15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvilken klapvogn skal man købe? Disse tips gør dit valg lettere!

Køb af klapvogn - disse tips hjælper dig med at finde den perfekte model

Hvor godt, at udvalget af klapvogne er så bredt i disse dage, tænker du sikkert først. Så er den garanterede perfekte model fundet. Og når tiden endelig er kommet til at begynde at lede efter en klassisk eller innovativ bil, indser du, at et stort udvalg også kan betyde en masse hovedpine. For hvordan skal du beslutte dig? Hvad skal du egentlig være opmærksom på? Hvilke egenskaber og hvilket tilbehør er afgørende? Normalt er du ude og gå rundt med klapvognen meget ofte, og det er normalt nødvendigt regelmæssigt i mindst det første halvandet år. Det siger sig selv, at du derefter vil investere ordentligt og ikke ønsker at købe en ny klapvogn efter et par måneder eller endda uger.

Liste over nyttige tips til valg og køb af en klapvogn

Men hvilken klapvogn er den bedste? Det er ikke så let at svare på, for det afhænger af forskellige faktorer og din hverdag. Så det er bedre at spørge “hvilken klapvogn passer mig”? Vi vil gerne hjælpe dig med et par tips og gøre din søgning lettere, inden du køber klapvognen ved at forklare, hvad du skal passe på, og hvilke typer og varianter der er. Klapvognen er uden tvivl et af de dyreste køb og bør derfor overvejes nøje. Men lad os bare komme i gang!

Hvilken klapvogn man skal købe afhængigt af aktiviteten?

Hvilken klapvogn skal købes for komfort og sikkerhed for barnet

Det betyder faktisk kun, hvor ofte du er ude og gå i bil eller offentlig transport. Hvis klapvognen ofte skal pakkes i bagagerummet, eller hvis du simpelthen vil kunne komme på busser, tog eller sporvogne med den, er det værd at vælge en model, der ikke er for tung. Selvom du bor i en beboelsesejendom uden elevator og skal have bilen op ad trappen, er en lavere vægt en fordel. For bilen er det også vigtigt, at bilen kan foldes hurtigt og let op, og at den også er kompakt i denne tilstand. Hvis du stort set kun vil bruge klapvognen til en gåtur, spiller vægten ikke en så afgørende rolle, men den kan stadig tages i betragtning, når du leder efter en klapvogn og vil købe den.

Hvilken klapvogn er god, afhængigt af overfladen?

I byen er små og plastcykler tilstrækkelige

Ville du have tænkt på undergrunden? Måske ikke! Dette spiller en vigtig rolle, når det kommer til valg af hjul til en klapvogn. Nogle vogne har små hjul, andre har plasthjul, og andre kommer med store gummihjul. Hvad er forskellen? Hvis du skal tage de fleste ture i din hverdag på plant underlag, er plastik og små cykler helt passende. Asfalterede gader og fortove er da ikke noget problem med disse hjul, så du kan købe sådan en klapvogn.

Gummihjul er det bedre valg, især på ujævne overflader

Sådanne klapvogn anbefales dog ikke på ujævnt underlag som f.eks. Brosten eller endda grusveje. Vibrationerne videregives for meget til barnet, hvilket han slet ikke vil lide. Barnet skulle trods alt kunne sove fredeligt. I stedet bør du vælge store gummihjul i sådanne tilfælde. Disse er normalt også udstyret med støddæmpere, som derudover dæmper stødene. Gummihjul kan briste, men de kan let udskiftes med en ny slange og pumpes op. Så dette er et punkt at tænke over, før du køber en klapvogn.

Køb en kombineret klapvogn med babybad, sportssæde og muligvis også en autostol

I øvrigt anbefales fire hjul også i stedet for de moderne udgaver med tre hjul. At bevæge sig rundt med det eneste forhjul er normalt meget kompliceret, især på ujævnt underlag. Dette antal hjul kan imidlertid også vise sig at være ret irriterende i hverdagens byliv, mens det med to forhjul normalt giver god støtte, hvis det andet skulle vride.

Køb en anden klapvogn eller 2-i-1 klapvogn?

