15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lav marigoldsalve selv: Sådan laver du den gavnlige calendula -salve selv!

Morgenfruen (Calendula officinalis) imponerer ikke kun med sine smukke gule og orange blomster, men har også en helbredende effekt. Guldsalven er en mirakelkur, der på grund af dens mange egenskaber ikke bør mangle i noget medicinskab. I denne artikel viser vi dig, hvordan du laver en morgenfruesalve selv med forskellige ingredienser.

Hvad er morgenfruesalve god til??

Hvad er morgenfruesalven god til?

Marigold salve er meget populær inden for naturopati og naturlig kosmetik på grund af sin beroligende og omsorgsfulde effekt. Marigold salve har en bred vifte af anvendelser – det kan hjælpe med forskellige skader og slid, lindre forbrændinger og tage sig af tør eller revnet hud. Det giver også god vindbeskyttelse til ansigtshuden og er også velegnet til den onde babys bund.

Lav morgenfruesalve selv – det har du brug for

Lav marigoldsalve selv af tørrede blomster

Du kan finde morgenfrue salver og cremer i ethvert apotek og apotek. Men vidste du, at du selv kan lave morgenfruesalven ud fra bare et par ingredienser? Her er en liste over alt hvad du skal bruge til de forskellige opskrifter.

  • Marigolds – Afhængig af opskriften kan du bruge tørrede blomster eller blomsterhoveder. Alternativt kan morgenfruesalven laves med en morgenfruolie eller tinktur
  • Bæremateriale – Udover blomsterne har du også brug for en ingrediens, der giver salven dens tekstur. De bedste muligheder er bivoks (eller carnaubavoks, hvis salven skal være vegansk), kokosfedt, malkefedt, vaselin, svinefedt, lanolin
  • Bærerolie – I nogle opskrifter lægges blomsterne først i en bærerolie eller opvarmes, så de bedre kan frigive deres olier. Eksempelvis er kokosolie, olivenolie, sød mandelolie, jojobaolie og andre egnede.
  • Valgfrit: Æteriske olier – Morgenfruen har en mild, jordisk duft, men er ikke særlig aromatisk eller blomstret alene. Du kan derfor tilføje et par dråber af en æterisk olie efter eget valg, såsom lavendel, eukalyptus, tea tree, pebermynte, rosmarin osv. Til morgenfruesalven
  • Valgfrit: sheasmør, propolis, honning, kakaosmør, vitaminer
  • Egnede retter til et vandbad
  • Små glas eller dåser til opbevaring

Lav marigoldolie selv

Lav selv calendulaolieekstrakt af tørrede blomster

Hvis du har morgenfruer i haven, kan du bruge dem til at lave dit eget olieekstrakt! Du bruger derefter dette til at lave morgenfruesalven. Sådan er det gjort!

1. Få tørrede morgenfrueblomster. Brug enten dine egne, hjemmelavede blomster, som du høster og tørrer selv, eller køb nogle.

2. Fyld en ren glasburk med mindst 3/4 af de tørrede calendula blomsterhoveder eller omkring halvdelen af ​​de tørre blomsterblade. En muret krukke fungerer perfekt.

3. Hæld koldpresset bærerolie efter eget valg over de tørrede morgenfrueblomster, indtil beholderen er fuld og blomsterne er helt nedsænket.

Instruktioner til selv at lave morgenfruolie til calendula salve

4. Læg låg på beholderen og opbevar det på et solrigt, varmt sted for at lette infusionen. En lys vindueskarm er perfekt til dette. Lad olien og blomsterne trække i mindst tre uger eller op til et par måneder. Ryst blandingen af ​​og til for at forhindre skimmelsvamp i at bygge sig op.

Eller: Hvis du vil gøre morgenfruens olie hurtigere, kan du prøve følgende metode. Bland blomsterhovederne med den valgte bærerolie og varm dem forsigtigt i cirka 15 minutter. Pas på ikke at lade olien blive for varm, ellers bliver blomsterne stegt. Du kan også bruge Thermomix til denne metode.

5. Når olien er infunderet, siles blomsterne fra olien med en klud eller sigte.

Du kan også anvende calendulaolieekstrakten direkte på de berørte områder.

