15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

26 ideer til en lille baggård – skab et hjørne af paradis

lille baggård-paradis-pergola-skygge-havefliser-jernmøbler

De store byer har meget, men de savner landsbyernes rumlige baggårde. De designere, der arbejder med lejlighedsejere af kompakte lejligheder i stærkt befolkede områder som San Francisco og New York, har specialiseret sig i at omdanne mindre, smalle eller klodset organiserede rum til komfortable og funktionelle udvidelser af boligarealet og forbedre den lille baggård.

Ideerne til små baggårde udviklet af arkitekter

lille baggård-paradis-springvand-have-dekoration-vand funktion-privatliv skærm-buksbom

det Små baghave ideer gælder for alle tilfælde, hvor du funktionelt vil forstørre dit udendørs område og skabe et sted at slappe af. Prøv disse 26 ideer.

Funktionelle ideer til en lille baggård

lille baggård-paradis-beskyttelse af personlige oplysninger-træ-pergola-grønne planter

1. Opdel den lille baggård i mindre zoner eller rum. Opret en strategisk funktionsopdeling ved hjælp af indbyggede faciliteter og møbler, der afgrænser forskellige hjørner til spisning, rekreation og madlavning. Denne Brooklyn, New York baggård har alle fire zoner.

2. Implementér et lille lysdesign

lille baggård-paradis-hegn-træ-privatliv-skærm-grøn-bunddække

Dette sted i en lille baggård har en varieret belysning. Sconces tjener mange funktioner, såsom belysning af grillen, landskabet og beplantningen samt generel omgivelsesbelysning. Samtidig placeres hængelamper over spisepladsen.

3. Forlæng det indvendige rum

lille baggård-paradis-hæk-privatliv-skærm-grønt-moderne-mursten

Arkitekten Carson Arthur kan spørge kunderne om, hvilket indvendigt rum der synes for lille for dem, og derefter etablerer han størstedelen af ​​det rum i baghaven. Er dit køkken for lille? Eller har du brug for et større alrum? Med udviklingen af ​​udendørs teknologier kan alt gøres indendørs.

Et lille tæppe her er med til at etablere ekstra boligareal i en lille baggård i Detroit.

4. Komplet interiøret

diagonalt-retning-gulvbelægning-have-by

Brug de samme farver og stil, som du allerede har indendørs til den lille baggård, så den ligner mere din egen stue. ‘Stilistisk set vil du fange de farver og teksturer, der forbinder de to rum,’ siger Amber Freda, landskabsarkitekt i New York. ‘Lav mere end et par stole og et bord. Et simpelt spisebord med træstole vil ikke lokke dig til at bruge det, men en virkelig behagelig lounge vil ‘.

5. Leg med vinklerne

collage-to-ideer-lille-baggård-arkitekter

Hvis du har en lille, firkantet, lille baggård, foreslår landskabsarkitekt Rich Radford at dreje gulvet over for lejligheden for at skabe mere landskabsrum. I baghaven med dimensioner på 8-9 meter flyttede han belægningen ved 45 grader for at opnå mere plads.

6. Vær forsigtig med reglen

lille-have-bag-gården-småsten-sten

Hvis du har en lille gård, er det sidste, du vil have, at proppe det med et spisebord med plads til ti. Overvej i stedet for mulighederne for noget indbygget eller udtrækkeligt. Du vil heller ikke have en plante, der bliver 30 meter høj og fuldstændig erobrer rummet. Her har Radford arbejdet dygtigt med små, lokale planter for at bevare følelsen af ​​frihed.

7. Brug kun ét materiale til overfladerne

konvertere små rum-bag-gården-grønne områder

Hvis du har multifunktionelle zoner, skal du bruge det samme materiale til at forene mellemrummene.

‘De små værelser har brug for denne forbindelse,’ siger Arthur, der designede dette 17 x 7 meter store værelse til en familie med små børn. En bestemt legezone holder børnene tæt, mens forældrene har det sjovt, og den ubrudte gulvlinje forener alle zoner.

