15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Er Erythritol sundt? – Alt hvad du bør vide om sukkererstatningen!

Vi er alle klar over, at overdreven sukkerforbrug er skadeligt for vores helbred på lang sigt. Sukker menes at være en af ​​hovedårsagerne til en lang række forskellige sygdomme, herunder type 2 -diabetes og hjerte -kar -sygdomme. Da sukker findes i de fleste fødevarer, er det heller ikke overraskende, at de fleste mennesker indtager meget mere end den anbefalede mængde. I betragtning af de involverede risici forsøger mange at leve sukkerfrit eller reducere deres forbrug så meget som muligt. Heldigvis er der nu mange sukkeralternativer som stevia, xylitol og erythritol. Vil du gerne vide, om erythritol er sundt og eventuelle kendte bivirkninger? Alt dette, samt en masse andre nyttige oplysninger, kan kun findes i vores artikel!

Erythritol sunde bivirkninger substituering med lavt kulhydratindhold

Selvom erythritol blev opdaget i Skotland af kemiker John Stenhaus i 1848, har det kun været stigende i popularitet i Europa i 3-4 år. Hovedårsagen til dette er, at erythritol smager næsten lige så sødt som almindeligt bordsukker, men kun har 20 kalorier pr. 100 gram. Det bruges derfor ofte som ingrediens i sukkerfrie og sukkerfattige fødevarer og er et glimrende alternativ til dem, der ønsker en afbalanceret og sund kost.

Hvad er erythritol?

hvad er erythritol sunde sukker alternativer lavt carb sukker erstatning

Erythritol tilhører familien af ​​sukkeralkoholer, også kendt som polyoler, og blev registreret i Tyskland med det kemiske navn E698. I USA blev det godkendt som et fødevaretilsætningsstof uden begrænsninger tilbage i 1999 og i EU – i 2006. Sukkeralkoholer er naturlige sødestoffer, der forekommer naturligt i nogle frugter og fermenterede fødevarer. Selvom de har en kemisk lighed med fructose og glukose, metaboliseres de ikke af vores krop som normalt sukker og har ingen effekt på blodsukkerniveauet. Det er derfor, sukkeralkoholer stadig omtales som “ikke-anvendelige kulhydrater”, ligesom kostfibre. Erythritol findes f.eks. I pærer, druer, vandmelon, vin, øl og sojasovs. De mængder, der forekommer der, er imidlertid relativt små. Af denne grund produceres erythritol til fødevareindustrien ved gæring af hvede eller majsstivelse ved hjælp af svampene Trichosporonoides megachilensis eller Minillella pollinis.

Erythritol Sunde sukkerfrie livstip Sukkeralternativer

Erythritol har omkring 60 til 80% af sødmen i bordsukker og har en mildere smag. Omkring 125 gram af dette svarer til 100 gram sukker. Men mens sukker indeholder 4 kalorier pr. Gram og sylitol 2,5 kalorier pr. Gram, er erythritol praktisk talt kaloriefri med kun 0,2 kalorier pr. Gram. Andre grunde til, at sukkeralternativet bliver stadig mere populært, er, at erythritol ikke har eftersmagen af ​​stevia eller de gastrointestinale bivirkninger af xylitol. Selvom det er en type kulhydrat, udskilles 90% af det i urinen. De resterende 10% absorberes af vores krop som kostfibre. Erythritol tilsættes ofte til mange emballerede fødevarer og drikkevarer. Nedenfor er nogle eksempler på, hvor det er mest inkluderet. 

  • Nedsat kalorieindhold eller sodavand
  • Sport og energidrikke
  • Sukkerfrit tyggegummi, pebermynter eller gummibjørne
  • Lavt kulhydrat eller sukkerfrie chokoladeprodukter og desserter som is, budding, marmelade, pålæg, praliner eller endda kager og kiks.

Er erythritol sundt for type 2 -diabetes?

Erythritol sunde sukkeralternativer til diabetes

Type 2 -diabetes er en af ​​de mest almindelige sygdomme i verden, og alle, der lider af det, skal reducere deres sukkerforbrug betydeligt. Det tyske diabetesforening anbefaler maksimalt 50 gram om dagen, og det er ikke engang 2 teskefulde. Flere videnskabelige undersøgelser har allerede bekræftet, at indtagelse af erythritol ikke påvirker blodsukkeret eller insulinniveauet, hvilket gør det til den perfekte sukkererstatning for alle diabetikere. En anden undersøgelse af 24 voksne med type 2 -diabetes fandt ud af, at erythritol er en kraftig antioxidant, og at et dagligt indtag på 36 gram i en måned endda forbedrede funktionen af ​​blodkar og reducerede risikoen for hjerte -kar -sygdomme betydeligt.

Sukkererstatningen er god for tandhelsen

Erythritol sundt mod tandforfald mundhygiejne sukker skadeligt

Vi ved alle, at bordsukker er skadeligt og har en dårlig effekt på vores tænder. I modsætning hertil er det kendt, at sukkeralkoholer som xylitol og erythritol undertrykker væksten af ​​cariesbakterier og dræber dem. En videnskabelig undersøgelse fandt ud af, at erythritol endda afbalancerer pH -værdien i munden og har en positiv effekt på tandmineralisering. Dette reducerer igen risikoen for tandkødsbetændelse og tandfald. Så det er ingen overraskelse, at erythritol er meget udbredt som ingrediens i tandpasta eller mundskyl.

