15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Koncentrationsøvelser for børn – Disse spil er en sjov måde at tilskynde til koncentration på

Det er normalt, at børn har svært ved at koncentrere sig om en opgave i lange perioder. Dårlig koncentration forekommer imidlertid oftere og oftere hos børn, og det resulterer ikke kun i dårligere præstationer i skolen, men kan også føre til frustration over tid, hvilket er en stærk psykologisk byrde. Det er derfor desto mere anbefalelsesværdigt at fremme koncentration. Dette skal gøres på en legende måde og uden pres, så de små kan have det sjovt. Vi har derfor sammensat nogle koncentrationsspil og koncentrationsøvelser til børn, som du kan bruge til dette formål.

Koncentrationsøvelser for børn – husk tal

Koncentrationsøvelser for børn med tal - talkæde som et hukommelsesspil

Hvis du vil forbedre koncentrationen, kan du prøve et simpelt hukommelsesspil. Du danner strenge af tal og tilføjer gradvist nye tal i langsomme trin. Giv dit barn et hvilket som helst nummer, de vil have det til at huske, indtil næste dag. Hvis det faktisk husker det, skal du tilføje et andet nummer. Du kan fortsætte sådan, så længe du vil. Hvis dit barn ikke kan huske en dag, skal du bare holde dig til den forrige talssekvens og springe en dag over (tilføj ikke et nyt nummer).

Øv koncentration gennem stilhed

Koncentrationsøvelser for børn, der let distraheres - sidde stille

Bare være stille og lære at koncentrere dig? Ja, det er muligt og en god forberedelse til lektier med børn, der let distraheres og dagdrømmer. Koncentrationsøvelsen for børn er bare at lade barnet sidde stille et stykke tid. Også her skal du starte i det små og indstille en kortere periode. Du kan derefter gradvist forlænge tiden.

Tæl ord mens du lytter

At tælle ord med højtlæsning hjælper børnene med at koncentrere sig

Om du læser eller fortæller en historie eller en anden form for tekst er ligegyldigt. Definer et specifikt ord, som du ved, vil forekomme oftere i teksten (f.eks. “Og”). Barnet skal derefter lytte nøje til dig og tælle det antal gange, det valgte ord forekommer. Hvis denne øvelse virker, kan du øge sværhedsgraden og angive to ord, der skal tælles. Uanset hvad skal barnet koncentrere sig for at kunne tælle. Når du laver sådanne koncentrationsøvelser for børn, skal du ikke forvente, at barnet følger selve historiens indhold, for det er ikke det, denne sag handler om.

Koncentrationsøvelser for børn – find fejl

En anden god lytteøvelse er at finde fejl i en historie. Dette er især sjovt med mange børn. Hvad der menes er følgende: Du læser eller fortæller enhver historie og inkorporerer urealistiske ordkombinationer i processen. Sådanne er for eksempel “en grøn elefant”, “en firkantet cirkel”, “en sød citron” osv. Så snart børnene opdager fejlen, kan de råbe “fejl” højt. Du kan også lave sådanne koncentrationsøvelser for børn i form af en konkurrence.

Tæller trin

Koncentrationsøvelser for børn - tælle trin, når du går

Dette betyder ikke bare at tælle trinene fra punkt A til B. Først og fremmest skal barnet estimere, hvor mange trin det kan være. Du kan starte igen med mindre afstande (f.eks. Fra din placering til det nærmeste træ) og derefter øge dem over tid. Når barnet har gættet, skal du gå ud og tælle trinene, mens du går. Hvis du har flere børn, er denne type koncentrationsøvelse især sjov for børn, fordi det bliver til en stor konkurrence. Hvem var tættest på det korrekte antal trin? Spillet er fantastisk, hvis du går med børnene.

Koncentrationsøvelser for børn med alfabetet

Koncentrationsøvelser for børn med alfabetet

Hvis dit barn allerede har lært alfabetet, kan du bruge denne faste bogstavssekvens til koncentrationsøvelser for børn. Men det er vigtigt, at dit barn er rigtig god til det. Bed dem f.eks. Om kun at nævne hvert andet eller tredje bogstav. Det er endnu vanskeligere at sige alfabetet baglæns, så du kan bruge denne variant til at øge koncentrationstræningen med børn.

