15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Leg med børn derhjemme – ukomplicerede ideer, der hurtigt kan implementeres

Nogle gange er det ikke muligt at gå udenfor med børnene. Især under den nuværende coronakrise er du begrænset i mange forbundsstater. Men dårligt eller meget koldt vejr kan også forhindre os i at gøre det. Så er der brug for interessante spil til indendørs! Vi vil give dig nogle gode ideer til at lege med børn derhjemme, som du endda kan bruge som fødselsdagsspil. Så hvis du planlægger en fest indendørs, kan du gøre vidunderlig brug af vores spilideer til børn!

Hvad kan du lege med børn derhjemme?

At lege med børn derhjemme - god idé til karantæne og regnfulde dage

Når brætspillene derhjemme er blevet kedelige, og du leder efter spil mod kedsomhed, kan du tænke kreativt og finde på mange måder at holde børn travlt med. Men da ikke alle er kreative, er et par forslag velkomne. Vi viser dig gode ideer til leg med børn derhjemme, der kun har brug for et par hverdagsting eller slet ikke noget, hvilket gør dem perfekte til spontane eftermiddage med leg.

Spor skyggen

At lege med børn derhjemme - tegne skygger af ethvert objekt

Hvis du leder efter spil til 3 -årige og ældre børn, er denne idé fantastisk. Det eneste du skal bruge er et par objekter efter eget valg med interessante former (f.eks. Legetøjsfigurer til børn), som du placerer foran et ark papir, så skyggerne falder på papiret. Du kan allerede spille dette enkle spil med børn derhjemme. Da dette er en børns aktivitet derhjemme, kan du enten finde nok lys ved vinduet (hvis solen skinner) eller du kan bruge en lampe, som du endda kan placere på den måde, der passer dig bedst.

Leg med skygger med børn derhjemme - spore silhuetter af legetøj

Derefter sporer de små skyggenes omrids. Så snart de er færdige, skal du tage figuren væk, og det, der er tilbage, er den selvtegnede kontur. Du kan også gøre spillet endnu mere interessant ved at lade hvert barn tegne separat, uden at de kan se hinandens karakterer. Endelig skal du gætte, hvad der blev sporet på billedet. Dette er en fantastisk variant til spil til en børns fødselsdagsfest.

Spil til 2 personer derhjemme – osteboks

Leg med børn derhjemme - ostekasser til spontane legef eftermiddage

Et spil, som både børn og voksne vil nyde, er den gode ostekasse. Hvis du leder efter spil til børn i alderen 4 og derover, får du en rigtig god idé. Alt du skal bruge er et enkelt stykke firkantet papir fra din matematikbog og to penne i forskellige farver, og du kan lege ostekasser med børn derhjemme. Hver person sporer skiftevis den ene side af en firkant. Du skal prøve at indramme en hel firkant helt med din egen farve. Den anden forsøger naturligvis at gøre det samme og samtidig forhindre den anden i at gøre det.

Leger med børn derhjemme - overdimensionerede ostekasser på væggen

Hvis du har indrammet en firkant, skal du skrive et “X” i den for at markere den. Til sidst tæller alle simpelthen deres kasser og selvfølgelig vinder den, der har gjort flest. Børns spil af denne art er også en fantastisk måde at roe ned og berolige de små efter en mere aktiv aktivitet for børn som f.eks. Sport derhjemme eller boltre sig.

Tip til leg med børn derhjemme: Hvis du ikke har et firkantet ark papir, skal du blot tegne prikker lige langt fra hinanden på et hvidt ark og forbinde dem med de farvede blyanter. Eller hvad med en kæmpe osteboks på stort papir på væggen?

Spil for børn fra 2 – dansespil

Dansespil med børn derhjemme til aktive og sportslige sysler

Alle aktiviteter, der har med dans at gøre, er også gode til de små. Så hvis du leder efter spil til 2 -årige, kan du prøve følgende dansespil: Tænd for musikken, så alle begynder at danse. Efter et par sekunder slukker du pludselig musikken, og alle børn skal straks stå i den position, de var i, og stoppe med at bevæge sig, indtil musikken tændes igen. Hvis det bliver for kedeligt, kan du også bede børnene om at “fryse” bestemte positioner, såsom:

 • Bogstavformer
 • Efterlign dyr
 • geometriske former
 • eller andre specifikke stillinger (squat, hænder i luften, på det ene ben osv.)

