15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Studerer medicin i Tyskland – krav og procedure

Medicin er et af de mest populære, men også et af de mest krævende fag i Tyskland. For at få en plads på universitetet gennemføres en hård screeningsproces. Indsatsen er umagen værd, for lægernes karrieremuligheder og lønninger er fremragende. Denne artikel forklarer studiekravene og uddannelsesforløbet til lægefaget. Hvis du vil studere medicin i Tyskland, så læs videre.

Studerer medicin i Tyskland: vejen til at studere medicin

Studerer medicin i Tyskland Oversigt over vejen til at studere medicin

I Tyskland tilbyder i alt 36 statsuniversiteter og fire private universiteter humanmedicinsk kursus. I 2019 var der 1.687 pladser til potentielle læger i sommersemesteret og 9.458 steder i vintersemesteret. Alle universiteter følger en ensartet studiestruktur, der slutter med statseksamen. Vejen til medicinstudiet er stenet. I lang tid var det bedst mulige Abitur -gennemsnit, ofte 1,0 (numerus clausus), det eneste adgangskriterium. I 2020 blev proceduren for tildeling af studiepladser imidlertid ændret. 30% af studiepladserne er stadig tildelt via NC, som skal ligge mellem 1,0 og 1,2 i landsgennemsnittet inden for humanmedicin. En tilsvarende god præstation forventes også på kurserne i tandlæge, veterinærmedicin og apotek. Omkring 10% af ansøgerne kommer ind i forelæsningssalen via den ekstra egnethedskvote (ZEQ). Resultatet i den såkaldte Medicinsk eksamen (TMS) samt tidligere uddannelse som sygeplejerske eller paramedicin. Da Abitur -certifikatet alene ikke giver oplysninger om en kandidats egnethed, tildeles 60% af studiepladserne ved de respektive universiteters egne optagelsesprocedurer.

Medicin i Tyskland – det virker uden NC

Studerer medicin i Tyskland Krav og studieforløb

Hvis ingen af ​​de ovennævnte måder fungerer, har gymnasiekandidater andre muligheder for at få den eftertragtede studieplads:

1. Bundeswehr: 2,2% af studiepladserne inden for medicin kan tildeles via Bundeswehr. Forudsætning: en god egnethedstest som officerkandidat og en forpligtelse over 17 år.

2. Private universiteter: Finansiering ydes via et tilskud eller i rater, der betales under eller efter eksamen.

3. I udlandet: I Østrig, Letland, Polen eller Ungarn gælder NC ikke, og adgangskravene er generelt mere afslappede. Graderne fra europæiske lande er anerkendt af den tyske lægeforening.

4. Landelægerprogram: Landlæger og familielæger mangler. Bayern eller Niedersachsen tilbyder derfor særlige programmer på.

5. Lotteriprocedure: Uafhængigt af NC er der mulighed for at deltage i en lotteriprocedure.

6. Klager: Enhver, der har fornemmelsen af, at tildelingsproceduren og de tilhørende egnethedsprøver ikke går med de rigtige ting, kan også sagsøge for deres plads på universitetet.

De bedste universiteter til at studere medicin

Medicin i Tyskland studeres af de bedste universiteter

“Times Higher Education” udarbejder en årlig rangering af de bedste universiteter i verden. Forløberne til at studere medicin i Tyskland er:

– LMU München

– TU München

– Universitetet i Heidelberg

Om et universitet er egnet til at studere, afhænger ikke mindst af personlige præferencer. Dem, der ønsker at studere på et stort fakultet, tager til München, Berlin eller Heidelberg. Medicinstudier i Lübeck, Greifswald eller Oldenburg er meget personlige med kun 120 studerende. Da studiet altid er et spørgsmål om omkostninger, sørger nogle mennesker for at afslutte inden for standardperioden, hvis det er muligt. Ifølge statistikker er medicinstuderende i Würzburg, Regensburg og Aachen særligt hurtige til at tage eksamen. Studerende i Witten-Herdecke, Lübeck og Mannheim føler sig særligt godt passet af underviserne. Forresten: På statsuniversiteter betaler studerende kun et semestergebyr. Dertil kommer omkostninger til husleje og leveomkostninger.

Forløb af medicinske studier

Studer medicin i Tyskland krav og studieforløb

Medicinområdet kræver mindst seks år og tre måneders studie. Dette efterfølges af specialuddannelse i fem til seks år. Kurset slutter med statseksamen og er opdelt i flere faser:

Præklinisk

Grundlæggende videnskabelig og medicinsk viden formidles i fire semestre. Kendskab til latin er ikke længere en forudsætning for at studere; sprogtilegnelse finder sted i terminologi -modulet. Den prækliniske fase slutter med den første lægeundersøgelse, physikum.

Ung kvindelig læge studerer medicin på hospitalet

klinik

Det seks semesters hovedforløb handler om sygdomme og deres behandlinger. Ud over foredrag inden for anæstesi, oftalmologi, kirurgi, dermatologi, menneskelig genetik, intern medicin, neurologi, ortopædi, urologi samt farmakologi og akutmedicin, gennemfører studerende seminarer og praktikophold såsom den fire måneders kliniske praktik. I slutningen af ​​klinikken er der den meget krævende anden lægeundersøgelse.

Praktisk år

Det praktiske år (PJ) er fuldt ud rettet mod professionel praksis og fokuserer på kirurgi, intern medicin og et valgfag. Til sidst er der mundtlig og praktisk tredje lægeundersøgelse.

Udfordre lægeundersøgelser

medicinske bøger forbereder sig til eksamen

Lægeuddannelsen er meget krævende og kræver meget af studerende. Dem, der har lært meget og derefter fejler en eksamen, er først desperate. Der er imidlertid stigende rapporter om forkerte opgaver, ukvalificerede opgaveskabere og dårlige anmeldelser uden grund. Mange skriftlige eksamener gennemgår nu en automatisk maskinkorrektion – en praksis, der i øvrigt er forfatningsmæssigt tvivlsom. Enhver, der føler, at de er blevet uretfærdigt behandlet ved en mundtlig eller skriftlig eksamen, behøver ikke at acceptere det. Så hele indsatsen ikke var forgæves, anbefales det, en ekspert til at bestride en eksamen konsultere inden for medicin. På denne måde kan eventuelle juridiske fejl i proceduren opdages, karakteren forbedres eller et nyt testforsøg muliggøres.

Studer medicin i Tyskland og bliv læge

At studere medicin i Tyskland forbereder dig til eksamen

Præklinik, klinik og PJ udgør den tredelte statsundersøgelse. Dem, der består dette, får tilladelse til at dyrke medicin i overensstemmelse med ÄAppO og dermed godkendelse til at arbejde som læge. Ikke alle, der har afsluttet deres medicinske uddannelse, er automatisk læge. Folkemunden kalder hver læge en læge. Det er imidlertid nødvendigt at opnå denne akademiske grad gennem en afhandling efter at have studeret medicin. Karrieremulighederne for læger betragtes som fremragende – der er job for tyske kandidater i ind- og udland på hospitaler og i private lægepraksis.

Previous Post
LED -glødende sko: sneaker -trend blandt unge mennesker, men ikke kun
Next Post
Gode ​​ideer til hvad du skal lægge påskeæg og instruktioner til at gøre det selv