15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mandelsyre -peeling: Fantastisk hudplejehjælp til vidunderlig hud!

Ordet “syre” fremkalder associationer med boblende reagensglas og uhyggelige kemiske forbrændinger. Men med den rette koncentration er skønhedssyrer blandt de bedste aktive ingredienser i hudpleje i dag. De er ægte mirakelkure mod acne, rynker, alderspletter, hyperpigmentering og ar og fremkalder en fejlfri hud. Men med så mange sure skønhedsprodukter derude, finde ud af hvilke produkter der skal bruges til hvad der kan være overvældende. Tricket er at vælge den rigtige syre, der passer til din huds specifikke behov. I dag vil vi fortælle dig, hvad mandelsyre -peeling er, og hvilke fordele det medfører for huden.

mandelsyre peeling ansøgning som en serum 10 procent koncentration

Mandelsyre bruges i håndkøbsprodukter uden håndkøb og i professionelle kemiske peelinger. Det er den blideste af alle alfa -hydroxysyrer, hvilket gør det sikkert at bruge på en lang række hudtyper. Mandelsyre er et glimrende valg for begyndere, når det kommer til sure skræl og er velegnet til næsten alle hudtyper – fra fedtet til moden til følsom hud. I stedet for bare at fjerne det øverste hudlag, trænger det dybere ned i porerne.

Hvad er mandelsyre?

hvor ofte skal man bruge mandelsyreskalning

Du har sikkert hørt om glykolsyre og mælkesyre i hudplejeprodukter. Sammenlignet med disse aktive ingredienser var mandelsyre tidligere ikke så kendt i skønhedsindustrien. Men det begynder at ændre sig, efterhånden som flere hudplejemærker tilføjer dem til deres produktlinjer.

Mandelsyre fås fra bitre mandler. Selvom det tilhører familien af ​​alfa -hydroxysyrer (AHA’er) såsom glykolsyre og mælkesyre, er det blidere og blidere. AHA fjerner de døde hudceller og fornyer huden forsigtigt. De stimulerer celledeling ved at bryde bindingerne mellem celler. De hjælper også med at rense porerne og fremkalde en jævn teint.

Mandelsyre har mindre molekyler end andre AHA -syrer

Det, der adskiller mandelsyre fra sine AHA -slægtninge, er størrelsen på dets molekyler. Deres molekyler er større end nogen andre alfa -hydroxysyrer, der bruges til hudpleje. Dens molekyler er dobbelt så store som glykolsyre. Hvorfor er dette vigtigt? De større mandelsyre -molekyler trænger langt langsommere ind i huden end de mindre molekyler. På grund af dette er det meget blidere og mindre tilbøjeligt til at forårsage hudirritation.

Bare fordi mandelsyre langsomt optages, betyder det ikke, at du vil føle noget. Det betyder bare, at syren trænger langt hurtigere ind i hudens lag end for eksempel glycolsyre. Alt sker på et molekylært niveau.

Hvad er fordelene ved mandelsyre -peeling for huden?

mandelsyreskalningseffekt til en strålende teint

Regelmæssig brug af mandelsyre kan hjælpe med at forbedre mange hudproblemer. De resultater, du får med mandelsyre, som med næsten alle hudplejeingredienser, er kumulative: jo længere du bruger det, desto bedre resultater vil du se.

Opfrisker hudfarven

Som skrælning forbedrer mandelsyre din teint og giver den jævnhed. Huden føles blødere og glattere og ser mere strålende ud.

Mod hyperpigmentering og melasma

Mandelsyre kan hjælpe med at lindre alle former for hyperpigmentering: sol- eller alderspletter, fregner, postinflammatorisk hyperpigmentering og melasma.

Hjælper med bumser og acne ar

Selvom det ikke bruges alene til behandling af acne, kan det indarbejdes i en acne behandlingsrutine for at rense porer og reducere komedoner. Mandelsyre er antibakteriel, så det kan være særligt nyttigt til at reducere inflammatorisk acne. Det kan også hjælpe med at slippe af med mørke bumser.

Mandelsyre til bumser og acne ar

Mod rynker og fine linjer

Mandelsyre er en populær antiaging -ingrediens i hudplejeverdenen. Det kan hjælpe med at reducere fine linjer, og langvarig brug kan forbedre hudens fasthed og elasticitet. Det reducerer imidlertid ikke udtrykslinjer, f.eks .: B. linjerne mellem dine øjenbryn (passende omtalt som “11s”). Men når din hud er tør, har nogle undersøgelser vist, at mandelsyre kan stimulere huden til at producere mere talg eller naturlig olie.

Skånsom skrælning til alle hudtyper

Mandelsyre er den blideste af alle alfa -hydroxysyrer, så den kan bruges på et større antal hudtyper, herunder dem med følsom hud og rosacea. Selv mennesker, der ikke kan bruge andre AHA’er, kan ofte bruge mandelsyre uden at forårsage irritation. Det er især godt for hud, der er tilbøjelig til misfarvning, fordi det ikke forårsager betændelse og hyperpigmentering som andre AHA’er gør.

mulige bivirkninger

Mandelsyreprodukter og skræl er mere hudvenlige end andre AHA-behandlinger, og bivirkninger ses sjældent. Alle alfa -hydroxysyreprodukter kan dog forårsage bivirkninger. Disse er mere tilbøjelige til at forekomme, hvis du starter med en høj procentdel af mandelsyreproduktet.

De mest almindelige bivirkninger er:

Tør og skællet hud

Skallende hud

Irritation eller rødme

Hud, der er øm eller følsom over for berøring

Mandelsyre skræller tilskynde forkølelsessår til at bryde ud. (Dette gælder ikke kun for mandelsyre; mange kemiske skræl kan forårsage forkølelsessår, ligesom mikrodermabrasion).

