15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kæmper mod en muldvarp – hvordan skræmmer man den ud af haven

Kæmp Mole Molehill Havepest Tips

Muldvarper er faktisk ganske nyttige dyr. De spiser ikke kun skadedyr som snegle, larver eller wireworms, men løsner også jorden under dine planter vidunderligt og forsyner dem dermed med ilt. Derudover foretrækker mol altid god jord. Set på denne måde er tilstedeværelsen af ​​en muldvarp endda et kompliment til hobbygartneren, fordi det betyder, at du har jord af høj kvalitet. Ikke desto mindre betragtes muldvarperne som en gene, og der søges hurtigt en metode til at forhindre dette Kæmp mod muldvarpen kan.

Bekæmpelse af muldvarpen – tips med relativt hurtig succes

kæmpe muldvarpe nyttig-skadedyr-løsne-jord

Årsagen til dette er de irriterende molehills, der konstant dukker op i den præcise seng eller endda i den velplejede græsplæne og ødelægger alt det arbejde og tid, du har investeret. Hvis du også har et sådant problem i din have, vil vi gerne hjælpe dig med nogle nyttige tips, der kan være nyttige til bekæmpelse af muldvarpe. Bemærk dog, at muldvarpen ifølge dyreværnsloven ikke kan fanges eller endda dræbes. Selvom du fanger dyret og slipper det et andet sted, er det imod loven. Til dette formål kan du dog ansøge om fritagelse. Men hvis dette er for besværligt for dig, kan du prøve vores tips til at bekæmpe muldvarpe først, som er lette at implementere og humane.

Kæmper mod muldvarpen – brug dine sanser

kæmpe muldvarp bakke-grøntsag patch-pest-information

Dyrene har ekstremt veludviklede sanser, der gør det muligt for dig at drive ballademagerne væk på en meget enkel og human måde, så du kan lede efter en anden have som et hjem. Vi vil ikke snyde dig. Kamp er forbundet med en relativt stor indsats og kan tage lang tid at gennemføre. Derfor bør man starte med passende foranstaltninger, så snart den første bakke dukker op. Den respektive muldvarp finder hurtigt en partner, så du derefter skal forholde dig til to underjordiske bygningsarbejdere.

Brug visse lugte

Fighting-moles-dufte-løg-saft-skræmme væk dyr

Ligesom nogle lugte er ubehagelige for os mennesker, er der også mange, som modermærker ikke kan tåle. For at opnå en effekt skal du dog også regelmæssigt ændre og forny duftkilderne. Ellers opnår du ikke meget. Så hvis du vil kæmpe mod muldvarpen, der har gjort det behageligt i din have, kan du gøre brug af dette. Sur mælk bruges ofte til dette formål. Hundehår afskrækker også muldvarpen, det samme gør lugten af ​​løg og hvidløg. Du bør også skære i de to sidste, så lugten kan slippe godt ud. Derudover er der hyldebær, rosenblomst, pebermynte og laurbærblade, der alle har en stærk lugt, og muldvarpen slet ikke kan lide.

Human kamp

Mole-kamp-pinwheel-noise-metal-idé

Citronolie tilbydes også ofte i butikkerne for at bekæmpe muldvarpen. Du er nødt til at hælde eller lægge alle disse midler i gang. Snart spredes lugten i tunnelsystemet og gør muldvarpen ubehagelig. Det er bedst at bruge en spade og grave de midler, man vil kæmpe mod muldvarpen med, cirka 15 cm dybt ned i jorden. Færdiggjorte midler kan også købes i butikker. Bare prøv noget og se, hvad der garanterer det bedste resultat for dig.

Ultralydsbølger mod mol

Kamp-mol-skræmmende mol-ultralydsbølger-solenergi-jord

Til dette formål tilbydes særlige enheder, der genererer ultralydsbølger og gør muldvarpen ubehagelig. Enhederne drives enten med batterier eller med solenergi. Fordelen er, at de lyde, som apparaterne udsender, ikke kan høres af os mennesker. Mole kontrolvarianten er dog ikke egnet til dyreejere. Ultralydbølgerne opfattes også af dem og forstyrrer dem. Det gælder endda for naboernes dyr. Der er dog stadig en anden variant, der er mere behagelig for andre dyr, som du kan bruge som et alternativ og også producere dig selv.

Bekæmp med flasker

Mole-kamp-menneske-plast-flaske-havearbejde

Tag en glasflaske og grav den ned i jorden på skrå. Alternativt kan du tage en sodavand eller plastflaske og skære den op på den ene side. Sæt den derefter ind i en af ​​åbningerne i muldvarpetunnelene. Du kæmper mod muldvarpen på denne måde ved hjælp af vinden. Dette genererer igen lydbølger, der ikke passer til muldvarpen, men ikke generer os eller vores kæledyr. Kan du lide dekorationer i haven? Sæt derefter et par vindmøller op, der laver en skrigende lyd i vinden. De underjordiske beboere kan heller ikke lide det for meget.

Generer naturlig støj

Mole-kamp-støj-børn-leger-græsplæne

Bruger du ikke græsplænen til spil særlig ofte? Så er det senest tid. Fordi nedtrampningen og de vibrationer, der opstår, ikke bare ikke vil glæde muldvarpen, men vil også køre den hurtigt væk. Dens tunneler er kun 10 til 15 cm under jorden. Måske ved du det fra lejede lejligheder: børnene ovenfra larmer ved at boltre sig og trampe. Virkelig ubehageligt ikke sandt? Det samme sker hurtigt med muldvarpen, så den vil føle sig tvunget til at finde et nyt sted at bo. Generelt er børn til stor hjælp, hvis du vil kæmpe mod muldvarpen. Så lad dem gerne hjælpe med at bekæmpe det ved blot at lade dem lege i haven.

Efter muldvarpen er forvist

Fighting-moles-torv-vedligeholdelse-blomsterbed-skabe-farverige

Du kan se, om muldvarpen er forsvundet fra det faktum, at der ikke dukker nye høje op. Hvis dette er tilfældet, skal du ødelægge alle de eksisterende indgange, dvs. disse muldvarpebakker, ved at grave åbningerne op og trykke alt fladt. Ellers kan den såkaldte vole bruge det færdige hjem og rede der og derefter forårsage det samme problem. I øvrigt forveksles muldvarperne ofte med voles. Så hvis du vil kæmpe mod muldvarpen, skal du først sikre dig, at det virkelig er en muldvarp. Det kan du finde ud af ved at åbne åbningen i tunnelsystemet. Hvis den lukkes igen om få minutter eller senest om seks timer, så har du at gøre med en tåbe.

Previous Post
Design af altanmøbler – 20 inspirerende ideer til optimal brug
Next Post
3 af de vigtigste yoga -asanas for begyndere – træning derhjemme!