15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

17 Hjemmemedicin mod tandpine – hvordan du kan hjælpe dig selv derhjemme

hjemmemedicin mod tandpine kvinde-kind-ondt-krøller-brun-hvid-bluse

Tandpine er en gru for alle og er altid en grund til at besøge tandlægen hurtigst muligt. Tandpine kan have forskellige årsager. For at gøre smerten midlertidigt mere tålelig indtil lægens tid, har vi nogle naturlige Hjemmemedicin mod tandpine der kan lindre smerter, hjælpe helingsprocessen og reducere betændelse.

Hjemmemedicin mod tandpine – fedt med kompresser

hjemmemedicin mod tandpine isterning-glasskål-vand-koldt-køligt-træ

Kulden kan hjælpe den smertelidende, da blodkarrene trækker sig sammen og hævelsen falder. Kulden bedøver nerveenderne og lindrer derfor tandpine. Pak nogle isterninger eller en ispose i en tynd bomuldsklud og hold den mod kinden på den ømme side i cirka 10 minutter. Du bør ikke lægge isterningen direkte på den berørte tand, fordi smerten kan forstærkes ved direkte kontakt.

Hjemmemedicin mod tandpine – saltopløsning

hjemmemedicin mod tandpine himalayan salt-havsalt-grovkornet-skål-træ

Et andet hjemmemedicin, der helt sikkert er tilgængeligt i enhver husstand, der kan lindre tandpine, er salt. Du kan lave en stærk saltopløsning ved at opløse en halv teskefuld havsalt eller Himalaya -salt i et glas varmt vand. Lad denne opløsning være i munden i cirka to minutter, og spyt den derefter ud igen.

Lindre tandpine med alkohol

hjemmemedicin mod tandpine alkohol-glas-flaske-guld-brun-væske

En anden metode til at lindre hævelsessmerterne ville være at skylle med højsikker alkohol. For at desinficere betændelsen skal du tage en lille slurk vodka, brandy eller cognac i munden og spytte den ud efter 2 minutter. Om nødvendigt kan du gentage skylningen.

Krydderier som et effektivt middel – peber

hjemmemedicin mod tandpine sort-peber-korn-malet-skræl-laurbærblade

Et andet hjemmemedicin mod tandpine, som du altid har på lager i dit køkken, er sort peber. To til tre spiseskefulde formalet sort peber og en knivspids salt tilsættes lidt vand og røres til en pasta. Læg derefter blot et par dråber af denne væske direkte på den berørte tand. Disse to antibakterielle ingredienser hjælper med at lindre smerten.

Nelliker hjælper mod tandpine

hjemmemedicin-tandpine-nelliker-krydderi-duft-tørret

Dette duftende krydderi indeholder bedøvelsesmidlet eugenol, som har en antiseptisk virkning og dræber bakterier. Der er et par muligheder for at bruge fed. Bland vegetabilsk olie med to knuste nelliker og påfør blandingen på den ømme tand. Alternativt kan du dryppe en vatpind med fed olie og duppe tanden. Du kan også tygge et par fed nær det smertefulde område, men gør det forsigtigt.

Tørrede rosmarinblade og persille hjælper med at reducere tandpine

hjemmemedicin-tandpine-urter-frisk-grøn-bundt-persille-rosmarin

Hvis du har tørrede rosmarinblade eller persille derhjemme, kan de også hjælpe med pludselige smerter. Tyg bare på bladene. De indeholder også mange forskellige æteriske olier, der hjælper med at lindre smerter.

Urter som hjemmemedicin mod tandpine – kamille

hjemmemedicin-tandpine-kamille-blomster-tørrede-teposer

Kamille er et velkendt og meget udbredt hjemmemedicin mod tandpine. En lun kamillepakke lægges på det berørte område og opbevares der et stykke tid. Pak nogle kamilleblomster i lidt gaze, blød dem i varmt vand og lad dem køle af. Pakken er klar.

Mundskyl med forskellige typer te

hjemmemedicin-tandpine-urtete-mynte-kopper-tekande-træplade

Mundskyl med antibakterielle te giver også smertelindring. Infusioner med forskellige urter er lette at tilberede og et effektivt hjemmemedicin. Kamille te, pebermynte eller salvie te kan bruges som almindelig mundskyl til både tandpine og tandkødsproblemer. Bring friske urteblade i kog med vand, lad dem køle af og skyl munden med dem. På grund af de tanniner, den indeholder, har grøn og sort te også en gavnlig effekt.

