15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sort sæbe – hvad er det, og hvad ligger bag mirakelkuren?

Sort sæbe fordele bruge hvad naturlig kosmetik

Sort sæbe har vundet enorm popularitet i de seneste år, og med god grund. Den kombinerer peeling, plejesæbe, fugtighedscreme, anti-bums løsning og meget mere i ét. Det sikrer glat og glødende hud for blot et par cent om dagen og er som et lille stykke magi for mange mennesker med forskellige hudproblemer. Vidundermedicinet produceres og sælges i Afrika, især i regionerne omkring Ghana, Nigeria og Togo. Der er det kendt under navnet “dudu osun”, hvor “osun” betyder sæbe og “dudu” – sort. Hvad er der egentlig bag, og lever den sorte sæbe op til sit ry? Hvad er den lavet af, og hvad er fordelene for huden? Vi fortæller dig alt det og meget mere i denne artikel!

Hvad er ingredienserne i den sorte sæbe?

Black Soap Benefits Skin Face Scrub Hjem retsmidler Kakaobønner

I modsætning til de konventionelle plejeprodukter fra apoteket består den sorte sæbe kun af naturlige produkter. Opskriften kan variere en smule afhængigt af oprindelseslandet, men de ingredienser, der absolut ikke bør mangle, er: palmekerneolie, kakaosmør, sheasmør, afrikansk sandeltræ og aske fra brændte kakaopæl og plantainskal.

  • Palmekerneolie er hentet fra frugtfrøene på den afrikanske palme og er kendt for sine anti-aging virkninger. Den indeholder en meget høj andel af den mættede fedtsyre laurinsyre, som beskytter huden mod bakterier, svampe og bakterier. Det er også meget rig på E -vitamin, som bruges til at bekæmpe acne. Palmekerneolie giver din hud en naturlig glød uden at se for fedtet ud og er meget populær i Asien og Afrika.
  • Sheasmør, eller også kaldet sheasmør, er lavet af nødderne på shea -træet og har været brugt af mennesker i Afrika til kropspleje i århundreder. Den er fuld af vitaminer og velegnet til alle hudtyper. Sheasmør bruges også til at helbrede forskellige ar eller forbrændinger. Da det er meget fugtgivende, falder især mennesker med følsom hud tilbage på mirakelkuren. Det efterlader en beskyttende film og sikrer på denne måde en blød og smidig hud.

Sort sæbe kakaobønner Kakaosmør Sund palmeolie Ansigtspleje

  • Den sorte sæbe indeholder også Kakao smør – et naturligt fedt fra kakaobønner. Det absorberes let af huden og anbefales til behandling af eksem eller acne.
  • Det afrikanske sandeltræ er et træ, der kun vokser i de afrikanske regnskove. Det sikrer glat hud, fjerner døde hudceller og bekæmper med succes rynker. Det lysner også mørke pletter og har en forfriskende effekt på huden.
  • Asken fra kakaobælge, palmedele og plantainskal giver den sorte sæbe sin mørke farve. Sammensætningen af ​​disse ingredienser hjælper med tør hud, sikrer hurtigere regenerering af celler og forhindrer forskellige hudproblemer.
  • Sæben produceres i fremstillingsprocessen naturlig glycerin, der fugter huden og gør den smidig og skinnende.

Hvordan er den sorte sæbe lavet?

Sort sæbe ingredienser Kakaobønner Sheasmør Hudpleje Sommerhjem

Produktionen af ​​den sorte sæbe er en kompleks proces, der består af flere faser. Først tørres plantainskal, palmeblade og kakaobælge i den varme sol, indtil de når en særlig tekstur og derefter ristes i en lerovn og laves til aske. Det er meget vigtigt at holde stegetemperaturen konstant for at opnå den rigtige tekstur og farve. Den næste dag tilsættes vand, og det hele filtreres derefter. I det næste trin opvarmes de øvrige ingredienser såsom palmeolie, sheasmør og kakaosmør og tilsættes også. Hele blandingen skal derefter omrøres kontinuerligt i mindst 24 timer, indtil den sorte sæbe sætter sig og stiger til overfladen – kun derefter kan den skummes af. Det skal tørre i yderligere 2 uger, indtil det endelig er klar.

