15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Korrekt tandpleje – hvordan kan du forhindre en abscesseret tand?

perfekt tandpleje sunde tænder tand abscess forhindre tips

Hvad er en abscesseret tand, og hvordan skal vi bekæmpe den? En tand byld opstår, når en tandnerve og de tilhørende blodkar i tandhalsen bliver betændt. Normalt skyldes dette tandforfald, men årsagen kan være andre steder. Derfor er det ordentlig tandpleje af stor betydning.

Hvad er ordentlig tandpleje??

tandlæge besøg regelmæssigt tips mundhygiejne vigtigt

Pus opsamles, og det eneste sted, det kan frigives, er tandhalsen. På denne måde skabes der tryk under tanden, og den bliver følsom ved berøring. Denne smerte varierer – den kan gå fra kedelig til intens. Dette er meget farligt, da det kan skade hele ansigtet og udtrykket. Hvordan skal vi forhindre sådan en abscesseret tand? Den bedste måde ville være – ordentlig tandpleje. En af de bedste løsninger på dette spørgsmål ville være at aldrig gå i seng uden at børste tænder! Hvis vi alligevel skulle få sådan en infektion – besøg straks tandlægen! For at slippe af med sådanne problemer og – bedre – aldrig få dem, skulle vi naturligvis overholde et par regler. For eksempel, absolut undgå slik og søde drikkevarer. En anden god løsning ville være at børste tænder regelmæssigt – morgen og aften. Mindst to minutter hver gang. Vi bør også bruge floss meget ofte – en gang om dagen ville være nok. Det er også meget vigtigt at besøge tandlægehuset regelmæssigt. Eventuelle problemer med vores tænder forhindres eller elimineres hurtigt.

Korrekt tandpleje og har stadig en tand byld?

Tandpleje tandtråd bruge nyttige tips hvide tænder

Vi skulle have den berørte tand behandlet med det samme – hos tandlægen. Det er helt muligt, at pus vil flyde ud af tanden. Nogle gange ville det så ikke være muligt, at tanden kunne reddes. Der er stor risiko for, at betændelsen sker igen. I dette tilfælde skal tanden tages ud. En anden fare er, at pus finder vej ud af tandkødet. Smerten er lettet – dette bør dog ikke give nogen lindring, fordi den frygtelige betændelse stadig er der. I tilfælde af en byld bør man aldrig lægge varmt tøj på stedet for betændelsen. Forklaringen på denne regel er, at varmen øger smerter og hævelse. Det ville tværtimod være bedre – gør noget koldt på det berørte område. Brug af smertestillende midler anbefales, og i værste tilfælde er det nødvendigt, at der også bruges antibiotika. De lindrer smerten og bekæmper betændelse. Det vigtigste at huske er: Besøg din tandlæge med det samme, hvis du er bekymret for en abscesseret tand! Og pas på din ordentlig tandpleje!

  Tandpleje smukke sunde tænder børste pensel pasta  Tandpleje familie børn voksne kvinde mand opdragelse

Previous Post
Sådan har Jennifer Lawrence -frisuren ændret sig i løbet af de sidste 10 år
Next Post
Syre-base-balance i balance: de bedste detox-tip til “afsyring” af kroppen