15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hættetrøjen er en allrounder! Men hvem har designet det behagelige og stilfulde tøj?

Hættetrøjen (hoodie på engelsk) er en alsidig og populær blandt alle. Men hvem kom på den herlige idé om at designe et så behageligt og stilfuldt tøj? Derudover passer den til næsten enhver lejlighed, er let at passe og meget hyggelig! Bare slip det på, og outfittet er færdigt! – Let! Få beklædningsgenstande kan gøre dette.

Hættetrøje med hætte til kvinder med bagdelslomme farverig og moderigtig

Dyre designerhættetrøjer kan nu ses på supermodeller på verdens catwalks. For blot dødelige er der derimod overkommelige varianter i mange outletbutikker, især til designer mode. Hættetrøjen er lige så populær blandt begge køn og en vigtig del af enhver garderobe. Men dette iøjnefaldende stykke tøj har en lang historie …

Hvor kom hættetrøjen fra? – Et enkelt stykke klud med en kompleks historie

Hoodie Sweatshirt med hætte blev skabt af kappen - standarduniformen for munke i klostre i den kristne tro

Enhver, der betragter hættetrøjen som et nymodet designerstykke, funktionelt og populært, en grundlæggende mode i en lang række farver og størrelser, tager fejl. Selvom hættetrøjen redder dig fra manges morgenkrise foran spejlet, kommer den fra en tid, hvor størstedelen af ​​befolkningen var mindre bekymret for en følelse af stil i hverdagen: Den elskede hættetrøje er en opfindelse fra middelalderen : I dette iøjnefaldende stykke manifesterer sig Jersey eller bomuldsstof 1500 års menneskelig historie. Det blev skabt i varianten af ​​den såkaldte “cowl” som standarduniform for munke i klostrene i den kristne tro. Hvis du ser filmen “Navnet på rosen”, Du har sikkert nu et klart billede af den originale hættetrøje foran dine øjne: Lange hættetrøjer, brune klæder med snore om hofterne, blev brugt i klostrenes iskolde vægge for at beskytte mod træk og kulde. Kløften var et vidnesbyrd om ydmyghed og et symbol på ydmyghed for Gud, da vanens simple karakter var en del af klosterets hverdagskultur. Den såkaldte Kukulle var allerede kendt som Cuculla i romertiden. Hættetrøjen som du kender den, lavet af grå bomuld med snor i hætten og en lomme på maven, blev først opfundet i 1930 af “Knickerbocker Knitting Company”. I dag er dette firma kendt som Champion.

Fra kappen til hættetrøjen: hvor har hættetrøjen sit navn fra??

Hoodie -historie troldkvinde i en kjole med hætte

Hættetrøjen har ikke kun udviklet sig yderligere hvad angår udseende, men også hvad angår dens funktioner. Koldbeskyttelsen er blevet erstattet af pull-on livsforsikringen. Emhætten opfyldte behovet for at skjule sit ansigt. Ifølge legenden udnyttede især en gruppe mennesker den overdimensionerede hætte: Robin Hood og hans tilhængere. Under sine razziaer måtte han ikke anerkendes som fredløs og fredløs. Hætten hjalp med at beskytte hans identitet. Navnet på det allround-stykke stammer derfor fra det engelske ord “hood” for hood. Sjov kendsgerning: Outlaw of Sherwood Forest Robin Hood består af et engelsk ordspil. Robin og Hood skulle give den mest berømte hættetrøje af den førmoderne og selvudnævnte retfærdighedskæmper. Hvis du tror på en anden teori, er Robin Hood bare en samlebetegnelse for fredløse. Hvis du elsker denne onde stil eller har drømt om, hvordan Altair du leder efter fra “Assassin’s Creed“Når du sidder over byens tage, vil du kunne lide Demobazas stilarter: Med disse hættekapper er du på ingen måde ringere end de fredløse med hensyn til styling.

