15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Enestående stueplanter – 20 plantetyper og nyttige plejetips

Ekstraordinære stueplanter eksotiske arter tips pleje

Planter i hjemmet er ikke en forbigående levende trend. De skaber en beroligende, frisk atmosfære i huset og forbedrer indeklimaet. Eksotiske og usædvanlige stueplanter med deres bizarre bladformer og lyse farver giver et særligt blikfang. Nogle repræsentanter fra de subtropiske og tropiske områder kommer også forbi i lejligheden og kan dyrkes på vindueskarmen eller et andet solrigt sted. Vi har udvalgt 20 eksotiske plantearter, der let kan trives indendørs året rundt.

Enestående stueplanter – 1. Levende sten

Ekstraordinære stueplanter, eksotiske blomster af levende sten

Sten eller planter? Deres udseende er virkelig bizart. Som en blomst på en småsten er disse planters usædvanlige udseende faktisk en beskyttende funktion mod dyr, der bruger planterne som en kilde til vand i ørkenregionerne. Dette er en type vandopbevarende planter eller sukkulenter. Takket være deres tykke, afrundede form kan de undvære vand i flere måneder og ligne sten for dyrene. Dens botaniske navn “Lithops” kommer fra græsk – Lithos for sten og Opsis for udseende. Deres hjem er Sydafrika, og de blomstrer fra august til september. Blomstringstiden varer kun fire eller fem dage, og blomsterne ligner meget en tusindfryd blomst. Deres hvileperiode begynder i oktober og november, og i løbet af denne periode har de næsten ikke brug for vand. I maj, under vækstfasen, vandes de igen. Den optimale placering for de levende sten er solrig, lys og beskyttet mod regn og vind, i sommermånederne helst udendørs.

Enestående stueplanter – 2. Aeonium, sorte sukkulenter

Enestående stueplanter eksotiske sukkulenter aeonium sorte sukkulenter

Aeonium er en saftig art, der er hjemmehørende på De Kanariske Øer. Den har store, flade rosetter af blade, der er op til 70 cm høje og vokser i forskellige farver: fra lysegrøn til blålig til mørkerød eller sort. Ligesom de andre planter i slægten foretrækker Aeonium solrige steder og veldrænet jord. Den er ikke hårdfør, og som en containerplante eller i et stenbed eller en pottehave skal den overvintres på et let og køligt sted ved 10 ° til 15 °.

Enestående stueplanter: 3. Hoya Kerrii

Ekstraordinære stueplanter, eksotisk lille Hoya Kerrii

På grund af bladernes usædvanlige form omtales Hoya kerrii i daglig tale som hjerteplanten. Den kommer fra Sydøstasien og er også meget populær i Europa som et eksotisk stueplante. Det udvikler også meget smukke umbel-lignende skud og talrige prangende blomster. Hoya vokser i veldrænet og løs jord. Det er bedst at blande mineraljord med sand eller bruge kaktusjord. Planten må ikke være i direkte sollys, men den har stadig brug for en solrig placering.

Enestående stueplanter: 4. Cactus Epiphyllum anguliger / Segeblattkaktus

ekstraordinære stueplanter eksotisk zigzag kaktus

Epiphyllum anguliger er en meget populær kaktussort kendt af mange navne, f.eks. Zig-Zag Cactus, Fishbone Cactus, Herringbone eller Saw Blade Cactus. Det er en orkidékaktus, der har en vidunderlig duft. Fra sensommeren til efteråret producerer den store, rene hvide blomster, der holder i mange uger. Kaktusen vil føle sig godt tilpas på en vindueskarme eller i et mini -drivhus i halvskygge. Han foretrækker temperaturer mellem 23 og 28 ° C i løbet af dagen og omkring 20 ° C i løbet af natten.

5. Trachyandra

ekstraordinære stueplanter eksotisk Trachyandra spiralform

Denne ekstraordinære plante kommer fra det sydøstlige Afrika og er faktisk truet med udryddelse i naturen. Som et attraktivt stueplante, der er særlig iøjnefaldende, dyrkes det specielt.

6. Euphorbia obesa

ekstraordinære stueplanter eksotisk kaktus Euphorbia obesa

Euphorbia obesa er også kendt under navnet baseball spurge og er tildelt slægten fra milkweed familien. Den mælkeagtige saft af denne ørkenplante kan forårsage hududslæt hos følsomme mennesker, så den bør aldrig holdes inden for rækkevidde af børn eller kæledyr. Pleje af Euphorbia obesa er let. Den forbliver relativt lille og når en maksimal højde på ca. 30 cm og en diameter på ca. 9 cm. Det danner ikke torner, men har normalt otte hævede ribben, hvorpå små, stumpe tænder vokser. Der er også små grågrønne pseudo-blomster. Som eksotisk finder planten et centralt sted i mange eksotiske samlinger på grund af dets usædvanligt symmetriske udseende.

