15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

En køkkenhave i efteråret: hvordan man bedst forbereder den til det

Grøntsagshave i efteråret mange slags grøntsager lækre

Med efterårets begyndelse er det tid til Grøntsagshave om efteråret at forberede den kommende vinter. De følgende tips hjælper dig og viser dig, hvordan du kan fortsætte med at dyrke spiselige ting på trods af kulden.

Grøntsagshave i efteråret: hvordan man forbereder den til de kolde måneder

Grøntsagshave i efteråret frisk farverig korrekt plejeforberedelse

Tomater, peberfrugter og majs er rigelige om sommeren, men det betyder ikke, at du skal glemme din køkkenhave, når det bliver koldere. Du har også mulighed for at høste friske grøntsager om efteråret, forudsat at haven er klar til den nye sæson. Forbered dig på solide rodfrugter og salater lavet af dine egne Grøntsagshave om efteråret -en.

Hvad du skal gøre for at forberede det

Inden du kan begynde at høste friske grøntsager fra din køkkenhave, er der et par andre vigtige ting, der skal gøres. Hele din have, herunder køkkenhaven, har brug for mere opmærksomhed, når efteråret nærmer sig. Et par grundlæggende rengørings- og vedligeholdelsesjobs hjælper med at skabe en sundere have om foråret.

Rengøring: Kontroller dine senge, og fjern eventuelle døde eller udtørrede planter, ukrudt og affald, der har sneget sig ind i din have. Undgå at klippe træer og planter om efteråret, da de nye skud muligvis ikke overlever vinteren. I køkkenhaven bør du fjerne alle planter, der ikke producerer mere frugt, og løsne jorden godt, så den er klar til nye planter.

Grøntsagshave i efteråret – vigtig information for efterårsmånederne

Grøntsagshave i efteråret gør kølige måneder forberedelse

Grøntsagshave om efteråret – Gødning: Efterår er det perfekte tidspunkt at tilføje kompost eller gødning til din have og græsplæne. Dette vil hjælpe med at dyrke nye frodige planter om foråret. Inden du gør dette, skal du sørge for, at dine planter kan drage fordel af efterårsgødskning. Roser bør for eksempel ikke befrugtes om efteråret, ellers får de nye skud for tidligt. Løgblomster og flerårige planter vil derimod blive glade for gødningen til efteråret. Nu er det bedste tidspunkt at tilføje kompost eller naturlig gødning til din køkkenhave. Når du køber gødning, skal du også være opmærksom på, hvilke planter det er egnet til. For eksempel indeholder græsgødning for meget nitrogen til køkkenhaven.

Hvilken slags køkkenhave kan du plante

Når din have er blevet rengjort, kan du begynde at plante grøntsager, der er egnede til de køligere måneder. Selvom du sandsynligvis vil savne grøntsagerne fra sommeren, kan du bruge den resterende tid til de næste varme måneder til en lækker efterårshøst. Nu er det i øvrigt tid til at plante forårsblomsterne.

Grøntsagshave i efteråret – ordentlig pleje er vigtig

Grøntsagshave i efteråret vigtig information havestier tid

Salater: Når det kommer til at plante grønne grøntsager, har du mange sorter at vælge imellem. Salat, rucola, grønkål, sennep, spinat og schweizisk chard er blot nogle af de grøntsager, der kan vokse i efteråret. De foretrækker endda de koldere måneder og smager bedre, end hvis de blev høstet på et andet tidspunkt.

Rodfrugter: Gulerødder, rødbeder og radiser er gode valg. De elsker også det kolde vejr og er lette at dyrke.

Løggrøntsager: Mens hvidløg og skalotteløg sås om efteråret, kan du ikke høste dem før foråret. For en efterårshøst dyrkes forårsløg eller porre i stedet eller ud over det.

Udover de allerede nævnte grøntsager er der masser af andre, som du let kan spise Grøntsagshave om efteråret kan vælge. Disse omfatter blandt andet fennikel, broccoli, blomkål og kål.

traditionel look boks træ grøn frisk velsmagende sund

Grøntsagshave efterår projekt design ideer tips begyndere

Grøntsagshave i efteråret ordentlig pleje vintermånederne  grønne landskabsbede planter ukrudt fjern ideer tips

   grøntsagskurv senge ideer tips ukrudt fjernelse

Previous Post
Byg selv springvand og vandelementer i haven – 70 billeder og ideer
Next Post
At dyrke sport om vinteren gør dig glad og sund