Beskriv dagen for forældrene

Som koncentrationsøvelser for børn, lad dem tale om hverdagen og lytte

At få barnet til at fortælle deres forældre, hvordan dagen gik, er en god øvelse i sig selv for at hjælpe med at fokusere og forbedre hukommelsen. Det kan gøre et godt stykke arbejde med at forbedre koncentrationsproblemer hos børn. Det er også en måde at vise din interesse som forælder på. Det er endnu mere en udfordring, når barnet skal fortælle alle begivenheder baglæns. Du kan også først lytte til den daglige rutine i normal rækkefølge og først derefter få den beskrevet baglæns.

Koncentrationsøvelser for børn – tæller baglæns

Koncentrationsøvelser for børn - tæller baglæns på kommando

Fokusøvelser for børn med tal kan være lige så sjove. Barnet begynder langsomt at tælle i normal rækkefølge. På et hvilket som helst tidspunkt giver du et signal (klappe, fløjte, banke på bordet, snappe osv.), Og barnet skal tælle baglæns, hvorfra det ankom. Så kan du give et andet tegn, og barnet fortsætter med at tælle frem.

Jeg pakker min kuffert

Spillet, jeg pakker min kuffert, er perfekt til hukommelsesforstærkning

En klassiker blandt de hukommelsesspil, som hver voksen spillede i deres barndom, er “Pakningskufferter”. I lighed med nummerspillet fortsætter antallet med at stige, men ikke spredt over flere dage. For eksempel begynder en person med “Jeg pakker min kuffert og tager en jakke med”, som den næste person skal gentage først og derefter tilføje sin egen vare. Lidt efter lidt står flere og flere objekter i kø, hvilket er fantastisk som en koncentrationstræning for børn. Oven i det er dette spil virkelig sjovt!

Med dyr

En lignende variant for denne type koncentrationsøvelse til børn, hvor flere mennesker også kan lege, er at liste dyr. Men ikke vilkårligt! En person navngiver først et af de tre grundstoffer, jord, vand eller luft. Den, der navngiver et dyr fra det navngivne element først, kan vælge et element derefter. Et dyr, der allerede er navngivet, må ikke navngives igen.

Koncentrationsøvelser for børn – hukommelse med en forskel

Hukommelse med lyde - fyld overraskelsesæg med ris, salt og linser

Du kender hukommelsesspillet, ikke? Kortene, hvorpå flere motiver er illustreret to gange og derefter skal kombineres ved at lære udenad, er virkelig et godt spil med koncentration. Du kan dog spille en lignende variant af denne type koncentrationstræning for børn, hvis du ikke har kort. Du kan også bruge lyde i stedet for billeder. Som? Du skal bare bruge et par beholdere, som du fylder halvvejs med ting som ris, salt, lille pasta, linser og lignende (plastbeholderne til f.eks. Overraskelsesægene er velegnede). Vælg materialer, der er lette at skelne med hensyn til støj.

Som med kortspillet har du brug for hvert materiale to gange. Marker det samme i bunden. Sæt derefter beholderne op, og barnet tager den første, ryster den, sætter den tilbage og ryster derefter en anden. Hvis det er den opfattelse, at du har fundet to af de samme, kan du kontrollere dette ved hjælp af markeringerne. Hvis ikke, kan den prøve de næste to beholdere.

Se skyer

Koncentrationsøvelser for børn - observation af skyer i det store udendørs

Dette er også et spil, som alle sandsynligvis har spillet en gang i deres barndom og er fantastisk som en koncentrationsøvelse for børn. Hvis vejret tillader det, skal du ligge med dit barn på en eng og se skyerne passere. Hvis det er friskere udenfor, kan du alternativt sidde ved vinduet. Barnet skal nu opdage en sky, hvis form minder dem om noget. Det fremmer kreativitet. Hvis barnet har svært ved at gøre dette, kan du også hjælpe med at finde en form. Så skulle den lukke øjnene i for eksempel 10 sekunder, og så skal den finde sin form igen. Denne opgave fremmer rumlig tænkning.

Koncentrationsøvelser hos børn med ord

Koncentrationsopgaver med ord - ideer der er sjove at spille

Skift bogstaver

Børn, der allerede kan læse og skrive, kan forbedre deres koncentrationsevne med dette interessante spil. Koncentrationsøvelser af denne art til børn kan til enhver tid spilles spontant og fungerer som følger: Kom med et sammensat ord, og skift de første bogstaver. F.eks. Bliver fodbold en “bod”, et barns seng bliver en “bindende kæde” og en citronkage bliver til en “kitron -dyrkning”. Spillet får garanteret folk til at grine, og samtidig kan du bruge det til at øge børns koncentration. Du kan også skrive ordene ned for at komme i gang. Hvis barnet kan se ordet, vil det være lettere for ham at skifte og omarrangere bogstaverne. Derefter kan du over tid prøve at spille spillet uden at skrive det ned. Så skal barnet forestille sig ordet.