Radford går endda videre med at foreslå, at vi bruger det samme materiale, som vi brugte til alle de andre overflader i lejligheden. Til et af sine gårdprojekter brugte han det samme dækmateriale som i den forreste indgangssti. “Der er skabt et samlet rum, der visuelt forstørrede gården,” sagde han.

8. Undgå rod

lille-by-have-grøn-skygge-ideer

Jo flere elementer din gård har, jo smallere bliver den. Prøv i stedet at bruge indbyggede siddepladser, indarbejde rene linjer, undgå for mange møbler og styre plantningen. ‘Hvis noget går ud af kontrol i baghaven og overtager den lille plads, er der altid en plante, der er for glad,’ siger Arthur.

Freda er enig: ‘Undgå mish-mash-effekten,’ siger hun. ‘I stedet for at have 20 små urtepotter, vokser du kun 5 for et bedre indtryk gennem renlighed. Tag bare to eller tre plantetyper i et par farver – det får atmosfæren til at se mindre kaotisk og forvirrende ud.

For at få så meget ud af denne 7 x 6 meter brede baggård i Toronto, byggede arkitekten Erik Calhoun høje dæk over de meget høje rødder af et træ. Han reddede de store anlæg for at sikre mere rekreativt rum. ‘Buske eller hække ville tage tre fod, og folk kunne ikke flytte rundt her,’ siger han.

9. Luk rummet

forskellige niveauer-bag-gården-spisestue-hjørner

Det kan lyde modsat, når du vil forstørre et lille rum, men ideen kan være nyttig for dit værelse. ‘Hvis du begrænser det lille område mere, kan du opnå hygge og intimitet,’ siger Arthur. ‘Det kan også tage miljøet til det næste niveau, hvor det ligner et rum udenfor.’

Pergolaer er perfekte til at skabe en følelse af intimitet, men du kan opnå den samme effekt ved at plante dem. Arkitekten Gary Beyerls baggård er 3 x 6 meter bred. Fordi han har lejlighedselementer, der er fastgjort til huset, ville han designe noget, der kunne give ham privatliv. Han brugte lodrette planter som Trumpet Flower og Cercis canadensis til at danne en pakket zone. ‘Ved at udvide plantezonen langs et byrums lodrette overflader kan du se store fordele for dig selv,’ siger han. ‘Jeg har et grønt miljø, selvom det er lille.’

10. Vær opmærksom på synet

bag-gården-usa-paradis-hjørnescoop

Hvis det ikke er så behageligt, anbefaler Beyerl at bruge forskellige kontrolelementer. Hans yndlingselementer er grillene. I sin lejlighed i Chicago brugte han dem til at blokere seværdighederne i det berygtede kabelnet gennem byens veje. ‘Gitterene giver dig fordelen ved opfattelse,’ siger han. ‘De skjuler synet, men lader lyset og vinden komme frit. Stængerne virker mindre deprimerede end hegnene.

11. Inkluder kontraster

ideer-små-bag-gården-design-trapper

‘Tænk altid på interessante kontraster,’ siger Freda. Blanding af firkanter og rektangulære former med ovale former giver et godt resultat. Placer planter med pigge blade ved siden af ​​dem med bølgede blade. ‘Den visuelle effekt er bedre, end når alt er det samme,’ siger Freda. ‘Hvis du har en firkantet overflade, vil jeg placere planterne i samme form, men med et rundt bord i midten til kontrapunkt’.

12. Overdriv det ikke med omhu

smuk-lille-baghave-have-brand

En af de gode ting ved små baggårde er, at de er lette at rydde op. Men ikke bare have travlt! Arthur foreslår at bruge flere plantebeholdere end jord. ‘Ellers vil alt blive erobret fra din gård,’ siger han. ‘Blomsterbeholderne vil bevare planternes varme, men med let omhu’.

