15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design af en afslappende terrasse – hvad er den bedste måde at gøre det på?

gårdhave gør hyggeligt-træ-design-grus

Den indre gård eller gårdhave er et sted for forskellige aktiviteter, men det fungerer mest som en afslapningszone, hvor vi kan hvile uforstyrret og er en naturlig overgang til andre, forskellige dele af haven. Dens æstetiske indretning er en del af havens overordnede konstruktion. Ved Design terrassen Et vigtigt øjeblik i den forberedende fase er valget af det materiale, som du vil dække din gårdhave med. Flere faktorer vil helt sikkert spille en afgørende rolle i dit valg. Først og fremmest skal du klart bestemme gårdens funktion, definere dens arbejdsbyrde og styling og selvfølgelig overveje dine økonomiske muligheder.

Design terrassen – hvad skal du overveje?

terrassedesign dam-middelhavs-stemning-pejs

Derudover bør man også overveje mikroklimaet i denne del af haven. En indre gård beklædt med træ ser meget naturlig ud, men er kun velegnet til tørre, solrige områder. Hvor der er skygge og overskydende fugt, har de en negativ effekt på træets finish. Murstenbelægningerne mister deres dekorative udseende, hvis de konstant udsættes for fugt. Den bedste variant til fugtige, skyggefulde steder er natursten i lyse farver.

Design eksperttip til terrassen

terrassedesign brosten-grå-metal-møbler-parasol

Eksperterne siger, at terrassens belægninger kan opdeles i tre hovedgrupper: hårde, bløde og specielle belægninger.

Hårde lag består af individuelle elementer, der placeres på et forberedt fundament.

• Brostenene fås her med alle deres forskellige former, størrelser, farver og prægningsteknologi til dette formål. De er det mest almindeligt anvendte materiale til hård belægning.

Design terrassen med natursten

terrasse-design-rund-sten-væg-halvhøjde-bunddække

• Materialerne i natursten er meget smukke, men selvfølgelig dyrere. De kræver omhyggelig opmærksomhed under installationen. Brug sten fra forskellige typer sten (granit, marmor, kalksten, basalt) i deres naturlige form eller forarbejdet.

Materialer til design af udendørs terrasser – mursten

terrasse-design-mursten-brolægning-havemøbler-træ

• Murstenene til terrassen skal først modelleres. Murstenene kan designes i form af pastiller, firkanter og andre geometriske former. De placeres enkelt og hurtigt på et lag sand. Samlingerne mellem dem skal fyldes med vådt sand.

Design din terrasse med et sommerhus touch

Træhuspergola -veranda med loungemøbler prydplænehave

• Den engelske gårdsplads, der normalt er beklædt med træ, ser meget attraktiv ud. En platform med plader placeres normalt direkte på gulvet. For at forlænge levetiden for et sådant dæksel behandles alle detaljer i belægningen med en speciel antiseptisk opløsning.

terrassegulv ideer blomsterbed kanter kantsten

• Belægninger på betonplader lægges på et lag vådt sand, og fugerne mellem dem fyldes. Betonunderlaget er let at lægge, men på grund af dets størrelse er det meget modtageligt for revner og andre skader. Temperaturforskellene og årstidernes ændring har også en negativ indvirkning på betonoverfladen.

Bløde belægninger

afslapningsområde gårdhave i havestierne med grus

Disse er forskellige typer af rådnesikre materialer: filt, grus, knust sten, mursten, sand, slagger osv. Hovedanvendelsesområdet er landskabsarkitektur, de bruges til design af havestier og legepladser. Bløde overflader bruges ofte til at give gården et naturligt udtryk. Dette er også en enkel og billig måde at gøre terrassen effektiv på.

Designterrasse – kant

Plantning af forhaven med blomster - kantning af havespidserne

Et andet vigtigt element i Design terrassen er grænsen. For det første forbedrer det terrassens udseende markant. For det andet styrkes den hårde belægning af små dele i enderne, og for det tredje fastgøres grænserne for de bløde overflader, så materialet ikke spredes væk. Dette kan gøres med sten, kantsten, belægningsplader, træ, mursten, flodsten osv..

Stenmur til natursten til blomsterbed 

Patio privatliv skærme plante blomsterbed høje

Og et sidste tip til sidst. Der skal også laves passende drænudstyr, når du designer din terrasse. Vær også opmærksom på dette, så du ikke har problemer i din gårdhave og kun kan nyde hyggelige timer i det fri. Vi ønsker dig en masse sjov!

Terrasse med møbler i rattan

Patio gårdsplads design styling indretning design ideer rattan møbler

Parasolbeskyttelse -fra solstensbetræk af metalstole

møbleret terrasse træ sofabord gulvtæppe

romantiske havestole dug blomstermotiver

Patio privatliv skærm Træer form-middelhavet natursten plader metal møbler

Veranda i forhaven med havemøbler i mursten

Terrasse-terrasse natursten plader solafskærmning til haven

Previous Post
Frilagte betonvægge frembringer grønt i haven og farverige dekorationer
Next Post
7 urter og lægeplanter, som du selv kan dyrke med succes