Strenge af ord

Følgende spil spilles også med sammensatte ord for at forbedre et barns mangel på koncentration: Start med et sammensat ord. Barnet skal derefter finde et nyt ord, der slutter med det ord, du nævnte. Eksempel: sommersol, solsikke, blomsterhave, havehus, hoveddør osv. Dette spil kan også spilles når som helst, da ingen specielle materialer eller forberedelser er nødvendige.

Stavemåde som en øvelse mod dårlig koncentration hos børn

Stave

Stavning er en klassiker blandt koncentrationsøvelser for børn. Afhængig af din alder vælger du længden af ​​ordene. Til at begynde med skal du bruge korte ord på 4 til 6 bogstaver. Hvis du opdager, at dit barn ikke har problemer med dem, kan du gå videre til længere ord. Dette er en fantastisk måde at gribe alle former for koncentrationsopgaver på. Kontroller først, i hvilket omfang dit barn klarer sværhedsgraden for at undgå frustration. Efter alt skulle øvelserne være sjove!

Tæl bogstaver

Sig et ord og derefter et tal, hvor tallet repræsenterer et af bogstaverne i det ord, barnet skal finde. For at gøre dette skal barnet kunne forestille sig ordet skrevet ned. For eksempel, hvis du siger “Wiese” og derefter tallet 4, betyder det bogstavet “S”. Brug kortere ord til små børn, mens du kan bruge lange ord til ældre børn.

Børns koncentrationsøvelser med bold

Spil bold og klapp, mens du fremmer koncentration

Øvelser i den friske luft er særlig sjove, og især når en bold kommer i spil under koncentrationsøvelserne for børn. Find en væg, kast bolden mod den ti gange, og fang den med dine hænder. Den næste runde kaster du kun ni gange, og mens bolden er i bevægelse, klapper du en gang i hånden. Sværhedsgraden stiger med hvert kast: kast otte gange og klapp to gange i hænderne, kast derefter syv gange og klapp tre gange osv. Bolden må ikke falde på jorden! Hvis det gør det, skal barnet starte forfra.

By-Land-Flod

Urban-rural-river forbedrer geografisk viden og fremmer koncentration

Hvem nød ikke at spille dette spil i deres barndom? Det var også meget populært i skolen. Som en koncentrationsøvelse i folkeskolen er den meget velegnet, men børnene skal være lidt ældre og kende nogle lande, byer og floder. En af spillerne går mentalt igennem alfabetet, en anden råber efter et par sekunder “Stop”. Brevet, spilleren lige var kommet til, er nu det første bogstav i alle kolonner. Den, der udfylder alle kolonner, slutter først runden, og pointene noteres: Den, der er den eneste, der udfylder et felt, får 20 point, hvis to svar gentages blandt spillerne, modtager du 5 point for det, og kolonnen er fyldt ind af alle, men med forskellige svar, hver får 10 point. Da pointene skal lægges sammen til sidst, fremmer spillet også regning som en koncentrationsøvelse for børn.

Jeg kan se, hvad du ikke kan se

Jeg kan se, hvad du ikke ser - koncentrationstræning for unge og gamle

Nå, dukker barndomsminder op igen? Før computernes og smartphonens dage plejede børn også at lege det, og det er perfekt, hvis du leder efter koncentrationsøvelser til børn. Du leder efter ethvert objekt i rummet (eller udendørs) uden at kalde det for højt. Derefter beskriver du det med ordene “Jeg ser noget, som du ikke kan se, og det er …” og siger en egenskab ved objektet (f.eks. “… og det er grønt.” For et træ). Så snart barnet gætter på objektet, er det deres tur og kan vælge en anden. Da spillet er ganske enkelt, er det også velegnet til koncentrationsøvelser i børnehaven.

Previous Post
Lav selv drikkechokolade: desserter som en gaveidé
Next Post
Kalorieindtag yoga: Hvor mange kalorier forbrænder du med de forskellige former for yoga!