Er erythritol og sukkeralkoholer velegnede til vægttab?

Levende sukkerfri slankning Hvad er Erythritol

Det glykæmiske indeks på 0 er yderligere bevis på, at erythritol er sundt. Sødemidlet er ikke kun lavt i kalorier, men sikrer også en langvarig mæthedsfornemmelse. Da den undgår uønsket madbehov, er denne ejendom især værdsat af folk, der gerne vil tabe et par kilo. Hvis du prøver at spise sundt, men stadig ikke kan undvære et stykke lækker kage, anbefales det at bruge erythritol som en sukkererstatning. Bordsukker kan let udskiftes med det i alle opskrifter, og du vil ikke mærke nogen forskel i smag. 

Sukkererstatningen er også velegnet til lavt kulhydratindhold

Bag sukkerfrie alternativer Erythritol sundt

Naturlige sukkererstatninger, såsom erythritol, er blevet en uundværlig del af en kulhydratfattig kost og nyder stigende popularitet. Da sukkeralkoholer meget ligner sukkersmag, er de populære som ingrediens i en række opskrifter og desserter med lavt kulhydratindhold. Selvom erythritol for det meste består af kulhydrater, påvirker det ikke dit samlede kulhydratindtag. Ifølge International Food Information Council metaboliseres sukkeralkoholer ikke af kroppen og udskilles gennem urinen. Af denne grund er erythritol sund og en egnet sukkererstatning for alle på en lav carb diæt eller på ketodiet.

Hvad er forskellen mellem sukkeralkoholer og andre sødestoffer?

sunde sukkeralternativer xylitol eller erythritol taber sig bedre

Mange mennesker kender ikke forskellen mellem kunstige sødestoffer og sukkeralkoholer og har derfor bekymringer om, hvorvidt erythritol er sundt eller ej. Der er en række videnskabelige undersøgelser, der allerede har bekræftet de negative virkninger af kunstige sukkererstatninger flere gange. De mest populære og farlige sødestoffer omfatter aspartam, sucralose, saccharin og acesulfam-K. Bivirkningerne ved at indtage dem spænder fra migræne og hovedpine til nyreskader, hjerte -kar -sygdomme eller endda kræft. En undersøgelse fra 2010 viste, at daglig indtagelse af mad og drikke med kunstige sødestoffer øgede risikoen for type 2 -diabetes hos raske voksne med 67%. Derudover smager de fleste af dem op til 300 gange sødere end sukker. Aspartam består for eksempel af 2 aminosyrer og er 200 gange sødere end almindeligt bordsukker. Sukkeralkoholer er derimod helt sikre til daglig forbrug, ifølge Verdenssundhedsorganisationen.

Er der nogen kendte bivirkninger?

Erythritol bivirkninger lavt carb sukker erstatter sunde sukker alternativer

Selvom erythritol generelt er sundt, kan det i nogle tilfælde føre til uønskede og ubehagelige bivirkninger at indtage for meget.

  • Fordøjelsesproblemer med overdreven daglig indtagelse – Som med alle andre fødevarer gælder det samme for erythritol – dosen gør giften. Den anbefalede daglige dosis for voksne er 80 gram og for børn – 50 gram. Kun til sammenligning kan 30 gram xylitol føre til mave -tarm -klager. Ved et højere indtag opstår symptomer som gas, kvalme, mavesmerter og diarré. Dette er naturligvis forskelligt fra person til person. Det er derfor tilrådeligt, især i begyndelsen, at observere din krop, når den reagerer på forbruget af erythritol.
  • Det kombineres ofte med andre kunstige sødestoffer – Da erythritol smager 80% sødt som sukker, kombineres det ofte med skadelige sødestoffer som aspartam i drikkevarer og fødevarer. For at undgå dette anbefaler vi, at du læser ingredienserne på etiketten omhyggeligt.
  • Erythritol kan være dødelig for kæledyr – ikke kun erythritol, men også andre sukkeralkoholer og kunstige sukkererstatninger må ikke indtages af kæledyr. Selv små mængder af det kan forårsage anfald, leversvigt, hypoglykæmi og endda død hos hunde. Symptomer opstår normalt inden for 15-20 minutter efter indtagelse. Så hvis du har mistanke om, at din firbenede ven har indtaget sådanne produkter, skal du straks kontakte din dyrlæge.

Konklusion: er erythritol sund eller ej?

Erythritol Kalorier Sunde sukkeralternativer Bages sukkerfrie

Det er klart, at erythritol er et bedre valg og meget sundere end sukker. Det er dog vigtigt at forstå, at fødevarer mærket “sukkerfattig” eller “sukkerfri” ikke altid er godt for dit helbred. Nogle produkter, der indeholder sukkererstatninger, indeholder stadig meget kulhydrater og usunde fedtstoffer og bør ikke indtages for ofte. Alt i alt bør en afbalanceret og sund kost ikke hovedsageligt bestå af slankekure eller lette drikkevarer. Og hvis du har appetit på en lækker kage, ville det være meget bedre, hvis du bager det selv derhjemme og bruger erythritol i stedet for sukker.

Lavt kulhydrat sukker erstatter sunde sukker alternativer

Previous Post
Ariana Grande: Den nye voksfigur kan ikke overbevise fansene
Next Post
Lav søde kastanjedyr med disse 14 kreative håndværksideer til unge og gamle