15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Byg din egen runde Gabion -højbed – 20 ideer og tips

Gabions højbed-bygge-rundt-dig selv-græsplæne-have-spiral-dam-springvand

Gabioner vinder popularitet, da de i princippet kan kombineres efter ønske og tilbyde et godt alternativ til traditionelt massivt murværk. En stor fordel er det fleksible, relativt billige system og muligheden Gabion høj seng, Byg dit eget sæde, hegn eller væg. En lille eller stor, lige eller buet konstruktion kan let implementeres efter dine egne ideer.

Byg selv Gabion -højbede – vælg en rund eller buet form

Gabions højbed -rund-byg-dig-selv-kalksten-have-sti-hvide småsten

Gabions består dybest set af robuste, korrosionsbestandige metalgitre, som er fyldt med murbrokker eller småsten. Disse kurve kan have forskellige størrelser og er arrangeret efter byggeklodsprincippet. De bruges til vejbygning og landskabspleje til at sikre skråninger, men er lige så velegnede til dekorativt, visuelt tiltalende og moderne havedesign.

Byg selv en rund Gabion -højbed – vejledning

Gabions højbed -rund-byg-selv-instruktioner-skab-lugt-sten-planter

Du kan nemt selv oprette gabionhøjbede og plante dem senere, hvis du ikke overser nogle tips. Det kan sættes op på komprimeret eller naturlig grund, væggene fyldes med sten og derefter fyldes indvendigt med plantesubstrat.

Få nyttige materialer – planter, metalnet, murbrokker

Gabion hævet seng -round-build-yourself-instruktioner-flower-container-metalgitter

Mindre højbede er ideelle til at placere hvor som helst i haven, sætte accenter og er lettere at lave selv. Vores tip: vælg en lille variant til det første forsøg. For eksempel kræver et højbed med en højde på 50 centimeter en vægtykkelse på 10 centimeter. Et fundament er ikke påkrævet, men underlaget skal være stabilt. Det anbefales at fastgøre en kanintråd til jorden for at undertrykke indtrængen af ​​skadedyr.

Vælg metalgitteret efter størrelsen på stenbrudstenene

Gabions hævede seng-bygge-runde-gør-det-selv-instruktioner-blomster-kar-metal-gitter-fylde op

Det hårdeste arbejde med at skabe højbed -gabioner, som med andre stenbygningsmetoder, er indkøb af materialer og transport af dem. I mellemtiden er en levering mod tillæg tilgængelig ved shopping. Du vælger stenens type og kornstørrelse efter deres størrelse. I vores eksempel vil et gitter med en maskestørrelse på 5X5 cm klare sig fint. I dette tilfælde anbefaler vi at bruge småsten eller dekorative flodsten som fyldmateriale, som er flotte iøjnefaldende.

Byg din egen gabion -højbed, og dekorér den med dekorativt mos

gabions-hævet-seng-rund-byg-selv-instruktioner-stenbrud-sten-planter-værktøjer

Denne type højbed er mere tilbøjelig til at blive brugt som en udsmykningsbeklædning til runde højbede. For at få en rigtig rund form ville en spand i den rigtige størrelse eller en betonring fungere særlig godt. Hvis ingen bruges, skal der lægges ukrudtsfleece eller specialplader på den indvendige væg.

Læg planter ud og ordne dem pænt

gabions-hævet-seng-rund-byg-selv-instruktioner-blomster-kar-dekorativt-skabe

En fordel for planterne i gabionhøjbedet er den ekstra opbevaring af varme. Hvorfor skal du vælge egnede plantearter, der er mere tørketolerante.

Vælg passende gitre og stenbrud

gabion-hævet-seng-rund-byg-dig-selv-metal-gitter-stenbrud-sten-detaljeret-visning

Et vigtigt punkt er at vælge den rigtige ledningstype. Tykkelse og gitter afhænger af konstruktionens samlede størrelse. For større systemer er der behov for statisk fastgørelse. Maskestørrelsen skal være stor nok til at sikre ventilation, og alligevel må fyldningen ikke mislykkes.

Tilpas afrundede dele til Gabion -højbed til ejendommen

gabions-hævet-seng-runde-bygge-dig selv-kantning-have-metal-gitter-byggeklodser

Gabions bør ikke være designet til at være rektangulære eller omfangsrige. Ved hjælp af de fleksibelt formbare kurve kan højbede designes med forskellige former. Det er vigtigt at bemærke den gennemsnitlige tykkelse, som skal være mellem 20 og 30 centimeter. (De nøjagtige dimensioner for større systemer bør beregnes statisk af eksperter.)

Metalgitterkonstruktionen af ​​gabionerne er særlig fleksibel

gabions-hævet-seng-rund-byg-selv-metal-gitter-kurve-dele

Inden gabionerne fyldes, formes deres kurve efter anvendelsesområdet. De resulterende figurer kan bruges som byggesten i udeområdet og dermed skabe forskellige former. Lige eller snoede linjer, rektangler, trekanter eller hvælvinger – lad din fantasi udfolde sig.