Hvis du ofte har forkølelsessår, kan du overveje at få en hudlæge til at skrælle i stedet for en kosmetolog, eller brug en meget skånsom hjemmeskal. En hudlæge kan ordinere antiviral medicin for at forhindre et udbrud. Dette er især vigtigt at huske på, hvis du skal lave skrubber som forberedelse til en større begivenhed, f.eks. Et bryllup.

Kombiner ikke mandelsyre med receptpligtig topisk medicin, medmindre din hudlæge anbefaler det.

Valg af den rigtige skønhedsbehandling

Brug mandelsyreskrubbe som et serum derhjemme

Efterhånden som mandelsyre vokser i popularitet, lanceres flere og flere produkter, der indeholder denne AHA. Det er dejligt at have så mange muligheder, men hvordan ved du, hvilke der er rigtige for dig?

Håndkøbs- og håndkøbsprodukter til hjemmebrug

For en mere strålende teint og forbedring af små hudpletter og misfarvninger er håndkøbsprodukter eller dermakosmetik det perfekte valg. Mandelsyre er en ingrediens i ansigtsvask og tonere, men bruges mest som ansigtsserum og eksfolierende middel.

Ansigtsserum er produkter til daglig brug. De påføres efter rensning (og efter ansigtsbehandling med toner) og inden påføring af lotion. Ansigtsserum er restprodukter, der ikke vaskes af. De fleste mandelsyre ansigtsserum bruges kun om aftenen.

Påfør mandelsyre toner om aftenen mod rynker

Mandelsyre skræl er stærkere end serum. Du bør maksimalt bruge dette et par gange om ugen. Da de generelt indeholder en højere procentdel mandelsyre, giver skrælninger øjeblikkelige synlige resultater, men de kan også være mere irriterende. Det er bedst at følge producentens brugsanvisning.

Bemærk, at brug af et mandelsyreprodukt sammen med en anden eksfolierings- eller acne -behandling kan resultere i overdreven tørhed og irritation. Hvis din hud bliver irriteret, må du ikke bruge mandelsyre på dage, hvor du bruger en anden skrubbe.

Professionel kemisk peeling

behandling af mandelsyre af en kosmetolog

Stærkere professionelle mandelsyre -peeling kan bruges til at behandle mere alvorlige tilfælde af hyperpigmentering, såsom melasma, samt alvorlige pigmenteringsmærker forårsaget af acne. Overfladiske peeling (microdermabrasion) udføres af en kosmetolog i en salon eller et medicinsk spa -center, og dybere peeling udføres af en hudlæge. Til behandling af acne kombineres mandelsyre typisk med salicylsyre.

Med en peeling påføres en mandelinsyreopløsning på dit ansigt og efterlader det i en bestemt periode, afhængigt af din hudtype. Det er ikke smertefuldt, men du kan føle en prikkende fornemmelse eller brændende fornemmelse under behandlingen. Med overfladisk skræl bemærker du muligvis slet ingen bivirkninger. Efter en dybere peeling vil din hud skrælle og forny sig i et par dage.

Få en kosmetolog til at lave mandelsyre -peeling 50 til rosacea

Mandelsyre skræl har et lavere potentiale for bivirkninger end glycolsyre skræl og foretrækkes for mennesker, der er tilbøjelige til hyperpigmentering. Dette er dog ikke en engangsbehandling. Som med alle kemiske peelinger skal en række eksfolierende behandlinger følges for at opnå gode resultater. Oftest udføres pro-peeling en gang om ugen i seks til otte uger (den nøjagtige behandlingsplan afhænger dog af din hud og de ønskede resultater).

Efter den første skrælning vil du bemærke, at din hud er blødere, mere strålende og glattere. Forvent dog ikke, at misfarvning og fine linjer forbedres mærkbart efter den første procedure. Resultaterne begynder at vise sig.

Tips til brug af mandelsyre

Tips til brug af mandelsyre

Uanset om du bruger OTC-produkter eller pro-peels, er der et par ting, du kan gøre for at få de bedste resultater.

Vælg en i begyndelsen Produkt med en lav koncentration af mandelsyre, såsom 5% eller 10%, så din hud kan vænne sig til syrens virkninger. En stærkt koncentreret peeling kan forårsage hudirritation, rødme og kløe. Jo højere procentdel mandelsyre, desto større er risikoen for bivirkninger. Du kan stadig få gode resultater med scrubs med lavere koncentration, hvis du bruger dem konsekvent. Syrehud med 40% eller 50% mandelsyre bruges til peelingterapier i skønhedssaloner.

Påfør solcreme dagligt. AHA -skrælninger, serum og lignende kan gøre din hud ekstremt følsom over for sollys. Uanset om du bruger en håndkøbsforbindelse derhjemme eller under behandling med eksfoliering, skal du bruge SPF 30 eller højere hver dag for at beskytte din hud mod solens skadelige virkninger.

Påfør solcreme dagligt til peelingterapi

Resumé

Den største fordel ved mandelsyre er dens blide natur. Andre AHA’er og aktuelle retinoider virker muligvis hurtigere og er generelt mere effektive, men ikke alle hudtyper tolererer dem. For mere følsomme hudtyper er mandelsyre en meget god mulighed. Hvis du bruger medicinske hudplejeprodukter, er det vigtigt at få din hudlæges godkendelse, før du tilføjer noget til din nuværende hudplejerutine. Uanset hvilken type mandelinsyrebehandling du vælger, skal du forberede dig på langsomme og stabile resultater. Vær konsekvent og tålmodig!

Previous Post
Opbygning af stjernemuskler – Hvordan træner Hollywood -skuespillere sig til deres roller som superhelte?
Next Post
Zac Efron Baywatch Workout: Træn som superstjernen med denne træningsplan!