15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Klimaændringer i Tyskland: Hvad husstande kan gøre mod global opvarmning

I lyset af oversvømmelserne i Venedig er den globale opvarmning mere aktuel end nogensinde. De konstant stigende temperaturer har ikke kun konsekvenser for landene i Sydeuropa. I mellemtiden kan klimaforandringer også observeres i Tyskland. Klimaændringer i Tyskland påvirker planter, dyr og mennesker og ændrer langsomt men sikkert den verden, vi lever i. Så det er desto vigtigere at modvirke den globale opvarmning. Det er ikke kun regeringen og erhvervslivet, der kan træffe foranstaltninger til at reducere CO2 -udledningen. Husholdninger kan også reducere deres økologiske fodaftryk. Vi giver dig nyttige tips, som du kan spare energi med og gøre din hverdag bæredygtig.

Klimaændringer i Tyskland: fakta på et øjeblik

Klimaændringer i Tyskland, hvordan husstande kan reducere energiforbruget

Den fra heizung.de Evaluerede statistikker bekræfter klart, at gennemsnits temperaturerne i Tyskland er steget med 2 grader Celsius i løbet af de sidste 70 år. Uanset små regionale temperatursvingninger kan tendensen til flere varme dage om et år mærkes på landsplan. Men hvorfor er det? Den øgede mængde drivhusgasser, der udledes i de sidste 50-70 år, anses stadig for at være en af ​​hovedårsagerne til klimaændringer og stigningen i temperaturen. Forskerne opregner fire grupper af drivhusgasser, der produceres ved menneskelig aktivitet:

Klimaændringer i Tyskland Grafisk med varme dage over 30 grader

  • Kuldioxid frigives til atmosfæren ved afbrænding af fossile brændstoffer som kul eller råolie.
  • Metan produceres mest i landbruget, når madrester fra dyr eller planterester rådner i mangel af luft.
  • Dinitrogenoxid produceres ved gødning med industrielt fremstillet gødning.
  • Forskellige F-gasforbindelser, der bruges som drivmiddel i deodoranter og som kølevæske i klimaanlæg, kan også have en negativ indvirkning på klimaet.

Hovedårsagen til klimaændringer er klart kuldioxid, som ifølge en undersøgelse fra Federal Environment Agency bidrager til mere end 88% af klimaskadelige emissioner. Landbrugsområderne samt bil-, skibs- og lufttrafik og energiforsyning er ansvarlige for klimaændringerne.

Klimaændringer i Tyskland Husholdningers primære energiforbrug Grafisk (1)

Men husstande yder også et væsentligt bidrag til udledningen af ​​skadelige emissioner. Kilderne omfatter private køretøjer, skorstene og pillefyr i huse og boligblokke. Kuldioxidemissionerne i husholdninger skyldes hovedsageligt forældede varmesystemer (mere end 40 procent af varmesystemerne på landsplan er mere end 20 år gamle) og driften af ​​varmesystemer, der anvender fossile brændstoffer.

Klimaændringer i Tyskland: Foranstaltninger til reduktion af CO2 -emissioner i din egen husstand

Klimaændringer i Tyskland Grafisk med CO2 -emissioner fra husholdninger på landsplan

En landsdækkende strategi for at reducere CO2 -emissioner er på ingen måde tilstrækkelig til at reducere virkningen af ​​skadelige drivhusgasser. Klimaændringer kan kun modvirkes, hvis alle træffer foranstaltninger til at reducere CO2 -udledningen i deres egne husstande. Her er nogle tips til, hvordan du kan gøre en forskel:

Klimaændringer i Tyskland Samlet antal varmepumper overblik Grafisk

1. Moderne varmeanlæg med varmepumper er ikke kun et miljøvenligt, men også et omkostningseffektivt alternativ til varmesystemer med kul eller naturgas. Varmepumpen bruger termisk energi til at opvarme huset eller lejligheden. Kilder til denne termiske energi kan være solen (dvs. varmepumper med solpaneler), grundvand eller luften.

2. Opvarmning effektivt: Ikke alene kan et nyt varmesystem have en positiv effekt på miljøet, nogle gange er det nok, hvis varmen er fornuftigt styret. Eksperterne anbefaler, at varmen indstilles til 20 grader i vintermånederne, og at vinduerne åbnes helt og ventileres kortvarigt flere gange om dagen i stedet for at lade dem vippe i en halv time.

3. Dem, der skifter til en certificeret udbyder af grøn elektricitet, kan reducere husstandens CO2 -udledning med i gennemsnit over 600 g / kWh.

4. Effektive husholdningsapparater i klasse A ++ kan reducere energiforbruget i husstanden betydeligt. Et andet vigtigt tip: Lad ikke fjernsyn osv. Stå i standbytilstand, men sluk dem.

Previous Post
Sådan har Jennifer Lawrence -frisuren ændret sig i løbet af de sidste 10 år
Next Post
Syre-base-balance i balance: de bedste detox-tip til “afsyring” af kroppen