De lokale sukkulenter og græsser reducerer vandforsyningen, men du skal også tage hensyn til kunstgræs. ‘De bevarer farven og karakteren i minihaven bedre end de naturlige,’ siger Beyerl. San Francisco -designeren Martha Angus brugte kunstgræs i baghaven, vist nedenfor, og anbefaler også buksbom. ‘Buksbomhæk skal være 45-60 dyb,’ siger hun. ‘Det fylder for meget. Boxwooden kommer i firkanter med en dybde på 8 cm og kan let fastgøres til et hegn. De er meget smukke, har ikke brug for vand eller plads ‘.

13. En terrasse på den skrånende overflade

collage-arkitekter-ideer-usa-lille-have

Angus ‘projekt fremhæver her en anden god metode til at forstørre den lille baggård. Hvis du har en stærkt skrånende gård, skal du degradere. ‘I princippet koster denne proces mange penge,’ siger Angus, ‘fordi du vil bygge en ekstra struktur til at understøtte terrassen. Men derefter vil du have meget overflade til aktiviteter ‘.

14. Tilpas rummet

guitar-have-design-gulv-græs-gård

I de små områder er havens karakter meget vigtig. Du vil have noget, som folk ikke beholder på grund af dimensioner. ‘Det er vigtigere at give karakter til den lille firkant,’ siger Arthur. ‘Du vil ikke have, at gæsterne siger:’ Åh, hvilken lille baggård ‘, men du vil tage noget af atmosfæren på dette sted for dig selv’. Arthur foreslår at bruge grundfarver ikke kun til børnenes elementer, men også til funky møbler for at give rummet mere charme. Angus anbefaler at hyre en lokal kunstner til at oprette et flisedesign på væggen eller gulvet.

15. Opbyg et fokus

små-baghave-forstør-have-ideer

Fokus er et af de mest interessante Små baghave ideer, fordi det trækker opmærksomheden væk fra baggårdens dimensioner. Arthur elsker vandelementerne. Han tilføjede endda en plantebeholder lige i midten af ​​rummet, så publikums øjne kan vende dertil og væggene optisk trækker sig tilbage. Kunst og skulptur kan meget. ‘En enkelt skulptur med belysning kan være fænomenal,’ siger Angus.

16. Lad designet hjælpe

by-omgivelser-baghave-mini-have

Det ligner ikke det, men faktisk er de små værelser sværere at designe. En professionel uddannet i sådanne lokaler kan opfylde dine krav og behov

Calhoun foreslår at lede efter en specialiseret arkitekt, der finder den rigtige tilgang til dit unikke rum. Er der meget sol der? Regn? Vind? ‘Du vil have nogen, der kender alt til filosofi,’ siger han. ‘En landskabsarkitekt, der kun er professionel inden for land-have-konstruktion, vil gøre det samme med din sag, men det afspejler ikke bygningens detaljer. Beyerl foreslår at have tillid til et team af fagfolk. ‘At designe værelser er et arkitektjob,’ siger han. Så kan en tømrer tilføje designfinessen. Og en landskabsarkitekt vil kun tage sig af plantebeholderne.

gårdhave-baghave-design-ideer-by

lille-bag-gårdsplads-ideer-designer-rullesten

Hinterhof-klein-ideer-udvidelsesplan

collage-to-ideer-lille-baggård-arkitekter

små terrasser-optimer-by-omgivelser-design

dæk-design-usa-bag-værftet-ideer

lille baggård design-idé-blomster-siddepladser-havemøbler

lille baggård zen-accenter-springvand-træ-piedestaler

lille baggård hævet seng-siddeområde-privatliv skærm-træer-skygge

lille baggård-moderne-sten-plader-land-privatliv-skærm-træ-hæk

lille baggård-lounge-tropisk stil-baldakin-myggenet

Previous Post
Arrangering af barokmøbler på en moderne måde – 55 attraktive ideer og tips
Next Post
Dockingstation lavet af drivved som en DIY -idé med 15 varianter