Sort klapvogn med sportssæde til småbørn

Igen er dette et vigtigt punkt at tænke på, inden man køber klapvognen. Klapvognen er designet forskelligt afhængigt af barnets alder. Fra fødslen ligger barnet i en vogn, fordi det kun kan ligge. Senere vil der være behov for en bil med et sportssæde, hvor barnet, der allerede kan sidde, kan tages en tur. Og så er der babystol til bilen. Så tre ting at investere i over tid. Eller ikke?

Køb en klapvogn med et sports sæde og gummihjul

Det er selvfølgelig en mulighed. Der er dog også praktiske 2-i-1 multi-purpose klapvogne, der let kan omdannes fra en klapvogn til en klapvogn. Med en 3-i-1 model med Maxi Cosi er det endda muligt at fastgøre det matchende autostol i klapvognens stel. Dette er især nyttigt, når barnet er faldet i søvn i bilen. Det behøver så ikke at blive vækket for at tage det ud af sædet og sætte det i bilen. Så du behøver ikke nødvendigvis at købe baby autostolen og to klapvogne separat, du kan vælge en kombineret model.

Mærket og budgettet

Gummihjul er bedre egnet til ujævnt underlag, fordi de dæmper vibrationer

Så stort som udvalget af modeller, funktioner og tilbehør er, er priserne på klapvogne lige så forskellige. Det kan koste omkring 250 euro, men lige så godt over 1000 euro. Det afhænger ikke kun af funktionerne, men frem for alt af mærket. Husk dog, at en klapvogn ikke behøver at være ringere, bare fordi mærket er mindre kendt. På samme måde kan det også vise sig, at den dyre mærkebil trods alt ikke opfylder dine behov og den høje pris ikke var det værd. Så hvilket klapvognmærke er det bedste, kan ikke siges på denne måde. Det er derfor bedst at sætte et budget, som du ikke ønsker at overskride, før du køber klapvognen. Dette begrænser valget, hvilket naturligvis også gør valget lettere. Og sørg for at sammenligne funktionerne!

Ting at passe på

Klapvognen skal være hyggelig og blød for at give komfort

Uanset om det er dyrt eller billigere, med gummi- eller plasthjul, stationcar eller ej, er der et par ting, du helt sikkert skal være opmærksom på for at sikre, at du har gjort alt rigtigt, når du vælger. Følgende liste viser, hvad der ikke bør mangle for at garantere din babys sikkerhed, men også dens komfort. Det bedste tidspunkt at holde denne liste oppe er det bedste tidspunkt at gå til en butik og købe en klapvogn.

Køb en klapvogn med justerbart styr for mere komfort, når du skubber den

  • TÜV- eller GS -tætning burde absolut være tilgængelige, fordi disse kun tildeles, hvis bilen er blevet testet i henhold til alle sikkerhedsstandarder, der gælder i EU og svarer til dem.
  • Kemikaliefri tekstiler – Et andet vigtigt punkt at overveje, inden man køber en klapvogn er tekstilerne. Et dyrt mærke burde ikke bedrage dig, for selv med mærkevognene er der fundet tvivlsomme eller endda forbudte stoffer i tekstilerne. Da du naturligvis ikke kan bestemme forurenende stoffer med det blotte øje, skal du bare kigge efter en testforsegling igen. En pålidelig er OEKO-TEX® Standard 100, som ikke kun overholder de lovpligtige krav, men endda går ud over dem. Når det kommer til tekstiler, er åndbare stoffer også vigtige. Disse bør heller ikke lugte af kemikalier.
  • det bremse – Test også bremserne, inden du køber en klapvogn. Dette skal ikke kun være let at bruge, men frem for alt pålideligt. Selv efter levering eller før den første og hver efterfølgende brug, bør du kontrollere dem igen for en sikkerheds skyld.
  • Let plejemateriale – Selvfølgelig skal klapvognen også rengøres regelmæssigt, især efter en gåtur efter det har regnet. Af denne grund bør man passe på at bruge materialer, der er lette at rengøre. Dette skal også være vejrbestandigt.
  • Simpelthen foldbar – Rammen skal hurtigt og let kunne foldes op og foldes ud. Dette gør dig klar til at gå hurtigere, og din baby behøver ikke at vente længe i bilen eller inde, mens du raser med bilen. Sørg for at prøve at folde og folde det ud i butikken. Og mens vi allerede nævnte bilen: se om den valgte klapvogn passer i din bagagerum uden problemer. Før eller siden vil du i sidste ende rejse i bil og har brug for klapvognen bagefter.

