15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Skjul komposter – ideer til beklædning af dit eget organiske affald i haven

Affaldskomposten i haven kan til tider se rodet ud, men du kan skjule din komposter for at forbedre æstetikken. Der er flere muligheder for dig. Naturligvis er pottejord og blade nyttige til grøntsagshaver og blomsterbed. Men hvis du vil skjule disse, kan du opdage nogle praktiske ideer til, hvordan du gør dette i dette indlæg. Så lad eksemplerne inspirere dig til at give dit haveområde mere orden og stil.

Skjul komposteren og beskytt miljøet

Struktur lavet af træ som en skærm til beskyttelse af personlige oplysninger og skjul en kompostbunke

Kompostbeholdere er ikke altid det smukkeste havetilbehør, men det er næppe en grund til ikke at begynde at kompostere. Der er så mange fordele ved at lave kompost, herunder at forbedre jordens næringsstoffer og gøre det bæredygtigt. Efterhånden som flere og flere mennesker omfavner denne idé, er der flere muligheder på markedet i disse dage. Kommercielt produceret kompost forbruger energi og udsender kulstof ved fremstilling og transport. Så ved at handle mindre og producere mere selv, kan du reducere påvirkningen af ​​miljøet og gøre din have mere bæredygtig.

skjul praktisk deen med genanvendelige materialer, såsom vinduesdøre komposter

Så opfør miljøvenligt og hjælp naturen, mens du samtidig forklæder en attraktiv og funktionel komposter. Mulighederne er alsidige nok, hvis du vil skjule en større kompostbunke. Dette kan opfylde dine behov for genbrug af bioaffald på en attraktiv måde. Så her er nogle kreative måder, du kan skjule den grønne skraldespand eller komposter. På denne måde behøver du ikke distrahere dig selv og dine gæster fra landskabets skønhed.

Sådan skjules kompost i haven?

Brug blomster og planter i haven og dæk komposter med paller i sort

Så det er en god idé at have en kompostbunke, men det kan nogle gange ødelægge havets udseende. Hovedalternativerne er en stor sort plastbeholder eller en åben kompostbunke i en firkantet trækonstruktion. Funktionelt behøver dog ikke altid at være smukt. En fælles løsning er at skjule kompostbunken i et hjørne bag skuret. Dette kan skabe to problemer. For det første skal havens kompost faktisk ligge, hvor den ligesom resten af ​​haven er god og let at nå. Derudover skal det ikke blive til en skraldespand eller et grimt hjørne, der ikke betragtes som en del af selve haven.

Skjul havestier lavet af trælameller til opbevaring af kompost i haven

For eksempel er en god idé at holde komposten under havestierne og bygge skraldespandene i jorden. Disse kan så også fungere som gangbroer gennem havens senge. Dette er en pladsbesparende variant til små værfter, der også kan se smuk ud. For dem, der har højbede, er dette også en meget velegnet mulighed. Så integrer det organiske affald i dit eksisterende havedesign på en sådan måde, at du ikke kan se, hvor det er.

Skjul organisk affald i kompostertromlen

Skjul komposttromlen til haven og bortskaf den med en trillebør

En anstændig komposter i form af en tromle gør det let at dreje. Hvis du har brug for kompost for at få arbejdet udført hurtigt, kan du lige så godt holde dig til en traditionel bin kompostbunke, så længe du let kan få adgang til det for at vende det. Dette kan også være en billig mulighed, der giver dig mulighed for at dyrke mere motion i haven. Så hvis du vil lave små mængder kompost i et lille rum med minimal indsats, er dette det rigtige valg. En lille komposter i en tromle er en lige så god mulighed for haveentusiaster, der ønsker at beholde noget af affaldet til brug året rundt.

Brug trægitter med klatreplanter

trægitter med klatreplanter i haven som fortrolighedsskærm for organisk affald

Hvis du allerede har en komposter, men det er en torn i din side, er der mange måder at skjule det på. I dette tilfælde kan et trægitter ikke kun tjene som støtte til klatreplanter, men også give det passende skjulested for komposten. De matchende blomster kan også gøre enhver espalier til et frodigt, grønt fokuspunkt, bag hvilket du kan skjule din kompost i haven.

Genanvendelige materialer

upcycling ideer med gammel bruserdør, der gemmer kompost i haven

Der er masser af kreative upcycling -ideer ved hjælp af kasserede materialer, som du har gemt. Dette er en anden god måde at opgradere dit genbrugsprojekt på. For eksempel kan en gammel bruselåge være et perfekt dæksel, hvis du vil skjule din komposter. Dette holder fugtigheden i beholderen, men lader også sollys komme ind for varme, hvilket kan være særligt nyttigt i vintermånederne. Det hele får derefter dit have til at se mere ryddeligt ud.

Paller eller træbeklædning

havekompost skjul med palet og planter dekoration med lette kroppe

Et enkelt design til komposteren er kendetegnet ved rene linjer og arbejder i en traditionel eller moderne have. Du kan bruge cedertræ lameller til at bygge din egen skærm til beskyttelse af personlige oplysninger. Men hvis du ikke har sådanne færdigheder, kan du finde lignende produkter i isenkræmmere. Genbrug af paller er ikke en ny idé, men der er så mange måder, du kan bruge materialerne i en palle til at oprette en fungerende komposter, der passer til dine behov. Du kan for eksempel udstyre en sådan beholder med hængslede døre for hurtig adgang til materialer.

skjul flot komposthjørne med opbygning af haveskab i træ med døre og bordplade

Det gode ved at bygge din egen komposter er, at du kan tage en af ​​idéerne ovenfor og gøre dem til dine egne. Kombiner et par forskellige materialer for at skabe dit eget design, der passer til din stil og den indsats, du er villig til at lægge i både projektet og vedligeholdelsen af ​​din have.

Previous Post
Miljøvenlig bolig – tips til naturbeskyttelse og havedesign
Next Post
Vedligeholdelse af græsplænen: Med disse tips til det perfekte græsplæneområde