Arbejde, arbejde – hvad har jeg på i dag? Hættetrøjen som en universel løsning

Hoodie -historie Det amerikanske firma Champion anses for at være opfinderen af ​​det design, vi kender i dag

I begyndelsen af ​​1930’erne fungerede hættetrøjen kun som selvbeskyttelse mod desperate forsøg på at finde et praktisk og passende tøj til den kommende arbejdsdag. Det amerikanske firma Champion anses for at være opfinderen af ​​det design, vi kender i dag. Den funktionelle sweatshirt med hætte er designet til atleter, der skulle beskytte sig mod at køle ned i pauser i træningen. Dette resulterede i den praktiske beklædningsgenstand til arbejdere, der skulle arbejde i kolde miljøer som f.eks. Kølerum. Den varme, brede trøje var særlig ideel for den afroamerikanske samfundsklasse: i lang tid syntes sport og desværre at være narkotikahandel den eneste måde for sorte at opnå sociale fremskridt i Amerika-hættetrøjen var meget praktisk for begge. Marginalisering blev udtryk for kølighed.

Nørdernes påklædningskode: hættetrøjen som effektivitetsalgoritme

Hoodie hættetrøje til mand med hue og briller

Især en del af befolkningen så hættetrøjen som det mest praktiske og irrelevante, man kunne tage på: nørderne. Selvfølgelig var internetikonerne og grundlæggerne ikke ghetto -børn, men for det meste meget intelligente elitestuderende. Men som udviklere og tinkerere tænker nørder mere praktisk og er generelt ligeglade med mode. I den nye digitale tidsalder bærer “Masters of Universe” hættetrøjer: Digital modernitetens stjerner, såsom Mark Zuckerberg (Facebook), Larry Page (Google), Kevin Systrom (Instagram), Dick Costolo (Twitter), bygget med innovative koder og tvivlsomme klæder koder milliarder af imperier. Beanien passer i øvrigt også perfekt til hættetrøjen. Denne hat har en enkel og enkel design, der sikrer, at du kan holde hovedet klart for kognitiv ydeevne selv på kolde dage.

Det bliver varmt: Fra fryselageret til catwalken!

Hoodie -historie Gade -stilen er uundværlig for en hættetrøje

I begyndelsen af ​​1970’erne opstod fænomenet gangsterromantik i New York. Hættetrøjen blev et udtryk for tilhørsforhold og ingen gadestil kunne forestilles uden den. Berømte rappere som Kayne West eller 50 Cent bærer det stadig i dag som et varemærke. Tøjet, der tidligere var forbeholdt den amerikanske arbejderklasse, blev et mode-must-have par excellence og blev snart at finde på catwalksene hos topdesignere. Senest siden er den afslappede hættetrøje ankommet, hvor du ville forvente det: i skabet derhjemme.

Vis mig dine hættetrøjer! – Trøjen til alle

Hættetrøje som en allrounder fashionabel beklædningsgenstand til kvinder

Historien har bevist det: hættetrøjer er et must-have! Uanset om det er et topdesignartikel eller afslappet homewear, kan du ikke undvære den behagelige hættetrøje. Hvis du ikke vil bruge enorme summer på high-fashion sweaters eller mærker som Moschino, Lagerfeld eller Superdry, kan du bruge tricks og sikre designervarer i høj kvalitet i outletbutikken. Der er allerede et stort udvalg i onlinebutikken med butikker Hættetrøjer til mænd, f.eks. Fra Superdry som Hættetrøjer til kvinder til salg til enhver lejlighed og selvfølgelig også til vind og vejr. Hvad du måske ikke ved: Hættetrøjer, som sko, er flokdyr og føler sig hurtigt ensomme i skabet. På jagt efter flere trofæer og gode tilbud kan dine yndlingsartikler i skabet se frem til tilflyttere.

Hættetrøje til mænd i hvid kombineret med grå jeans og hvide sneakers

Billedkilder:

san4ezz_shutterstock_1519326986

Dean Drobot_shutterstock_1488931751

elements.envato.com

unsplash.com

Previous Post
Håndværksideer til børn – smukke julekort til familien
Next Post
Frisurer til hatte – 25 ideer til smukke frisurer