CO2 -udledning pr. indbygger var omkring 10 tons i 2013. Disse emissioner opstår på forskellige områder af livet, men næsten 40 procent af dem er konsekvenserne af vores indkøbsadfærd og energiforbrug i vores egen husstand. Alles personlige klimaaftryk kan afvige betydeligt fra dette gennemsnit og kan påvirkes af forskellige faktorer, f.eks. Husstandens størrelse, varmtvandssystem eller bygningstype. For eksempel kan elforbruget pr. Indbygger i større husstande være lavere end i mindre husstande, fordi husholdningsapparater som vaskemaskiner, tørretumblere eller køleskabe deles. Med den såkaldte Nuværende spejl til Tyskland 2016 kan du kontrollere, om dit elforbrug er for højt og hurtigt finde ud af, om du bruger mere eller mindre strøm end lignende husstande. Hvis du bemærker øget forbrug, skal du handle hurtigt og identificere el -guzzlers i din husstand.

Energieffektivitet i husstanden: Stol på energieffektive husholdningsapparater

energieffektivitet-husstand-energibesparende-apparater-opvaskemaskine

På grund af den yderligere mekanisering og automatisering af hverdagen kan der forventes et stigende elforbrug i de næste par år. Vi bruger mere energi, fordi vi bruger flere og flere forskellige enheder i vores hverdag og mere intensivt. Vi har udskiftet større og mere strømtungte pc’er med notebooks og tablets, men tendensen mod anden og tredje enhed er stadig ubrudt. Enhedernes størrelse og ydeevne stiger også – større fjernsyn og køleskabe, vaskemaskiner og opvaskemaskiner med mere volumen osv. Med små foranstaltninger og overvejede købsbeslutninger kan du bruge varmeenergi, vand og elektricitet effektivt og delvist kompensere for konsekvenserne af disse udviklinger. Her giver vi dig en kort liste over mulighederne for at bruge effektiv teknologi i din egen husstand:

  • Højeffektive husholdningsapparater bruger betydeligt mindre apparater end gennemsnittet. EU’s energimærke fungerer som en vejledning, fordi etiketten giver oplysninger om produkternes energiforbrug baseret på energieffektivitetsklasserne fra A +++ til G.. Ifølge brochuren fra Co2online Med hensyn til klimabeskyttelse og energieffektivitet (side 51) kan du spare penge ved at skifte til en enhed med effektivitetsklasse A +++. Denne forbrugsmærke fornyes og udvides regelmæssigt til at omfatte nye produktgrupper. I 2013 blev der indført EU -energimærker for støvsugere, kedler og vandvarmere.
  • Den blå engel hjælper også, når man køber elektriske enheder. Denne forsegling bruges til at identificere særligt energibesparende og klimavenlige produkter.
  • Informationsteknologi tegner sig for 27 procent af elforbruget i en gennemsnitlig husstand – fjernsyn, smartphones, tablets, computere, WLAN -routere og lydsystemer. Der er et stort potentiale for effektivitet, især når man køber nye tv -apparater.
  • Med en stikkontakt med en switch kan du også slukke for de skjulte strømforbrugere og undgå tab af standby.
  • Konventionelle glødelamper og halogenlamper er ineffektive og spilder en stor del af energien som varme. Det er også tilrådeligt at udskifte disse med LED-belysning eller energibesparende lamper. Disse reducerer strømforbruget med op til 80-90 procent.

Brug vedvarende energi – skift til grøn elektricitet

energieffektivitet-husstand-energibesparelse-grøn-elektricitet-vedvarende-energikilder

Lejere og husejere kan ikke kun spare nogle omkostninger ved at udskifte gamle enheder og halogenlamper, men også yde et vigtigt bidrag til at øge energieffektiviteten ved at skifte til grøn elektricitet. Ifølge Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland (BUND) kan en gennemsnitlig husmand på tre personer spare næsten 2 tons CO2 om året. I øvrigt behøver grønne eltilbud ikke nødvendigvis at være dyre. Denne prissammenligningsside tilbyder f.eks. et grønt elfilter og sorterer tilbud efter dine søgekriterier, så du kan forhøre dig om de grønne eltariffer i din region. Med din individuelle energiovergang kan du specifikt fremme udvidelsen af ​​vedvarende energikilder!

Finansiering og tilskud: Belønninger for energieffektiv adfærd

energieffektivitet-husstand-energibesparende-tilskud-finansiering-forbundsregering

I juni 2016 blev den føderale regerings nye klimabeskyttelsesplan 2050 udarbejdet. Målet er at reducere klimaskadelige drivhusgasemissioner med 95 procent inden 2050 i forhold til 1990 og halvere det primære energiforbrug. De ambitiøse energibesparende mål omfatter også at reducere elforbruget med 10 procent inden 2020 og reducere varmebehovet i bygninger med 80 procent inden 2050. For at imødekomme denne udfordring har Forbundsministeriet for Økonomi og Energi taget en række foranstaltninger for at motivere alle borgere og virksomheder til at deltage i øget energieffektivitet og energiomstilling.

Af denne grund er tilskud og finansiering ikke kun tilgængelig, hvis du bygger, renoverer på en energieffektiv måde eller træffer individuelle energibesparende foranstaltninger såsom udskiftning af vinduer. Enhver, der køber et energieffektivt husholdningsapparat som f.eks. Et køleskab eller en tørretumbler, kan modtage en bonus som tilskud i euro eller som en kredit på elregningen. Varme- og varmepumper, smarte hjemmepakker og endda e-cykler er også subsidieret med op til 100 euro. Du kan spørge din lokale myndighed eller din energileverandør, om der er lignende økonomisk støtte der, eller du kan undersøge online hos Dena (Tysk Energiagentur) for regionale og landsdækkende finansieringsprogrammer ved at indtaste dit postnummer.

Previous Post
Den sunde kost – hvad er de gavnlige virkninger af tomater
Next Post
HIIT træningsplan – fordele og gode træningsplaner til hjemmet på et øjeblik!