7. Crassula Umbella

ekstraordinære stueplanter eksotiske Crassula Umbella

Crassula er en saftig plante, der kommer i forskellige former og størrelser og tilhører tykbladfamilien. Afhængigt af arten kan den nå en højde på mellem 50 og 150 cm. Typisk for alle Crassula-arter er de tykkødede blade, der er anbragt oven på hinanden. Deres blomster er normalt iøjnefaldende, men der er arter, der også udvikler storslåede blomster. Planten er ikke særlig vanskelig at passe, men den har sine krav. Den foretrækker lysrige steder, tåler ikke for meget gødning og tung fugt.

8. Platycerium

ekstraordinære stueplanter eksotiske blade horn Platycerium

Platycerium tildeles bregner -slægten og er kendetegnet ved en usædvanlig tinnet form af bladene og omtales derfor som gevirbregne. Planten vokser epifytisk og er hjemmehørende i de tropiske områder og regnskove i Afrika, Sydøstasien, Sydamerika og Australien. Hun holder fast i træet gennem de hornhårde blade. Platycerium er meget fleksibel og kan derfor dyrkes vidunderligt som indendørs planter. Da plantebladene kan sprede sig op til 100 cm, bør du sørge for et passende varmt, fugtigt og let til delvis skraveret sted uden direkte sollys.

9. Euphorbia Caput-Medusae

ekstraordinære stueplanter eksotiske Euphorbia Caput Medusae

Euphorbia Caput-Medusae er en saftig art, der er hjemmehørende i Sydafrika. Det skylder sit navn til de mange slangelignende stængler, der kommer ud af en central stamme og ligner et Medusa-hoved. En optimal placering til dette ekstraordinære stueplante er i vindueskarmen eller i et delvis skraveret mini -drivhus.

10. Euphorbia Tirucalli

ekstraordinære stueplanter eksotisk rød euphorbia tirucalli

Euphoribia tirucalli tilhører spurge -familien, denne plantetype er også kendt under navnet Tirucalli spurge, blyant Euphorbie eller latex spurge. Som andre planter af denne slægt kan saften irritere huden og forårsage udslæt hos følsomme mennesker. Derfor bør planten opbevares utilgængeligt for børn og kæledyr. Euphoribia tirucalli kan også kaldes et bladpynt på grund af dets runde, blyantlignende og rigt forgrenede skud. Den vokser som en stærkt voksende busk og kan nå en højde på op til 10 meter i sit levested. Når det kommer til vedligeholdelse, er fuld sollys meget vigtigt hele året rundt.

11. Haworthia Cooperi

ekstraordinære stueplanter eksotiske Haworthia Cooperi

Haworthia er en saftig flerårig plante, der tilhører aloe -familien. Der er mange forskellige sorter, hvoraf de fleste har meget interessant formede og farvede blade. De kommer oprindeligt fra Sydafrika og Namibia og er ligesom andre sukkulenter ekstremt lette at passe. Du skal især være forsigtig med vandingen. I juli og august hviler de, og de har brug for meget lidt vand. Resten af ​​tiden er det nok at vande en gang om ugen og endda sjældent om vinteren. Den optimale placering for planten er ikke i direkte sol, men derimod i skyggen, for eksempel ved nordvinduet.

Usædvanlige stueplanter: 12. Juncus effusus ‘Spiralis’ / proptrækker

ekstraordinære stueplanter eksotisk Juncus effusus Spiralis proptrækker

Proptrækkeren har markeret sig som en populær og usædvanlig stueplante, som altid skaber opsigt i hjemmet. Det imponerer med sine lange, frodige grønne snoede stilke, som også er fantastisk velegnede til at dekorere buketter. Du kan også bruge proptrækkeren i dammen som et specielt stedsegrønt blikfang. Den har dog nok næringsstoffer, den breder sig ekstremt og er derfor mere vedligeholdelseskrævende. Den når normalt en højde på 40 – 50 cm og har brug for et let sted og nok fugt.

Usædvanlige stueplanter: 13. Sedum morganianum / Affenschaukel

ekstraordinære stueplanter eksotiske sukkulenter sedum morganianum

Sedum morganianum eller også i daglig tale kendt som abesvinget er en urteagtig flerårig med lange, hængende skud. Det kommer fra det tropiske Mellemamerika – det sydlige Mexico og Honduras. Derfor tåler den ikke temperaturer under 7 ° C. På grund af de lange skud – op til 60 cm i længden, som frit hænger over kanten af ​​potten, er planten en af ​​de få Sedum -arter, der kan dyrkes som en ampeløs plante i lejligheden og også kan efterlades udenfor i sommer.