Fordele ved sort sæbe til huden

Sørg for, at hudpleje i ansigtet med sort sæbe selv

  • Det er antibakterielt: Den sorte sæbe indeholder mange olier fra planter og såkaldte fytokemikalier, hvilket gør den til et glimrende alternativ til konventionelle rengøringsmidler fra apoteket. Takket være de naturlige ingredienser er den rig på alkaloider, flavonoider og andre bioaktive forbindelser, der hjælper med at bekæmpe forskellige bakterielle infektioner og forhindrer yderligere infektioner i at sprede sig.
  • Det er velegnet til alle hudtyper: Som regel er de fleste syntetiske sæber fulde af kemikalier og kunstige dufte, der ødelægger den beskyttende syremantel i huden og dermed er ansvarlige for forskellige problemer. Af denne grund er sådanne produkter uegnede til mennesker med tør eller følsom hud. Den sorte sæbe er et naturligt produkt, der er ekstremt skånsomt og naturligt duftfrit. Det hjælper også med at balancere pH og beroliger huden, uanset om den er tør eller har hudproblemer.

Sort sæbe Fordele Ingredienser Kakaobønner Sund hudpleje Sommer

  • Det er fugtgivende: Da den sorte sæbe indeholder en blanding af sheasmør og andre vegetabilske olier, er den ideel til tørre og kombinerede hudtyper. Sheasmørret binder fugt, beriger din hud og holder den fugtig og fast.
  • Sort sæbe har antioxidantegenskaber – Koncentrationen af ​​antioxidanter i kakaobønner er op til 10, hvilket er tre gange mængden i grøn te og to gange mængden af ​​antioxidanter i rødvin. Disse beskytter kroppen mod celleskader og også mod forskellige former for kræft.
  • Det lindrer irritation og er antiinflammatorisk: Vidundermedicinet fra Afrika er rig på vitamin A og E. Det kan også lindre kløe og forskellige udslæt forårsaget af eksem og forskellige hudallergier.

Sort sæbe kakaobønner sund palmeolie ansigtsmaske hudpleje

  • Sort sæbe hjælper mod acne: I denne forstand kan plejeproduktet fra Afrika også hjælpe med at bekæmpe acne. Det trænger ind i de øverste lag af huden under vask og fjerner på denne måde urenhederne. Dette fjerner imidlertid ikke acne direkte. Den sorte sæbe forhindrer snarere overskydende talg- og fedtproduktion og bakterievækst på huden. Dette renser huden fra bunden. I de første 1-2 uger kan det se ud til, at din hud bliver forringet, indtil urenheder og bakterier er skyllet ud, og din hud ser levende og sund ud.
  • Det reducerer rynker: Shea- og kakaosmør kan hjælpe med at reducere kollagentab, hvilket igen hjælper med at udfylde fine linjer og rynker.

Sort sæbe hudpleje Hyperpigmentering sommerhjem

  • Den sorte sæbe er fuld af naturlige ingredienser og dåse Forbedre din hudstruktur. Den ru tekstur eksfolierer huden meget forsigtigt og fjerner snavs. Det fjerner også med succes døde hudceller og forhindrer tegn på ældning.
  • Det forhindrer hudskader ved barbering: For at holde huden pæn og glat efter barbering eller voksning, anbefales en god skrælning stærkt. Dette forhindrer de døde hudceller i at tilstoppe porerne. Den sorte sæbe hjælper med at forhindre infektioner og stød forårsaget af hårfjerning.
  • Takket være det høje indhold af sheasmør og E -vitamin kan den sorte sæbe hjælpe med at reducere rødmen og det generelle udseende af Strækmærker og andre ar at reducere.

Ansigtspleje Sommer Solcreme Sort sæbe Ingredienser Hudpleje Peeling

  • Det reducerer hyperpigmentering: Hvis du bruger den sorte sæbe regelmæssigt, vil de mørke områder og de forskellige hudpletter forårsaget af solens stråler og andre eksterne faktorer helt forsvinde over tid. Kakaobønnerne kan regulere aktiviteten af ​​enzymet tyrosinase, som hjælper med at kontrollere produktionen af ​​melanin i kroppen.
  • En undersøgelse af virkningerne af sort sæbe fandt ud af, at det var et stærkt svampedræbende middel. Det er meget effektivt mod 7 typer svampe, herunder candida albicans, der er ansvarlige for kløe, fodsvamp og andre hudinfektioner.

Brug af sort sæbe korrekt – nyttige tips

Sort sæbe hud skræl selv gøre hjemmemedicin hudpleje sommer

Selvom der ikke er meget, der kan gøres forkert ved at bruge normal sæbe, er dette ikke rigtig tilfældet med den afrikanske mirakelkur. Med vores tips viser vi dig, hvordan du bruger dem korrekt til at få en skinnende hud.

