15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design af haven til børn: Sådan får du de små begejstret for naturen

At være udenfor i godt vejr og nyde naturen – hvad kunne være pænere? At være udendørs er ekstremt vigtigt for både børn og voksne og har en positiv effekt på vores helbred. Lige nu, når foråret er i sin fulde herlighed, er det tid til at flytte spilletiden udenfor. I dette indlæg har vi samlet et par ideer til, hvordan du kan designe haven til børn og dermed lokke de små ud i den friske luft.

Opret et legeområde for børn i haven

Opret en have til børn med et gynge i legeområdet

For at vække børns interesse for alt det smukke udenfor, bør du først gøre haven til et børnevenligt sted. Det betyder dog ikke, at man skal gøre hele udendørsarealet til en legeplads, bare at man skal give barnet forskellige legemuligheder. Her er nogle af de bedste ideer.

Den gode gamle sandkasse

Opret en have til børn med en sandkasse

Sandkasser er en del af hver udendørs legeplads af en grund: At grave i sandet udvikler finmotorik, syn og kreativitet hos de små. EN Sandkasse eller et sandbord bruges af børn op til folkeskolealder og er den perfekte tilføjelse til havelegepladsen.

Der er ingen spilleregler, når man spiller i sandet. Børnene kan lade deres fantasi løbe vild og bruge både specielt sandkasse legetøj og naturmaterialer til at lege med. Dette tilskynder fortsat til bevægelse og inspirerer børnene til hele tiden at opdage noget nyt. For at holde sandkassen ren efter hver brug, skal du også tænke på et passende dæksel som et låg. Dette beskytter sand og legetøj mod vind, regn og uønskede besøgende som katte.

Børne legehus til haven

Byg et legehus for børn i haven

Legehuset er det perfekte tilflugtssted i haven for børn. Der kan de lege alene eller sammen med søskende og venner og nyde deres eget privatliv. Fra størrelsen til indretningen kan hvert barn få deres drømmehus. Du kan male den ene væg i huset med fx tavlemaling og dermed designe en tavle til børn. Eller barnet kan oprette en lille have foran huset og dyrke deres egen frugt og grønt. Hvis forholdene i udeområdet tillader det, kan legehuset også planlægges som et rigtigt træhus. Varianterne til et smukt legehus i haven er næsten ubegrænsede.

Gør børn begejstrede for havearbejde

Tips til, hvordan man får barnet begejstret for havearbejde

En have er fuld af muligheder for børn. Det fungerer dog ikke kun som en udendørs legeplads, men kan også inspirere de mindste til naturen med sine mange facetter. Når det kommer til havearbejde, er der næsten ingen aldersbegrænsninger, og selv de helt små kan hjælpe med aktiviteter som vanding, forberedelse af jord, såning af frø, plantning af frøplanter, trækning af ukrudt og høst. Giv barnet deres eget sæt haveredskaber til små hænder og er altid til rådighed for spørgsmål. Dit afkom vil lære om naturens cyklus på en legende måde og kan udvikle en passion for havearbejde i en tidlig alder.

Bliv børn begejstrede for haven. Opret en grøntsagsplaster

Hvis du vil gøre dit barn begejstret for havearbejde, er det første, du skal gøre, at identificere et område af haven, der kun tilhører barnet. For eksempel kan dette kun være en lille seng, hvor barnet kan så og passe sine egne planter. Højbede er ideelle her, da de sikrer en opretstående kropsholdning og er godt beskyttet mod skadedyr. Med et passende dækning bliver højbedet hurtigt et drivhus, der garanterer den optimale vækst af afgrøder. Derudover er en stor have ikke et krav for et højbed. Mindre områder som terrasser eller altaner er også perfekte til dette.

Fed DIY -idé: byg dit eget insekthotel

Udendørs aktiviteter med børn, der bygger et insekthotel

Børn er født opdagelsesrejsende og opdagelsesrejsende og har stor glæde af små dyr som insekter. Deres summen og summen i deres egen have kan ikke kun vække interessen hos de mindste, men også være med til at bevare den økologiske balance. Gavnlige insekter som bier og humler bestøver blomsterne og spiser skadedyr. For at tiltrække disse gavnlige insekter kan du bygge et insekthotel i haven sammen med børnene og give de små dyr et sikkert husly samt redningshjælpemidler.

Previous Post
Høst grøntsager fra din egen have: nyttige tips til begyndere
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruktioner og de bedste øvelser til en slank talje!