15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plantning af gamle retter: Sådan kan du oprette en minihave i kopper, tekander og lignende

Har du gamle, slidte tallerkener, som du gerne vil cykle op? Vi har flere ideer til, hvordan man planter gamle retter. Opret en minihave i kopper, suppeskåle og tekander og lav en fantasifuld dekoration fra gamle ting til dit hus og din have.

Plantning af gamle retter: Sådan kan du forvandle tekopper af porcelæn til urtepotter

Gamle kopper planter minihave med blomster og planter til stenhave

Gamle retter kan hurtigt og nemt omdannes til urtepotter. Du har brug for følgende materialer:

 • en eller flere kopper (med underkopper)
 • alternativt: en ubrugt suppeskål eller tekande
 • en boremaskine med en keramisk boremaskine eller en diamanthulbor eller plantesække
 • en pude (f.eks. træplade)
 • Papirbånd
 • Petroleum
 • en saks
 • Blomsterfrø / unge planter / knolde
 • Substrat

Kopper og tekander lavet af porcelæn er plantet med gamle fade

I det følgende forklarer vi trin for trin, hvordan du kan oprette en smuk minihave i gammelt porcelæn:

1. God dræning er meget vigtig, så vandet kan løbe af, og der ikke dannes vandlogning. Hvis det er muligt, kan du prøve at bore små huller gennem bunden af ​​kopperne. For at gøre dette skal du anvende en liberal mængde petroleum på indersiden og ydersiden af ​​koppen. Overfladen skal være helt våd. Sæt derefter et stykke papirbånd på det sted, hvor du vil bore et hul. Arbejd med den keramiske boremaskine og bor gennem porcelænsfadene med lavt tryk og den laveste hastighed. Skyl opvasken grundigt og lad dem tørre. Kontroller overfladen for revner. Beklæd bunden af ​​hver kop med et tyndt lag ekspanderet ler. Dette forhindrer de små huller i at tilstoppe med jord og sikre, at underlaget ikke lækker ved vanding.

Lurvet chic dekorationsideer med gamle kopper

2. Hvis porcelænet er for tyndt eller skørt, kan du lægge en lille plantesæk i hver kop. Fyld plantesækken med jord, og indsæt de unge planter.

3. Vælg de relevante blomster eller planter. Urter trives for eksempel meget godt i plantesække. Sukkulenter klarer sig med meget lidt jord og vand, så de er velegnede til at plante tekopper. I tekopper kan du også iscenesætte individuelle løgplanter som krokus eller påskeliljer som solister. Hvis du vil plante en suppeskål, så skal du vælge planter, der kommer godt overens. Urter som dild, merian og persille harmonerer meget godt. Rosmarin og basilikum eller oregano og salvie er også velegnede til en blandet kultur. Matchende blomsterkombinationer er magiske klokker og milkweed eller verbenas og pelargoner.

Plantning af gamle retter, maling af tekopper og dekoration med sukkulenter

4. Fyld tekoppen, tekanden eller suppeskålen halvvejs med substrat (pottejord til blomster, speciel jord til urter og kaktusjord til sukkulenter) og indsæt derefter blomster, sukkulenter eller andre planter efter eget valg. Dæk rødderne med jord.

Plantning af gamle retter: planter til minihaven

Plant tekander med krybende planter

Urter og sæsonblomster er sande klassikere blandt planter i minihaven. Men der er også alternativer, for eksempel:

 • Mini sukkulenter. Mini-sukkulenter er unge planter, der er et år gamle og højst 6 cm høje. Sæt med 20 eller 30 i trækasser sælges i havecentre.
 • Blomstrende bunddække. Krybende planter er lette at passe, klarer sig med lidt vand og er frem for alt overfladiske rødder (så de ikke har brug for en dyb krukke). Der findes for eksempel to typer klokkeblomst: stjernepuden klokkeblomst, gulvtæppet klokkeblomst.
 • Krybende nåletræer ligesom forskellige bunddække nåletræer er også velegnede til plantning af gamle retter. Sådanne er for eksempel stenskiven, gulvtæppet enebær og livets dværgkugleformede træ.
 • Kaktus er sande overlevende, der også vil føle sig godt tilpas i små tekopper.
 • Tillandsia trives også i kopper, som du kan fylde med dekorativt sand.

Hvad kan jeg gøre med gamle retter? Vend tekanden til en urtepotte

Lav selv havedekorationer og plant tekanden med sommerblomster

Du har allerede boret huller, fyldt beholderen med ler og substrat og plantet unge planter, knolde eller frø. Nu er det tid til at krydre de gamle retter. Til dette formål kan du male porcelænsfadene, som du vil. I håndværksbutikkerne kan du finde specielle porcelænsmaling, der ikke skal fyres. Akrylmaling er også velegnet til maling af porcelænskopper, tekander og sovsbåde. Disse er ikke slidstærke og ikke egnede til udendørs brug.

Brug gamle fade som havedekorationer. Plant tekanden

Kopper, saucebåde og skåle er ovale i form, og det kan være en vanskelig opgave at male dem. Derfor kan begyndere bruge stenciler. Talrige selvklæbende stencils i vintage stil fås i håndværksbutikkerne. Det eneste du skal gøre er at påføre stencilen på et rent og tørt krus og derefter pensle den over med maling med en flad pensel. Lad derefter malingen tørre og fjern skabelonen forsigtigt.

Plantning af gamle retter Tips til havedekorationer til sommer

Alternativt kan du pynte de gamle retter med servieteknikken. Dette skaber smukke blomstermønstre hurtigt og nemt, hvilket giver retterne et vintage look. Selvom de er masseproducerede, ligner kopperne og tallerknerne meget på fundene fra loppemarkedet.

Gamle retter plante suppeskål med blomster

Hvis det er et gammelt service, kan nogle dele gå i stykker eller gå tabt. Heldigvis er mix-and-match-stilen på trend. Du kan kombinere kopper og underkopper fra forskellige sæt.

Hvad skal man gøre med kaffekopper Du kan plante gamle kaffekopper

Plantning af en tekop med sukkulenter. Ideer til havedekorationer

Plant gamle retter og vis dem på havebordet

Plantning af gamle retter med urter og sukkulenter

Idé til havedekorationer lavet af gamle fade

Plantning af gamle retter ideer til shabby chic havepynt

Mal og plant tekander

Plant gamle fade, mal tekanden og lav en minihave med sommerblomster

Gamle tekander i Middelhavshaven

Gamle retter plantedekorationsideer med gamle ting

Plantning af porcelænsfade

Gamle fade planter havedekorationer i shabby chic stil, som blomstrer

Previous Post
Lejlighed ved stranden i middelhavsstil fra Nest Designs
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruktioner og de bedste øvelser til en slank talje!