15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sunde børnetænder – korrekt ernæring og tandpleje til dit barn

pige børste tænder blå øjne sødt barn

Korrekt ernæring til sunde børns tænder er især vigtigt. Det er velkendt, at slik kan beskadige tænder og forårsage huller i tænderne. Men ligesom nogle fødevarer kan være skadelige, kan andre styrke tænderne.

Hvilke produkter har dit barn brug for til sunde børnetænder?

Fødevarerne til sunde børns tænder kan opdeles i flere grupper:

Frugt og grøntsager:

frugtgrøntsager ananas banan tomater æble agurk

De bør være en daglig del af din kost, da de indeholder mange vitaminer, mineraler og antioxidanter. Det tilrådes, at der indtages mindst én hård grøntsag eller frugt om dagen. Hårdt, fordi det styrker musklerne og stimulerer blodgennemstrømningen, når man tygger. Dette fører til en bedre nedbrydning af toksinerne og forhindrer betændelse.

Mejeriprodukter til sunde børns tænder:

yoghurt jordbær fedtfattig sund ske lækker

Det er tilrådeligt at indtage et fedtfattigt mejeriprodukt og et stykke ost. De forsyner tænderne og knoglerne med den nødvendige mængde D -vitamin og calcium. Fedtet bør dog ikke være helt fraværende i produkterne, da det hjælper knogler og tænder med at optage calcium.

Sunde børnetænder gennem fuldkornsprodukter:

brune roser fuldkornsprodukt steger ikke tygge længere

Havregryn, fuldkornsbrød og brune ris er også sunde for dine tænder. Det lave kulhydratindhold er en fordel. På grund af bakterierne i munden fører de til dannelsen af ​​mælkesyre og tandplak, som skader tandemaljen. Derudover skal disse produkter tygges længere, hvilket igen styrker muskler og tandkød og dermed selve tænderne. En undersøgelse fra 2007 viser, at indtagelse af 3 portioner fuldkornsprodukter om dagen reducerer risikoen for tandkødssygdomme med 23%. Disse produkter indeholder også siliciumdioxid, lige så vigtigt for tandstrukturen og sunde børns tænder.

Proteiner:

sunde børns tænder korrekt ernæringsråd hvidt velplejet

Kylling, fisk, æg og bælgfrugter bidrager også til tændernes sunde struktur.

Her er nogle flere råd til sunde børns tænder modtager:

sunde børns tænder bror søster smilende små tænder

  • Undgå at give dit barn væske til at drikke, der indeholder ekstra sukker. Det er bedre at erstatte disse med mælk eller frugtsaft. Det er også bedre at bruge et sugerør, da dette ikke udsætter tænderne direkte for syren.
  • Væn ikke dit barn til at drikke varme drikke før sengetid og efter børstning af tænder. Det gælder også mælk, fordi det understøtter dannelsen af ​​bakterier og tandforfald.
  • Til sunde børns tænder begrænse forbruget af slik. Det er bedre at indføre snacks mellem måltiderne, der tilfredsstiller barnet og ikke får dem til at bruge produkter med højt kalorieindhold.
  • Væn ikke dit barn til en sut eller væn det til det så hurtigt som muligt. For sunde tænder må sutten kun gives til barnet rent og efter at munden er blevet grundigt rengjort.
  • Den rettidige overgang fra fodring med flasken til skeen og brug af et bæger er en fordel for sunde tænder. Dette bør gøres efter den fjerde eller sjette måned. På elleve måneder skal barnet lære at bruge en kop, hvorved overgangen fra patten til koppen kan gøres lettere med en sippy kop.

børste tænder mor baby betydning risiko lavere

sunde børns tænder tandpleje vigtige fem glade ansigter

Fuldkornsprodukter tygger brød sunde tomater afbalanceret korrekt

sund kost linser bønner grøntsager fiskeost

Previous Post
Sådan har Jennifer Lawrence -frisuren ændret sig i løbet af de sidste 10 år
Next Post
Syre-base-balance i balance: de bedste detox-tip til “afsyring” af kroppen