Køkken antiinflammatoriske smertestillende midler – hvidløg og løg

hjemmemedicin-tandpine-grøntsager-løg-hvidløg-healing-løgskal

Løg og hvidløg har antibiotiske og antiseptiske egenskaber og kan lindre tandpine. Tyg bare forsigtigt på et stykke løg eller læg det på tanden. Du kan gøre det samme med et fed hvidløg og om nødvendigt gentage ansøgningen i flere dage. Alternativt kan du blande presset hvidløgsfedd med en knivspids salt og lægge på tanden i cirka 10 minutter.

Grøntsager som førstehjælp til tandpine – savoykål

hjemmemedicin-tandpine-savoykål-blade-vasket-klud-ternet-grønt

Hvis du har tandproblemer, kan det være nyttigt at lave ydre kompresser. Friske savoykålblade uden en central ribbe er perfekte til dette. Bladene rulles ud med en kagerulle eller en glasflaske, anbringes på en klud og presses på den smertefulde side.

Hjemmemedicin mod tandpine – kartoffel

hjemmemedicin-tandpine-kartoffelskiver-kartoffelskal-knivskærebræt

Grøntsager som kartofler er næsten altid i køkkenet. Vidste du, at kartofler har sårhelende egenskaber og kan hjælpe med at forhindre betændelse? For at hjælpe med tandpine skal du først afkøle en kartoffel i køleskabet. Efter et stykke tid skæres en kartoffelskive og anbringes på det smertefulde område i munden.

Chili og ingefær reducerer tandpine

hjemmemedicin-tandpine-chilliflager-chili-peber-skål-hvid

Hvis du pludselig får ubehag i tænderne, kan du vende dig til chili og ingefær, da de er gode smertestillende midler. Bland lige store mængder af disse to hjemmemediciner med lidt vand, indtil du får en pasta.

Bevist hjemmemedicin mod tandpine – ingefær

hjemmemedicin-tandpine-ingefær-stykker-hel-træ-skål-træ-ske-skåret

Denne blanding påføres direkte på tanden og undgår tungen og tandkødet, fordi den virkelig kan brænde. Disse varme krydderier hjælper med deres antibakterielle virkning mod cariesbakterier.

Hjemmemedicin mod tandpine – olietræk

hjemmemedicin-tandpine-kvinde-badeværelse-håndklæde-glas-mundskyl

Olietræk har en yderst positiv effekt på tandhygiejnen. Det er også en gennemprøvet metode til forebyggelse. Olietrækning indebærer at skylle munden med cirka en spiseske koldpresset solsikke, sesam eller kokosolie i et par minutter og derefter spytte den ud. Dette dræber de bakterier, der forårsager caries og har en antibakteriel virkning.

Beviste hjemmemedicin mod tandpine – æteriske olier

hjemmemedicin-tandpine-pebermynte-olie-essentiel-flaske-kurv

Et anerkendt mirakel mod tandpine er æteriske olier såsom tea tree olie, fed olie, salvieolie, timianolie og kanelolie. Disse olier bruges i små mængder ufortyndet direkte på den smertefulde tand med en vatpind eller fortyndet med lunkent vand som skylning.

Alternative midler fra naturen – myrra

hjemmemedicin-tandpine-træske-myrra-harpiks-formalet-guldbrun

Myrra er også et gammelt hjemmemedicin mod tandpine og bruges også til betændelse i mundslimhinden. Til myrra -tinkturen koges en teskefuld malet harpiks i en halv liter vand i cirka en halv time. Sigt væsken og lad den køle af. Til mundskylning blandes en teskefuld af denne tinktur med en halv kop vand og bruges flere gange om dagen.

Tandpasta hjælper med følsomme tænder

hjemmemedicin-tandpine-tandpasta-blå-tandbørste-hvid-orange

Du kender sikkert den pludselige tandpine forårsaget af kolde eller varme drikke. Følsomme tandhalser kan være en årsag til dette. I sådanne tilfælde kan lidt fluortandpasta hjælpe på det smertefulde område, da det danner et kortvarigt beskyttende lag. Der er naturligvis tilfælde, hvor selvbehandling med hjemmemedicin er upassende, f.eks. Efter operationen. Spørg din tandlæge, så går det hurtigt.

Previous Post
Et fotoshoot med Rihanna, Naomi Campbell og Iman
Next Post
Ferie på Mosel: Seværdigheder og tips til din perfekte sommerferie!