  • Når du bruger sæben i rå tilstand du skal først tage små stykker og ælte dem til kugler. Sørg helt for, at der ikke er ru kanter. Gnid dine hænder med sæben, og påfør den derefter på dit ansigt. Hvis du vil bruge den sorte sæbe direkte på huden, skal du bruge den meget forsigtigt og forsigtigt. Start ikke bare med at skrubbe; prøv forsigtigt at gnide det over dit ansigt med dine hænder eller med et håndklæde. På grund af asken er det muligt at mærke en let prikkende fornemmelse i starten, men bare rolig – det er helt normalt og forsvinder efter 3-4 brug.
  • Hvis du kan bruge det til din vaske hele kroppen du skal først suge sæben i renset vand og lade den opløses.

Sort sæbe Ingredienser Kakaobønner Hudpleje Sommerhjem Retsmidler Palmeolie Sund

  • Hvis du har en Kropskalning vil lave, bland den sorte sæbe med en smule farin. Påfør derefter blandingen og begynd at gnide forsigtigt og forsigtigt.
  • Du kan også få en fra mirakelkuren Ansigtsmaske gør det selv. For at gøre dette skal du tage små stykker og opløse dem i varmt vand. Tilsæt 1 tsk honning, 2 tsk bagepulver og et par dråber tea tree olie. Bland godt, påfør og lad tørre. Massér derefter forsigtigt og vask af med lunkent vand.

Sort sæbe er velegnet til håret?

Sort sæbe shampoo hjemmemedicin sommer solcreme hårmaske kakaosmør

Hvis du foretrækker at vaske dit hår med naturlige produkter, så bør du helt sikkert prøve den sorte sæbe. Det renser håret grundigt og giver det en smuk glans. En anden fordel er, at det lindrer irritation i hovedbunden og modvirker forskellige typer betændelse. Alt du skal bruge til dette er:

  • 100 gram sort sæbe (fintrevet, f.eks. Med køkkenrive)
  • 50 gram bagepulver
  • 200 ml lunkent vand

Og sådan gøres det:

  • Kog vandet kort op i en gryde og tilsæt sæbe. Bland alt godt med et piskeris, indtil alt er opløst. Lad afkøle.
  • Tilsæt bagepulver og rør alt grundigt igen. Lad hvile i cirka 1 time.

Selvom blandingen er lidt mere flydende end en normal shampoo, kan den doseres på en lignende måde. Sørg helt for, at det høje vandindhold begrænser holdbarheden. Det er bedst at opbevare din sorte sæbe shampoo i køleskabet og prøve at bruge den inden for 10 dage.

Hvad er de mulige bivirkninger?

Afrikansk sort sæbe ingredienser kakaobønner ansigtspleje hudpleje sommer

Sæben er meget venlig mod huden, og der er næsten ingen kendte bivirkninger. Men på grund af kakaobælgene, den indeholder, bør du undgå det, hvis du har chokoladeallergi og koffeinfølsomhed. Da Sheasmørret indeholder små mængder naturlig latex, bør du først teste sæben på indersiden af ​​din arm, hvis du er allergisk over for det.

Opbevar det afrikanske mirakelstof korrekt

Sort sæbe palmeolie sund hudpleje sommerhjem

Fordi sæben indeholder en stor mængde glycerin og er lidt smuldrende, har den en tendens til at absorbere fugtigheden fra luften. Selvom det derfor gør din hud så smidig, påvirker den desværre også produktets levetid. For at opbevare det korrekt, må du aldrig efterlade sæben i nærheden af ​​vasken efter brug. Når den udsættes for luft, dannes der ofte en meget tynd hvid film på overfladen. Den bedste måde at undgå dette på er at lægge dem i en plastikpose eller i en lufttæt træskål.

Hvor finder du sort sæbe, og hvad koster det??

Ingredienser sort sæbe kakaobønner ansigtsmaske hjemmemekanismer bananskræl

Produktet er ikke længere så ukendt, som det var for et par år siden. I dag kan du købe det i forskellige online butikker samt i større apoteker og økologiske butikker. Afhængig af tilstanden kan priserne naturligvis variere en smule, men de ligger i gennemsnit på omkring 10 euro. Den lave pris og det faktum, at den kan meget mere end bare en sæbe, er en klar købsanbefaling!

Afrikansk sort sæbe eksfolierende hjemmemedicin Sommer hudpleje kakaobønner

Previous Post
Lav selv perfekte katteøjne – tips til makeup
Next Post
Opret en blomstereng – hvilke blomster kommer i haven?