15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan sover babyer bedst? Tips til en fredelig babysøvn

6 måneder gammel-baby-sove-seng-smil som sovende babyer

Babyer sover meget, især i de første uger og måneder. Op til 18 timers søvn om dagen (med afbrydelser) er ikke ualmindeligt. Men selvfølgelig har hver baby sine egne sovevaner eller skal lære at sove igennem den først. Som forælder, især i begyndelsen, kan du gøre meget for at hjælpe den nyfødte med at vedtage sund søvnhygiejne og udvikle en regelmæssig rytme. Selvfølgelig er din egen søvnadfærd, som er så regelmæssig som muligt, særligt nyttig. Baby kan orientere sig bedre og er mere afbalanceret.

Hvordan falder babyer bedst?

3 måneder gammel-baby-til-søvn-kys som babyer falder i søvn

Små ritualer, lige fra starten, De hjælper også barnet med at falde til ro og forberede sig på den kommende søvn. Hvis det er muligt, bør du ikke etablere en direkte forbindelse mellem at sove og spise. Så hvis baby græder om natten, skal du ikke være klar med flasken med det samme, men vælg aftenritualerne, så efter at den lille har fået sit aftensmåltid, går han i seng.

Konstant tilstedeværelse, mens du falder i søvn, kan også have en negativ effekt. Hvis du altid er der, når du vil have barnet til at falde i søvn, kan det altid bede dig om det. Også selvom det bare ikke virker. Det er bedre at introducere et lille ritual her, for eksempel ved at sige farvel til barnet med et godnatkys eller en vuggevise og derefter forlade rummet. Dette kan være lidt mere tidskrævende i starten. Over tid vil den nyfødte dog vænne sig til det. Så hold ud, hvis du “skal” igennem et lille kyssmarathon for at gå i seng.

Hvid støj og lyserød støj: Effektiv søvnhjælp til babyer, småbørn og voksne

Sund babysøvn – hvor meget sover baby i alle aldre??

Smart baby seng design lader babyer sove bedre

Hvordan sover babyer bedre? – sengetøj, stuetemperatur og co.

sovende-baby-pige-baby-seng-rolig-baby-sove sovende babyer

Frem for alt efterlader det frygtede pludselige spædbarnsdødssyndrom mange unge forældre tabte, når de leder efter det rigtige soveudstyr. Imidlertid har følgende ting bevist sig i mellemtiden:

– Liggende stilling som sovende stilling, især om natten.

– En passende sovepose i stedet for et tæppe eller en pude.

– Sove i babyens egen seng i forældrenes soveværelse

– Så få ekstra ting som muligt i barnesengen – krammet legetøj, puder osv. Bør udelades.

– En bassinet anbefales også, så babyen føler sig så sikker som muligt

– I løbet af dagen kan babyen for eksempel bruge sin lur på sin egen mave i tilbøjelig stilling. Det styrker nakken og nærheden til mor og far er uden tvivl positivt.

– En søvnvenlig rumtemperatur (ca. 18 grader) og fugtighed. Dette forhindrer overophedning, og den rigtige luftfugtighed hjælper med at fugte luftvejene ideelt.

– Træk bør undgås, og vinduer skal om nødvendigt være forsynet med trækprop.

baby-søvn-tips-baby-sove-pose-nat-hvile-liggende stilling

Da især jordemødre og børnelæger gentagne gange påpeger, at en babysovepose og liggende stilling er de mest effektive, når de skal sove. Der er nu en smart løsning til at kombinere de to. Babysoveposen MIO fra Julius Zöllner er både en sovepose og et hjælpemiddel til at opretholde sovepositionen i liggende stilling. Med kiler med specialposition integreret i soveposen forhindres barnet i at vende sig selv i tilbøjelig eller sidestilling om natten. Yderligere information er tilgængelig fra Julius Zöllner onlineshop. Selv jordemødre anbefaler, at denne sovepose bruges fra fødslen.

Previous Post
Enfamiliehus med glasfacade – arkitektur inspireret af 60’erne
Next Post
Fokus hængende pejs med lav miljøpåvirkning