Sådanne varianter til positurer er særligt velegnede, hvis børnenes spil skal være fra 2, fordi de små ikke kun lærer forskellige bevægelser og positioner at kende, men også skal huske dem og udføre dem så korrekt som muligt. Balance, koncentration, hukommelse samt koordination og motorik er superfremmet.

Gruppespil for børn – skitser

Børn fra 10 år kan sammensætte skitser til en fest med givne genstande

Spontane skits er gode festspil for børn. Så hvis du fejrer et barns fødselsdag og vil spille et par børnespil indendørs, hvorfor ikke overveje følgende:

Opdel børnene i flere grupper på mindst 2 personer (gerne et par flere). En pose eller pose med forskellige husholdningsartikler (bestik, moppe, strømpe, en tom flaske osv.) Tilberedes på forhånd til hver gruppe. Spillerne får nu 15 minutter til at komme med en sjov skitse. Objekterne i din taske skal bruges og tjene som inspiration.

Skits er mere til ældre børn. Så hvis du leder efter spil til børn fra 10 år og derover, kan ideen om at lege med børn derhjemme være fantastisk.

Hvad skal man lege med børn – himmel og helvede

Himmel og helvede leger med børn derhjemme - lav legepladsen inde med tape

Bare et eksternt spil? Laver du sjov med mig? Er du seriøs, når du siger det! Heaven and Hell er også velegnet til indendørs. Selvfølgelig skal du ikke tegne på din smukke parket med kridt. Du kan dog designe spillefeltet med almindelig malertape, som let kan fjernes igen senere. Kan du huske, hvordan spillet blev spillet? Hvis ikke, er der instruktioner til disse typer bevægelsesspil til børn:

 • Den første spiller kaster en lille genstand (sten, mønt, viskelæder osv.) På nummer et. Derefter hopper han med et ben på de to eller med begge ben på de to og tre, hvis disse er ved siden af ​​hinanden (feltet, som det kastede objekt ligger på, er altid udeladt). Linjerne må ikke røres.
 • Derefter springer du til det sidste nummer og tilbage igen.
 • På vejen tilbage tager spilleren også sin kastede genstand.
 • Kast derefter på “2” og gentag alt.
 • Det er ikke den næste spillers tur, før den forrige begår en fejl.
 • Vinderen er den, der er den første til at kaste sit objekt på alle tallene og kan foretage sine spring korrekt.

Spil med børn derhjemme – gem og søg

Leger gemmeleg med børn derhjemme

Leger gemmeleg med børn derhjemme? Det gode gamle gemmeleg bør ikke mangle på nogen liste, for det kan spilles ikke mindre godt indendørs end udendørs. En lejlighed eller et hus kan endda byde på særligt gode skjulesteder. Skjul og søg spil er gode spil for børn i alderen 5 og derover og kan også spilles i mørket med en lommelygte for endnu mere sjov. Hvis du bor i et stort hus, er det bedst at blive enige om et bestemt område at spille i.

Skjul og søg kan også spilles vidunderligt med småbørn, bare i en enklere version og uden at skulle starte, bare søg og find. Hvis du gemmer dig for barnet, kan du hjælpe ham med at se lidt ved at råbe eller lave lyde fra tid til anden (som i Marco Polo -spillet).

Børns spil til indendørs – skattejagt eller skattejagt

Planlæg og organiser en skattejagt med et skattekort eller flugtrum

En skattejagt har brug for lidt mere forberedelse, men der er ingen tvivl om, at spil som dette til hjemmet vil være ekstremt populære. Skjul en “skat” et sted i lejligheden og tegn derefter et kort, der fører dertil. Afhængigt af børnenes alder kan et skattekort være nok. Hvis spillene er beregnet til 5-årige eller ældre børn, kan du også integrere gåder og gøre skattejagten endnu mere spændende. Det såkaldte flugtrumsspil til børn er også meget populært og baseret på det samme princip.

