15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Udekøkken i haven – den rigtige planlægning gør det muligt!

udendørs køkken i haven moderne stil-lille-kompakt

Konventionelle grille er bestemt en praktisk ting og tjener uden tvivl deres formål. Det må du dog indrømme som helhed Udekøkken i haven er meget mere stilfuld, og tilberedningen af ​​måltider er også meget mere behagelig. Hvis du også selv planlægger det, har du mulighed for at tilføje alt det nødvendige tilbehør. På den måde får du den samme komfort som i det traditionelle køkken i huset. I denne artikel vil vi gerne tilbyde dig nogle tips, der kan være nyttige, hvis du vil designe dit eget udekøkken i haven. Vi viser dig fordelene og viser og forklarer designvarianterne, så du får lidt inspiration til planlægning af dit køkken. På denne måde kan du være sikker på, at du ikke glemmer at medtage noget vigtigt.

Byg eller væg et udekøkken i haven selv

udekøkken i haven tips-bygning-gaskomfur-bordplade

Den bedste måde at tilpasse udekøkkenet i haven til dine ønsker og krav er at bygge det selv. Du reducerer også omkostningerne meget. Det selvfremstillede køkken består af en grundlæggende ramme. Dette lukkes med en bagvæg, hvis udseende er irrelevant, da det ikke er synligt, med frontdelene, dvs. de individuelt valgte skabsdøre og sidevæggene. Øverst er der en flot bordplade. Dette muliggør behageligt arbejde og bør tilbyde tilstrækkelig ledig plads. Du er velkommen til at designe en bordplade ud af fliser. Det er vigtigt, at overfladen er robust og vandtæt. Udekøkkenet i haven vil jo blive udsat for al slags vejr.

Udendørs køkken i mursten i haven

udendørs-køkken-have-mursten-idé-diy-vægge

Det selvfremstillede udekøkken i haven bliver endnu mere robust, hvis du vægger det op. I stedet for træ eller krydsfiner skal du blot bruge sten eller mursten, afhængigt af din smag. Murning kan være svært for begyndere, men det kan også udføres af en murer. Kun tre sider af skabene er muret op. Igen er det bedst at bruge træ eller metal til dørene. Sidstnævnte skal dog være rustfri. Stål er en fantastisk variant her, som også ser meget moderne ud. Hvilken måde du vælger at bygge det på, afhænger helt af dine færdigheder og den stil, du vil opnå. Teak er et meget populært materiale til udendørs brug generelt. Det er lidt dyrere end andre træsorter. Investeringen er dog umagen værd, for træet holder hele livet.

Køkkenudstyr og tilbehør

udendørs-køkken-have-moderne-smal-sten-monokrom-køleskab-glas

Jo flere apparater udekøkkenet har i haven, jo lettere er det at arbejde der. Et køleskab er vigtigt, især om sommeren. Men mindre enheder som en kaffemaskine kan også komme godt med. For at alle disse ting kan fungere, er en strømkilde naturligvis nødvendig. Alternativt kan der også bruges gas. Du skal dog tage højde for, at gas på flaske og frem for alt et gaskøleskab bliver ret dyrt i længden. En anden ulempe er, at gaskøleskabe ikke har et fryserum. Og hvilken smerte sommeren og sommerfesten ville være uden de forfriskende, iskolde drikkevarer, du får takket være isterningerne, der er frisk hentet fra fryseren, bl.a..

Lagerplads

udekøkken i haven baldakin-idé-søjle-sten

Af denne grund er en strømforbindelse meget vigtig for udekøkkenet i haven. Gas er dog en vidunderlig idé til komfuret. I dette tilfælde kan du faktisk spare penge. Grillen kan også fungere på gas, medmindre du foretrækker den gode gamle kulgrill. Du har sandsynligvis ikke brug for en ovn i haven. Hvis du stadig værdsætter det, anbefaler vi en pizzaovn. Ikke kun pizzaer kan tilberedes i den. Du kan også bage hjemmebagte brød, der har en særlig smag takket være den traditionelle ovn. Udover den store arbejdsflade er masser af opbevaringsplads og selvfølgelig opbevaringsplads også meget vigtigt. Som du kender fra det indendørs køkken, kan der aldrig være plads nok. Skabe og skuffer giver mulighed for opbevaring af glas, tallerkener og bestik, så du ikke behøver at bære dem indefra og udad hver gang. Hvis du vil have noget mere luksuriøst, kan du integrere en lang række forskellige enheder i udekøkkenet i haven.

Beliggenhed

udendørs-køkken-have-sort-design-emhætte-køleskab

Som du kan se, bør placeringen primært være baseret på, hvor du kan få strømmen bedst. Terrassen er nok bedst egnet til dette, fordi den normalt er lige ved siden af ​​huset. Dette er også den nemmeste måde at få vand på. Du skal bruge dette til vasken, som absolut ikke bør mangle i udekøkkenet i haven. Hvis du ikke vil lægge et nyt vandrør, skal du blot bruge haveslangen. Plug-in-systemet gør forbindelsen til en leg og sparer dermed omkostninger til udgravninger og nye rør. Derudover kan vandet slukkes så hurtigt, og du kan når som helst fjerne slangen for at vande haven. Der er to løsninger til rådighed for spildevandet: Enten graver du og slutter vasken til husets kloak, eller du lægger simpelthen en større spand i skabet under vasken. Smid derefter det akkumulerede vand væk. Vasken i det nye udekøkken i haven kan bruges direkte til at rengøre de grøntsager og frugter, du selv har dyrket. På den måde undgår du den lange gåtur indeni, og du kan forberede salaterne udenfor og i selskab med gæsterne i stedet for isoleret indeni.