14. Aegagropila linnaei / moskugle eller moskugle

ekstraordinære stueplanter eksotisk vandplante Aegagropila linnaei

Moskugle, moskugle eller begge Aegagropila linnaei er en vandplante, der ikke kun bruges i akvariehobbyen, men også giver et fantastisk blikfang i hver gennemsigtig glasbeholder. Det er ofte kommercielt tilgængeligt og er almindeligt i både brak- og ferskvandssøer. Moskuglerne vokser langsomt og er omkring 3 til 10 centimeter store. De kræver ingen særlig pleje og er ikke afgørende for vandkvaliteten i akvariet, men sikrer primært en optisk opgradering.

15. Gentiana Urnula / Gentians 

ekstraordinære stueplanter eksotisk Gentiana Urnula

Gentiana Urnula er en ekstraordinær staude, der vokser mellem stenene og imponerer med sine tykke, symmetriske blade. Det tilhører den store familie af gentianer, der for det meste forekommer i alpine levesteder i Europa, Asien, Nord- og Sydamerika. Nogle arter som Gentiana Urnula kan også dyrkes indendørs som stueplanter, mens andre er svære at dyrke uden for deres oprindelige levested. De foretrækker fuld sol, men kan også vokse i halvskygge. Jorden skal være veldrænet og neutral til sur. De er særligt populære til dyrkning i klippehaven.

16. Senecio rowleyanus / ært plante, ærter på et bånd, perlerække

ekstraordinære indendørs planter eksotisk hængende plante ært plante

Denne mærkelige plante skylder sit fælles navn til sine blade, der ligner meget ærtefrø. Det kommer fra Sydafrika og er faktisk ikke relateret til ærterne. Den elsker solrige til halvsolrige steder og kan dyrkes i lejligheden eller på balkonen om sommeren. Det tåler dog ikke direkte sollys. Konventionel kaktusjord er meget velegnet til substrat. Ærteplanten skal vandes kontinuerligt om sommeren og vinteren.

17. Helikonier

ekstraordinære stueplanter eksotiske farver røde helikonier

Helikonier er tropiske planter, der er hjemmehørende i Caribien. Med deres attraktive, farvestrålende blomster fortryller de opholdsrum og skaber en eksotisk, paradisisk atmosfære. Mere end 225 arter kendes, som alle udstråler den samme farverige tropiske skønhed. Afhængigt af sorten når planterne en højde på mellem 60 og 200 cm og er kendetegnet ved en opretstående eller hængende vækst. De blomstrer fra april til juli / august. Plejen af ​​disse eksotiske arter kræver mange års havebrugserfaring og er derfor ikke egnet til tilflyttere. Frem for alt har heliconia brug for meget lys, men må ikke stå i brændende solskin.

18. Tillandsias / luftanlæg 

enestående stueplanter tips plejer luftplanter rodløse

Den rodløse tillandsia eller stadig kaldet luftplanter er blandt de mest attraktive og usædvanlige stueplanter. De er nu blevet meget populære som boligdekoration. I modsætning til konventionelle plantearter trækker de ikke værdifulde næringsstoffer og vand fra underlaget, men fra luften gennem bladene. Frem for alt har de brug for en høj luftfugtighed og er derfor perfekte til et lyst badeværelse.

19. Opuntia santa-rita 

ekstraordinære stueplanter eksotisk kaktus pink pink Opuntia santarita

Denne planteart med ekstraordinær farve tilhører kaktusfamilien. Den vokser busket og kan blive op til 2-3 meter høj og bred. Denne kaktussort har brug for et passende varmt og solrigt sted, hvor den kan sprede sig. I naturen findes den primært i de sydlige regioner i USA og Mexico.

20. Puna clavarioides

ekstraordinære stueplanter eksotiske kaktus små Puna Clavarioides

Puna clavarioides er en lille kaktus, som også er kendt i daglig tale under negerfingeren forfærdelige navn. Den vokser langsomt og plejemæssigt adskiller sig næppe fra de andre konventionelle kaktusplanter. Frem for alt har den brug for en solrig og varm beliggenhed og et veldrænet underlag.

Previous Post
Enfamiliehus med glasfacade – arkitektur inspireret af 60’erne
Next Post
Fokus hængende pejs med lav miljøpåvirkning