Opskrifter på hjemmelavet morgenfruesalve

Ingredienser til opskrifter på morgenfruesalve bivoksbærerolie

De gavnlige virkninger af denne plante bør ikke undervurderes. Morgenfruen kan se smuk og sart ud, men den er ekstremt effektiv og hjælper virkelig med at fremskynde helbredelsen. Det gør det ved at stimulere cellefornyelse og hudvækst hurtigere. Det er også meget beroligende, når huden er mærket eller irriteret. Her er et par opskrifter på en meget enkel salve, som du selv kan lave derhjemme.

Lav morgenfruesalve selv med bivoks

Lav marigoldsalve selv med sheasmør og bivoks

For at lave salven skal du tage det forberedte olieekstrakt og veje det. Til 100 g salve skal du bruge:

  • 80 g morgenfrueolie (hjemmelavet eller købt)
  • 20 g bivoks
  • 5 dråber lavendel eller rosmarin æterisk olie
  • Valgfrit: 2 spiseskefulde sheasmør

Lav morgenfruesalve selv med kokosolie

Smelt bivoks, olie og sheasmør i en dobbeltkedel ved middel varme. Tag gryden af ​​komfuret og tilsæt den æteriske olie. Hæld derefter i små dåser eller krukker og lad dem køle af. Når salven afkøler, hærder den til en dejlig, smøragtig konsistens.

DIY morgenfrue salve med vitamin E.

Sådan laver du morgenfrue salve selv tips metoder

Du kan forfine den grundlæggende morgenfruesalve med andre ingredienser, såsom vitaminer og æteriske olier. Citrusolie, især æterisk olie af citron, er antibakteriel og antiviral, hvilket kan hjælpe med at forhindre infektion. Tilsætningen af ​​E -vitamin hjælper med at reparere beskadiget hud, reducerer ar og forlænger også salvens holdbarhed. Du har brug for disse ingredienser:

  • 180 ml morgenfruolie
  • 70 g bivoks
  • 1/4 tsk flydende vitamin E.
  • 10 dråber æterisk citronolie

Gnid bivoksen og smelt den sammen med olien i et vandbad ved svag varme under omrøring lejlighedsvis.

Når bivoksen er smeltet, tages den af ​​komfuret og der tilsættes E -vitamin og æterisk citronolie, indtil den er blandet.

Hæld salven i en lille overdækket metal- eller glasbeholder og lad den afkøle.

Lav marigoldsalve selv med honning

Calendula salveopskrift med honning og bivoks

Udover at være velsmagende og nærende er rå honning utrolig gavnlig for huden. Det har antibakterielle og antiinflammatoriske virkninger, er rig på enzymer, antioxidanter og mineraler, hvilket gør det til en ideel naturlig healer. Tilføjelse af denne ingrediens gør morgenfruesalven endnu mere effektiv. Nedenfor finder du ingredienserne og instruktionerne til denne gavnlige salve.

  • 2 spiseskefulde bivokspiller
  • 3 spsk morgenfruolie (ekstrakt)
  • 2 spiseskefulde kokosolie
  • 2 spsk sheasmør
  • 10 dråber orange æterisk olie
  • 1 1/2 spsk rå honning

Bland marigoldolien med bivoks, kokosolie og sheasmør. Kom blandingen i vandbadet og lad det smelte forsigtigt. Vent til blandingen er kølet af. Tilsæt orange æterisk olie eller andre æteriske olier efter eget valg. Når blandingen er afkølet tilstrækkeligt, tilsættes honningen. Bland alt godt, hæld blandingen i en glasbeholder, indtil den stadig er flydende, og lad den stå i 2 timer.

Opskrift på calendula salve med propolis

Lav morgenfruesalve selv med propolis

Du kan også selv lave en enkel, men yderst effektiv morgenfruesalve med propolis. Her er ingredienserne:

  • 100 ml morgenfruolie (ekstrakt)
  • 1 1/2 tsk bivoks
  • 10 g propolis

Smelt først bivoksen i et vandbad, tilsæt derefter calendulaolieekstrakten og rør godt rundt. Lad afkøle til cirka 40 grader og tilsæt propolis, rør godt rundt og fyld i en passende beholder.

Previous Post
Et fotoshoot med Rihanna, Naomi Campbell og Iman
Next Post
Ferie på Mosel: Seværdigheder og tips til din perfekte sommerferie!