Opret buede, fantasifulde former med Gabion -høje senge 

gabions-hævet-seng-rund-byg-dig-selv-hvælvet-have-sti-grus-hvide-planter

De ufyldte kurve er lette og kan laves på stedet – placeres og fyldes selv. Fyldmaterialet kan frit vælges, og det skaber forskellige effekter. Gabions giver dig reel frihed i det moderne design af udendørsarealet.

Gabions – byggesten med en bred vifte af udendørs anvendelser

gabion-hævet-seng-rund-byg-dig selv-bænk-hegn-beskyttelse af personlige oplysninger-bambus-dværgpalme

Det er svært at opnå en virkelig stabil konstruktion, især at holde gabionvæggene fast sammen. Forskellige systemer er også tilgængelige til dette formål – tråd, skruer eller klemmer. Højbedsgabionerne bærer ikke så meget belastning som disse til sikring af skråninger, hvorfor de er lettere at oprette.

Gabions tilbyder mange designmuligheder i haven

gabions-hævet-seng-runde-bygge-selv-have-kant-metal-gitter-byggeklodser

Når det kommer til fyldmateriale, kan du vælge mellem en bred vifte af optik og dermed sætte accenter i havedesign. For at give et personligt præg fyldes stenene forskelligt eller arrangeres efter størrelse og form.

Gabion højbed – byg og opret selv en spiral

gabion-hævet-seng-rund-byg-dig-selv-spiral-urtehave-mulch-plante

En lille urtehave kan opfyldes, på trods af den begrænsede plads. Høj seng i form af en spiral sparer meget plads og giver et klart helhedsbillede og fungerer som et dekorativt blikfang. Urterne og krydderierne plantes i etaper og fylder derfor mindre.

Metalgitterkonstruktion til højbedsspiral

gabion-hævet-seng-rund-byg-dig-selv-metal-gitter-spiral-grus-rød

Spiralkonstruktionen ser ud til at være kompliceret – med dette højbed er tykkelsen af ​​gabionvæggene yderligere fastgjort for at sikre et stabilt stativ. Disse elementer er bedst fastgjort under jorden og placeret i samme afstand.

Fyld højbed -gabioner med sten – en række stentyper kan vælges

gabion-hævet-seng-rund-byg-dig-selv-spiral-blomster-have-planter

Gabions højbede har fordele og ulemper, som vi kort vil skitsere.

Fordele:

  • let konstruktion
  • stabil konstruktion
  • individuelle former muligt
  • forskellige optik
  • lang holdbarhed

Ulemper:

  • vanskelige indkøb
  • Gabion -vægge skal have en minimumstykkelse på 10 centimeter

Opret en lille urtehave med en fantasifuld form

gabions-hævet-seng-rund-byg-dig-selv-spiral-urtehave-frisk

Det er især værd at bygge gabionhøjbede til mindre områder og til at sætte moderne accenter i haven. De legende former, der let kunne realiseres, giver en iøjnefaldende og individuel udstråling.

Spralformet planteseng – forskellige materialer er valgfri

gabion-hævet-seng-rund-byg-selv-spiral-byggeklodser-materialer

I gabionkurve fyldes der altid fint materiale fra bund til top, hvis der findes forskellige typer. I princippet vælges stentypen efter behag – mursten, grus, knust sten, natursten, lavasten, kampesten, belægningssten, mursten, glasskår, stål eller endda træ. Det er vigtigt at vælge gitteret efter fyldet.

Gabion højbed rundt og firkantet på samme tid – sekskantet form

gabion-hævet-seng-rund-byg-dig selv-pryd-græs-dam-lille-kantet

Gabion -konstruktioner kan bruges til at skabe forskellige former, der er forskellige udvendigt og indvendigt. For eksempel er et rektangulært højbed ovalt formet og plantet i den indre del eller sekskantede gabioner med en rund dam indeni. Resultatet er et smukt og moderne helhedsbillede, der imponerer med sit legende design.

Træ i en beholder lavet af gabions

gabions-hævet-seng-rund-byg-dig-selv-træ-flodsten-dekorativ-hvid

Et træ i en spand er et rigtigt blikfang, især hvis det er attraktivt designet. Gabionens stenstruktur har en interessant optisk effekt og fremstår samtidig naturlig. Derudover kan en høj seng som denne tilpasses efter dine egne ønsker og ideer.

Eksotisk træ i det runde Gabion -højbed

gabions-hævet-seng-rund-byg-dig-selv-træ-planter-eksotiske-træ-arter

De eksotiske træ- og plantearter omfatter placeringer og fartøjer, der holder dem til stede og samtidig passer ordentligt til havedesignet. Design nogle selv ved hjælp af gabions!

Previous Post
Boksning – Til god kondition og hurtige reflekser
Next Post
20 terrasseplanter til direkte sol, som kan modstå meget varme og tørke