En lignende variant af at lege med børn derhjemme er scavenger jagt. Lav en liste over elementer, du tidligere har skjult. Børnene skal derefter finde dem alle.

Spil sjovt hukommelsesspil med børn

Hukommelsesspil til hele familien - jeg pakker min kuffert

Et typisk rejsespil, der også kan spilles ved alle andre lejligheder og fremmer hukommelsen: “Jeg pakker min kuffert og kommer ind …” eller “jeg pakker min picnickurv og kommer ind …” – alle navngiver til gengæld ethvert objekt , men skal først nævne alle dem, der er navngivet før i samme rækkefølge. Hvem vil være den første til at ødelægge ordren og blive elimineret? Som en sikkerhedsforanstaltning kan en voksen, der ikke spiller med, også skrive disse ting ned, hvis nogen bliver forvirret.

Hvis du spiller dette spil med børn derhjemme, kan du også vælge enhver anden situation (i stedet for en kuffert eller picnickurv, for eksempel skoletasken, rygsækken til en vandretur, indkøbskurven i supermarkedet osv.).

Spil salgsfremmende spil derhjemme med børn

Find lyde og objekter for småbørn og ældre børn

Læg forskellige genstande foran børnene, og lad dem se dem et stykke tid. Pak derefter tingene væk igen, og du kan begynde at spille spillet med børn derhjemme: Et af børnene skal nu lukke øjnene (alternativt kan de også bindes), hvorefter du tager et af de viste objekter og laver lyde med det. Spilleren skal derefter gætte, hvilket element det er.

Denne variant er lidt for let for ældre børn. Derfor kan du gøre disse typer spil til 6 -årige eller ældre lidt mere komplicerede ved ikke at vise de valgte varer på forhånd. Egnede objekter og hvilke lyde du kan lave:

 • Kam – Kør din finger eller søm langs stikkene
 • Glas – Bank let på glasset
 • Sandpapir – slib kort et stykke træ
 • ethvert musikinstrument
 • Kaffedåse med instant kaffe (den er højere end malet kaffe) – Ryst dåsen
 • Mason jar – skru låget af og på
 • Taske – med den raslende osv..

Leg med nøgler - genkendelse af objekter i en kasse

Ideer til børns fødselsdagsfester med følelser

En lignende idé til leg med børn derhjemme er også følelsesspillet. Læg genstande i en beholder og dæk det til med en uigennemsigtig klud. Et barn skal derefter nå ind i det, få fat i et objekt og gætte det ved at røre ved det. Først efter at barnet har fremsat et forslag, får de lov til at trække varen frem og vise den til alle for at se, om de gættede korrekt.

Spil til småbørn med sæbebobler

Leg med sæbebobler derhjemme med børn - enkel spilidé til børn i alderen 2 og derover

Spil til børn med sæbebobler er et hit i alle aldre. Ja, selv voksne elsker dem! Og da de ikke laver snavs, og sæbevandet hurtigt og let kan tilberedes, kan du til enhver tid spontant lege med sæbebobler med børn derhjemme. På en plastikplade (eller anden beholder, der ikke kan brydes), tilsættes en dråbe opvaskemaskinen og derefter vand. Rør forsigtigt begge sammen, indtil der dukker et par bobler op hist og her. Nu kan børnene blæse i vandet med sugerør (men pas på!). Dette skaber små bobler, hvoraf nogle sikkert vil stige op i luften.

Tegn symmetriske billeder

Øvelse af symmetri med små børn - overførsel af halve billeder med og uden spejl

Hvis du vil have en roligere beskæftigelse, kan du ikke gå galt med at male og tegne. En stor variant ville være sådan en symmetritegning. Til dette kan du udskrive ethvert motiv (eller tegne det selv) og derefter blot klippe papiret i midten. Du kan derefter bruge venstre side til højrehåndede og den anden til venstrehåndede. Lim derefter et halvt billede på et hvidt, så der stadig er plads til at tegne på den anden side, og børnene skal derefter overføre det spejlvendt til den anden side. Et spejl kan også bruges til dette formål.

Previous Post
Den sunde kost – hvad er de gavnlige virkninger af tomater
Next Post
HIIT træningsplan – fordele og gode træningsplaner til hjemmet på et øjeblik!