Størrelse på køkkenet

udendørs-køkken-have-træ-metal-møbler-lanterner-grill-inspiration

Størrelsen på udekøkkenet i haven afhænger af, hvor meget plads du skal arbejde, og hvilke enheder du planlægger. Og hvis du har meget ledig plads i haven, bør du gøre brug af det. Et L-formet køkken er perfekt såvel som indendørs, ikke kun hvis du vil bygge køkkenet frit i haven, men også i tilfælde af at det skal placeres i nærheden af ​​huset. En af køkkenets sider kan starte ved huset, så der skabes en U-form sammen med husets facade. Den bedste måde at integrere køleskab og vask på er i dette ben. For at kunne rumme alt vigtigt, og så der ikke mangler plads, er det bedst at vælge en længde på mindst tre meter til begge ben, forudsat at du har plads nok. De frie områder af udekøkkenet i haven opnået på denne måde kan også bruges i form af en tæller, så dine gæster vidunderligt kan chatte med dig, mens du laver mad.

Gulvet i udekøkkenet i haven

udendørs-køkken-have-pizza-ovn-bygning-mursten-spisebord-solsejl

Du kender det også fra køkkenet i huset: så meget som du passer på, når du steger eller laver mad overhovedet, kan fedtstænk ikke undgås. Og nogle gange sker det også, at noget bliver væltet eller spildt. Af denne grund er det lige så vigtigt at vælge det rigtige gulvbelægning som at vælge de rigtige materialer til selve køkkenet. Vælg gulve, der er lette at rengøre. Udenfor er der også risiko for at glide! Så attraktivt som et gulv af glat natursten kan se ud, er det ikke særlig velegnet til udekøkkenet i haven. Hvis du stadig værdsætter natursten, skal du vælge en model med en ru overflade. Porcelæn stentøj er også meget velegnet. Du kan vælge gulvbelægningen i enhver farve og tilpasse den til køkkenet. I dag er udvalget tilstrækkeligt stort. Glem ikke at være opmærksom på kvaliteten. Gulvbelægningen skal være vejrbestandig og vintertæt, så investeringen kan betale sig på lang sigt.

Mobilt udekøkken

udendørs-køkken-have-bevægelige-mod-hjul-bar stole

Et mobilt udekøkken i haven er praktisk og også mere kompakt og derfor velegnet til små haver. Disse har hjul og kan justeres fleksibelt. Er du færdig med at lave mad eller? Intet problem, bare flyt køkkenet til side for at få mere plads. Solbeskyttelse er også lettere at garantere her. Hvis du ikke har et tag, eller hvis det ikke er tilstrækkeligt til at beskytte dig mod solen selv om sommeren, når du laver mad udendørs, tillader det kompakte, mobile køkken beskyttelse selv med en almindelig parasol. Det betyder, at du ikke også er forpligtet til at investere i et tag.

Pladsbesparende og stuvbar løsning

udekøkken i haven stål-mobil-grill-moderne

Men det er på ingen måde alt, hvad det mobile udekøkken i haven kan slå det statiske køkken. Selvom sidstnævnte udsættes for fugt om vinteren og derfor bør dækkes med en beskyttende film, kan mobilen stuves vidunderligt væk. Det kan let placeres i lysthuset, skuret eller endda i garagen. I foråret, når det er tid til den næste grill eller den første udendørs middag, kan den let tages ud og vil stadig se ud som ny.

Byg dit eget mobile køkken

udendørs-køkken-have-træ-mobil-servering-vogn-komfur-gas-lille

Du kan også selv bygge et mobilt udekøkken i haven, og det er endnu lettere end med det store. En hurtig mulighed er at bruge serveringsvogne til dette formål. Disse har allerede hjul og en færdiglavet ramme, så du kan spare tid her. Derefter forbinder du vognene til en bordplade. Granit er i øvrigt meget velegnet til udendørs brug. Du kan lukke karmenes rammer med krydsfiner for at skabe skabe til opbevaring. I princippet kan du redesigne serveringsvognene helt efter dine ideer. Plus, gå et skridt videre og brug endda tre serveringsvogne, som du forbinder, så de kan roteres. Så du kan få et køkken i L- eller U -form afhængigt af dit humør eller afhængigt af rummet og sammensætte det igen kompakt efter brug. Skær huller i bordpladen til komfuret og vasken, og du har dit kompakte, selvfremstillede udekøkken i haven.

fordele

udendørs-køkken-have-ædel-sten-bordplade-pergola-vask

Udekøkkenet i haven har mange fordele. På den ene side er man som allerede nævnt ikke alene i køkkenet, mens resten af ​​familien eller gæsterne taler i haven. Du er i godt selskab, og det gør tilberedning og tilberedning af måltider endnu sjovere. Det samme gælder, hvis du gerne vil forberede noget andet i spidsen. Du kan også bruge køkkenet som en lille bar og tilberede cocktails eller andre drikkevarer. Det skal også nævnes, at takket være opbevaringspladsen i udekøkkenet i haven er alle redskaber såsom service og bestik lige ved hånden. Dette gør det ikke kun lettere at dække bordet, men også at rydde op efter middagen.

Previous Post
Arkitekthus med glasfronter åbner op for naturen
Next Post
Lav idéer til påske for unge og gamle – søde kaniner og andre motiver