Køb en klapvogn med plads nok til bagage og shopping

  • Lagerplads – Det er vigtigt, at du også har nok lagerplads til rådighed. Der skal være en kurv under vognen, hvor du kan gemme forskellige ting, som du skal bruge undervejs. Nogle gange er du nødt til at skifte tøj spontant, og selvfølgelig skal du kunne rumme det. Der er også indkøbsposer og lignende, som du ikke vil have fri hånd til, hvis du vil skubbe barnevognen sikkert. Du kan endda gemme din jakke behageligt der. En ekstra bleepose, som også bekvemt kan hænges på styret, er allerede standard hos de fleste producenter. Sørg dog for at have det der, da det er utrolig praktisk.
  • Styret – Et godt ekstra til klapvogne er også et justerbart styr. Da alle er forskellige i højden, kan den ideelle højde indstilles når som helst. Dette gør pushing behageligt ikke kun for dig, men også for din partner eller andre mennesker, der er højere eller kortere end dig. Selv med forskellige skråninger vil du opdage, at det gør en forskel, om styret er sat lavere eller højere. Et polstret styr anbefales også. Dette gør længere gåture mere behagelige, men er ikke nødvendigvis et must.
  • Farlige dele – Se nærmere på hver model, inden du køber klapvognen, og kontroller, om der er dele, som barnet kan skade sig selv på. Dette gælder ikke kun indersiden af ​​babybadet, men også rammen. Der må ikke være skarpe kanter og spidse hjørner samt farlige hængsler og lignende, hvorpå barnet kan skade sig selv og for eksempel klemme fingrene. På et tidspunkt vil selv barnet vise interesse og undersøge bilen nærmere, dyrke motion og lege med den. Så der burde ikke være nogen fare fra bilen.
  • Komfortabel liggende / siddende – Glem ikke at værdsætte komfort. Dit barn skal nyde at sidde eller ligge i bilen. Til dette formål bør babybadet være tilstrækkeligt stort og blødt. I tilfælde af en klapvogn er det derimod vigtigt, at sædet er dybt nok, så barnet ikke glider ned eller ud i de første måneder efter at have lært at sidde. I begyndelsen kan barnet ikke rette sig eller holde sig i en stabil position.

Køb tvillingevogne

Køb tvillingevogne med separate sæder, der er over hinanden

Hvis du vil købe den perfekte klapvogn til tvillinger, er der et par ekstra funktioner, du skal passe på udover de funktioner, der allerede er nævnt. Børnene kan sidde på forskellige måder. en mulighed er at vælge en vogn, hvor børnene sidder ved siden af ​​hinanden. Denne variant er dog sjældent valgt, fordi sådanne skalaer er meget brede og vanskelige eller umulige at passe gennem de fleste døre. En anden mulighed er at få børnene til at sidde bag hinanden eller oven på hinanden. Sidstnævnte er mere fordelagtig end en bil, hvor børnene sidder inde i hinanden, fordi den er kortere.

Køb tvillingevogne med et sæde, hvor børnene sidder ved siden af ​​hinanden

Men hvis du ikke nødvendigvis vil købe en tvillingevogn, har du en anden variant. Du kan kun tage en baby eller et barn en tur i klapvognen ad gangen og bære den anden i en slynge i stedet. Du kan derefter tage børnene af på hver køretur eller endda mens de er udenfor.

Solbeskyttelse garanteres af en bred baldakin

Alt i alt bør du ikke kun informere dig selv i god tid, men også købe barnevognen relativt tidligt, da de fleste producenter har lange leveringstider. Ikke desto mindre, tag nok tid til at træffe dit valg, så du i sidste ende er tilfreds med det. Du ender med at bruge bilen i relativt lang tid.

Previous Post
35 ideer til efterårsdekorationer på sofabordet i stuen
Next Post
Lav “Pajaki” Mobilé – den polske lykke -charme som dekoration til forskellige lejligheder