15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Aloe Vera plante – pleje, anvendelse og dens vidunderlige helbredende egenskaber

aloe vera plante hus pleje tips effekt ansøgning

det Aloe Vera plante, stadig kaldet ørkenens lilje, er ikke kun en dekorativ stueplante med kødfulde, stedsegrønne blade, men er også meget populær på grund af dens gel, der bruges som medicin og kosttilskud. Oprindeligt var den saftige plante udbredt på De Kanariske Øer og Afrika, men det er også muligt på vores breddegrader at dyrke aloe vera indendørs.

Aloe Vera plante – afskær bladene til ekstraktion af gel

aloe vera planteplejetips efterlader gel

Planten er relativt krævende og perfekt til begyndere eller dem, der kan lide at glemme vanding af indendørs planter, fordi aloe vera ikke har et problem i et stykke tid uden vand. Det skal kun vandes en gang om ugen og kun i små mængder. I tørre perioder gemmer planten sin egen vandforsyning i form af gel i sine kødfulde blade. Denne gel ekstraheres derefter og bruges som et naturligt middel.

Aloe Vera Plant – Placering og vanding

aloe vera plantepleje applikation gelhelende effekt

Aloe vera foretrækker et varmt, let fugtigt sted, helst på vindueskarmen. Om foråret og sommeren kan de sættes udenfor på balkonen eller terrassen, men om vinteren skal de tages indendørs. Det tåler ikke kulde og frost godt. Planten har brug for mindst 10 grader for at overvintre. Du kan befrugte dem hver 3. uge om sommeren med flydende grøn plante eller universalgødning. Befrugtning er ikke nødvendig om vinteren.

Hvad bruges aloe vera til??

aloe vera medicinsk plante applikation for forbrænding af sår

Ørkenliljen betragtes som et naturligt middel og bruges på mange måder. Et blad kan til enhver tid skæres uden at påvirke plantens vækst. Såret vokser derefter lukket igen. Aloe vera gel kan bruges på solskoldning, forbrændinger, små sår, insektbid, skåle og neurodermatitis og virker kølende og smertelindrende. Skær ganske enkelt et aloe -blad op og gnid forsigtigt gelen på skaden. Men gnid ikke på dybe, friske eller stærkt blødende sår.

aloe vera plantepåføringsmiddel pikel hudpleje

aloe vera plante krudtpleje tips efterlader effekt

aloe vera plantepleje vanding let pleje solrig beliggenhed

aloe vera plejetips beskæring af blade formerer udløbere

Previous Post
Karnevalslook: Mime, kat og stamprinsesse gør op med Mardi Gras
Next Post
Byg din egen vinkassehylde til et stilfuldt interiør